2022 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Sirf size cevap yazabilmek icin siteye uye oldum. Benim bebegimin reflusu var ve sizin anlttiklariniz bebeginizde reflu olma ihtimalinin kuvvetli oldugunu dusundurdu bana. Karnini doyurmaya calisirken caninin yandigini ve kendini geri cektigini dusununce icim ezildi. Anlattiginiz sekil tracy hogg un kitabinda reflusu olan bebek kendini geriye dogru gerer seklinde anlatiliyor. Cani yandigi icin emmek istemez. Kilo alimi düşüktür. Bir de kendi tecrubemden ve okuduklarim kadariyla reflusu olan bebekler gazli oluyor genelde kakasini puskurterek tazyikli yapiyor. Kusmugu pütürlü oluyor. Kusunca agliyor cunku cani yaniyor. Puskurterek kusuyor. Emdikten sonra gazini cikarirken genelde kusuyor. Bir de normalden fazla kusuyor lutfen bu belirtiler varsa bebeginizde doktora gidin ve reflu ihtimalini arastirin. Cok can yakici birsey bebek icin. Her insan kendine hastir ve tedavisi farklidir ama maalesef her doktor da cok ilgili olmayabiliyor bu sebepten eger gerçekten reflusu varsa bebeginizin fikir olmasi icin yaziyorum ki biz gunde uc kez emdikten bir saat sonra gastrotuss 2 bucuk ml iciyoruz ve gazini rahat cikartmasi icin de enterogiss gaz damlasi kullaniyoruz. Sebep her ne ise bebeginize cok gecmis olsun sifa bulsun inşallah
Gastrotuss yazmisim da gastrotuss baby olarak duzeltme yapıyorum

Aynen aynen sürekli emip çekiyor ağlıyor işin garibi ağlıyor diye kaldırdığımda doymamış olursa bide ona ağlıyor tekrar memeye alıyorum eme çeke eme çeke gidiyoruz doyana kadar. Gezerek emziriyodum o zaman dikkati dağılıp biraz emiyodu şimdi hepten çekmeye başladı bende boş duvarın önünde durdum ağladıkça diğer memeye değişerek emzirdim emdi bi 5 6 dk. Çok uzun sürmez inşallah bu süreç çok yorucu çünkü
Benimde öyle iki aylık aşıları olduk salı günu daha da huzursuzuz😓
Sirf size cevap yazabilmek icin siteye uye oldum. Benim bebegimin reflusu var ve sizin anlttiklariniz bebeginizde reflu olma ihtimalinin kuvvetli oldugunu dusundurdu bana. Karnini doyurmaya calisirken caninin yandigini ve kendini geri cektigini dusununce icim ezildi. Anlattiginiz sekil tracy hogg un kitabinda reflusu olan bebek kendini geriye dogru gerer seklinde anlatiliyor. Cani yandigi icin emmek istemez. Kilo alimi düşüktür. Bir de kendi tecrubemden ve okuduklarim kadariyla reflusu olan bebekler gazli oluyor genelde kakasini puskurterek tazyikli yapiyor. Kusmugu pütürlü oluyor. Kusunca agliyor cunku cani yaniyor. Puskurterek kusuyor. Emdikten sonra gazini cikarirken genelde kusuyor. Bir de normalden fazla kusuyor lutfen bu belirtiler varsa bebeginizde doktora gidin ve reflu ihtimalini arastirin. Cok can yakici birsey bebek icin. Her insan kendine hastir ve tedavisi farklidir ama maalesef her doktor da cok ilgili olmayabiliyor bu sebepten eger gerçekten reflusu varsa bebeginizin fikir olmasi icin yaziyorum ki biz gunde uc kez emdikten bir saat sonra gastrotuss 2 bucuk ml iciyoruz ve gazini rahat cikartmasi icin de enterogiss gaz damlasi kullaniyoruz. Sebep her ne ise bebeginize cok gecmis olsun sifa bulsun inşallah
Sanki benim bebeğimi anlattiniz 3220 doğdu kilo alımı az ilk 20 gün sadece 50 gr aldı şuan 2 ay 15 Günlüğüz 5600 oldu. Oğluşum gazlı ve kakasını puskurterek yapıo her gazdan sonra kusmuyor ama fazla kusma olabiliyor boyle agizdolusu kadar. Bu dediğiniz damlaları dr veriyor dimi

