- 2 Aralık 2018
- 4.392
- 4.625
- 133
Biz fitik degiliz ama yatkındı ikindikca cikmaya baslamistı baya 2 hafta oldu kapayali baya duzeldi.. ama kizim fitikti parayla kapandi sukurBizim de göbek fıtığı var gerçekten işe yarıyor mu para koymak çok gerneşiyor bebeğim kocaman çıkarıyor o fıtığını
Göğüs ucu yarasi olmasa da acı meme ucunda mi daha yukarıda Mi?Kızlar emzirirken göğüslerim çok acıyor. Göğüs ucu yaram yok içten bi acı sanki bu son birkaç zamandır olmaya başladı. Emzirirken acıyor, emzirme bittikten sonra da sızlıyor başına gelen var mı neden olur bu zor dayanıyorum acısına ellerimi sıkıyorum resmen meme verirken
Ay umarım öyledir daha çok süt olsunSüt kanallari falan mi genisliyor acaba
Göğüs ucu yarası yok ki ilk hafta oldu geçti yara bu sanki içerden acıyor değişik bişey tarif edemiyorum göğüste yarık çatlak kızarıklık hiçbir şey yokGümüş kapak kullanın çok faydası var krem sürün gümüş kapak takın
Göğüs ucu emerken acıyor fakat yarık çatlak hiçbir şey yok gayet normal görünüyor hiç acımıyordu bikaç gün öncesine kadar. Emzirme bittikten sonra bakıyorum göğüsler tamamen yumuşak sertlik yok boşaltmış hepsini ama tekrar süt dolarken sızlama oluyor ani bir sızı bir anda girip çıkıyor bir süreGöğüs ucu yarasi olmasa da acı meme ucunda mi daha yukarıda Mi?
Meme ucu ise meme ucu kremi, gumus kapak vb kullanabilirsin
Yok meme ucunda değil daha yukarıda, içeride.de yer yet sertlik varsa yumru gibi meme.bosalmkyordur, bosalmazsa mastite gider
Hangisi ?
Bu pişik engel olamadığın bişey günde 20 bezden fazla gidiyor hemen değişiyorum yıkıyorum açık bırakıyorum krem desen denemediimiz bişey kalmadı ama yokEvet anne sütü önemli bence de bizde hiç pişik olmadı çünkü hiç kakası bezinde kalmadı ben altını açıp yaptırdığım İçin poposuna değmiyordu sadece kaka belirtisi mi vardı sizde
Yutkunurken zorlanması o an gaz geliyordur bide tabi cok yoğun sür geliyorsa ondan da olur bebişi dik tutmayı denediniz mi yani benim oğlum da kusuyordu direk 5 dk dik tutup yatırıyordum şimdi 20-30 dk beslenme sonrqsı en az omzum da bekletiyorum kusması kesildi aynı bizler gibi onlar da hemen yatırınca sindiremiyorlar ve tabi ki her şeyin fazlası zarar ama anne süt üretimi bebek ne kadar emiyorsa o kadar olurmus belki de bebek emdikçe süt artmıştır mamaya gelince anlamadığım bi şekilde benim oğlum da mama sonrası daha huzurlu ve rahat uyuyo icinde bilmediğimiz başka şeyler mi var çözemedimYa acaba ben bu süt artırıcı takviyeleri abarttım da hiperlaktasyon mu oldu diye düşünüyorum çünkü gögüslerim tam doluyken emzirdiğimde yutkunurken zorlanıyor gibi huzursuzlanıyor sonra hemen kusuyor içtiğini ve gazı oluyor bunlar tazyikli süt belirtisiymiş sanırım emin de değilim tabi kendi kendime araştırıp anlamlandırmaya çalışıyorum. Bebeği emzirdikten sonra uyuyamıyor gazlanıyor, emdiğini kusuyor sonra memeyi boşaltmış olduğu için emip uykuya dalamıyor mama veriyorum öyle uyuyor. 2 gündür mamasız uyuyamıyor. Kusuyor midesi boşalıyor mamayı içiyor ve uyuyorsütüm bol olsun diye uğraşırken kötü bişey mi yaptım acaba ben
Bu iki gündür geceleri salladım zaten 2.. 2.30 saate bı emzirirdim 3. 3.30 saate çıktı emzirme sıklığım. O uyanmadan kİyi o zaman sadece laktoz intoleransi olma ihtimali çok yüksek. Ay çok sevindim alerji olmamasına laktozun çözümü çok daha kolay çünkü.
A. Fazla ön süt alması
B. Laktoz intoleransı
Tam günü gününe olmayabiliyor Hale Deniz de erken girdi atağa. Atak sonrası çok tatlı oluyorlar amaresmen güncelleme geliyor bebelere
Benim oğlum 10 değil 5 dk emiyordu sonrasında 2-3 saat asla meme almıyordu hele gece 4-5 saati buluyordu, mama da hiç vermedim ama gelisimi çok iyiydi. Doktor ilk 5 dk da memenin %80ini boşaltır zaten o yüzden yeterli demişti. Gece de bırak uyusun, sen de uyursun sütün artar. Yetmese kilo alımından belli olurdu demişti.
