Cunkuuu onlardan süt fışkırıyor canisi biz beceremiyoruz emzirmeyi tövbe ya onların bize yol göstermesi gerekirken yapılanlara maruz kaldığımız şeylere bakar mısın neyse geçmiş gitmiş bebeğine odaklan buyuttunuz siz maşallah darısı banaBizim ki emmemişti ilk zamanlar habire senin memeni mi ememiyor bi deniyim emecek mi falan diyordu bende asla ne alaka emme refleksi var zaten bebeğin emse emer falan diyordum bi boşlukta baktım çıkarmış memesini cocuk kucağında içeri girdim napıyorsun sen ya dedim çıkıştım öncesinde yaptımı bilmiyorum nefret ediyorum o olaydan sonra kendisinden amaçsızca cahilce bişey yaptıkları resmen
Doktor normalde günlük 1 çay kaşığı zeytinyağı önermişti. Yağa rağmen bugün ilk defa 4 gündür kabız. Doktora yazdım gliserin pediatrik fitil önerdi. Fitil deneyeceğiz mecburKızlar gülneva az az da olsa günde 3 4 kez kaka yapıyordu. Ama dün akşama kadar yapmadı ve huzursuzdu. Akşam bi yaptı vicdanına kadar …… saçı başı her tarafımız kaka oldu. Bizim de başladı kaka problemimiz. Sizler ne yapıyorsunuz böyle bi durumda. Şayet ağlamaktan öldürüyor kendini
Bana da yardim edin doktor ilac verdigi halde gecmedi beyazliklar deneyip gecen var mi tecrubelerinizden faydalanmaknisterimKızlar bebişimin ağzının içinde beyaz beyaz pamukçuk oldu sizde de var mı? Nasıl geçer tecrübeli annelerim beni aydınlatır mısınız
Yok kiz o nasil oluyo oyle 2 burunada sıkıp aspiratorle cekiyorumrahatlatiyosa oylede yaparim
En az 2 ml bir deliğe eşim 5 ml yaptı öyle çıktı sümükle
Evet bizde öyle yapıyoruz ben cesaret edemiyorum eşim alışmalısın dio
Yok kiz o nasil oluyo oyle 2 burunada sıkıp aspiratorle cekiyorumrahatlatiyosa oylede yaparim
En az 2 ml bir deliğe eşim 5 ml yaptı öyle çıktı sümükle
Evet bizde öyle yapıyoruz ben cesaret edemiyorum eşim alışmalısın dio
Canım valla yoruldum öpüyor ama birden vurma potansiyeli var bebek geldiğinden beri aşırı huysuz zapt edemiyorum bu sefer bağırsam vicdan azabı çekiyorum ama çok denge siz olmuşBenim kizim 5 bucuk yasinda biraz daha yuz versem her turlu eziyeti yapacak .. yasla alakasi yok heralde bunun cok kiskaniyor bazen akli geliyo seviyo bazen dövüyo alistik biz..
Ise baslayacaksan aksine emzige alistir.kendini rahatlatsin yavrucak. Elini emmesi de farkli degil meme bulamayinca kendini sakinlestirmek icin yapiyor. Emzikle o da sen de daha rahat edersiniz. Ben de 4 aylikken ise baslicam. Hala emzik tutturmaya caliaiyorum. Bi an tutuyo bi an firlatiyo belli olmuyor. Emzik tutuyor artik diyemem hala.Bu ara yeni bi adet çıkardı bebem, uykuya dalamıyo, memede uyurdu şimdi uyuyo 5 dk sonra açıyo gözünü tekrar emmek istiyo. Tekrar tekrar memeyi verince kusuyo diye vermiyorum, elini emmeye başladı, yumruğunu sokup elinin üstünü cok cok emiyo. Aslında emzik vermek istemiyodum ama böyle yapınca versem rahatlar mı ki diye düşünmeye başladım. Ama zaten silikon ucu tamamen bırakamadık bi meme bi silikonla emiyo, 2 aylık olunca da işe başlicam kaşık bibeoronla vermeyi deneyecek annem, bi de emzik olursa iyice kafası karışır mı ki diyorum, neyi emecek neyi emmeyecek, neyden süt gelecek neyden gelmeyecek iyice ambale mi olur diyorum. Bi yandan da ben olmayınca emme ihtiyacı için emzik iyi mi olur ki diyorum. Çok kararsız kaldım
Yutdısının da hastane doktor düzeni prosedürü cok değişik, gercekten tğrk prosedürünün gözünü seviyimYoo. Daha kontrol zamani gelmedi. Diyete devam. Test yapacaklarindan da pek emin degilim zaten. Belki online bi doktorla gorusurum Turkiyeden.
Bak sen agzı o an ne isterse miniğinBizimki de artık memeyi tutabiliyor aslında ama canı istemiyo
Keyfi yerindeyse çok acıkmadıysa ya da uyku sersemiyse tutuyo çok da güzel emiyo memeyi, sonrakinde bi bakıyosun cırım cırım ağlıyo silikonu verince susuyo emiyo. Çok üçkağıtçı bi bebem var
Genital siğilse hpv virüsü işte burada cok bahsettim ben, bulaşıcı bir virüsYa ben size demeyi unuttum kizlar genital bolgemde et parcasi falan diyodum ona doktor bakti sigil dedi bende hic yoktu dogum sirasinda sonradan olan bisey hatta dikis varken o kadar kasinti yapmisti ki dikisler dustugu icin sanmistim megersem sigilmiş.. yakalim dedi basina gelen oldu mu nasil bi islem bu yakma acisi falan oluyomu ?
