- 2 Aralık 2018
- 4.392
- 4.625
- 133
Ultrasonu cekilsin bakalim doktor gerekeni soyler fizik tedevi ile duzelir insallah yoksa göze gidersinÇeviriyor başını ama o tarafa hiç yatmak istemiyor biz çeviriyoz hemen diğer tarafa dönüyo birde ememiyor çok zorlanıyor o tarafa yatırımca bugüne kadar dikkatli incelememiştim açıkçası aklıma gelmemişti bugün kontrolde doktor söyledi
Ben de mamayi biraktim hastane tipi pompa ile sutumu artirdim ama simdi de kizim o kdar ememiyor. Goguslerim aciyor mastit olcam diye korkuyorum sut poseti aldim mecbur buzluga aticam yoksa dolaptakileri icirmeye calisiyorm yavrum kusuyor.İşte ben mamayı azaltamıyorum gitgide artırıyorum hep emdiği halde sorun orda
Yeni anneler olarak bebekli duzende zorlaniyoruz, 2. Bebegi olanlar da duruma alisik olsalar bile 2. Cocuk daha da zorluyor. Herhalde kolay bi yolu yok.Benim psikoloji de kayıyor artık. Tam lohusa depresyonunu hafif atlattım diyorken bu çıktı. Bazen kendimi çok yalnız hissediyorum. Sürekli bana ihtiyacı var ve çare olamıyorum. Geçecek inşallah biliyorum ama annelik çok zormuş. Çok zorlanıyorum.
Dun gece ilk kez kullandim tesaduf mu bilmiyorum ama benim kizim da hic uyuyamadi. Cok zorlandi. Normalde de zorlaniyordu agluyordu ama dun gece cok daha fazlaydiKızlar bebeğim 20 günlük oldu gaz sancıları oluyor diye biogaia vermeye basladim ama daha kötü oldu sanki artik saatlerce ıkınıyor gazdan yatamiyor kusuyor bu damlanın böyle kötü etki eden birisi oldu mu ne kullandiniz
Ben veriyorum canım bizim kendi yağımız ondan rahatlıkla veriyorum ama bi dene bakalım Muğla’dan geliyorsa iyidir diye düşünüyorumKulak cöpü mantıklıymıs deneyim bakalım, bikac kişiden soguk sıkım duydum ben de, bizde de var mugladan gelen zeytiyagı ama nasıl olur bebeğe verilir mi bilemedim
Büyük adam gibi ellerimizi tutup ikiniyor saatlerce çok üzülüyorum valla kebdini parçalıyor garibanim bide ne kadar gazini cikartip yatirsam bile bir huzursuz kaldiriyorum tekrar gazi cikiyor uyumadan bir sonraki beslenme saati geliyorDun gece ilk kez kullandim tesaduf mu bilmiyorum ama benim kizim da hic uyuyamadi. Cok zorlandi. Normalde de zorlaniyordu agluyordu ama dun gece cok daha fazlaydi
Benimde öyle oldu canım pek etkisi gözle görülür değil ne kakasına ne gazına faydası oldu ama probiyotik en azından yine de veriyorumKızlar bebeğim 20 günlük oldu gaz sancıları oluyor diye biogaia vermeye basladim ama daha kötü oldu sanki artik saatlerce ıkınıyor gazdan yatamiyor kusuyor bu damlanın böyle kötü etki eden birisi oldu mu ne kullandiniz
İnşallah bakalım kızarıklığı azaldı sanırım düzeliyor.Çinkolu kremler tedavi edici oluyor canım öyle kokuyorlar maalesef. Umarım hızlıca geçer
Bu model canım. Ben memnunum.Hangi modeli canım tam olarak link atar mısın
Bizimki aynı değişmedi çlcuk. Hala aynı sorunlar aynı ağlamalarAyyy kırktan sonra değişir derler ya öyle bişi değildir insallah. Bizimki hemen değişti oyleyse
Benim kızımda öyle yapıyor ara ara.Benimkide köpük çıkıyor çocuğun poposundan gazdan sanırım
Kreşe 2 sene gitti 1 dönem de ana okuluna.kreş zamanlarımızın özellikle başlangıcı çok zordu o agladi ben ağladım bitik halde idim iyi ki o zamanlar bebeğim yoktu. Şimdilerde 2. Sinifa geçtik okula ben bırakıyorum bebekle koştur koştur gidiyoruzKızlar ben pert…. Umarım hepiniz iyisinizdir. Eskiden azda olsa giriyordum şimdi hiç giremiyorum. Özellikle 2 çocuklu annelere danışmam gereken bişey varbüyük kızım 4 yaşında kreşe başladı ilk zamanlar çok hevesliydi ama şimdi gitmek istemiyorum beni bırakıp gitme diye ağlamaya başladı. Tam bırakıyorum eve geliyorum 2 saat sonra öğretmen arıyor ağlıyor gelin diye 20 günlük Bebekle ordan oraya koşturuyorum. O kadar zorlanıyorum ki. Bu durumu yaşayan var mı ? Öğretmen pes etmeyin diyor sadece sabırlı olun alışacaklar diyor. Ne yapacağımı bilemedim.
