Hahahsj bende bi fena oldum nereden açtım dedim ama izlemeden de duramadım sjsjkd ikinciye cesaret edebilir miyim bunu gördükten sonra hiçbir fikrim yokAllah seni ya senin yuzunden gittim izledim izlemez olaydim kanim çekildi içim bi hoş oldu
Reflü olmuştur canim besledikten sinra 20ndk dik tutmaua valiş birde reflü yataginda yatir ben dogdugundan beri felü yataginda yatırmama rağmen 3 4gun yatagimda yatti reflü oldu hemen
Mochi manueli emerken diğerinden akan için kullanıyorum ama bayağı topluyor ve sütü arttırdı sanırım, bir de lansinoh elektrikli kullandım. Süt arttırmak isteyenlere tavsiye olsunMochi manuel mi elektrikli mi? Mochi manuel elektrikli kadar sagmiyor
Kopuklu kakayi bilmiyorum, bizde olmadi ama kaka ciddiye alinmasi gereken bir mevzu tekrarlarsa doktora gitmeni oneririm. Bizde pisik ve mukuslu kaka vardi Doktor bize o laktozla alakali degildir, inek sutu proteinine intoleransi vardir, sut ve sut urunlerini kes dedi. Bu hafta kontrole gidicem. Sana su asamada diyet onermem. Diyet yaparsan ve bi alerjisi yoksa asil diyet yuzundan alerji gelistirebilir. Onerim gozlemlemeye devam etmen. Bebeklerinde sut proteinine alerjisi olup sordugum anneler hep mukuslu kaka goruyormus, doktorlar takibe devam, kan gormediginiz sürece diyet yok demis. 2.5 -3. Ay civari kan da gormusler.Sanırım bebeğimde laktoz intoleransı var. Veya inek sütü alerjisi. İnej sütü alerjisi daha agır seyretriği için laktoz intoleransından süpheleniyorum. Bugun kaka yaptı tamamen köpük. Cok gazlı sürekli gaz cıkarıyor. Köpüklü kaka ile ilgili arastırma yapınca laktoz intoleransı veya inek sütü alerjisi cıkıyor karsıma. Veya önsüt dengesizliği deniyor ama onun da temelinde laktoz var. Önsütte laktoz cok oldugu icin sürekli Önsüt alan bebek gazlı huzursuz v e köpüklü kakalı olurmuş. Ay bilemedim. Bugun kucaktan inmek istemedi sürekli emmek istedi. Acaba hep önsüt mü veriyorum
En son emdiği göğüsten baslıyorum ama bizimkinin agır gelen son sütü emmeye sabrı yok hemen sinirleniyor önsütü tazyikli içip devamını içmej istemiyor. Tamamen köpüklü kaka neden olur sizce. M Mirune sen bilirsin laktoz intoleransını baya biliyorsun galiba. Bi damladan bahsediyordunuz relaktaz mı ne ondan mı alsam napsam.
Valla ben de doktora uyuz oldum neye göre direk teşhis koyuldu nereye kadar böyle olacak hiçbir şey bilmiyorum. Anne sütünü çok az aliyo diye süt ve süt ürünleri tüketme dedi sadece (lohusalığın daha başında sütün yetersiz malesef olmaz diye beni emzirmekten soğutan da bu adamdı) kontrol var salı günü, degerlendiricez durumu dedi ne söyleyecek merak ediyorum sonrasında muhtemelen başka bir dr a götüreceğim bende. Baya uzun olmuş 2 haftadır diyetle birlikte düzelme oldu mu bebişte peki? Bizim dr a gitme sebebimiz kanlı kakaydı. Başka bir dr a sordum hani bu dr alerji dedi bu mamayı verdi başka bir şey olabilir mi direk nasıl alerji dedi diye. Kanlı kakada önce popoda çatlak var mı diye bakıyorum sonra dizanteri olabilir mi diye tahlil yapıyorum bu ikisi de yoksa alerji diyorum dedi sorduğum dr da. Sanirim bagirsaktaki alerjiyi tespit etmenin yolu deneme yanılma yöntemiDiyet önerdi mi doktor? Bizde de muhtemelen inek sutu proteini alerjisi var. Mukusluydu kakasi, cok reflusu ve gazi vardi. Gurultulu kaka yapiyordu. 2 haftadir diyetteyim. Ama doktordan memnun degilim. Ne test yapti ne sonrasinda ne yapacagimizi soyledi, haybeye diyete girdim. Acmak da istemiyorum bilmeden daha kotu yaparim diye. Bu hafta son bir kez daha gidicem o uyuz doktora konusmaya. Olmadi Ankarada online randevu veren bi doktor var, ondan gorusme ayarlicam.
