2022 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Ben de mamayi biraktim hastane tipi pompa ile sutumu artirdim ama simdi de kizim o kdar ememiyor. Goguslerim aciyor mastit olcam diye korkuyorum sut poseti aldim mecbur buzluga aticam yoksa dolaptakileri icirmeye calisiyorm yavrum kusuyor.
Bebek emdikce artacak diyorlar saat başı emiyoe yine yetmiyor süt ya sabah yetmiyor benimki ya aksam sadece bir kere veriyorum cogu zaman, bazen de 2 kere veriyorum. Aman mastit olmaktansa sagmak en iyisi buzluktakilere de sıra gelir biraz buyusun daha 20 günlükmüş beben 1 aydan sonra yetiştiremiyorsyn sütü

Sanırım mamayı bırakamıcaz bu gidişle

Ben de ilk 5 6 çekişte yerimden zıplıyorum neredeyse cok sızlıyor göğüslerim, benim de yaram yok sadece sızlıyor bir de silikonla emziriyorum güya

Benim bebemin hicbir düzeni yok dsah tutturamadık istediği zaman uyuyo istediği zaman uyanıyıo. Bazı gün cok uyanık kalıyor bazı gün full uyuyor. Ay nasıl bi düzen oturtacam bilemiyorum

Mesajim görülmedi arka sayfalarda kaldi tekrar sorayim oglumun penyin kesigi yogurdumsu ekşi kokan kusması var bugün 7 8 kez kustu sizce üşütmüş olabilirmiyim yoksa başka sebebi mi bar bile var mı kızlar
Benim bebr de arada öyle kusuyor. Peynir kesiği gibi kusunca süt yarıyor derler ama iyi bişeymiş. Bi ara kusması cogaldı oğlumun reflu yatagı aldık hemen azaldı sonra.

Süt sızı ile beraber iniyor, süt inmesi o. Annem dogumun ilk günlerinde sızı ile süt iniyor mu diyordu benim de sutum yoktu ya hayır anne sızı filan yok diyodum. Sonradan anladım annemin demek istediğini süt inme sızısı o mastit veya baska bisey değil.

Ben de ilk 5 6 çekişte yerimden zıplıyorum neredeyse cok sızlıyor göğüslerim, benim de yaram yok sadece sızlıyor bir de silikonla emziriyorum güya
Allah Allah neden ola ki bu ya yoktu böyle bişey yeni oldu bu süt kanalları genişliyodur da ondan acıyodur inşallah

Ya bu süt inme sızısından farklı. Süt inerken sıcak birşeyler akıyor gibi sızlıyor ama bu tek noktaya kram girer gibi bi anda bi sızlayıp geçiyor bikaç kere tekrar ettikten sonra geçiyor

Bu pompa hiç bir işe yaramıyor

Sorma valla bu aralar neyine şükür şöyle desem tam zıttı oluyor, kşmseyede gerek yok kendi kendime nazar ediyorum
2 saatte 1 mi :/ bana doktorum 2. Haftada uyandığında emzir acıkınca uyanır dedi
Banada öyle dedi benim bebe bazen 5 saat uyuyor anam kendimi kötü hissettim açmı bırakıyorum kızı, gerçi biz hem meme hem mama ile besleniyoruz mama tok tutuyordur muhtemelen

Göğüs ucu yarası yok ki ilk hafta oldu geçti yara bu sanki içerden acıyor değişik bişey tarif edemiyorum göğüste yarık çatlak kızarıklık hiçbir şey yok
Benimde öyle oluyor mesela bir memeye emerken diğeri böyle içten damar sızlıyor gibi oluyor açıp bakıyorum hemen memeden süt gelmeye başlıyor damlıyor emzirdigim memede aynı oluyor içten sızı gibi değişik bir his öylemi seninde acaba

Kizlar oglun sabah mama içtiginden beri peynir kesigi yogurt gibi kusuyor neden acaba üşütmüş olma ihtimali var mı aglama vs yok ama uyumuyorda sm8 kere falan kustu 7den beri ayaktayiz
Doyduğu anlamına geliyor canım üşütmekle alakası yok

Laktozsuz süt alacaksın canım laktozsuz ayran kefir yoğurt var. Kekine böreğine bunları kullanabilirsin. Sütten peynir yapabilirsin kendine en basiti lor mesela. Sadece hazır sütlü tatlı, süt içeren paketli gıda ve normal peynir tüketmeyeceksin

Benim büyük oğlumda mahvetmisti bu damla. Probiyotik zaten bağırsak düzenleyici ama düzenleyen bir etkisi yoktu aksine daha kötü yapmıstı

Laktoz intoleransi degil inek sutu intoleransi var dedi. Sutu kestik direkt. Sut proteini alerjisi gibi. Hic sut tuketimi yok. Laktozlu laktozsuz hic sut ve sut urunu yok.

Ay benim de öyle ya neden oluyor anlamıyorum. Benim göğüs ucu yaram var ama bu yara acısı değil bu dediğin gibi içten bir acı memeyi bıraktıktan sonra da yanıyor sanki

Laktoz intoleransi degil inek sutu intoleransi var dedi. Sutu kestik direkt. Sut proteini alerjisi gibi. Hic sut tuketimi yok. Laktozlu laktozsuz hic sut ve sut urunu yok.
Canım söylediğinde bir yanlışlık olmasın? laktoz intoleransı zaten inek sütü oluyor aynı şey. İnek sütünün içerisindeki laktoza karşı tepki veriyor vucut. İnek sütü laktozunu tolere edemiyor. Ya inek sütü alerjisi vardır yada inek sütü laktozuna yani laktoz intoleransı vardır. Başka bir seçenek yok bildiğim. Alerjide katı diyet yapıyorsun intoleransta sadece laktozsuz tüketiyorsun. Laktozsuz sütü kesmesinin tek nedenş alerjidir. Ve ya laktozsuz süt tüketebileceğini düşünmeyerek hepsini birden kes demiştir. Mukuslu kaka pişik gaz sancısı kıvranma kolik gibi ağlama bunlar laktoz. Döküntü egzama kanlı kaka aşırı kusma kilo alamama varsa alerji oluyor. Bence tekrar doktora gitmelisin net olarak söylemeli doktor

Bu dediklerinin hepsini biliyorum. Ne demek istedigini cok iyi anliyorum Turkiyede ya laktoz intoleransi ya da inek sutu proteini alerjisi var. Ama Inek sutu priteinine karsi da intolerans oldugunu dusunuyo burdakiler. Yani diyor ki alerji desen degil, ama sadece laktozla ilgili de degil. Direkt inek sutunun kendisine, proteinine hassas bebekler. Aptamil H.A, Nestle'den Althera cs. Inek sutu proteinini cok daha kucuk parcalara bolerek sondirimini kolaylastiran mamalar. Bu mamalar bu tarz bebekler icin kullaniliyor. Zaten 10 gun sonra alerji testi yapilacak o zaman belli olur. Ben zaten laktozfree besleniyordum uzun zamandir. Hic sut urunu yeme, laktozsuz da olsa yeme dedi. Bugun sordum dedim henuz aleri tanisi konmamisken sizce dogru mu tum sut urunlerini kesmem diye. Simdilik bi keselim dedi. Ben cok caresiz hissediyorum burda. Insallah daha da kotu hale getirmezler durumu. Keske Turkiteye gelebilsem.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…