Dogum esnasinda yoktu bende uzun ince ip gibi bi et parcasi ama bendeki normal sigil gibi degil ve cok kasinti yapiyo .. hatirliyorum sendede vardi nasil bi islem yapildi sana pekiGenital siğilse hpv virüsü işte burada cok bahsettim ben, bulaşıcı bir virüs
Kendi durmuyor 2 saatte emziriyorumkızlar ne sıklıkla bebeğinizi emziriyorsunuz? Hala 2-3 saat aralıklara devam ediyor musunuz? Uyanıksa emziriyorum ama uyuyorsa 3 saatte uyandırmalı mıyım?
Canım benimki gece 4 bucuk saat uyuyor gece 3 de uyuyor sabah 7-7.30 arası kendi uyanıyor . Gece uykusuna da yatmadan öncesi 3 saatte bir besliyorum ya mama ya meme . Memede daha erken acıkıyor mama uzun süre tutuyor. Bende acaba 4-5 saat çok uzun süre mi diye düşünüyorum uyandırmaya çalışıyorum kalkmıyor dayıyorum memeyi bir iki çekip atıyor. Birdahaki kontrolde bende soracağım bunu.kızlar ne sıklıkla bebeğinizi emziriyorsunuz? Hala 2-3 saat aralıklara devam ediyor musunuz? Uyanıksa emziriyorum ama uyuyorsa 3 saatte uyandırmalı mıyım?
Yok kiz 15 gunlukken biraktirdi doktor onu keske 3 saat uyusa saat basi uyaniyo benimkikızlar ne sıklıkla bebeğinizi emziriyorsunuz? Hala 2-3 saat aralıklara devam ediyor musunuz? Uyanıksa emziriyorum ama uyuyorsa 3 saatte uyandırmalı mıyım?
Alerjik olabilir fotosu var mı benimde oluyordu laktoz alerjisi dedilerKızlar benim oğlan 1 haftadır meme de yese mama da yese sadece yüzünde kırmızı benekler döküyor ya 1 saat sonra geçiyor normal mi sizinde oluyor mu
Ben kakanın kıvamını görmezden geleyim dedim huzursuzluğu ve pişiği baz alayım dedim peynir yemeye devam ettim bugün kakasında çok az kan vardıSizin de de gürültülü sulu mukuslu kaka pişik huzursuzluk vardı sanırım bunları alerji belirtisi olarak gördü bizim doktor ve öyle çıktı şimdi çok daha iyi alerjik ürünleri kestim sizde bi değerlerindirin isterseniz
Soya da çok alerjik bir gıda malesef. Kuru yemisleri test et en kısa zamanda eğer dokunmazsa badem sütü falan içersin. Aslında paketli ürünlerin tamamı zararlı değil. Aynı bantta üretim olunca eser miktarda şunu bunu içerebilir diye alerjen uyarısı oluyor paketin arkasinda. Eser miktar dokunuyor mu bir bakarsın dokunmuyorsa sadece ana maddelerdeki alerjenleri dikkat edersin. Benim oğluma katkı maddeleri dokunuyordu o yüzden paketli gıda tüketemedim ama sadece süt ürünleri için tüm paketli gıdalarin tümünü birakmak gerekmez. He ne var ummadık şeyin içinde peyniralti tozu çıkıyor, paket arkası okumaktan kör oluyorsun o ayrıAh cok zormus ya. Ablanin sabrina cok saygi duydum. Ben de az cok bunlari yiyorum. Dun gecmisti bugun yeniden az mukuslu kaka yapti. Inek sutu alerjisi derke n cocugun bu gidisle soya sutu alerjisi cikacak. Paso soya sutu soya sutuyle yapilmis tatli yiyorum. Belki de ben paketli gidaya ara vermedigim icin fabrikada ayni banttan sut urunu fln geciyorsa ondan da mukus devam ediyor olabilir bizde. Ben oyle diyet yapamam. Marketten vegan urunleri aliyorum. Etimi ayrica kendim hazirliyorum. En azindan vegan urunlerde sut ve sut urunu olmadigina emin oldugumdan sakinca gormuyorum ama Turkiyedeki diyet algisini biliyorum. Paketli hicbir gidayi yemiyolar. Ben oyle yapamam. Zaten gidisata gore bu diyet yeterliyse devam ederim, bu yeterli degilse emzirmeyi kesip mama veririm.
Ben her sabah ve akşam düzenli temizliyorum. Önce serum sıkıp sonra çekiyorum baya beyaz sümük çıkıyor. Yok sanmayın dışarıdan gözükmüyor sadece. Birde serum fizyolojik markalardan alınca pahalı oluyor. Normal damara takılan serum şeklinde alırsanız çok ucuzCok şükür eşimle tekrar burnunu serum fizyolojik ile temizledik sonra burnundan aspiratörle Cektik. İnanılmaz sümük vardı oysaki bakınca temiz burnu açık yani ama hayvan gibi hırıltısı var halada var. Bu yöntemi doğru yapınca başarılı. Annemle yaptık bişi çıkmadı eşim daha iyi uyguladı. Bebeler sadece burnundan nefes alıyorlarmış emmeyi bile etkiliyormuş.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?