2022 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Yeyyaaaaaaa kızlar ben bugün sütümü sağmayı becerebildim bebiş saatlerce uyumayınca yorgun düşüp bayıldı bende dedim şimdi bu çok uyur sağayım ne çıkarsa içiririm uyku arası hem memintolar da boş durmaz çalışır dedim uğraş uğraş manuel pompayla biraz pompa biraz elle sağa sola da döke saça 70 cc süt çıkardım daha da çıkıyordu sıpam mızırdayınca koştum içirdim göğüslerim tam dolu değildi hemde eee bebiş de pompanın sağdığından daha fazla süt sağdığına göre ben bebeğime yetebiliyormuşum bu kadar zaman boşuna zehir etmişim kendime yetermiş benim sütüm boşuna mama veriyormuşum gözlerimle gördüm sonunda o kadar mutluyum ki anlatamam saat falan da kurmadım bir sonraki beslenme için bakalım 70 cc anne sütü ne kadar süre tok tutacak bebişi ayiii çok sevinçli bi gece

Eklentiler

• IMG_20220925_235822.webp
    15,3 KB · Görüntüleme: 66
Hahahsj bende bi fena oldum nereden açtım dedim ama izlemeden de duramadım sjsjkd ikinciye cesaret edebilir miyim bunu gördükten sonra hiçbir fikrim yok

Ayyy canım benim yaa çok üzülüyorum ben bunlara uğraş uğraş yapamıyolar karınları nasıl ağrıyı Allah bilir zeytinyağı içirmeyi denedin mi onunla yapıyodu delirellanınki. Bizde banyodan sonra totosuna sürüyoruz o da rahatlatıyor. Yazık yavrum yaa benimki de yattığı yerden kızarıp kızarıp atıyor bi pırt becerebilirse. Beceremezse yok mıkırdanıp geri dalıyor

Mochi manuel mi elektrikli mi? Mochi manuel elektrikli kadar sagmiyor
Mochi manueli emerken diğerinden akan için kullanıyorum ama bayağı topluyor ve sütü arttırdı sanırım, bir de lansinoh elektrikli kullandım. Süt arttırmak isteyenlere tavsiye olsun

Kopuklu kakayi bilmiyorum, bizde olmadi ama kaka ciddiye alinmasi gereken bir mevzu tekrarlarsa doktora gitmeni oneririm. Bizde pisik ve mukuslu kaka vardi Doktor bize o laktozla alakali degildir, inek sutu proteinine intoleransi vardir, sut ve sut urunlerini kes dedi. Bu hafta kontrole gidicem. Sana su asamada diyet onermem. Diyet yaparsan ve bi alerjisi yoksa asil diyet yuzundan alerji gelistirebilir. Onerim gozlemlemeye devam etmen. Bebeklerinde sut proteinine alerjisi olup sordugum anneler hep mukuslu kaka goruyormus, doktorlar takibe devam, kan gormediginiz sürece diyet yok demis. 2.5 -3. Ay civari kan da gormusler.

Valla ben de doktora uyuz oldum neye göre direk teşhis koyuldu nereye kadar böyle olacak hiçbir şey bilmiyorum. Anne sütünü çok az aliyo diye süt ve süt ürünleri tüketme dedi sadece (lohusalığın daha başında sütün yetersiz malesef olmaz diye beni emzirmekten soğutan da bu adamdı) kontrol var salı günü, degerlendiricez durumu dedi ne söyleyecek merak ediyorum sonrasında muhtemelen başka bir dr a götüreceğim bende. Baya uzun olmuş 2 haftadır diyetle birlikte düzelme oldu mu bebişte peki? Bizim dr a gitme sebebimiz kanlı kakaydı. Başka bir dr a sordum hani bu dr alerji dedi bu mamayı verdi başka bir şey olabilir mi direk nasıl alerji dedi diye. Kanlı kakada önce popoda çatlak var mı diye bakıyorum sonra dizanteri olabilir mi diye tahlil yapıyorum bu ikisi de yoksa alerji diyorum dedi sorduğum dr da. Sanirim bagirsaktaki alerjiyi tespit etmenin yolu deneme yanılma yöntemi

Kesinlikle katılıyorum ve bizimki nerdeyse sıfır anne sütü yüzde yüz mamayla ilerliyodu. Çok pişmanım pes edip emzirmeyi azalttım diye şimdi emzirme danışmanı ayarladım sürekli emziriyorum ama süt artacak mı bakalım.