Bende vermiyodum.ama 60 ml istiyo sütte birikmesi pek mümkün olmayınca günde bı gece bı sabah iki kere veriyorumMamayi arttirmA, mecbur memeye dönecek
Reflü başlıyor olabilir,peynir gibi olması mide asitinden dolayı ama üşütmüşte olabilir az ağzında kalıyorsa reflü olabilir❤Mesajim görülmedi arka sayfalarda kaldi tekrar sorayim oglumun penyin kesigi yogurdumsu ekşi kokan kusması var bugün 7 8 kez kustu sizce üşütmüş olabilirmiyim yoksa başka sebebi mi bar bile var mı kızlar
Bende birkaç gündür dikkat ediyorum gazda azalma yok kakada köpük gitti sadeceBu pişik engel olamadığın bişey günde 20 bezden fazla gidiyor hemen değişiyorum yıkıyorum açık bırakıyorum krem desen denemediimiz bişey kalmadı ama yokkaka anne sütü alımı sonrası huzursuzluk pişik ve yoğun gazı vardı laktoza dikkat edince belirtiler direk gerilemeye başladı
Çok cok kusuyor sanirim üşüttüm bebegimi burnu da dolmuş gibiReflü başlıyor olabilir,peynir gibi olması mide asitinden dolayı ama üşütmüşte olabilir az ağzında kalıyorsa reflü olabilir
Göğüs ucu emerken acıyor fakat yarık çatlak hiçbir şey yok gayet normal görünüyor hiç acımıyordu bikaç gün öncesine kadar. Emzirme bittikten sonra bakıyorum göğüsler tamamen yumuşak sertlik yok boşaltmış hepsini ama tekrar süt dolarken sızlama oluyor ani bir sızı bir anda girip çıkıyor bir süre
Takviyesi ne sıklıkla kullanıyorsun? Normalde dolarken acıma bende emziremedigimde oluyor, sikligin mi az emzirmede cnm? Takviyesi kesip takip et, bebeğin iceceginden çok süt varsa kaliyordurYa acaba ben bu süt artırıcı takviyeleri abarttım da hiperlaktasyon mu oldu diye düşünüyorum çünkü gögüslerim tam doluyken emzirdiğimde yutkunurken zorlanıyor gibi huzursuzlanıyor sonra hemen kusuyor içtiğini ve gazı oluyor bunlar tazyikli süt belirtisiymiş sanırım emin de değilim tabi kendi kendime araştırıp anlamlandırmaya çalışıyorum. Bebeği emzirdikten sonra uyuyamıyor gazlanıyor, emdiğini kusuyor sonra memeyi boşaltmış olduğu için emip uykuya dalamıyor mama veriyorum öyle uyuyor. 2 gündür mamasız uyuyamıyor. Kusuyor midesi boşalıyor mamayı içiyor ve uyuyorsütüm bol olsun diye uğraşırken kötü bişey mi yaptım acaba ben
Ben en bastan beri 30 ccBu iki gündür geceleri salladım zaten 2.. 2.30 saate bı emzirirdim 3. 3.30 saate çıktı emzirme sıklığım. O uyanmadan k
Bende vermiyodum.ama 60 ml istiyo sütte birikmesi pek mümkün olmayınca günde bı gece bı sabah iki kere veriyorum
Dikmiyorum ya çok hareket ettirmemeye çalışıyorum kusmasın diye omuzuma hemen dikince de kusuyor çünkü bide öyle deneyim olmadı. Bebişi emzirirken de mi dik tutmam gerekir? Valla bende anlamıyorum mama vermeden önce emer uyurdu şimdi mamasız uyuyamaz oldu bağımlılık yapıcı madde falan mı var diye aklıma gelmiyor değilYutkunurken zorlanması o an gaz geliyordur bide tabi cok yoğun sür geliyorsa ondan da olur bebişi dik tutmayı denediniz mi yani benim oğlum da kusuyordu direk 5 dk dik tutup yatırıyordum şimdi 20-30 dk beslenme sonrqsı en az omzum da bekletiyorum kusması kesildi aynı bizler gibi onlar da hemen yatırınca sindiremiyorlar ve tabi ki her şeyin fazlası zarar ama anne süt üretimi bebek ne kadar emiyorsa o kadar olurmus belki de bebek emdikçe süt artmıştır mamaya gelince anlamadığım bi şekilde benim oğlum da mama sonrası daha huzurlu ve rahat uyuyo icinde bilmediğimiz başka şeyler mi var çözemedim
Günde 3 defa 15 damla kullanılan bir bitkisel takviye kullanıyorum evet kesip bakacağım duruma. 3 saatte bir emziriyorum bazen 3,5 oluyor uyumadığı zaman hep emmek istiyor. 3 saat de iyi değil mi ya uzun muTakviyesi ne sıklıkla kullanıyorsun? Normalde dolarken acıma bende emziremedigimde oluyor, sikligin mi az emzirmede cnm? Takviyesi kesip takip et, bebeğin iceceginden çok süt varsa kaliyordur
Emzirm2 danışmanı 2 saatte 1 diyorGünde 3 defa 15 damla kullanılan bir bitkisel takviye kullanıyorum evet kesip bakacağım duruma. 3 saatte bir emziriyorum bazen 3,5 oluyor uyumadığı zaman hep emmek istiyor. 3 saat de iyi değil mi ya uzun mu
Kokuyorsa üsütmüş canım kendisi üsütmesi sart degil sendende alir ayaklarini falan sıcak tut❤Mesajim görülmedi arka sayfalarda kaldi tekrar sorayim oglumun penyin kesigi yogurdumsu ekşi kokan kusması var bugün 7 8 kez kustu sizce üşütmüş olabilirmiyim yoksa başka sebebi mi bar bile var mı kızlar
2. Hafta dolduktan sonra 5 saat cok değil. 6. Hafta dolduktan sonra 6 saate cikabilir. Benim oglum 2.5 saatte bir emmek icin uyaniyor keske uyanmasa. Burnu tikali oldugu icin bir de gazi oldugu icin hep idareten yiyor, bitirmiyor memeleri. Sonra da sık sık uyaniyor. Sutum de azalacak boyle giderse. Sagmam lazim.Ben bildiğim senin uyandırman lazım cnm, bebe icin 5 saat açlık çok fazla.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?