He suyu çok içiyorum da çayı şekersiz içerim dur deneyim şeker atmayı midem alırsaBol sıvı tüket ben suyu cok icince sutum cogaliyor acik sekerli cay ve bitki cayi hem bebek rahatliyo hem sutum artiyo
20 lerde gezmekten yapamadikBen de öylen düşünüyorumyeter bana geldim 31ime kafa kaldirmaz en güzeli gençken yapmak20 küsürler
Benimkide bitiriyor ama arkasından sağıyorum yinedeBitirmeden bırakmıyor bebe sömürüyor o yüzden yapmıyorum sağım
Benimde ordan burdan duyduklarım tedirgin ediyor, insanın aklıma kötü kötü senaryolar geliyor. Kendime de kızıyorum böyle düşündükçe kötüyü çağırma ç diye. Bebeklerimiz rahat ne güzel bizde rahat olabilsekBende öyle. Eşim kızıyor ama korkuyorum. Sanırım kardeşimden kalma bir korku var. Geçen kızım uyuyordu üzerindeki battaniyeyi yüzüne çekmiş garip sesler duyunca gittim yanına akşım çıktı. Çocum dolanmış battaniyeye hemen açtım ama baya cebelleşmişaynı gün boğazına bi şey tıkandı baya nefes alamadı. Çok uğraştım sonra kendine geldi oturdum ağladım korkudan. Şimdi gece uyuyamıyorum sürekli kontrol etmekten
Bizim buralar serinletici için sık yıkayamıyorum ben. Bir de eşim olmadan yıkayamam
Bugün 40ımız çıktı bende düşündüm ama erken değil mi yaa spa için 40 gün :))benim içim gidiyor minnacık bebenin boğazına simit geçirip suya sokmaya :))Bakalim nasıl bir deneyim olacak
Ben de 40 ucurmayi spada yapacağım bizimki ariza cikarmazsa
Nasil gecti haber verirsin
Ya instagramda bebekler ile ilgili bşr sayfa vardı çok önermiyorlar baby spa yı boğazında simitle rahat görünüyor suyun içinde ama onların hissettikleri öyle değilmiş aslında ,bana da hiç cazip gelmiyor ne yapan söyleyim o halde bebekleri görünce bi de yenidoğan çekiminde binbir şekle sokulan bebekleri görünce çok üzülüyorumBugün 40ımız çıktı bende düşündüm ama erken değil mi yaa spa için 40 gün :))benim içim gidiyor minnacık bebenin boğazına simit geçirip suya sokmaya :))
Evet tam da boyle. Ama nasil bir yol izleyecegi muallak. Sen bi sut urunlerini kes olmazsa 2 hafta sonra alerji testi yapariz dedi. Yani tamamen kesmek iyi mi, gercekten gerekli mi bilmiyorum. Bindik bir alamete gidiyoruz kiyamete.Laktoz sütün içindeki şeker, sütün içindeki protein kazein, alerji büyük bir tanı olduğu için kanlı kaka, gelişim geriliği, aşırı kusma olmadığı için M Mirune nin doktoru alerji değil intolerans demiş. Ek gıda sonrasi Türkiye'de de bu şekilde tanı koyan alerji doktorları var. Aşırı büyük tepkiler yoksa alerji değil intolerans ve daha kısa sürede iyileşecek diyorlar genelde.
