Yediklerini ve bebeğin kaka durumunu bot al canım ancak o sekilde bulabilirsin alerjenleri. Öbür türlü o muydu bu muydu manyak oluyor insan.Dunku kakalar mukssuzdu, bugun yine hafif var. Ya diyeti beceremiyorum ya baska seylere de alerjisi var, ya da bu kadari normal, ben fazla anlam yukluyorum. Gazi reflusu de azalmadi, hala devam ne yazik ki
Kilo alımı iyiyse, sarılık riski yoksa uyuyan bebeği uyandırmana gerek yok aslında. Neredeyse 1 aylık olmuş acıkınca kendi uyanır ağlar muhtemelen. Oğlum da öyleydi, şimdi kızım da aynı. Gündüzleri en geç 2 saatte bir emiyor ama geceleri daha uzun uyuyor, emzirmek için kucağıma alsam da çok derin uyuduğu için uyanmıyor, uyandırmaya çalışsam baya uğraşmam lazım. Hatta şimdi gündüz uykularından birini de daha uzun uyumaya başladı yine uyandıramıyorum, acıkınca uyanıyor zaten. 2 haftalıkkenden beri böyle kilo alımı da gelişimi de gayet iyi çok şükür. Hem o uzun uyurken sen de uyursan senin de sütün artar sinirlerin yatışır.Bu geceleri process çok uzun sürüyor ya. Uyandığında altını değiştir, emzir ( sürekli uyuduğu için uyandırmaya çalış ) , kalan sütleri sağ, sağdığın sütü içir, kusmasın diye bi süre dik tutup gazını çıkar, kundak yap ve uyut…
Benim de bugün 4 saat meme emmedi, içtiğinde de nazlana nazlana uyuyakala kala içiyo doymadığından şüphe ediyorum. Seninki de baya emmeden duruyomuş 4-5 saat. Haftaya 1. Ay kontrolümüz var inş olması gereken kdar kilo almıştır ben de soracağımCanım benimki gece 4 bucuk saat uyuyor gece 3 de uyuyor sabah 7-7.30 arası kendi uyanıyor . Gece uykusuna da yatmadan öncesi 3 saatte bir besliyorum ya mama ya meme . Memede daha erken acıkıyor mama uzun süre tutuyor. Bende acaba 4-5 saat çok uzun süre mi diye düşünüyorum uyandırmaya çalışıyorum kalkmıyor dayıyorum memeyi bir iki çekip atıyor. Birdahaki kontrolde bende soracağım bunu.
Bu da zormuşYok kiz 15 gunlukken biraktirdi doktor onu keske 3 saat uyusa saat basi uyaniyo benimki
Ben de haftaya 1. Ay kontrolüne gidicem o zaman görücem kilo alımı iyiyse sorun yok dicrm. Çünkü dediğin gibi uyandırmak dehşet zor bi de üzülüyorum öyle derin uyurken uyandırdığıma.Kilo alımı iyiyse, sarılık riski yoksa uyuyan bebeği uyandırmana gerek yok aslında. Neredeyse 1 aylık olmuş acıkınca kendi uyanır ağlar muhtemelen. Oğlum da öyleydi, şimdi kızım da aynı. Gündüzleri en geç 2 saatte bir emiyor ama geceleri daha uzun uyuyor, emzirmek için kucağıma alsam da çok derin uyuduğu için uyanmıyor, uyandırmaya çalışsam baya uğraşmam lazım. Hatta şimdi gündüz uykularından birini de daha uzun uyumaya başladı yine uyandıramıyorum, acıkınca uyanıyor zaten. 2 haftalıkkenden beri böyle kilo alımı da gelişimi de gayet iyi çok şükür. Hem o uzun uyurken sen de uyursan senin de sütün artar sinirlerin yatışır.
