2022 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Dunku kakalar mukssuzdu, bugun yine hafif var. Ya diyeti beceremiyorum ya baska seylere de alerjisi var, ya da bu kadari normal, ben fazla anlam yukluyorum. Gazi reflusu de azalmadi, hala devam ne yazik ki
Yediklerini ve bebeğin kaka durumunu bot al canım ancak o sekilde bulabilirsin alerjenleri. Öbür türlü o muydu bu muydu manyak oluyor insan.

Kilo alımı iyiyse, sarılık riski yoksa uyuyan bebeği uyandırmana gerek yok aslında. Neredeyse 1 aylık olmuş acıkınca kendi uyanır ağlar muhtemelen. Oğlum da öyleydi, şimdi kızım da aynı. Gündüzleri en geç 2 saatte bir emiyor ama geceleri daha uzun uyuyor, emzirmek için kucağıma alsam da çok derin uyuduğu için uyanmıyor, uyandırmaya çalışsam baya uğraşmam lazım. Hatta şimdi gündüz uykularından birini de daha uzun uyumaya başladı yine uyandıramıyorum, acıkınca uyanıyor zaten. 2 haftalıkkenden beri böyle kilo alımı da gelişimi de gayet iyi çok şükür. Hem o uzun uyurken sen de uyursan senin de sütün artar sinirlerin yatışır.

Benim de bugün 4 saat meme emmedi, içtiğinde de nazlana nazlana uyuyakala kala içiyo doymadığından şüphe ediyorum. Seninki de baya emmeden duruyomuş 4-5 saat. Haftaya 1. Ay kontrolümüz var inş olması gereken kdar kilo almıştır ben de soracağım

Ben de haftaya 1. Ay kontrolüne gidicem o zaman görücem kilo alımı iyiyse sorun yok dicrm. Çünkü dediğin gibi uyandırmak dehşet zor bi de üzülüyorum öyle derin uyurken uyandırdığıma.

Nası bi huzursuzluk oluyor gün boyu ağlama gibi mi

Kızlar benim oğlan bugün hiç uyumadı. Sabah 6da uyandı bu saate kadar toplam 3-4 saat anca uyumuştur. Gözleri fıldır fıldır tavanı izliyor. Huzursuzluk yok arada beslendiğinden dolayı gazı oluyor ağlıyor ama onun dışında gözler açık takılıyor. Normalde emdikten yada biberondan sonra bayılan çocuk şimdi gözü açık duruyo. Sizinde böyle oldu mu ? Esniyor uykuya dalıyor pışpışla yatağa koyunca açılıyor

Aynı bizde öyleyiz memede de uyuyamıyor artık ağzında tutuyor oynuyor uyuklarsa biraz sonra geri uyanıyor yatırıp emzik verip sallıyorum öyle uyuyoruz bu ara. Benimki de ellerini emmeye başladı elleri keşfetmeye başlayınca yaparlarmış o kadar tatlı oluyor ki

Benimki onu sık sık yapiyor geceleri bile

Bana da yardim edin doktor ilac verdigi halde gecmedi beyazliklar deneyip gecen var mi tecrubelerinizden faydalanmaknisterim
Canım ben kullanmadım ilaç kendiliğinden döküldü. Az az var hala yanaklarının içinde ama farkediyorum emerken memeye yapışıp kalıyor kendi kendine geçiyor ama bazı bebeklerde yutkunma zorluğu meme reddi falan yapıyormuş bizde yapmadı çok şükür. Bugün youtubeda gelişim videosu izliyordum doktor pamukçuk varsa hem bebeğin ağzını hem de meme başını karbonatlı suyla silin geçmezse ilaç kullanın dedi. Osman gönülal Dr un adı yaşamın 2. ayı videosunun sonlarında bahsetti bi bak istersen