Ya 2. Cocuk ilk cocuga haksizlik gibi geliyor. Diyordum ammaan herkesin kardesi var ama takatim kalmadi. Bugun misal uyumamakta direndi, sakalasiyor benimle. Bir yandan cocuk kucagimda. Kendime dedim kizmicam kizmicam kizmicam... cunku dun kizdim , kizinca uyudu. Sonradan da uzuluyo insan o da bebek diye. Yine yapmicam dedim ama kikir kikir guluyor doneniyor, uyumaya niyeti yok, Luna dedim sertce meshur kizgin bakisimla, aninda uyuduÇok iyi anlıyorum seni. Böyle hissetmen düşğnmen çok normal. Kiminin çocuğu sus pus hiç derdi sorunu yok. Kiminin ki bizler gibi ağlama katılma krizler sorun sorun üstüne. Bizde de kaos ortamı oluyor. Birde bebeğin en pik yaptığı zamanlar oğlum geliyor bişeyler istiyor soruyor Allahım diyorum sana geliyorumya bence hiç bişeyi yok bu bebeklerin. Sadece çok gazlılar ağlaklar. Doktor bana kesin alerji dedi 10gün aç kaldım artık enerjim yoktu yürümeye hiç bişey düzelmedi daha kötü oldu. Diyeti bıraktım daha iyiyiz yemin ederim şaka gibi. Bebekte aşırı bir kötü hal aşırı kilo alamama hatta verme ne bileyim kan kusma aşırı kanlı kaka dışında diyet miyet yapmayın. Bence alerji gibi şeyleri ek gıda da tadım yapınca anlamak daha mantıklı. Millet alerjiyi öyle anlıyor zaten. Biz başladık 10günlük bebeklerde laktoz alerji aramaya. Kendimizi yıpratıyoruz öyle de böylede ağlaya ağlaya büyüyecekler. Yapıcak bişey yok sinir stres sahibi olduk hepimiz
Tam sana yazmistim. Sanirim tam da doktorun dedigi givi olmasi gerek. Az az yemenin ne zarari olabilir. Anne sutunden zaten hazmedebilecegi sekilde gidiyor bebege. Biraz sut urunun ne zarari olabilir. Gaza gelince bebeklerin cogu gazli zaten. Ona masajda baska yapacak bir sey yok. Boyuna kilosuna da masallah.Kızlar bugün kalça ultrasonu için doktora gittik. Normalmiş çok şükür. 5.100kg 58cm olmuş miniğimDoğumdan bu yana 1.800kg almış doktor çok beğendi. Alerji konusunu konuştum diyete teste gerek yok kesinlikle dedi. Sadece abartarak günde 2-3tane yumurta ve 2-3bardak süt içme. Gaz olması çok normal masaj yapın dedi
Sık sık kendimi Damir'in 1. Yasini hayal ederken buluyorum. Parka gotururuz birbirilerini kovalarlar, babasini da dikerim baslarina baksin. Ben uzaktaki banktan bol kafeinli kahvemi yudumlarim vicdan azabi duymadan.Neden üyeliğini kapatasin aksine buraya yaz rahatla. Hepimiz benzer gitgeller yaşıyoruz. Bebek bakımı zaten zor üstüne bir de başka sağlık sorunları çıkınca, hele bir de evde bir başka çocuk daha varsa Allaaaaa tak huniyi dolaşYaşarken çok zor ama geçecek büyüyecek bugünleri vay be nasil dayanmışım diye hatırlayacaksın
Tesekkur ederim destegin icin. Arka arkaya cok sey geldi. Boynu bir yandan alerjisi bir yandan. Internette okuyup okuyup kuruyorum. Kendimle beraber buradaki diger evhama yatkin anneleri de etkiliyorum.Canım bu söylediklerini hissetmeyen yoktur heralde aramızda. Yorgunluk, bitkinlik, karamsarlık, büyümeyecek bunlar bitmeyecek düşünceleri.. hep aynıyız aynı yollardan geçiyoruz. Negatif aktarma değil dertleşme yaptığımız birbirimizden güç alma. Bence üyeliğini kapatmamalısın çünkü seni anlayan, seninle aynı şeyleri yaşayan insanlardan koptuğunda daha da zorlanabilirsin depresyon seviyen artabilir. Bak burda ne güzel konuşuyoruz sıkıntılarımızı anlatıyoruz birbirimize tavsiyeler veriyoruz. En büyük destek alanımız bence burası eşekten düşenin halini eşekten düşen anlar misali sen gel bi daha düşün bu meseleyi
Cok zor. Allah hepimize kolaylik versin. Ben uyuyorum ama ragmen zorlaniyorum. Ben de oyle diyorum sonra da uzuluyorum Allahin gucune gidecek yovbe tovbe diye. Sanki 2 gundur biraz daha iyi, biraz daha sakin gibi nar degmesin.Yeminle hissiyatimiz ayni. Hele ben bi rahattim bi rahattim. Oglum dertsiz tasasiz bir bebeymis meger kiymetini bilmemisim. Sndi psrisanim gozlerimin alti mor cildim soluk uyku yok yemek yok. Niye dogurdum ki diyorum bazen ben de
Tabi duramazsin ya. Oluru yok bence. 1 2 saat degil ki. Koca gun. Zor olacak ama alisacak bence. Allah kolaylik versin.Hamileliğimin son zamanlarında hep konuştum anlattım ona. Kardeşin geleceği zaman senin de okulun açılmış olcak birden abla olacaksın birden büyüyeceksin ve okula başlayacaksın diye hep işledim. Yoksa onu bizde düşünmüştük ya kendini dışlanmış hissederse diye ama işte zamanlama dediğim gibi kötü oldu. Ama anladığım kadarıyla şükür ki kendini dışlanmış hissetmiyor sadece okulu tam gün yabancı bi ortamda akşama kadar tek kalmak istemiyor. Ben kapının önünde beklesem hiç sorun yapmıyor oynuyor. İşte bende sabah 8 sen akşam 5 e kadar bebekle beklemem çok çok zor. Nasıl olacak bilemiyorum İnan ki ..
