Buraya da yazar mısın sebebi neymiş öğrenelimYarın sünnet kontrolü için kontrole gideceğiz kendi doktorunada uğrarım sorarım bu durumu. Kullanmam gereken ilaç varsa alırım artık
Yuh kiz bizden pahalisi varmiş şaşirdim şuanBen Cezayir'in Yozgat'ında yaşadığım içinKüçük bir şehirde yaşıyorum herşey bulunmuyor bulduğunda üç katı fiyat çekiyor.
Eşimin kullandığı bir şampuan sabun var Tr de 129 lira Cezayir'de 400 liraya alıyormuşGeldiğinde bir senelik aldım çantasına koydum gönderdim Yazık günah
Hipp combiotic hic gaz yapmiyor canim bende onu veriyorumDün akşam bakayım ne kadar sütüm çıkıyor diye oğlanı emzirmedim mama verdik 2 öğünde, bende sütümü sağdım öğünlerde. 80ml çıktı iki göğüsten üzdüayrıca mama verdiğimizde oğlanda gaz çok az oldu ve maşallah 3,5 saate yakın uyudu şaşırdık. Gece sağdığım sütleri biberonla takviye ve meme verdim şuan gazdan geçilmiyor ve iki saatte bir uyandık. Sütüm gaz mı yapıyor bunu düşünmeye başladım. Yediğim içtiğim kimyonun haddi hesabı yok, ama sanırım gazın sebebi sütüm ne yapmam lazım bilmiyorum. Mama olarak hipp cambiotic e geçmiştik beğendik.
Canim reflü olabilir surekli midesi agzina gekip agliyor mu bende üşüttüm demistim ekşi kokuyosa üşümüş olabilir dedi burda kizlar annemde karnina sirtina ayak altlarina açmadan üşütmeden zeytinyağ sür birazda içir dedi içirmedim ama sürdüm ondan sonra düzeldi zeytinyagin hakiki olmasina dikkat et canımKızım dünden beri kusuyor, reflümü acaba üşüttükmü anlayamıyorum hiç ben bu kızın derdini ya kendimi çok kötü hissetmeye başladım artık sanki bakamıyomuşum gibi geliyor
Bizde ayniyiz valla gazi koca herif gibi alttan üstten bayada güclü kücücük bunyeden o kadar siddet sasirticiBende gece uyumadan önce rahat uyusun diye yapıyorum, sabaha birikmiş oluyor yine sabah yapıyorum. Birde duş sonrası. Sanki büyük adam sümüğü çıkıyor bazengazına ve sümüğüne çok şaşırıyorum hiç bitmiyor, bende o kadar yok nereden geliyor bunlar
Kizimin ve oglumun bacaklari gayet düzgün yapmadigim haldeBebeğinizi kundak yapıyor musunuz hanımlar ..yapmazsak bacakları çarpık olurmuş
Bugün 40.gününüzKızlar bu kırklama işi 40. Gün mü yapılıyor bide takvimden hesaplıyorum 8nde doğum yaptım 8 nden sayıyorum bugün yani 16 sı olarak 40 günüm oluyor burada 38 gösteriyor anlayamadım benbiri benim kırkımı hesaplasın şaka bi yana kırklama işlemini nasıl yapıyorsunuz
Yaparsanızda kalça çıkığı olurBebeğinizi kundak yapıyor musunuz hanımlar ..yapmazsak bacakları çarpık olurmuş
Yok cnm öyle bir durum yok sakin şuan mesela ama genede emsede mamada yese kusuyor birazınıYuh kiz bizden pahalisi varmiş şaşirdim şuan
Hipp combiotic hic gaz yapmiyor canim bende onu veriyorum
Canim reflü olabilir surekli midesi agzina gekip agliyor mu bende üşüttüm demistim ekşi kokuyosa üşümüş olabilir dedi burda kizlar annemde karnina sirtina ayak altlarina açmadan üşütmeden zeytinyağ sür birazda içir dedi içirmedim ama sürdüm ondan sonra düzeldi zeytinyagin hakiki olmasina dikkat et canım
Tam tersi bacaklarını çok sıkarsan kalça çıkığı olur. İlk üç ay yarım kundak öneriliyor, sıçrayıp kollarıyla kendini uyandırmasın diye üst tarafı sarıp bacakları serbest bırakmakBebeğinizi kundak yapıyor musunuz hanımlar ..yapmazsak bacakları çarpık olurmuş
Bizde 40 annesi yani banyoyu yaptıracak kimse 40adet taş toplar çiçek toplar. Suya buğday, altın ve alyans atılır taşla beraber. Başka şeylerde koyabilirsiniz. Duaları okunur bebek banyo yaptırılır. En son bebek durulanırken “ su aşağı Göktuğ yukarı, su gibi ömrün uzun olsun” denir. Kovada bir miktar su burakılır. Anne baba ve diğer çocuklar banyo yapar abdest alır. Bebekten kalan su en son başının üstünden dökülür felak nas okunur. Dua edilir. Kovada Su arttırılmaz. Tüm aile fertleri o suyla durulanırKızlar bu kırklama işi 40. Gün mü yapılıyor bide takvimden hesaplıyorum 8nde doğum yaptım 8 nden sayıyorum bugün yani 16 sı olarak 40 günüm oluyor burada 38 gösteriyor anlayamadım benbiri benim kırkımı hesaplasın şaka bi yana kırklama işlemini nasıl yapıyorsunuz
Canım fotosunu gönderirmisin bakıyım beşiğeAy şükür yaptı 2 3 kere gün içinde. Ama maflor bitti. Çok korkuyorum bu günü nasıl geçireceğim bilmiyorumforbiome verdim bakalım inşallah sıkıntı olmaz. Psikolojik olarak bile maflora aşırı güvenmiştim
Kız köy yerindeyim doğuda. Kimse yok çevremde öyle. Ama eskisi kadar değil kızım biraz rahatladım şükür. Sallanan beşik aldık. Uyutup içine koyuyorum.