Ahhh canım çok haklısın ilk bebeğin eşin de zamanla anneligim verdiği stres yorgunlukla söylediğini anlayacaktır. Benim koca 2. Çocuk olunca tabi anlıyor sinir stres arıyor mesela ben donuk donuk konuşurum eve geliyor mutsuz sessiz halsiz bir ben. Kolay değilBuralar kaka yapamayan bebeler ile dolmuş... neredeyse uzun zamandır yaşıyorum bu sorunu. Tam oh iyi oldu artık sorun yok dedik yine bizim yardımımızla yapmaya başladı bebe. Maflor çok iyi gelmişti oysa ki... 2 gündür deli gibi gaz işe uğraşıyoruz ve kaka yapamamaya başladı yine. Uykusuzluk hat safhada. Ağlıyorum her gece. Sallanama öyle alıltı ki sallanmadan uyumuyor. Delirdim artık çok yoruldum. Eşimi de uykusuzluğun vermiş olduğu sinir bozukluğu ile aşırı kırıyorum. Geçen adama resmen kızımı da alıp evi terk edeceğim dedim. Bana gözleri dolu solu beni artık sevmiyor musun dediama bilmiyor ki aşırı sinir bozukluğunun vermiş olduğu bir durum bu. Her neyse sallanan beşik aldık sonunda dört gözle bekliyoruz.
İnan o ladar yoruldum ki. Eşimde elinden geleni yapıyor hatta fazlasını. Kıyamıyorum da. Bugğn sırf uyuyamadım diye kalkmış kahvaltı hazırlamış. Yeri geliyor akşam yemek hazırlıyor ama ruhen ve bedenen aşırı yorgunum. Mental olarak hiç iyi hissetmiyorum. Uykusuzluk aşırı etkiliyor.Ahhh canım çok haklısın ilk bebeğin eşin de zamanla anneligim verdiği stres yorgunlukla söylediğini anlayacaktır. Benim koca 2. Çocuk olunca tabi anlıyor sinir stres arıyor mesela ben donuk donuk konuşurum eve geliyor mutsuz sessiz halsiz bir ben. Kolay değil
Başkası olsa da kolay bir süreç olmuyor anneliği bana göre tabi bu tek başına kaldırman senin için daha iyi. Kolay değil zor bu bir gerçek eşinle yine de paylaş sen başkası olsa da ben yorulacaktım de bebeği sen duyuracaksın uykusuz her şekilde sen kaliyorsun. Konuşun zorlandığını iyi hissetmedigini anlasın herseyini açıkça bilmesi en güzeli destek de oluyormuş zaten. Duygusal olarak da destek önemli o yüzden içine atma konuş gurbette yasamak zor ben de gurbetçiyim ve o kadar alışmışım ki artık ailelerin yaninda yaşayamam. Tecrübe insanın en güzel zenginliği hayatı herseyiyle tecrübe ederek öğreniyorsun ve sabrı öğreniyorsun annelikleİnan o ladar yoruldum ki. Eşimde elinden geleni yapıyor hatta fazlasını. Kıyamıyorum da. Bugğn sırf uyuyamadım diye kalkmış kahvaltı hazırlamış. Yeri geliyor akşam yemek hazırlıyor ama ruhen ve bedenen aşırı yorgunum. Mental olarak hiç iyi hissetmiyorum. Uykusuzluk aşırı etkiliyor.kimseyi istemedim yardıma yanıma. Sürekli bunu söylüyor biri olsaydı böyle olmazdı falan diyor. Sanki laf sokar gibi. zorlanıyorum yoruldum diyince. O yüzden paylaşamıyorum da hiç bir şey.