Yaaaaa minik kuşum 🥺🥺🥺 ben çok çok teşekkür ederim yazdığınız için sabah ilk işim doktora koşmak olacak 🥺 salak gibi 3 ay meme reddi mi diye düşünüyorum çünkü yeni başladı bu durum daha önce yoktu. Püskürterek ve normalden fazla kusma dışında bütün belirtiler uyuyor. İçim yanıyor şu an reflü sancısını çok iyi biliyorum nasıl ihmal ederim kendime kızıyorum 🥺 çok teşekkür ederim önemseyip üye olup yazdığınız için 🙏🏻

Kızlar bebeğim bir süredir emerken başını geriye atıp vücudunu gererek ağlıyor memeyi bırakıp bırakıp alıyor yani sütüm var eminim yutkunurken zorlanma sesi de gelmiyor bu neden olabilir ya başına gelen var mı
Bende de aynısı oldu.
Önce burnu tıkalı mı ona bak bazen burun tıkalı olunca da nefes almak için yapıyolar. Ya da mide gazı oluyordur omzuna alıp mide gazını çıkartırsın veya reflüsü olabilir. Sabah yazmaya başlayıp şimdi ancak tamamladım 😄🤣🤣
Ya bu bebeler eldivensiz üşüyor ya, evin oda sıcaklığı iyi, kısa kollu ile dolaşıyoruz hala eşimle. Ama bebenin eldiveni olmadan elleri soğuk 😵‍💫 Sizin de öyle mi?
Evet eller hep soğuk normalmiş bebekler için öyle olması ve eldiven giydirme bence. Oral dönemde elleriyle her şeyi keşfediyor.

Kafayı çekip çekip tekrar emmeye çalışıyor emmek istiyor da bi sebepten ememiyor gibi sonra ağlayıp bırakıyor. Sıktığımda memeyi süt fışkırıyor ama bebişin gazını çıkarırken kusuyor bilemedim tazyik mi reflü mü. Çok sıkıntılı bir durum güreşiyoruz resmen her emzirme seansında
🥲🥲🥲 o güreşme bende de var mide gazını çıkartınca düzeliyor. Hatta emzirmek bu kdr zor olmamalı diyorum. Benim kızım bi de emziğe çok alıştığı için de memede durmuyodu ağlıyodu emzik verince sısuyodu. Belki sende de olabilir bu durum. Emzik süresini azalttım bem çok

Benimde öyle iki aylık aşıları olduk salı günu daha da huzursuzuz😓

Sanki benim bebeğimi anlattiniz 3220 doğdu kilo alımı az ilk 20 gün sadece 50 gr aldı şuan 2 ay 15 Günlüğüz 5600 oldu. Oğluşum gazlı ve kakasını puskurterek yapıo her gazdan sonra kusmuyor ama fazla kusma olabiliyor boyle agizdolusu kadar. Bu dediğiniz damlaları dr veriyor dimi
Belki reflu degildir insallah sizi gereksiz endiselendirmisimdir. Ama en azindan diger annelere fikir olmus olur😊😊 evet doktor verdi bize bu ilaçları. Benim bebegim emerken nefes alamadığı icin rengi sararmisti. Gittigim ucuncu doktor bu teshisi koydu. Maalesef diger ikisi bir sorun yok deyip yolladi. Hatta bir tanesi kan tahlili almisti ve esime annesi cok panikti sirf o rahatlasin diye aldim kani demis. Dedigim gibi umarim bosa yazmisimdir da bizdeki belirtiler boyle her bebek kendine özgü umuyorum ki sizinki gelip gecici birseydir

Yaaaaa minik kuşum 🥺🥺🥺 ben çok çok teşekkür ederim yazdığınız için sabah ilk işim doktora koşmak olacak 🥺 salak gibi 3 ay meme reddi mi diye düşünüyorum çünkü yeni başladı bu durum daha önce yoktu. Püskürterek ve normalden fazla kusma dışında bütün belirtiler uyuyor. İçim yanıyor şu an reflü sancısını çok iyi biliyorum nasıl ihmal ederim kendime kızıyorum 🥺 çok teşekkür ederim önemseyip üye olup yazdığınız için 🙏🏻
Rica ederim. Simdiye kadar sessiz kalsam da cok sey ogrendim burada yazilanlardan.ya siz ya sessiz kalan bir baskasi Birine faydam dokundiysa ne mutlu bana