Bizde sallanan beşik aldık. Baya sevdi. Dolaptan 2. Elaşırı kullanışlı valla keşke daha önce alsaydık dedim valla. Bunca zaman boşa eziyet etmişiz kendimize
Ben öyleyimsürekli bakıyorum. Çocuk huzurlu uyusam ben rahat vermiyorum kontrol etmekten. Çok korkuyorum bir şey olacak diye.
Tam olarak uzun zamandır bu durumu yaşıyorum
Aaa sezeryanamı gittinBen baktım gidişat ilk dpgumumdaki gibi sezaryen istedim, doktor beni illa normal doğurmaya çabalamakta israrciydi ama artık tecrübelendim kanmadim doktorun dediklerine sezaryende ısrarcı oldumBaskı ortadan kalkınca varisler anında yok oldular zaten. Ama bir sonraki hamileliğinde daha çok varisin olur demişti doktor. Velhasıl baskı olursa yine geri gelmek üzere gittiler.
Dün akşam bakayım ne kadar sütüm çıkıyor diye oğlanı emzirmedim mama verdik 2 öğünde, bende sütümü sağdım öğünlerde. 80ml çıktı iki göğüsten üzdüayrıca mama verdiğimizde oğlanda gaz çok az oldu ve maşallah 3,5 saate yakın uyudu şaşırdık. Gece sağdığım sütleri biberonla takviye ve meme verdim şuan gazdan geçilmiyor ve iki saatte bir uyandık. Sütüm gaz mı yapıyor bunu düşünmeye başladım. Yediğim içtiğim kimyonun haddi hesabı yok, ama sanırım gazın sebebi sütüm ne yapmam lazım bilmiyorum. Mama olarak hipp cambiotic e geçmiştik beğendik.
Sağmada çıkmıyorki süt doğru dürüst anlamadım valla, kız emiyor ağzında süt var görüyorum ama sağınca 30 ml bile çıkmıyor
Kızım dünden beri kusuyor, reflümü acaba üşüttükmü anlayamıyorum hiç ben bu kızın derdini ya kendimi çok kötü hissetmeye başladım artık sanki bakamıyomuşum gibi geliyor
Delirella
Aynı deli sorular beni de kurcalıyor ama sürekli kustugu için ne olduğunu da anlayamıyorum bence biz cok fazla kasıyoruz ya artık onu düşünüyorum akışına bırakmak lazım bebeklerin geneli aynı hepsi bir şekilde büyüyo toparlıyor bizde öyleydik bak simdi hiçbirini hatırlamıyoruz kimse de mükemmel anne değil kimse hemen çocuğuna ne olduğunu anlamıyo boş yere yıpranıyoruz çocukta huzursuz oluyo sadece keyifli yanlarına odaklanalım bence
Mert
Once bebek sonra sen kirklancaksin bi buyugunle yap istersen bende kanama olmadigi icin girdim onden bi gusul abdesti sonra boy abdesti aldim bebegi 40ladım.1 tasa 40 defa ihlas okudum icine altin, gumus tesbih koydum sonra aynisini ben kendime yaptim .. aslinda dinde yeri yok, yer gok dua uzerine okundugu icin yaptim diger cocuklarda annem yapmisti hep bunda kendim yaptim..