Nası bi huzursuzluk oluyor gün boyu ağlama gibi miBen kakanın kıvamını görmezden geleyim dedim huzursuzluğu ve pişiği baz alayım dedim peynir yemeye devam ettim bugün kakasında çok az kan vardıSütü, yoğurdu deneyince huzursuzluğu çok artinca bırakmıştım ama peyniri tolere edebiliyor sanmıştım artık süt ürünlerine tamamen veda edeceğim. Gerçi bu ara ceviz de yedim. Şimdi hem sut ürünlerini hem kuruyemişi kesip gözlemlicem bakalım inşallah sadece yumurta ve süt ürünleriyle kurtuluruz başka besinlere de alerjisi çıkmaz. Mide bulantısı ve mukuslu, gürültülü ve sıvı kaka devam ediyor hala
Soya da çok alerjik bir gıda malesef. Kuru yemisleri test et en kısa zamanda eğer dokunmazsa badem sütü falan içersin. Aslında paketli ürünlerin tamamı zararlı değil. Aynı bantta üretim olunca eser miktarda şunu bunu içerebilir diye alerjen uyarısı oluyor paketin arkasinda. Eser miktar dokunuyor mu bir bakarsın dokunmuyorsa sadece ana maddelerdeki alerjenleri dikkat edersin. Benim oğluma katkı maddeleri dokunuyordu o yüzden paketli gıda tüketemedim ama sadece süt ürünleri için tüm paketli gıdalarin tümünü birakmak gerekmez. He ne var ummadık şeyin içinde peyniralti tozu çıkıyor, paket arkası okumaktan kör oluyorsun o ayrıAma anne sütü özellikle ek gıda döneminde de alerjileri devam ederse büyük kurtarıcı oluyor. Alerjisi olup yiyemediği gıdalardaki eksiği anne sütüyle kapatabiliyorsun. O yüzden ben 3 sene emzirdim doktor tavsiyesiyle. Hatta doktora "e hani faydası kalmıyordu" dedim "Saçmalama ineğin sütünün bile faydası varken insan sütünün faydası olmaz olur mu" demişti Alerjenleri tespit ettikten sonrasi daha kolay zaten. Ben 2 sene yumurta yemedim, iki senenin sonunda sütümden geçeni tolere edebilecek hale gelmişti. Oturup bir koca tava menemeni görmüştüm
Ya uyudugumdan falan hic bisey anlamiyorun malesef insallah 2 saate falan cikar ilerdeBu da zormuş
Aynen kangurular 3,5 kg den başlayıp 15 kg ye kadar kullanılıyormuş 5-6 kg den sonra full babaya paslanırYa şimdiden belim ağrıyor zaten 4 kg sipa valladeneyeyim
Aynı bizde öyleyiz memede de uyuyamıyor artık ağzında tutuyor oynuyor uyuklarsa biraz sonra geri uyanıyor yatırıp emzik verip sallıyorum öyle uyuyoruz bu ara. Benimki de ellerini emmeye başladı elleri keşfetmeye başlayınca yaparlarmış o kadar tatlı oluyor kiBu ara yeni bi adet çıkardı bebem, uykuya dalamıyo, memede uyurdu şimdi uyuyo 5 dk sonra açıyo gözünü tekrar emmek istiyo. Tekrar tekrar memeyi verince kusuyo diye vermiyorum, elini emmeye başladı, yumruğunu sokup elinin üstünü cok cok emiyo. Aslında emzik vermek istemiyodum ama böyle yapınca versem rahatlar mı ki diye düşünmeye başladım. Ama zaten silikon ucu tamamen bırakamadık bi meme bi silikonla emiyo, 2 aylık olunca da işe başlicam kaşık bibeoronla vermeyi deneyecek annem, bi de emzik olursa iyice kafası karışır mı ki diyorum, neyi emecek neyi emmeyecek, neyden süt gelecek neyden gelmeyecek iyice ambale mi olur diyorum. Bi yandan da ben olmayınca emme ihtiyacı için emzik iyi mi olur ki diyorum. Çok kararsız kaldım