Kesinlikle katılıyorum ve bizimki nerdeyse sıfır anne sütü yüzde yüz mamayla ilerliyodu. Çok pişmanım pes edip emzirmeyi azalttım diye şimdi emzirme danışmanı ayarladım sürekli emziriyorum ama süt artacak mı bakalım.Mama alerjiyi tetikliyor. Ben de sarilik icin, dinlenmek icin ilk 20 gun mama verdim gunde bir iki. Anne sutunden aldiklari proteinle bas edebiliyolar ama mamayla lop diye aldiklari sut proteini ile bas edemiyolar, alerji olusturuyolar. Keske vermeseydim mama. Kizima hic mama vermemistim. Muhtemelen ondan bi alerjisi yoktu. Çünkü bildigim bu alerji bir bebekte cikiyorsa kardesinde de cikma olasiligi yuksek oluyor. Kizimda olmamasini mama vermemeye bagliyorum.
Yaa teşekkür ederim çok güzel moral oldun, İnşallah en kısa zamanda iyi haberi paylaşmak nasip olurKafada olumsuz sartlandirma önce, bebek emdikce artacak. Benim de soru işaretleri vardı ama bedenimiz öyle bir akilli makine ki, duruma göre şekil alip calisiyor. Icini ferah tut, sık emziriyi haberini de paylaş bizimle
Çok az miktarda alıyor anne sutunu diye diyet vermedi süt ve süt ürünlerine dikkat et dedi sadeceSize diyet verdi mi
Mukuslu kaka alerji belirtisi siz de döküntüde vardı sanırım alerjisi var bebeğinizin bence bi doktora danışınKızlar bide benim oğlan sadece iki günde bir kaka yapıyor oda mukus olarak yapıyor neden olabilir bu rengi kahverengi
Kesinlikle katılıyorum sanaHic huzursuz olma. Hepimiz elimizden geleni yapiyoruz. Kismeti oysa yapacak bisey var mi? Benim ilk oglum 8 ay mama meme emdi. Sonra mama. Bu da smdi mama meme gidiyo. Napalim? Hic uzulmuyorum anne sutu hic almiyo degil elimden geleni de yapiyorum daha niye rahatsiz olalim? Hic almasa bile mama yiyen de buyuyo. Uzuldukce daha da zor oluyo emzirme isi hic endilenme. 2 ay biberon almasin memeyi unutmasin die gece gunduz eds yaptim sagdim verdim mama verdim emzirmeye calistim cocuk nefret ediyodu memeden. 50 gunluk olunca yetti canima dedm verdm biberonu saldim. Memeyi teklif ettim zorlamadim. Smdi sanki hic o oguren ittiren tiksinen o degil gibi hem meme hem biberon kullaniyo beyefendi. Akista kalmak onemli belli ki cok hirpaliyoruz kendimizi
Nerden aliyosun mamayi. Market bakkal bakip bulamadim online siparis verdim. Bebeginin kakasi gazi ne durumda?