Hale Deniz'in de kafası böyle. Ankon domates gibi öldü çocuğumun kafası diyorumKizlar yan yata yata bebemin kafasi uzadi nasil düzelcek ay bu hazir foto yerine video cekmisken emerken boyle ses cikariyor my sizin bebikler benimki bi zaman sonra nefesi gidiyor agliyor ya
Düzeltme video yuklenmemis guk guk yutkunma sesi arkasindan nefes alamama ve ciglik kiyametseklinde gidiyordu
Atak bu nerede olsa tanırımAllahim uyumuyor sabah 10da yarim saat uyudu ondan beri uyumuyor emiyor kusuyor agliyor mama iciyor kusuyor agliyor yalaniyor simdi yine emdi su gibi kusuyor artikama hala emmek icin yalana yalana agliyor ya bayilcam artik
Ya baştan beri senin bebeye mama vermene hiç gerek yokmuş gibi geliyor bana mama yerine emzikle hallebilsen keşke. Zaten çok fazla beslendiği için sürekli fazlasını kusuyor. Emzik alıyorsa uyuturken falan kucağına al emzikle uyutmaya çalış ilk başlarda mikirdansa da uyur. Ben öyle yapıyorum, mama hiç vermedim ama eminim versem onu da içer. Gayet güzel emiyor uykusu gelince yine aranmaya başlıyor ama açlıktan değil uykusuzluktan. Bazen gaz sancisindan, bazen sadece rahatlatmak için de emmek istiyor. Bildikleri tek şey emmek ne yapsınlar bu yavrucaklar.Bugün uyuttum çocuğu 2 saat sonra yaklaşık uyandı. Bir hırsla memeye yapıştı hemen bitirdi ama hırsı geçmedi sinirleniyor ağlıyor memeyle kavga ediyor gelmediği için halbuki sabırlı olup emmeye devam etse gelecek tahammül edemedi doymadı heralde dedim sütüm yetmedi diye üzüldüm sonra bi baktım kusuyor. Kusuyor kusmasına ama hala meme istiyor çığlık kıyamet. Çok ağladı altını değiştirdim yok, kustu gazı çıktı yok (pırt yapmadı ama) gezdiriyorum biraz susuyor sonra yine çığlık. Asla anlamadım derdini sonra karnı tok olduğu halde mama verdim 60 cc bitirene kadar içip yalanmaya devam etti tabikiondan da biraz kustu sonra uyudu. Ben mama almasın sadece memeye dönelim diye uğraştıkça çocuk mama istiyor sütüm yetmese kusmaz diyorum çünkü hasta gibi fışkırtarak kusmadı az az fazlasını attı ama bu sefer diyorum toksa üstüne 60 cc mamayı nasıl içti? Gerçi tok olsa bile asla itme huyu yok bitirene kadar uğraşıyor. Mamayı da kustu ama çok değil onu da fazlasını atar gibi kustu. Ben anlamıyorum sütüm mü yetmiyor yoksa mama arsızı mı oldu bu çocuk istemiyorum mama vermek 2 3 yaşına kadar emzirmek istiyorum ama çocuk o mamayı içmeden uyumuyor çıldırcam
Ay canım çok sevindim, gözünüz aydınMerhaba kizlar uzun zamandir giremiyorum sayfalar cogalmis okuyamadim. Insalah hepinizin sagligi yerindedir bebislerde iyidir umarim. Biz uzun bir sure sonunda 1 hafta önce yogun bakimdan ciktik evimize geldik dua eden mesaj atan herkese cok tesekkur ederim...
