2022 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebiş süt kanallarını aktif ettiği için süt iniyor ondan sızlayıp diğer memeden de süt akıyor bende de oluyor evet ama benim bahsettiğim ayrıca emzirme bittikten sonra olan bir ağrı bıçak batar gibi bir anda batıp çıkıyor

Benim büyük oğlumda mahvetmisti bu damla. Probiyotik zaten bağırsak düzenleyici ama düzenleyen bir etkisi yoktu aksine daha kötü yapmıstı
Bende kullanıyorum bu damladan ama vermeden önce de gaz sancısı vardı verdim yine gaz sancısı var daha iyi daha kötü ayrımı yapamadım pek bişey değişmedi sanki bugün vermedim birkaç gün vermeyip değişikliklere bakıcam bi farklılık olacak mı bakalım

Ay benim de öyle ya neden oluyor anlamıyorum. Benim göğüs ucu yaram var ama bu yara acısı değil bu dediğin gibi içten bir acı memeyi bıraktıktan sonra da yanıyor sanki
Evet evet hem yanıyor hemde keskin bir ağrı girip çıkıyor. Valla bilemedim ki neden oluyor araştırdım biraz emziren annede göğüs ağrıları normal yazıyor ama kontrolümüzde sorucam yine de. Allah korusun ters bi durum olsa tek memede olur ikisinde de var emzirmeyle alakalı bir hassasiyettir heralde

Biz yine gece 3-5 nöbetlerindeyiz bir önceki beslenmede yavaş yavaş ağzının ucuyla besleniyor resmen tam acıkmamış oluyor uyandırıp yediremiyorum o kadar tatlı uykusu ara veremiyor, bu saatlere gelen beslenmesine kadar çok acıkıyor haliyle deli gibi yapışıyor memeye hızlı hızlı çekinyor sonra hooop gelsin gazlar. Gaz çıkarmaya uğraşıyoruz

Benim büyük kızım 2 yaşında o da mesela.babasiyla uyuyor anne sende gel ya da emzirirken boynuma dolanır bebeğe gözümün içine baka baka seviyor gibi yapıyor ama. Canını acıtıyor sonra gülüyor mesela kızmam rağmen dikkat çekmeye çalışıyor bence zamanla alisacaktir ama bu süreçte biz mahfolucaz gibi

Zamanlama cok kotu olmus ne yazik ki. Krese bebek dogduktan sonra basladiysa beni bebek geldi diye gonderiyorlar diye dusunuyordur. Cocuk terapistiyle konusmustum. Krese gidiyorsa bebek varken ara vermeden gitmeye devam etsin. Gitmiyorsa bebek geldiginde baslamasin dedi. Ama yapacak bir sey yok, oyle denk gelmis, okullar yeni acildi. Krese gitmesinin bebekle alakasi olmadigini anlatabilirsiniz onun dilinde. Benim de 2 yasinda kizim var. Bazen bebekle krese birakmak ya da kresten almak zorunda kaliyorum. Cok zorlaniyorum. Bir de hastalandi, dun gece uyumadik aliece. bugun yarin krese gitmeyecek. Evde 3muz ne yapicaz bilmiyorum bugun. Bebege de hastalik gececek diye endiseleniyorum en cok. Yuzume yuzume oksuruyor severken

Maflor kabızlık yapıyor gibi geliyor bana bizde onu kullandıktan sonra yapmamaya başladı ,üzerindede ishal de kullanılır yazıyor
Allah Allah bize baya iyi gelmişti. Günde 1 kakadan(o da zorla biz yaptırırsak) 3 4 kakaya çıkmıştı kendi yapıyordu. Şimdi neden böyle anlamadım. Aşırı gazı var sanırım o yüzden yapamıyor
Bende dr öyle oldu canım. Sütüm yetiyordu ama bende kakası belki düzelir diye vermiştim mamayı sonra baktım daha sakin oluyor devam ettim. Demek ki sütüm ona yetmiyor. Var ama daha fazla içmek istiyor. Biz Red yaşamadık ki sürekli kullanıyorum bu biberonu.
Ne kadar erken vazgecirirsen kadar kolay alisir
Deniyorum dün hiç sallamadım. Koyduğum yerde uyudu. Gece de eşim yine sallayarak uyutmuş ama ben devralınca sallamadan devam ettim uyutmaya. Çocuk uyuyacak aslında ama işte gaz kaka sancısı uyutmuyor sallanınca rahat hissediyor kendini herhalde
Çok sağol canım haklısın aslında bende pozitif enerjiye çok inanıyorum. Güne nasıl başlarsan psikolojik olarak öyle gidiyor. Bugün daha iyiyim çok şükür. Eve geleli tek başıma kalalı olmuş 2 hafta zaten. Alışıyorum artık yavaş yavaş.
Kızlar bu e bebekteki çayları kullanan varmıda sütün artmasında faydası varmı, sütüm azaldı sanki son zamanlarda iyice
Bebde şahsen çok güzel süt yapıyor aşırı tavsiye ederim. Ama bünyeye göre değişiyor da olabilir. Emziren anne çayını kullanıyorum