Bakalim ne diyecekler, bize de yaz. Benim duydugum en az burkac ay diyet yapmak gerekiyor. Hatta belki 5-6 ay. Bakalim duruma gore ierlicez. Ben hala inanamiyorum. Laktoz intoleransidir diye umit ediyorum hala. Insallah test yaparlar. keske o doktorun dedigi gibi tahlil yaparak ilerleseler. Bizde kan da yoktu, sadece mukuslu kaka.Valla ben de doktora uyuz oldum neye göre direk teşhis koyuldu nereye kadar böyle olacak hiçbir şey bilmiyorum. Anne sütünü çok az aliyo diye süt ve süt ürünleri tüketme dedi sadece (lohusalığın daha başında sütün yetersiz malesef olmaz diye beni emzirmekten soğutan da bu adamdı) kontrol var salı günü, degerlendiricez durumu dedi ne söyleyecek merak ediyorum sonrasında muhtemelen başka bir dr a götüreceğim bende. Baya uzun olmuş 2 haftadır diyetle birlikte düzelme oldu mu bebişte peki? Bizim dr a gitme sebebimiz kanlı kakaydı. Başka bir dr a sordum hani bu dr alerji dedi bu mamayı verdi başka bir şey olabilir mi direk nasıl alerji dedi diye. Kanlı kakada önce popoda çatlak var mı diye bakıyorum sonra dizanteri olabilir mi diye tahlil yapıyorum bu ikisi de yoksa alerji diyorum dedi sorduğum dr da. Sanirim bagirsaktaki alerjiyi tespit etmenin yolu deneme yanılma yöntemi
Ben ilk gebeligimde hic sorun yasamadim sutten yana. 2.sinde sutum biraz gec indi. Cok buyuk konusmusum dedim hatta. Biraz endiselendim. Ama yine emzirdikce geldi. Tum gun memede. Hic oyle 2-3 saatte degil. Biz 2-3 saatte bir emzirmiyoruz 2-3 saatte bir ara veriyoruzKesinlikle katılıyorum ve bizimki nerdeyse sıfır anne sütü yüzde yüz mamayla ilerliyodu. Çok pişmanım pes edip emzirmeyi azalttım diye şimdi emzirme danışmanı ayarladım sürekli emziriyorum ama süt artacak mı bakalım.
Evet nedenlerden biri bu olabilit ben blokmaya basladım bugun nasık olacak bakalım. Bi gögsumu veriyorum sürekli 8 10 saat diğeri cstlayacak gibi oldu ama saat 6 su an uyuyamadım acısına sağıyorum su anda mastit olmayım diye bi göğsü. Digerine gececeğim 8 10 saat sonra düzelecek mi bakacağım. Böyle düzelmezse süt diyete baslıcamBenimki de full ön süt içiyor ama her seferinde vermeden önce sağamam ki. Kilo alması etkileniyor sürekli ön süt alan bebeğin yağlı son süt içmiyor diye. Kilo alımında problem yoksa yapıcak bisey yok öyle emecek. 100cc süt içiyor şuan sağıp biberonla verdiğimde. Emzirdikten Sonra aynı memeyi tekrar sağıyorum en az 60cc daha çıkıyor. Yani sürekli ön süt almıs oluyor ve memeler hiç tam boşalmıyor. Gazı huzursuzluğu ondan mıdır acaba
O zaman ben de gözleme devam edeyim. Bakalım köpük devam edecek mi. 2 ay kontrolüne kadar bi bakayım.belki önsüt fazla alıyordur diye sadece bi göğsü vermeye basladım faydası olacak mı bakalımKopuklu kakayi bilmiyorum, bizde olmadi ama kaka ciddiye alinmasi gereken bir mevzu tekrarlarsa doktora gitmeni oneririm. Bizde pisik ve mukuslu kaka vardi Doktor bize o laktozla alakali degildir, inek sutu proteinine intoleransi vardir, sut ve sut urunlerini kes dedi. Bu hafta kontrole gidicem. Sana su asamada diyet onermem. Diyet yaparsan ve bi alerjisi yoksa asil diyet yuzundan alerji gelistirebilir. Onerim gozlemlemeye devam etmen. Bebeklerinde sut proteinine alerjisi olup sordugum anneler hep mukuslu kaka goruyormus, doktorlar takibe devam, kan gormediginiz sürece diyet yok demis. 2.5 -3. Ay civari kan da gormusler.