Kesinlikle öyle. Bende sırf tecrübe edineyim her zaman birisi olmayacak yanımda zaten 1 ay boyunca yalnız değildik en azından bundan sonraki süreci yalnız başbaşa geçirelim diye istemedim kimseyi. Evimde 3 kişi olmak istiyordum. Ama işte her yorulduğumu söylediğimde böyle diyince susmak istedim artık. Gerçekten çok zor gurbette olmak. Ama dediğin gibi ailelerin yanında da yaşayamam ya da birlikte.Başkası olsa da kolay bir süreç olmuyor anneliği bana göre tabi bu tek başına kaldırman senin için daha iyi. Kolay değil zor bu bir gerçek eşinle yine de paylaş sen başkası olsa da ben yorulacaktım de bebeği sen duyuracaksın uykusuz her şekilde sen kaliyorsun. Konuşun zorlandığını iyi hissetmedigini anlasın herseyini açıkça bilmesi en güzeli destek de oluyormuş zaten. Duygusal olarak da destek önemli o yüzden içine atma konuş gurbette yasamak zor ben de gurbetçiyim ve o kadar alışmışım ki artık ailelerin yaninda yaşayamam. Tecrübe insanın en güzel zenginliği hayatı herseyiyle tecrübe ederek öğreniyorsun ve sabrı öğreniyorsun annelikle
Ben kızımı 8.30 uyutmaya başlıyorum 9 da tam uyumuş oluyor. Ama sorun şu ki 10 dk sonra tekrar kalkıyor. Sürekli sallamam gerekiyor ki uyusunGece sabaha kadar yarm saatte bi uyaninca saatli uykuya gecmenin vaktinin geldigine ikna oldum. Nerdeyse 2 aylik olacak. Sabah 7 bucukta uyaniyo 9 12 3 6 gunduz uykusu 9 da da gece uykusu yapardim kuzeye. Guneye de o sistemi denicem. 9 da uyudu. Sans dileyin
Ya benimki de sabahtan akşama. Beklerim onu 1 hafta boyunca kapının önünde hiç sorun değil yeterki alışsın ondan uzaklaşmadığımı bilsin ama işte olmuyor ki gülneva ile beklemek olmuyor. 20 günlük bebek acıkıyor gazı geliyor bilmem ne .. bırakacak kimsem de yok. Havalar da soğuyor. Sabahları çok esiyor. Çok zorlanıyorum İnan ki. Eşim bu hafta izin aldı bana destek olmak için. Babası ile de gitmek istemiyor illa annem gelsin diyor. Bi şekilde kandırıyor götürüyor babası. Ama haftaya ben napcam bilmiyorumKreşe 2 sene gitti 1 dönem de ana okuluna.kreş zamanlarımızın özellikle başlangıcı çok zordu o agladi ben ağladım bitik halde idim iyi ki o zamanlar bebeğim yoktu. Şimdilerde 2. Sinifa geçtik okula ben bırakıyorum bebekle koştur koştur gidiyoruz
Velhasıl sabırlı olman gerekiyor başlar zor ama alışıyor kararlı olmalısın ki vazgeçersen pes edersen daha kötü olabilir suan uyum süreci kurallar var arkadaşlar var bunlari öğrenmesi gerekiyor. Ki öğreniyor da zamanla bizim kres tam gündü sabah gider akşam gelirdi başlar zor olsa da alışınca çok rahatlıyorsun.bir hafta kreşin dibinden ayrılamadim saatlerce bos bos dolandımhey gidi günler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?