Bebeğinizi kundak yapıyor musunuz hanımlar ..yapmazsak bacakları çarpık olurmuş
Ya doğduğu günü de sayıyorlar ya ondan sordumBenm ikinci. Hala var endiselenme
8 in ustune 16 si nasi 40 olur kiz17 si 40 in. 8 de dogdu ya 9 1 olur 10 2 olur doldurdugu gun sayilir yani. 17 snde yikan
Evet doğru olmaz çünkü elimle sıktığımda hala süt geliyor sağımdan sonra. Ama tahmini öğrenmek için yaptım. Bazen takviye yapmadan uyutuyorum aç kalmasın çocuk tahmini öğreneyim ne var. Benimki memede uyumayı seviyor öndeki bol sütü alıyor kalanını çekmiyor uyuyorBenim de meme basina 30 cc çıkıyordu ortalama. Emzirme danışmanına sordum, moralim bozulmustu, ölemezsin, bebeğin çekimi ile makine aynı değil dedi. Yanlış olur bu ölçüm, var olan sutunu stres ile azaltma dedi. Sagmakndogru bilgi vermiyor yani
Benim de meme basina 30 cc çıkıyordu ortalama. Emzirme danışmanına sordum, moralim bozulmustu, ölemezsin, bebeğin çekimi ile makine aynı değil dedi. Yanlış olur bu ölçüm, var olan sutunu stres ile azaltma dedi. Sagmakndogru bilgi vermiyor yani
Usuttiyse de karnına havlu ısıtıp koy çok sıcak olmasın cnm. Gaza da iyi gelir
Ya öyle, evlat olunda her şeyi mükemmel olsun sağlığı ve keyfi yerinde olsun istiyoruz. Bakıyorum hepimiz benzer sorunlar yaşıyoruz, sadece ben değilmişim diyorum. Bugünlerin tadını da çıkarmak lazim
Mert
Dinde yeri yok, İslami bir uygulama değil.
Diger bir çok şey gizli Türk kültüründen gelme adetler. Kokenlerin3 bakıldığında çoğu şey Türk samanizmi hatta. Adettendir yapılıyor
Tam tersi kundak onerilmiyor, ben yarım kundak yapıyordum başta. Onda da durmuyor huysuz hareket edemiyor diye
Bütün yaşadıklarının benzerlerini biz de yaşıyoruz İnan daha bu sabah 10 yaşındaki kocaman kızım ağla ağla okula gitmeyeceğim diye burnumdan getirdi bugün babası yoktu sabah basen ben bırakıp ben almak zorundayım bugün bebekle ben bırakacaktım herşeyi bırakıp gitmek bile geldi içimden okadar çok gel git yaşıyorum ki yaşım 42 bunsaatten sonra niye yaptım 2. Yi dedim ama çok pişman oldum sonra okadar çok uğraşan var ki bizim sahip olduğumuz can İçin nankörlük yapmış olurum dedim kendime ,bugünler de geçecek elbet az sabır hepimiz negatifiz aslında ve buraya yazıyoruz ,bebekler hep farklı olurmuş gerçekten kızımla alakası yok oğlumun daha çok yoruyor sizin de öyle olmuş sanırım ,az sabredin herşey yılına girecektir mutlaka tünelin sonu ışık derler ya zaten az kaldı …Ya 2 gndur yapiyorum ama daha mukuslu hatta pusik basladi yine. Belki de en basindan beri pisikler sutle alakali degildi. Yumurta olabilir. Sutlu tatlilar yedigimden oldu ilk pisik diyordum, laktozdan suphelenmistim.. Belki hep yumurtaydi sorun. Hic sorma. 15 gundur laktoz diyetteydim zaten simdi hepten sut urunlerini kestik, stres oldum. Aclktan basim agriyo bazen. Ne yiyecegimi bilemiyorum. Hazirlayacak vaktim olmuyor. Ben surekli peynir, yoğurt yiyor, sut iciyordum. Aksine benim hayat damarim koptu gibi oldu. Cok zorlaniyorum. Zaten zor bi bebek. Hep agliyor. Nasil tutarsam tutayim ne yaparsam yapayim susmuyor, sakinlesmiyor. Cok uykusuzum yorgunum. Keske dogurmasaydim diyorum bazen. Bir de uzerine diyet. Olesim geliyor. Sanirim burdaki uyeligi de kapaticam. Buraya da negatifligimi aktarmak istemiyorum. Sanki hicbir sey yoluna girmeyecekmis gibi geliyor. Umudum azaldi iyice. Dogdugundan beri hep bir sorunu var. Insan edemicem buyutemicem sanki bu cocugu.
Ben yapiyorum ama yarim kundak bacaklar kundaklanmaz kalca cikigi olur bebekte.Bebeğinizi kundak yapıyor musunuz hanımlar ..yapmazsak bacakları çarpık olurmuş
Nasıl çıkıyor ki o kadar sümük.Bende gece uyumadan önce rahat uyusun diye yapıyorum, sabaha birikmiş oluyor yine sabah yapıyorum. Birde duş sonrası. Sanki büyük adam sümüğü çıkıyor bazengazına ve sümüğüne çok şaşırıyorum hiç bitmiyor, bende o kadar yok nereden geliyor bunlar
Evet doğru olmaz çünkü elimle sıktığımda hala süt geliyor sağımdan sonra. Ama tahmini öğrenmek için yaptım. Bazen takviye yapmadan uyutuyorum aç kalmasın çocuk tahmini öğreneyim ne var. Benimki memede uyumayı seviyor öndeki bol sütü alıyor kalanını çekmiyor uyuyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?