Göğüslet artık arı gibi calısıyor merak etme, tabiki yetiyorsındur da artıyordur bile sütün. Sen bos oldugunu düşündüğünde bile dolu aslında göğüs, bos göğüs daha cok sut üretir yeterki emzir, emzirdikce cogalır, babası bazen sütün az cocuk kızıyor mama ver diyor tabi anlamıyor boyle seyleri. Ben de hayır diyorum illa memede tutuyorum hem tam bosalsın hem az içmeyi kızmamayı öğrensin. Hem tazyikli süte alışmasın diye. O yuzden artıyor sütüm. Cok süt için tek tavsiyem cay çuy filan değil uyku. Gündüz bir saat uyuyun, benim en cok sütümü dolduran sey uyku, sen de bebem ac mı diye tasalanıyorsun, cok sevindim sağıp görmeneYeyyaaaaaaakızlar ben bugün sütümü sağmayı becerebildim bebiş saatlerce uyumayınca yorgun düşüp bayıldı bende dedim şimdi bu çok uyur sağayım ne çıkarsa içiririm uyku arası hem memintolar da boş durmaz çalışır dedim uğraş uğraş manuel pompayla biraz pompa biraz elle sağa sola da döke saça 70 cc süt çıkardım daha da çıkıyordu sıpam mızırdayınca koştum içirdim göğüslerim tam dolu değildi hemde eee bebiş de pompanın sağdığından daha fazla süt sağdığına göre ben bebeğime yetebiliyormuşum bu kadar zaman boşuna zehir etmişim kendime yetermiş benim sütüm boşuna mama veriyormuşum gözlerimle gördüm sonunda o kadar mutluyum ki anlatamam saat falan da kurmadım bir sonraki beslenme için bakalım 70 cc anne sütü ne kadar süre tok tutacak bebişi ayiii çok sevinçli bi gece
Sakalimizda var ama sozumuz dinlenmiyoYeyyaaaaaaakızlar ben bugün sütümü sağmayı becerebildim bebiş saatlerce uyumayınca yorgun düşüp bayıldı bende dedim şimdi bu çok uyur sağayım ne çıkarsa içiririm uyku arası hem memintolar da boş durmaz çalışır dedim uğraş uğraş manuel pompayla biraz pompa biraz elle sağa sola da döke saça 70 cc süt çıkardım daha da çıkıyordu sıpam mızırdayınca koştum içirdim göğüslerim tam dolu değildi hemde eee bebiş de pompanın sağdığından daha fazla süt sağdığına göre ben bebeğime yetebiliyormuşum bu kadar zaman boşuna zehir etmişim kendime yetermiş benim sütüm boşuna mama veriyormuşum gözlerimle gördüm sonunda o kadar mutluyum ki anlatamam saat falan da kurmadım bir sonraki beslenme için bakalım 70 cc anne sütü ne kadar süre tok tutacak bebişi ayiii çok sevinçli bi gece
Çok teşekkür ederim bir türlü cesaret edemiyordum sağmaya daha doğrusu hem beceremiyordum hemde hiç doldurmuyordu oğlum bunlar bahanem oluyordu uzun uykuya yatınca fırsat buldum gerçi yine bir sürü süt heba oldu sağmaya uğraşırkenGöğüslet artık arı gibi calısıyor merak etme, tabiki yetiyorsındur da artıyordur bile sütün. Sen bos oldugunu düşündüğünde bile dolu aslında göğüs, bos göğüs daha cok sut üretir yeterki emzir, emzirdikce cogalır, babası bazen sütün az cocuk kızıyor mama ver diyor tabi anlamıyor boyle seyleri. Ben de hayır diyorum illa memede tutuyorum hem tam bosalsın hem az içmeyi kızmamayı öğrensin. Hem tazyikli süte alışmasın diye. O yuzden artıyor sütüm. Cok süt için tek tavsiyem cay çuy filan değil uyku. Gündüz bir saat uyuyun, benim en cok sütümü dolduran sey uyku, sen de bebem ac mı diye tasalanıyorsun, cok sevindim sağıp görmene
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?