Kafada olumsuz sartlandirma önce, bebek emdikce artacak. Benim de soru işaretleri vardı ama bedenimiz öyle bir akilli makine ki, duruma göre şekil alip calisiyor. Icini ferah tut, sık emzir iyi haberini de paylaş bizimle
Yaa teşekkür ederim çok güzel moral oldun, İnşallah en kısa zamanda iyi haberi paylaşmak nasip olur

Kesinlikle katılıyorum sana bende senin gibiyim o kadar uğraşıyorum ki artık aşırı yoruluyorum günde 10-12 kez anne sütü sağıp veriyorum mama vereceksemde öncesinde emziriyorum ama oğluma maşallah doymuyor napayım aç bırakmaktansa mamada veriyorum öyle aç olup aranan bir bebek değil karnı doyarsa uyuyor kızımda her şeyi denedim damla damla geliyordu üzüntüden tansiyonum iyice yükseliyordu preeklampsi 2 yıl sürmüştü valla kızımda çok sağlıklı çok şükür bu bebemde daha rahatım emziriyorum da,sagiyorumda, mamada veriyorum vicdanen de gayet rahatım

Bakalim ne diyecekler, bize de yaz. Benim duydugum en az burkac ay diyet yapmak gerekiyor. Hatta belki 5-6 ay. Bakalim duruma gore ierlicez. Ben hala inanamiyorum. Laktoz intoleransidir diye umit ediyorum hala. Insallah test yaparlar. keske o doktorun dedigi gibi tahlil yaparak ilerleseler. Bizde kan da yoktu, sadece mukuslu kaka.

Ben ilk gebeligimde hic sorun yasamadim sutten yana. 2.sinde sutum biraz gec indi. Cok buyuk konusmusum dedim hatta. Biraz endiselendim. Ama yine emzirdikce geldi. Tum gun memede. Hic oyle 2-3 saatte degil. Biz 2-3 saatte bir emzirmiyoruz 2-3 saatte bir ara veriyoruz Ama cisi kakasi kilo alimi cok iyi. Bence cogalir yani sutun. Bak bi ornek biliyorum, kadin bebek hemsiresi. 3 yasinda emzirmeyi birakiyor derken pandemi patliyor, pandemide cocugun bagisikligi artsin diye emzirmek istiyor. aylar sonra cocugu emzire emzire sutunu geri getiriyor.

Evet nedenlerden biri bu olabilit ben blokmaya basladım bugun nasık olacak bakalım. Bi gögsumu veriyorum sürekli 8 10 saat diğeri cstlayacak gibi oldu ama saat 6 su an uyuyamadım acısına sağıyorum su anda mastit olmayım diye bi göğsü. Digerine gececeğim 8 10 saat sonra düzelecek mi bakacağım. Böyle düzelmezse süt diyete baslıcam

O zaman ben de gözleme devam edeyim. Bakalım köpük devam edecek mi. 2 ay kontrolüne kadar bi bakayım.belki önsüt fazla alıyordur diye sadece bi göğsü vermeye basladım faydası olacak mı bakalım

Göğüslet artık arı gibi calısıyor merak etme, tabiki yetiyorsındur da artıyordur bile sütün. Sen bos oldugunu düşündüğünde bile dolu aslında göğüs, bos göğüs daha cok sut üretir yeterki emzir, emzirdikce cogalır, babası bazen sütün az cocuk kızıyor mama ver diyor tabi anlamıyor boyle seyleri. Ben de hayır diyorum illa memede tutuyorum hem tam bosalsın hem az içmeyi kızmamayı öğrensin. Hem tazyikli süte alışmasın diye. O yuzden artıyor sütüm. Cok süt için tek tavsiyem cay çuy filan değil uyku. Gündüz bir saat uyuyun, benim en cok sütümü dolduran sey uyku, sen de bebem ac mı diye tasalanıyorsun, cok sevindim sağıp görmene

Benim bebeye akilli diyodum oda aklını fıstıkladı .. 2 gundur duzenli kaka yapamiyor .. zorla yaptiriyorum masaj, yag vs azda olsa yapiyo sükür ama yinede yetmiyo tabi bi muddet bas bas bagriyo sesi kisiliyo sonra dudagini büküp aglamaya basliyoruz dun gece baya zordu o agladi ben agladim esim aldi susturdu uyuttu .. vay vay hatcik dedim 9 ay karninda tasi yedir icir altini temizle sonucuna bak vurdum kafayi yattim 2 gundur ruh gibiydim..

Sakalimizda var ama sozumuz dinlenmiyo

Çok teşekkür ederim bir türlü cesaret edemiyordum sağmaya daha doğrusu hem beceremiyordum hemde hiç doldurmuyordu oğlum bunlar bahanem oluyordu uzun uykuya yatınca fırsat buldum gerçi yine bir sürü süt heba oldu sağmaya uğraşırken uyku evet çok güzel dolduruyor amambu ara çok gazlıyız türlü çıkaramıyor her beslenme sonrası facia uyku muyku yok yani zombi gibiyim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…