Belki reflu degildir insallah sizi gereksiz endiselendirmisimdir. Ama en azindan diger annelere fikir olmus olur😊😊 evet doktor verdi bize bu ilaçları. Benim bebegim emerken nefes alamadığı icin rengi sararmisti. Gittigim ucuncu doktor bu teshisi koydu. Maalesef diger ikisi bir sorun yok deyip yolladi. Hatta bir tanesi kan tahlili almisti ve esime annesi cok panikti sirf o rahatlasin diye aldim kani demis. Dedigim gibi umarim bosa yazmisimdir da bizdeki belirtiler boyle her bebek kendine özgü umuyorum ki sizinki gelip gecici birseydir
Ben bebegimi emzirirken burnuna dikkat etmiyordum da doktorun teshisi biraz surpriz oldu acikcasi. O sebepten gidip refluyu ogrenmis oldum

Puskurterek kaka yapmak dogrudan reflu belirtisidir demek istemiyorum. Gazli bebek belirtisi fakat reflulubebekler genelde gazli bebekler oluyormus

İkinci üçüncü çocuğu olanlar ukiskanma durumlarında nasılsınız var mı gelişme gerileme büyük çocuk ne durumda neler yapıyor

Vücut sirkülasyonlari pek iyi değil. Elleri ayaklari soguk olabiliyor. Çok çok soguduysa ateşi çıkmış olabiliyor, ates esnasinda vücut kendini sogutmaya calisirken soguk olan elleri daha da sogutmus olabiliyor

Yaaaaa minik kuşum 🥺🥺🥺 ben çok çok teşekkür ederim yazdığınız için sabah ilk işim doktora koşmak olacak 🥺 salak gibi 3 ay meme reddi mi diye düşünüyorum çünkü yeni başladı bu durum daha önce yoktu. Püskürterek ve normalden fazla kusma dışında bütün belirtiler uyuyor. İçim yanıyor şu an reflü sancısını çok iyi biliyorum nasıl ihmal ederim kendime kızıyorum 🥺 çok teşekkür ederim önemseyip üye olup yazdığınız için dedigim gibi

Dedigim gibi farkli sebepten gitmistim anlayamamistim belirtileri bende. Teshis koyan doktordan onceki iki dojtor da onemsemediler bazi seyleri. Mesela bebegimin egzamasi varmis ben sivilce zannediyor normal karsiliyordum doktor hemen egzama kremi verdi ve gecti egzamalari. Ankaradaysaniz gittigim doktoru tavsiye ederim. İncek te orhan pekuz var. Ozel klinik ama imkaniniz varsa teshis koydurmalik gidebilirsiniz

Bizim ev yerden ısıtma geceleyin yakıyorum sadece daha doğrusu ben 25-26 dereceye sabitliyorum ona rağmen elleri soğuk önemli olan göğüs ve kafanın sıcak olması Merak etmeyin annesi üşümez 😊 siz kısa kollu iseniz bi kat fazla giydirin ona ,valla tırnakları kısaltıp törpülememe rağmen nasıl çiziyor yüzünü şaşırıyorum ben de

Sağlam çiziyorla4 😅 trukid stick sürüyorum yüzüne devamlı

Dr ayak ve eller dolaşimin en uç noktalarinoldugu için surekli soguk olur bu üşüyor anlamina gelmez dedi bana

Önce el ayak üşür demişti bana da ama pimpiriklendim işte

Bana yatıp yatmadığını nereden öğreneceğim doğum parası 140 lira gibi bişi görmüştüm ama siz 4000 fln diyosunuz 😅

Dogum parasi her dogum yapana değil, sgk li çalışan anneye analık izni başladıktan sonra 4 ay boyunca maaşının devlet tarafından ödenmesi oluyor. Çalışıyorduysan iş yerine sorabilirsin

+ bir de süt parası var 300 tl civarı bsey ödenmiştir o da

Gecmis olsun bizede abimiz getirdi bizde hastaydik 2 3 gun oncesinde oksuruk vardi ama siddetli degildi doktr cigeri temiz takip et dedi balgam takildigi icin öksürür dedi geniz akintisindan dolayi bol bol serum fizyolejikle temiz tuttum öksürük kalmadi
Bana da serum fiz. Verdi. Nasıl kullandın ? Yani yıkandıkça mı verdin. ?

Puskurterek kaka yapmak dogrudan reflu belirtisidir demek istemiyorum. Gazli bebek belirtisi fakat reflulubebekler genelde gazli bebekler oluyormus
Benım kızımda püskürterek yapıyor sürekli hep böyle ama gazlı bir bebek kendisi. Şimdi yeni yeni kusmaları da basladı böyle gaz cıkartırken pütürlü kusuyor iki üç gündür

Back
X