2022 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Yuh kiz bizden pahalisi varmiş şaşirdim şuan
Hipp combiotic hic gaz yapmiyor canim bende onu veriyorum
Kızım dünden beri kusuyor, reflümü acaba üşüttükmü anlayamıyorum hiç ben bu kızın derdini ya kendimi çok kötü hissetmeye başladım artık sanki bakamıyomuşum gibi geliyor
Canim reflü olabilir surekli midesi agzina gekip agliyor mu bende üşüttüm demistim ekşi kokuyosa üşümüş olabilir dedi burda kizlar annemde karnina sirtina ayak altlarina açmadan üşütmeden zeytinyağ sür birazda içir dedi içirmedim ama sürdüm ondan sonra düzeldi zeytinyagin hakiki olmasina dikkat et canım

Bizde ayniyiz valla gazi koca herif gibi alttan üstten bayada güclü kücücük bunyeden o kadar siddet sasirtici

Bugün 40.gününüz doktor doğduğu günde sayılır demişti

Yok cnm öyle bir durum yok sakin şuan mesela ama genede emsede mamada yese kusuyor birazını dün başladı öncesinde yoktuda

Bebeğinizi kundak yapıyor musunuz hanımlar ..yapmazsak bacakları çarpık olurmuş
Tam tersi bacaklarını çok sıkarsan kalça çıkığı olur. İlk üç ay yarım kundak öneriliyor, sıçrayıp kollarıyla kendini uyandırmasın diye üst tarafı sarıp bacakları serbest bırakmak

Bizde 40 annesi yani banyoyu yaptıracak kimse 40adet taş toplar çiçek toplar. Suya buğday, altın ve alyans atılır taşla beraber. Başka şeylerde koyabilirsiniz. Duaları okunur bebek banyo yaptırılır. En son bebek durulanırken “ su aşağı Göktuğ yukarı, su gibi ömrün uzun olsun” denir. Kovada bir miktar su burakılır. Anne baba ve diğer çocuklar banyo yapar abdest alır. Bebekten kalan su en son başının üstünden dökülür felak nas okunur. Dua edilir. Kovada Su arttırılmaz. Tüm aile fertleri o suyla durulanır

Canım fotosunu gönderirmisin bakıyım beşiğe

Aaa sezeryanamı gittin tabi kendin için en doğrusunu sen bilirsin canım. Ben Türkiyede yalnız olduğum için sezeryandan hep korktum. O ağrılarla çoçuğa bakamam diye( bir sonraki hamilelikte görüşmek üzere desene

Benim de meme basina 30 cc çıkıyordu ortalama. Emzirme danışmanına sordum, moralim bozulmustu, ölemezsin, bebeğin çekimi ile makine aynı değil dedi. Yanlış olur bu ölçüm, var olan sutunu stres ile azaltma dedi. Sagmakndogru bilgi vermiyor yani

Sağmada çıkmıyorki süt doğru dürüst anlamadım valla, kız emiyor ağzında süt var görüyorum ama sağınca 30 ml bile çıkmıyor

Benim de meme basina 30 cc çıkıyordu ortalama. Emzirme danışmanına sordum, moralim bozulmustu, ölemezsin, bebeğin çekimi ile makine aynı değil dedi. Yanlış olur bu ölçüm, var olan sutunu stres ile azaltma dedi. Sagmakndogru bilgi vermiyor yani

Kızım dünden beri kusuyor, reflümü acaba üşüttükmü anlayamıyorum hiç ben bu kızın derdini ya kendimi çok kötü hissetmeye başladım artık sanki bakamıyomuşum gibi geliyor

Usuttiyse de karnına havlu ısıtıp koy çok sıcak olmasın cnm. Gaza da iyi gelir

Ya öyle, evlat olunda her şeyi mükemmel olsun sağlığı ve keyfi yerinde olsun istiyoruz. Bakıyorum hepimiz benzer sorunlar yaşıyoruz, sadece ben değilmişim diyorum. Bugünlerin tadını da çıkarmak lazim

Delirella senin bebişin adı ne olmustu canım onu soracaktım bi türlü soramadım
Mert

Dinde yeri yok, İslami bir uygulama değil.
Diger bir çok şey gizli Türk kültüründen gelme adetler. Kokenlerin3 bakıldığında çoğu şey Türk samanizmi hatta. Adettendir yapılıyor

Bebeğinizi kundak yapıyor musunuz hanımlar ..yapmazsak bacakları çarpık olurmuş

Tam tersi kundak onerilmiyor, ben yarım kundak yapıyordum başta. Onda da durmuyor huysuz hareket edemiyor diye

Evet doğru olmaz çünkü elimle sıktığımda hala süt geliyor sağımdan sonra. Ama tahmini öğrenmek için yaptım. Bazen takviye yapmadan uyutuyorum aç kalmasın çocuk tahmini öğreneyim ne var. Benimki memede uyumayı seviyor öndeki bol sütü alıyor kalanını çekmiyor uyuyor

Merhaba arkadaşlar 20 ağustosta doğum yaptım bugün 27 günlük olduk ama sütüm yetmemeye devam ediyor.Mama takviyesini keserim diye bekledim kesemiyorum.Artık moralim bozuldu iyice.Bestlak damla kullanıyorum dört gündür falan.Ondan önce süt yapıcı çay içiyordum.Su tüketiyorum ama günde 1.5 lt.Başka ne yapmam gerekiyor tavsiyeleriniz neler?

Bütün yaşadıklarının benzerlerini biz de yaşıyoruz İnan daha bu sabah 10 yaşındaki kocaman kızım ağla ağla okula gitmeyeceğim diye burnumdan getirdi bugün babası yoktu sabah basen ben bırakıp ben almak zorundayım bugün bebekle ben bırakacaktım herşeyi bırakıp gitmek bile geldi içimden okadar çok gel git yaşıyorum ki yaşım 42 bunsaatten sonra niye yaptım 2. Yi dedim ama çok pişman oldum sonra okadar çok uğraşan var ki bizim sahip olduğumuz can İçin nankörlük yapmış olurum dedim kendime ,bugünler de geçecek elbet az sabır hepimiz negatifiz aslında ve buraya yazıyoruz ,bebekler hep farklı olurmuş gerçekten kızımla alakası yok oğlumun daha çok yoruyor sizin de öyle olmuş sanırım ,az sabredin herşey yılına girecektir mutlaka tünelin sonu ışık derler ya zaten az kaldı …

Nasıl çıkıyor ki o kadar sümük. Serum fizyolojik yapıyorum iki burnuna da çıkmıyo ama sürekli hırıldıyor. Başka bişey daha yapıyor musun serum fizyolojikten sonra canım ?

Benimki de seviyor. İlk memeye alıyorum, uyumaya baslayinca ayak ve boynundan dokunarak uyandırıyorum dokunarak (hemşire öyle demisti). Sonra mama veriyorum. Sonra yine meme istiyor ama uyumak için. Doktora söylediğimde uyku zamanından caliyorz emzik ver dedi. Memeye almak yerine emzikle kolda 2 sallayıp yayaga alıyorum cnm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…