Evet canım hele ki bu hastalık döneminde herşeye açık yeni dogan bebekler kırk çıkana kadar misafir kabul etmek istemiyorum hatta
Aman kimseyi alma hele kv ni hiç..
Bebemin doydugundan asla emin olamiyorum, emziriyorum memede uyuyor az az cekiyor sonra ben de dolaba kaldirdigim sutten isitiyorm onu veriyorum bazen cok fazla geliyo defalarca kusuyor bazen kusmuyor.. nasil
Cozucem bu isi bilemiyorum :/
Bende hiç emin olamıyorum ama huzursuz değilse aç değildir diye düşünüyorum. Sürekli yedirmek istiyorum
Şimdiden oyuncak olduk ellerinde.
Biz hala aynıyız bir çözüm bulamadık. Ama şükğr en azından eskisi kadar ıkınma sıkılma pek kalmadı
Kızımı emziriyorum emziriyorum eller yumruk yapıp hep ağızda bu açlık belirtisi kızlar ya doymuyor mu bu çocuk diyorum
Benim kızımda öyle. Sürekli elleri yumuk ve ellerini emmeye çalışıuor. Hatta bazen şapur şupur emiyor hatta.
kızlar ne sıklıkla bebeğinizi emziriyorsunuz? Hala 2-3 saat aralıklara devam ediyor musunuz? Uyanıksa emziriyorum ama uyuyorsa 3 saatte uyandırmalı mıyım?
Artık saatlik kısmını bıraktım acıkınca ağlayınca sürekli emziyorım.

Bugün sabahtan beri 2 kere emdi kızım, onun dışında ne zaman memeye alsam çığlık kıyamet meme reddi olmasından çok korkuyorum morelim çok bozuk
Hemen modunu düşürme geçen gün benimde öyle oldu gaz sancısı vardır büyük ihtimalle

Bizim halimizi anlatmışsın sanki. Emzik tuttu bizimkiler bence çünkü istiyorlar ama işte gel gör ki ağızlarında tutmayı beceremiyorlar. Büyüklükle alakası yok bence ben ilk başta Chicco nun 0-2 aylığını almıştım ama onu çok sevmedi hep öğürüyordu onu verince. Philips aventinkini sevdi ama işte onu da tutamiyor ağzında sürekli elim emziğin üstünde. Acaba bir de nuk mu denesem diye düşünüyorum bu aralar

Emzik niye vermiyodun buyuk nimrt valla

kızlar ne sıklıkla bebeğinizi emziriyorsunuz? Hala 2-3 saat aralıklara devam ediyor musunuz? Uyanıksa emziriyorum ama uyuyorsa 3 saatte uyandırmalı mıyım?
Bana doktor iki aylık olana kadar gündüz 2 saat gece 3 saati geçirme, 2 aylık olduktan sonra gündüz 3 saat gece 4 saat olabilir dedi. Kendisi 2 saat olunca mıkırdanmaya başlıyo onun sesine uyanıyorum ama bazen alarmı duymuyorum, o da mıkırdanmazsa 4 saat falan uyuduğumuz oluyor.
Bazı bebek acıkınca çok tepki vermeyebiliyormuş kendi kendine biraz mıkırdanıp geri uykuya dalarsa seni uyandıramadan şekeri düşebiliyormuş. O yüzden sanırım tedbiren 2-3 saat diyorlar. Ama sarılık riski geçtiyse, bebek de cazgırsa belki o kadar kasmaya gerek yoktur

Bugün sabahtan beri 2 kere emdi kızım, onun dışında ne zaman memeye alsam çığlık kıyamet meme reddi olmasından çok korkuyorum morelim çok bozuk
Pamukçuk olabilir ağzını kontrol ettin mi, pamukçuk olunca canı acıyıp emmek istemeyebiliyorlarmış.
Bir kitapta okudum bir de, biberondan dolayı meme reddi olduysa silikon uçla memeyi teklif edin diyordu

Emzik niye vermiyodun buyuk nimrt valla
Ya ne bileyim emzik düşünce ağlıyor, bi yerde emziği düşürse emziksiz kalıp uyumaz, bıraktırması zor olur falan diye boşver emziksiz idare ediyoruz beni emzik yerine kullansın diyordum ama çalışınca lazım olacak galiba. Gerçi çok uzun saatler gitmicem ilk ay 4-5 saatliğine gidip gelicem bazı günler hiç gitmicem ama bilemedim. Ben karar veremezken sonunda annem ben yokken mecburen verecek heralde o da tutarsa tabi

Ayyy benimki de tutmuyor avent almıştım bu sefer diliyle ittiriyor sıpa ilk oglum tutmuştu büyük rahatlikti zaten her zaman vermiyordm bı tek uyurken emiyordu emziği bu çok fena hep göğsümde uyumak istiyor
Benımkıde ilk öyleydi düzeldi canım yavas yavas hala daha emziği cok sevmiyor ama en azından baska kucaklarda da uyuyor yoksa biterdim ben

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…