Sizin de yardim etcek kimeniz yok herhalde. En azindan bir yakininiz olsa birakip almaya. Buyuk yardim. Bebekle zor ve stresli oluyor birakip almak. Ama yapcak bi sey yok. Biz istedik, biz yaptik, biz bakicaz. Insallah bebeklerimiz negatif hissetmiyordur bizim yuzumuzden. Bazen oyle bir bakiyor ki vicdan azabi duyuyorumBütün yaşadıklarının benzerlerini biz de yaşıyoruz İnan daha bu sabah 10 yaşındaki kocaman kızım ağla ağla okula gitmeyeceğim diye burnumdan getirdi bugün babası yoktu sabah basen ben bırakıp ben almak zorundayım bugün bebekle ben bırakacaktım herşeyi bırakıp gitmek bile geldi içimden okadar çok gel git yaşıyorum ki yaşım 42 bunsaatten sonra niye yaptım 2. Yi dedim ama çok pişman oldum sonra okadar çok uğraşan var ki bizim sahip olduğumuz can İçin nankörlük yapmış olurum dedim kendime ,bugünler de geçecek elbet az sabır hepimiz negatifiz aslında ve buraya yazıyoruz ,bebekler hep farklı olurmuş gerçekten kızımla alakası yok oğlumun daha çok yoruyor sizin de öyle olmuş sanırım ,az sabredin herşey yılına girecektir mutlaka tünelin sonu ışık derler ya zaten az kaldı …
Ay olsun ne iyi etmişsin gezmişsin miss gibi20 lerde gezmekten yapamadik21 yasimda evlendim 27 yasimda anne oldum beb
Yaaa anlaşmış bizim bebeler sanırım benimki de aynı gece sabaha kadar ağzı üstüne gelmiyorAllahim uyumuyor sabah 10da yarim saat uyudu ondan beri uyumuyor emiyor kusuyor agliyor mama iciyor kusuyor agliyor yalaniyor simdi yine emdi su gibi kusuyor artikama hala emmek icin yalana yalana agliyor ya bayilcam artik
Benimde kızım on yaşında aynen çok zorlanıyorum hatta size nazaran 10 kat daha yüküm sınavım var. Dayan Dayan bir yere kadar kaçmak ölmek herşey istediğim anlar oluyor. Ve sonunda dediğiniz gibi bakıyorum melek var evimizde hemde herkese nasip olmayan dünyanın en büyük hediyesi bütün sıkıntılar bir tarafa uçuyorBütün yaşadıklarının benzerlerini biz de yaşıyoruz İnan daha bu sabah 10 yaşındaki kocaman kızım ağla ağla okula gitmeyeceğim diye burnumdan getirdi bugün babası yoktu sabah basen ben bırakıp ben almak zorundayım bugün bebekle ben bırakacaktım herşeyi bırakıp gitmek bile geldi içimden okadar çok gel git yaşıyorum ki yaşım 42 bunsaatten sonra niye yaptım 2. Yi dedim ama çok pişman oldum sonra okadar çok uğraşan var ki bizim sahip olduğumuz can İçin nankörlük yapmış olurum dedim kendime ,bugünler de geçecek elbet az sabır hepimiz negatifiz aslında ve buraya yazıyoruz ,bebekler hep farklı olurmuş gerçekten kızımla alakası yok oğlumun daha çok yoruyor sizin de öyle olmuş sanırım ,az sabredin herşey yılına girecektir mutlaka tünelin sonu ışık derler ya zaten az kaldı …
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?