Benimki onu sık sık yapiyor geceleri bileKızlar benim oğlan bugün hiç uyumadı. Sabah 6da uyandı bu saate kadar toplam 3-4 saat anca uyumuştur. Gözleri fıldır fıldır tavanı izliyor. Huzursuzluk yok arada beslendiğinden dolayı gazı oluyor ağlıyor ama onun dışında gözler açık takılıyor. Normalde emdikten yada biberondan sonra bayılan çocuk şimdi gözü açık duruyo. Sizinde böyle oldu mu ? Esniyor uykuya dalıyor pışpışla yatağa koyunca açılıyor
Canım ben kullanmadım ilaç kendiliğinden döküldü. Az az var hala yanaklarının içinde ama farkediyorum emerken memeye yapışıp kalıyor kendi kendine geçiyor ama bazı bebeklerde yutkunma zorluğu meme reddi falan yapıyormuş bizde yapmadı çok şükür. Bugün youtubeda gelişim videosu izliyordum doktor pamukçuk varsa hem bebeğin ağzını hem de meme başını karbonatlı suyla silin geçmezse ilaç kullanın dedi. Osman gönülal Dr un adı yaşamın 2. ayı videosunun sonlarında bahsetti bi bak istersenBana da yardim edin doktor ilac verdigi halde gecmedi beyazliklar deneyip gecen var mi tecrubelerinizden faydalanmaknisterim
Aman kimseyi alma hele kv ni hiç..Evet canım hele ki bu hastalık döneminde herşeye açık yeni dogan bebekler kırk çıkana kadar misafir kabul etmek istemiyorum hatta
Bende hiç emin olamıyorum ama huzursuz değilse aç değildir diye düşünüyorum. Sürekli yedirmek istiyorumBebemin doydugundan asla emin olamiyorum, emziriyorum memede uyuyor az az cekiyor sonra ben de dolaba kaldirdigim sutten isitiyorm onu veriyorum bazen cok fazla geliyo defalarca kusuyor bazen kusmuyor.. nasil
Cozucem bu isi bilemiyorum :/
Şimdiden oyuncak olduk ellerinde.Aynrn brnimki de 15 dk da bir mızırdanıypr bi cıglık koparıyor ıkınıyor sıkınıyor uyumaya devam ediyor.. 10 dk sonra bi daha bazen kucaga almazsan aglamaya devsm ediyor alırsan susuyor, dediğin gibi bizi illa dikecekler başlarına
Biz hala aynıyız bir çözüm bulamadık. Ama şükğr en azından eskisi kadar ıkınma sıkılma pek kalmadıKızlar gülneva az az da olsa günde 3 4 kez kaka yapıyordu. Ama dün akşama kadar yapmadı ve huzursuzdu. Akşam bi yaptı vicdanına kadar …… saçı başı her tarafımız kaka oldu. Bizim de başladı kaka problemimiz. Sizler ne yapıyorsunuz böyle bi durumda. Şayet ağlamaktan öldürüyor kendini
Benim kızımda öyle. Sürekli elleri yumuk ve ellerini emmeye çalışıuor. Hatta bazen şapur şupur emiyor hatta.Kızımı emziriyorum emziriyorum eller yumruk yapıp hep ağızda bu açlık belirtisi kızlar ya doymuyor mu bu çocuk diyorum
Artık saatlik kısmını bıraktım acıkınca ağlayınca sürekli emziyorım.kızlar ne sıklıkla bebeğinizi emziriyorsunuz? Hala 2-3 saat aralıklara devam ediyor musunuz? Uyanıksa emziriyorum ama uyuyorsa 3 saatte uyandırmalı mıyım?