Az kaldi 2. Aydan sonra azalarak biticek 3. Aya dogru sabret. Biz de fece 3 ten sonra gaz nobeti tuttuk napalim

Sanırım mamayı bırakamıcaz bu gidişle
Valla ben nette bi hemsire buldum dilruba demirezel diye ona yazdim kadin çay ve maya tableti de satiyor onlari da aldim sütü srtirip mama biraktirma yapan kadinlarin geri dönüsleri dolu bi bak istersen sz once geldi hemen ictim insallah fayda eder çemen otlu su da baya fayda ediyor ama asla ter kokmazdim her gün duşa girmeme rağmen leş oluyorun
Benim bebr de arada öyle kusuyor. Peynir kesiği gibi kusunca süt yarıyor derler ama iyi bişeymiş. Bi ara kusması cogaldı oğlumun reflu yatagı aldık hemen azaldı sonra.
Ben dogdugundan beri reflü yataginda yatiriyorum biraz azaldi reflüsü cok şükür
Kızlar bu e bebekteki çayları kullanan varmıda sütün artmasında faydası varmı, sütüm azaldı sanki son zamanlarda iyice
Hipp almistim boş biseye yaramiyor ana humana kesinlikle süt artiriyor ama o da şeker komasi resmen
Doyduğu anlamına geliyor canım üşütmekle alakası yok
Ama surekli emmek istiyor tokken bile

Huniyi taktim kafaya iki gündür dün gündüz 20 30 ar dk uyudu gece de 12de bi uyandi 5e kadar kaka meme besige koy uyanma çıldırma seansı gibiydi sabah 5te mamayi basinca 1.5 saat uyuyabildik beyfendinin sayesinde uyumuyor bu cocuk ya kusmasi azaldi ama huysuz sıçramami üşütmemi çözemedim memeler isyanda artik o kadar aciyor ki ilk agzina alip emerken ciglik atiyorum acidan resmen

Kızlar işe başlamama kısa bir süre kaldı mama ve meme olarak ilerleyenler meme reddi olmaması icin hangi biberonu kıllanıyorsunuz memnun kaldıgınıx ürünler varsa link atabilir misiniz
Canım ben oğlumda da şimdi kızımda da hem avent le sağdım ve avent biberonla verdim hem emzirdim. Mememin biri hemen yara olduğu İçin mecbur birini sağıp veriyorum ve ilk zamanlar sütüm çok fazla geldiği için bebek ememiyor mecbur sağıyorum sağlığımı biberonla veriyorum ve memeyi emzitiyorum. Oğlumu 18 ay öyle yapmıştım sorun olmadı.
Ay ben doğduğundan beri öyleyim resmen aynaya bakamıyorum çingene gibiyim artık evde gözümün biri kapalı biri açık bir mememde süt sağma mak bir mememde bebek yada bir elimde biberon bebeğe sütü içiriyorum gece mi gündüz mü günlerden ne bir de oğlum ilk okula başladı onu sabah nasıl hazırlıyorum ben de bilmiyorum muhtemelen oğlum benden ümidi kesti

Anladım canım dur bakalım testte bişey çıkmaz muhtemelen. Biraz dene fark olacak mı. Çokta zor yani diyet yapmak insan beynen bile yoruluyor bende diyeti kestim sorsan peynir süt tatlı falan yiyip içtiğim çok azmıs zaten ama diyet psikolojisinde olmak bile yıpratıyor

3 ayi bi atlataydık hayirlisiyla

Çok normal çok küçük daha bebis emmek ister. İnternetede yazsan söylediğim çıkacaktır. Peynir kesiği mide de bulunan süt aslında. Bebeğin iyi beslendiğini doyduğunu işaret eder. Üşütmek bir bakteri soğukta kalınca üşütülmüyor aslında. Bebis üsütmemiştir burnu akan hapşıran kimseyle temas etmediyse. Burnu da bizler gibi hergün sümük oluyor zaten her gün temizlenmeli

Aym ne bileyim ya annem(65yqşinda) üşütmüştür dedi gerci o mukuslu kakaya da usutmustur demişti pişikle beraber süt ürünlerini kesincr gecti allahtan hani üşüttüydü diyorum bizim zamanimizda laktoz alerjisi mi vardi diyor

Aynen katılıyorum sütü bende kestim normalde canım çekmez kestim ya sürekli sütlü tatlı canım cekiyo sütle nesquik yemek istiyorum peynir sevmem onu bile canım cekiyo ya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…