- 15 Şubat 2021
- 527
- 703
- 33
- 34
Gecmis olsun, sagmak zorundasın tabi ya da emzirmek. Süt biriktirseydim içeride mastit kaçınılmaz ne yazık ki.Kızlar dün birden sağ memem şişti taş gibi ateş fışkırmaya başladı ucu kıpkırmızı oldu sağlık ocağına aşıya gidecektik. Gitmeden emzireyim dedim ama öyle bir ağrı ki damarlarım çekiliyor gibi ağlaya ağlaya emzirdim. Sağlık ocağındaki doktora sordum mastit dedi 1000lik antibiyotik ve parol verdi.
Antibiyotik içtikten 1 saat sonraki sütünü sağ ve at sonraki sütü bebeğe ver dedi.
Bir de 2-3 haftadır koltuk altımda şişlik var doktor onun da mastitle ilgili olabileceğini söyledi ama geçmezse genel cerrahiye git dedi.
Dünden beri her emzirdigimde çocuk gibi ağladım. Sağmak o kada acı vermiyor en son dayanamadım sagdigim sütü biberonla verdim. (İlk defa biberon kullandım kaşıkla veriyordum normalde ve daha hiç mama vermedim.)
Düzenli emziriyorum kilo alımı da güzel diye son zamanlarda süt sağmamıştım o yüzden oldu galiba bilsem sürekli sağar buzluğa atardım
Çok zor bir durummus inşallah hemen geçer ve inşallah siz yaşamazsınız
Anestezik maddenin anne sutune gecisi cok cok az diyo doktorlar. Bebegi etkileyecek kadar degilmis yani. O yuzden sonrasinda emzirmeye devam edebilirsin. Ama senin doktorun farkli bisi solerse bilemem. Benimkini de baglarlar mi acabaKizlar 27sine doktor gun verdi ameliyat icin yumurtaliklari baglaticam .. anestezi vericekler 15-20 dakikalik bi islem ama bebek ememicek demi ne yapcam nasil yapcam mamami vericez nasil olcak bu isleri bilen varsa aydinlatsin beni doktora haftaya gidicem kan sonuclari icin hic bisey sormadimda ya
Henuz konusmadik iste onu haftaya kan sonuclarina gelince gorusuruz dedi ay baglasin gorumceyi kınarken 4 bebeyle bulamam kendimi yeter bunlarin cani saolsun yas gectikce hic cekilmiyo baglarlar neden baglamasin cok kisa bi islem gobek deliginden karnini sisircem kasiktan kamerayla giricem dedi o kadarAnestezik maddenin anne sutune gecisi cok cok az diyo doktorlar. Bebegi etkileyecek kadar degilmis yani. O yuzden sonrasinda emzirmeye devam edebilirsin. Ama senin doktorun farkli bisi solerse bilemem. Benimkini de baglarlar mi acaba
Niye bağlatıyorsun canım? 15-20dakikalık anestezi geçmez çoçuğa. Olmasada sağ sonra ver diyeceklerdirKizlar 27sine doktor gun verdi ameliyat icin yumurtaliklari baglaticam .. anestezi vericekler 15-20 dakikalik bi islem ama bebek ememicek demi ne yapcam nasil yapcam mamami vericez nasil olcak bu isleri bilen varsa aydinlatsin beni doktora haftaya gidicem kan sonuclari icin hic bisey sormadimda ya
Doktor kilo alımı güzel hiç mama verme dedi ben de vermedim. 1200 almış 1 ayda. Ama ben 2-3 saatte değil saat başı bazen yarım saatte emziriyorum gündüzleri çünkü hiç deliksiz 2-3 saat uyuduğu olmuyor gündüz en fazla 1 saat.Gecmis olsun, sagmak zorundasın tabi ya da emzirmek. Süt biriktirseydim içeride mastit kaçınılmaz ne yazık ki.
Çocuğun kilodu yerinde olsa da neden vermedin? Acikmıyor mu anlamadım ben
Sonrasinda hickirik tutuyor muYok cnm öyle bir durum yok sakin şuan mesela ama genede emsede mamada yese kusuyor birazınıdün başladı öncesinde yoktuda
Ay sendede her saatı başımı emiyorDoktor kilo alımı güzel hiç mama verme dedi ben de vermedim. 1200 almış 1 ayda. Ama ben 2-3 saatte değil saat başı bazen yarım saatte emziriyorum gündüzleri çünkü hiç deliksiz 2-3 saat uyuduğu olmuyor gündüz en fazla 1 saat.
