2022 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• kız

OY: 133 47,7%
  • erkek

OY: 137 49,1%
  • ikiz kız

OY: 3 1,1%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

• üçüz/çoğul

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    279
Merhaba kızlar bugün 2 li test sonucumu aldım, ense kalınlığı 1.1 di, burun kemiği vardı ama Downey sendromu riski 1:248 çıkmış. Doktor yüksek riskli dedi, amniyosenteze yönlendirdi. Hiç beklemiyordum, kafam çok karıştı

bizde ense kalınlığı 3,4 çıktı burun normal kan normal ama bizimde yüksek rısk çıktı kaç yaşındasınız oda bir etken oluyo ben nipt testi yaptrdım kan verdim sonuç bekliyorum direk amniyosentez yaptırma bence

Nipt test te kesin sonuç vermiyor demişti diğer grupta bazıları. Oda bir tarama testi demişti ve doktorların ısrarla yönlendirmesi de sadece prim aldıkları için demişti. O yüzden kafam allak bullak. Birde hiç ama hiç düşünmemiştim nasıl mutlu girdim kontrole

bende öyleydim cumartesiden beri ne uyuyorum ne yiyorum içiyorum çok canım sıkkın nipt testinde oran %99 ondan dolayı ben yaptrıdım en azındn amniyosentez en son nokta diye oraya gelene kadar ne gerekıyosa yapılsın mantıgıyla ilerledim ama sizin ense fln normal çıkmış neye göre riskli dediler anlamadım

Ee her şey normal canım nasıl riskli çıktı anlamadım yaş kaç

Ee her şey normal canım nasıl riskli çıktı anlamadım yaş kaç
Bende anlamadım valla bisey. Yas riski 1:483 çıktı. Kadının konuşmasından sanki nipt teste yönlendirmek için dediğini algıladım. Hatta dedim ense 1.1 çıkmıştı, burun kemiği gözüktü yinede riskli der misiniz dedim bence test yaptır diyip durdu

Kızlar fetal dna sonucum çıktı. Bebeğimizin kromozomal açıdan hiç bir sorunu çıkmadı çok şükür. Cinsiyetimiz de tespit edildi ama henüz biz bilmiyoruz. Doktorla arkadaşımı konuşturdum bir tek o biliyor. Zarfa yazıp bize verecek. Akşam kardeşlerimizle yemek yiyip birlikte açacağız zarfı. parti gibi değil ama heyecanımızı birlikte yaşayalım dedik :)

Kan degeri nasil peki orda bi sey olabilir mi bu dediginiz sartlarda risj fln cikmamasi gerek

Cook sevindim bende sonuc bekliyorum insallag bizde.guzel haber alirizz

Hayır nipt, nifty yada fetan dna adı her neyse bir tarama testi değil. Kandan bebeğin dnasına bakılıyor ve 70 farklı kromozomal hastalığın olup olmadığına dair %99.9 doğru sonuç veren bir test. Down sendromu da dahil bu hastalıklara

Canım sonuçları başka bi doktora daha mı göstersen acaba
Çok şükür canım. Ultrasonda bi sorun çıkmış mıydı

Banada doktorum bu sekilde soyledi bende o sebeple yaptirdim insallah sonucta iyi gelir

2li 3lü yaptırmayacağım ben canm. Yaşım 39 direkt dna baktıralım riske atmayalım dedik.
2li yapılmasa bile kontrolde ense kalınlığına burun kemiğine falan bakılmıyor mu? İkili için ayrıca kan vermek gerekiyor dimi öyle biliyorum ama

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…