Yaş yada cocuk siniri var mi 31 yasa 2 cocuk yetti banaHenuz konusmadik iste onu haftaya kan sonuclarina gelince gorusuruz dedi ay baglasin gorumceyi kınarken 4 bebeyle bulamam kendimi yeter bunlarin cani saolsun yas gectikce hic cekilmiyo baglarlar neden baglamasin cok kisa bi islem gobek deliginden karnini sisircem kasiktan kamerayla giricem dedi o kadar
Kustuktan sonra hickiriyorsa midesi buyuyomus fazlasini kusuyomuals ondan sordumBazen hıçkırıyor ama hemen mama sonrasımı çok dikkat etmedim cnm
Doktor kilo alımı güzel hiç mama verme dedi ben de vermedim. 1200 almış 1 ayda. Ama ben 2-3 saatte değil saat başı bazen yarım saatte emziriyorum gündüzleri çünkü hiç deliksiz 2-3 saat uyuduğu olmuyor gündüz en fazla 1 saat.
Geceleri de bi emziriyorum 2-3 saat uyuyor. (Bazı gazlı geceler hariç)
Gittiği yere kadar böyle gitmek istiyorum bakalım eğer yetmezse mama takviyesine giderim ben de tabiiki
Valla parmak ucumla sıkınca sütgeliyor mesela ama makine çekmiyorsütüm azmı doyurucumu hiç anlamıyorum ama yetse kız sonrasında mama içmezdi diyorum
Kustuktan sonra hickiriyorsa midesi buyuyomus fazlasini kusuyomuals ondan sordum
Hemsire soyledi canımYok mamayi sormadım, mastit; süt içeride birikip bebege emziremediginde oluyor. Senin bebeğin kilo alıyorsa mamayi kesersin memeyi degil ya. Cocugu düzenli emzirirsen mastit olmaman lazım diyorum cnm, mama ile alakası yok
Heh işte bunu diyorum, pompa ile bebeğin çekim gücü de tarzı da farklı. Pompaya bu kadar geldi diyerek sütü ölçmek mantıksız olduğu gibi yok yere moral bozabilir
Az önce olan şey yine. Çok hickiriyoruz hep meme kusma sonrası mı dikkat etmedim ama doktor mu söyledi bunu
Suyu arttır, stres yapma o da etki ediyor. Bestlak kullandım sanki bende etki etmedi, humana tea alabilirsin. Bide burda bahsedilmişti 10-15 adet çemen otu tohumunu akşamdan 1,5 lt suya atıyosun ertesi günü içiyosun. Benim sütümü arttırdı buMerhaba arkadaşlar 20 ağustosta doğum yaptım bugün 27 günlük olduk ama sütüm yetmemeye devam ediyor.Mama takviyesini keserim diye bekledim kesemiyorum.Artık moralim bozuldu iyice.Bestlak damla kullanıyorum dört gündür falan.Ondan önce süt yapıcı çay içiyordum.Su tüketiyorum ama günde 1.5 lt.Başka ne yapmam gerekiyor tavsiyeleriniz neler?
Hırıltı genizden geliyorsa çıkaramazsın, bizde başlarda çıkaramadık. Yutmayla yada öksürmeyle gider dedi doktorumuz. Genizdekiler buruna doğru geldiğinde çıkarabiliyoruz. Birde burunda kurumuş sümükler oluyor onlar çıkıyor. Serumu sıkıyorum sırta pat pat hemen arkasından nazal aspiratörle çekşyorum gelenleriNasıl çıkıyor ki o kadar sümük.Serum fizyolojik yapıyorum iki burnuna da çıkmıyo ama sürekli hırıldıyor. Başka bişey daha yapıyor musun serum fizyolojikten sonra canım ?
Serum fizyolojik kullanırken ben de çok sıkıyorum baya iyi geliyor. İlk kıyamamıştım ama sonra çok rahatladıÖnce serum fizyolojik sonra burun temizleme çubuğu tek geçerim.
Instagramda deli gibi yabanci bir akim var, sırınga ile suyu bir burundan basıp diğer burundan sümük akittiriyorlarbenim canım acıdı izlerken...