Geceleri de bi emziriyorum 2-3 saat uyuyor. (Bazı gazlı geceler hariç)
Gittiği yere kadar böyle gitmek istiyorum bakalım eğer yetmezse mama takviyesine giderim ben de tabiiki
Bazen hıçkırıyor ama hemen mama sonrasımı çok dikkat etmedim cnmSonrasinda hickirik tutuyor mu
Valla parmak ucumla sıkınca sütgeliyor mesela ama makine çekmiyorBenim de meme basina 30 cc çıkıyordu ortalama. Emzirme danışmanına sordum, moralim bozulmustu, ölemezsin, bebeğin çekimi ile makine aynı değil dedi. Yanlış olur bu ölçüm, var olan sutunu stres ile azaltma dedi. Sagmakndogru bilgi vermiyor yani
Benim de meme basina 30 cc çıkıyordu ortalama. Emzirme danışmanına sordum, moralim bozulmustu, ölemezsin, bebeğin çekimi ile makine aynı değil dedi. Yanlış olur bu ölçüm, var olan sutunu stres ile azaltma dedi. Sagmakndogru bilgi vermiyor yani
Usuttiyse de karnına havlu ısıtıp koy çok sıcak olmasın cnm. Gaza da iyi gelir
Ya öyle, evlat olunda her şeyi mükemmel olsun sağlığı ve keyfi yerinde olsun istiyoruz. Bakıyorum hepimiz benzer sorunlar yaşıyoruz, sadece ben değilmişim diyorum. Bugünlerin tadını da çıkarmak lazim
Mert
Dinde yeri yok, İslami bir uygulama değil.
Diger bir çok şey gizli Türk kültüründen gelme adetler. Kokenlerin3 bakıldığında çoğu şey Türk samanizmi hatta. Adettendir yapılıyor
Tam tersi kundak onerilmiyor, ben yarım kundak yapıyordum başta. Onda da durmuyor huysuz hareket edemiyor diye
Aman dikkat et o zaman mastit olma sağ buzluğa at fazlaysa. Çok zormuş düşman başına vermesin AllahAy sendede her saatı başımı emiyorAmma çok emmiyor benimkisi her saat başı 5-6dakika, sütüm çok iyi şükür. Emsede 2-3saat uyusa diyorum ama nerdeee((
C caglaus aynısını birebir ben de yaşıyorum özellikle sabaha karsı gaz sancısı baslıyor öglene kadar devam ediyor. Mam verdiğimde daha huzurlu. Ama bu ara zaten kabız kakasını yapamıyor bir de bu üstüne eklendi bu sabah mamasına zeytinyagı damlattım bakalım faydası olacak mı. Ben de 3. Ayda gecevek bir bucuk ayı bitti yarısı kaldı diye avutuyorum kendimi, yoksa hep boyle olsalardı insanın içi kabul edemiyorYa bende dikkat ediyorum yedigime ictigime ama mama verince uzun uyuyor huzurlu sütten sonrw hazımsızlık gaz sancısı ıh mıh yapıyor sürekli muhtemelen memeden cekerkende gaz daha cok gidiyor olabilir nasıl aşcaz bakalım bu durumu umarım 3. Ay da biter gider üzülüyor insan
Ben biraz üşüdügünde yanı üstünü filan giydirirken banyodan sonra vs fıskırır tarzda kustugunu gözlemledim. Sonrasında devam etmedi ara ara oldu. O yuzden reflu değildir diyorum kendi kendimeKızım dünden beri kusuyor, reflümü acaba üşüttükmü anlayamıyorum hiç ben bu kızın derdini ya kendimi çok kötü hissetmeye başladım artık sanki bakamıyomuşum gibi geliyor
Zeytinyağı rahatlatır insallah bebitoyu anne sütü de alıyor sanırım mamayla beraber neden kabız olur ki anne sütü alan bebek hep cok yapar derler demek kabız da olabiliyormuş cünkü ben kafama cok yapmasını taktığım icin herkes anne sürü alıyor normal diyor bu bebelerin sorunları bitmez insan üzülüyor insallah büyüdükçe düzene girer sindirim sistemleri de rahatlar yavrucuklar yaC caglaus aynısını birebir ben de yaşıyorum özellikle sabaha karsı gaz sancısı baslıyor öglene kadar devam ediyor. Mam verdiğimde daha huzurlu. Ama bu ara zaten kabız kakasını yapamıyor bir de bu üstüne eklendi bu sabah mamasına zeytinyagı damlattım bakalım faydası olacak mı. Ben de 3. Ayda gecevek bir bucuk ayı bitti yarısı kaldı diye avutuyorum kendimi, yoksa hep boyle olsalardı insanın içi kabul edemiyor
Korunmak icin canimNiye bağlatıyorsun canım? 15-20dakikalık anestezi geçmez çoçuğa. Olmasada sağ sonra ver diyeceklerdir
Daha gençsin amaKorunmak icin canim
Genc oluyum bsey olmaz baciDaha gençsin ama35den önce yapılmadığını sanıyordum bu ameliyatın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?