Hemen modunu düşürme geçen gün benimde öyle oldu gaz sancısı vardır büyük ihtimalleBugün sabahtan beri 2 kere emdi kızım, onun dışında ne zaman memeye alsam çığlık kıyametmeme reddi olmasından çok korkuyorum morelim çok bozuk
Bizim halimizi anlatmışsın sanki. Emzik tuttu bizimkiler bence çünkü istiyorlar ama işte gel gör ki ağızlarında tutmayı beceremiyorlar. Büyüklükle alakası yok bence ben ilk başta Chicco nun 0-2 aylığını almıştım ama onu çok sevmedi hep öğürüyordu onu verince. Philips aventinkini sevdi ama işte onu da tutamiyor ağzında sürekli elim emziğin üstünde. Acaba bir de nuk mu denesem diye düşünüyorum bu aralarYaa emziği tutup tutmadığını nasıl anlıyorsunuz. Benimki tutuyor ama veriyorum 5 6 sn sonra ağzından çıkıyor. İstiyor veriyorum bidaha düşüyor. Acaba tutamadığından mı yoksa emzik mi büyük geliyor bilemedim. Elim sürekli emzikte düşmesin diye.
Uykuya derin dalınca ben çıkartıyorum daha doğrusu ağzından düşüyor emzik zaten.
Emzik niye vermiyodun buyuk nimrt vallaBu ara yeni bi adet çıkardı bebem, uykuya dalamıyo, memede uyurdu şimdi uyuyo 5 dk sonra açıyo gözünü tekrar emmek istiyo. Tekrar tekrar memeyi verince kusuyo diye vermiyorum, elini emmeye başladı, yumruğunu sokup elinin üstünü cok cok emiyo. Aslında emzik vermek istemiyodum ama böyle yapınca versem rahatlar mı ki diye düşünmeye başladım. Ama zaten silikon ucu tamamen bırakamadık bi meme bi silikonla emiyo, 2 aylık olunca da işe başlicam kaşık bibeoronla vermeyi deneyecek annem, bi de emzik olursa iyice kafası karışır mı ki diyorum, neyi emecek neyi emmeyecek, neyden süt gelecek neyden gelmeyecek iyice ambale mi olur diyorum. Bi yandan da ben olmayınca emme ihtiyacı için emzik iyi mi olur ki diyorum. Çok kararsız kaldım
Bana doktor iki aylık olana kadar gündüz 2 saat gece 3 saati geçirme, 2 aylık olduktan sonra gündüz 3 saat gece 4 saat olabilir dedi. Kendisi 2 saat olunca mıkırdanmaya başlıyo onun sesine uyanıyorum ama bazen alarmı duymuyorum, o da mıkırdanmazsa 4 saat falan uyuduğumuz oluyor.kızlar ne sıklıkla bebeğinizi emziriyorsunuz? Hala 2-3 saat aralıklara devam ediyor musunuz? Uyanıksa emziriyorum ama uyuyorsa 3 saatte uyandırmalı mıyım?
Pamukçuk olabilir ağzını kontrol ettin mi, pamukçuk olunca canı acıyıp emmek istemeyebiliyorlarmış.Bugün sabahtan beri 2 kere emdi kızım, onun dışında ne zaman memeye alsam çığlık kıyametmeme reddi olmasından çok korkuyorum morelim çok bozuk
Ya ne bileyim emzik düşünce ağlıyor, bi yerde emziği düşürse emziksiz kalıp uyumaz, bıraktırması zor olur falan diye boşver emziksiz idare ediyoruz beni emzik yerine kullansın diyordum ama çalışınca lazım olacak galiba. Gerçi çok uzun saatler gitmicem ilk ay 4-5 saatliğine gidip gelicem bazı günler hiç gitmicem ama bilemedim. Ben karar veremezken sonunda annem ben yokken mecburen verecek heraldeEmzik niye vermiyodun buyuk nimrt valla
Benımkıde ilk öyleydi düzeldi canım yavas yavas hala daha emziği cok sevmiyor ama en azından baska kucaklarda da uyuyor yoksa biterdim benAyyy benimki de tutmuyor avent almıştım bu sefer diliyle ittiriyor sıpa ilk oglum tutmuştu büyük rahatlikti zaten her zaman vermiyordm bı tek uyurken emiyordu emziği bu çok fena hep göğsümde uyumak istiyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?