Düzenli emzirsem de içindeki tam boşalmiyormus canım. 1 hafta öncesine kadar önce tazyikli gelen kısmı sağıp sonra emziriyordum son gunlerde sağmamıştım o yüzden tam boşalamadiYok mamayi sormadım, mastit; süt içeride birikip bebege emziremediginde oluyor. Senin bebeğin kilo alıyorsa mamayi kesersin memeyi degil ya. Cocugu düzenli emzirirsen mastit olmaman lazım diyorum cnm, mama ile alakası yok
Benimki de kusuyor hatta kusmuğunda yeşil bişi gördüm çok korktum balgammış meğer. Hem reflü yaptım çocuğu hem de üşüttümKızım dünden beri kusuyor, reflümü acaba üşüttükmü anlayamıyorum hiç ben bu kızın derdini ya kendimi çok kötü hissetmeye başladım artık sanki bakamıyomuşum gibi geliyor
Yarım kundak yapıyorum ben korkup kendini uyandırmasın diye. Bacakları kundaklamayı önermiyorlarBebeğinizi kundak yapıyor musunuz hanımlar ..yapmazsak bacakları çarpık olurmuş
Emzik versen? Ya da emsin memede uyusun hic kaldirma oyle 2 saat uyusun uyandikca kipirdandikca pispisla. Sindirim biter acikir o zaman boyle kusmaz surekli de emmek istemezAllahim uyumuyor sabah 10da yarim saat uyudu ondan beri uyumuyor emiyor kusuyor agliyor mama iciyor kusuyor agliyor yalaniyor simdi yine emdi su gibi kusuyor artikama hala emmek icin yalana yalana agliyor ya bayilcam artik
Emzik veriyorum kabul etmiyor beyfendi emzigi iki emikleyip basiyor çığlığı emip memede uyutmaya kol mu dayanir bi iyice dalsin diye bekledim kendi uyandi yineEmzik versen? Ya da emsin memede uyusun hic kaldirma oyle 2 saat uyusun uyandikca kipirdandikca pispisla. Sindirim biter acikir o zaman boyle kusmaz surekli de emmek istemez
Yaptırmadım bende ama büyükler her geldiklerinde sanki yanlış bir şey yapıyormuşum gibi davranıyorlar .Yaparsanızda kalça çıkığı olur
Dün ilk kez yarım kundak yaptım bende ama bu büyüklerin biz nasıl büyüttük sizleri lafından gına geldi artıkTam tersi bacaklarını çok sıkarsan kalça çıkığı olur. İlk üç ay yarım kundak öneriliyor, sıçrayıp kollarıyla kendini uyandırmasın diye üst tarafı sarıp bacakları serbest bırakmak
Evet artık bakılıyor demişti bana hastanedeki hemşireKızlar birde bu topuk kanında sma hastalığına bakılıyor artık değil mi?
Annelik halleri işte zamanla azalarak geçecektir. Geçmezse veya artarsa ya teknolojinin nimetlerinden faydalan içini rahatlatmaya çalış ya da anksiyete boyutuna çıkacağını düşünüyorsan bir uzmandan psikolojik yardım al.Kızlar ben oğlan uyurken yada onu beslerken tedirgin oluyorum pimpirikleniyorum. Uyurken nefes alıyor mu diye bakıyorum kameradan izliyorum ya kusarsa bişey olursa. Beslerken değişik ses çıkardığında boğazında mı kaldı düşüncesi geliyor. Lohusalık psikolojisi mi diycem ama o da geçti artık. Beni çok yoruyor üzüyor bu durum, rahat olmak istiyorum. Bi ben mi böyleyim yoksa çok doğal mı bu tedirginlik korkular?
Onlar da Türkiye'den getirdiği için dolaylı olarak burada ne pahalanirsa oraya da yansıyor. E üstüne bir de gümrüktü aracıların karıydı derken fiyatlar hepten uçuyorAyyy ben türkiyeden daha pahalı bir yer oldugunu sanmıyordum demekki varmış
Atak döneminde olmasın? O zaman böyle olmuştu benimkisi. Kusuyordu sürekli(( yada bir yeri üşütmüşde ola bilir. Sıcak sar sarmala öyle uyutmayı deneAllahim uyumuyor sabah 10da yarim saat uyudu ondan beri uyumuyor emiyor kusuyor agliyor mama iciyor kusuyor agliyor yalaniyor simdi yine emdi su gibi kusuyor artikama hala emmek icin yalana yalana agliyor ya bayilcam artik
Lahana dolmasina döndü bebe sarmaktanAtak döneminde olmasın? O zaman böyle olmuştu benimkisi. Kusuyordu sürekli(( yada bir yeri üşütmüşde ola bilir. Sıcak sar sarmala öyle uyutmayı dene
Yapsan bile yarım kundak yap zaten asıl tam kundak kalça çıkığına sebep oluyorBebeğinizi kundak yapıyor musunuz hanımlar ..yapmazsak bacakları çarpık olurmuş
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?