- 6 Şubat 2022
- 1.520
- 2.917
- 63
- Konu Sahibi Bir_Kucuk_Mars
-
- #8.881
Canım bende çok bulantı yoktu zaten ama birkaç kez kusmuştum. 14+0 oldum bugün. Normalde eve gelince hep uyurdum gece kalkar tekrar uyurdum mesela, kusma yok şu an 3 gündür uykum da eskisi gibi gelmiyor normal saatte yatıyorum. Demek ki cidden geçiyor az kalmış sabretSelam kizlar nasilsiniz? Bayadir giremedim gruba baya yogundu is yerinde.
Bu hafta 12. haftaya gidiyorum, ama bulantilar, reflü ve gogus agrilarim resmen biktirtirdi beni. Ne yapsam fayda etmiyor. Resmen pik gunlerindeyim. Insallah bu bulantilar ve reflu gittikce azalir haftaya
Yaşınız kaçtı? Benim kuzenim kadın doğum doktoru. Ama farklı illerdeyiz sürekli irtibat halindeyim. Gebe 35 yaş üzerindeyse kesinlikle nifty öneriyor. İlk hamileliğimde 34tüm gerek yok demişti. Ama bunda mutlaka yaptırmamı söyledi. Siz de 35 üzerindeyseniz kandaki riskiniz yaştan dolayı çıkmış olabilir.Şimdi diğer doktordan çıktım. Oda bütün değerler çok iyi o değer çok saçma çıkmış bisey olacağını sanmıyorum ama içim rahat etsin diyorsan fetal dna yaptır dedi. Bakalım eşimle de bir konuşup ona göre karar vericez
Tecrübeli kişilerden değil de sanki çevreden duyulanlarla ilerliyoruz gibi. Bilemiyorum benim için adım adım gitmek daha güzel olur. Ya da önceden kaybım olduğu için böyle ama doğum konusu zamanı gelince araştırım diye düşünüyorum. Sonuçta öyle başlıklar da vardır. Tabii ki de özgür bir platformArkadaşlar doğum konusunu kapatalım konuşmayalım gibi cümlelere katılmıyorum burası özgür bir platform. Ben buraya her konuda fikir almak deneyim paylaşmak ve de teceübeli annelerin deneyimlerinden yararlanmak için geldim. Vajinal doğumu da sezaryen doğumu da tecrübe eden annelerden dinlemek güzel oluyor. Doğuma kadar kendimce bunları araştırıp düşünüp + ve - leriyle değerlendirip ona göre bir karar veririm. Zaten buna bebek kendisi de karar verecektir. İkisine de eşit mesafeliyim araştırma aşamasındayım. Canım isterse de isteğe bağlı sezaryen yaparım.
Kimse kimseye öyle doğur böyle doğur diye ahkam kesemez herkes sadece tecrübelerini paylaşsa yeterlidir platformun amacı da budur. Biz anneler olarak bilgileri toplar kendimizce yorumlayıp doktorlarımızla konuşup gerekeni yaparız. İsteğe bağlı sezaryen bana saçma geliyo olmamalı vs gibi yorumları ciddiye almıyorum sadece tecrübeleri ciddiye alıyorum. Zaman ne kadar uzun olsa da psikolojik olarak kendimi hazırlamak için şimdiden daha doğum konusunun konuşulmasını da mantıklı buluyorum. Sonuç olarak Hepimizin nasipse başına gelecek bir durum. Etkilenenler o mesajları dikkate almayabilir ama konuşmak paylaşmak isteyen de konuşup paylaşabilir platformun amacı dahilindedir hepsi.
Benimde 2.6-2.7 cıkti ikili sonucum dün ciktı yazdim buraya normal sınırda dedi doktorum.diger bütün degerler guzeldi burin kemigide vardı kol bacak heryeri tamam dı yasmı etkiledi acabaEvet bizimdi yani başka biri varmiydi hatirlamiyorim bizim 3.4mm cikti
32 yaşındayım 2. Doktor zaten yaştan dolayı kararı bize bıraktı içim rahat etsin diyorsan yaptır dediYaşınız kaçtı? Benim kuzenim kadın doğum doktoru. Ama farklı illerdeyiz sürekli irtibat halindeyim. Gebe 35 yaş üzerindeyse kesinlikle nifty öneriyor. İlk hamileliğimde 34tüm gerek yok demişti. Ama bunda mutlaka yaptırmamı söyledi. Siz de 35 üzerindeyseniz kandaki riskiniz yaştan dolayı çıkmış olabilir.
Evet burda da 4000 bide yapıyolar ama illa doktor buna gidin diye yonlendirise 5500 6000 istiyorlar bende öyke oldu yani ama ben yaptımadımAynı merkez neden bu kadar farklı fiyatlar alıyor acaba? Biz genoksla aynı şehirde olduğumuz için 4000 ödedik.rinapera farklı şehirde 4500 ödemişti yanlış hatırlamıyorsam. Sizden de 5500 almışlar. Enteresan.
İşte duyduklarımızı ciddiye alıp almamak bizim filtrelerimiz ile alakalı bi şey. Korku tellallığı yapanları kimse ciddiye almasın bunu sezaryen ve vajinal doğum ikisi için de söylüyorum bizim için aslolan bilimdir doktorların söylediğidir. Ama yine de çevremde benden önce hamile kalan ya da şu an hamile olan kimse yok. Burada her yaştan her şehirden anne var benim için müthiş bi platform öyle başlıklar da vardır bu başlıkta da konuşulabilir çünkü bu başlık da hamile annelerin başlığı. Yani allah nasip ederse herkes doğuracak. Yani bu başlıkla alakasız bi konu konuşulmuyor. Okumak istemeyen okumasın bu herkesin kendi elinde olan bi durum. Sadece tecrübelerden faydalanmak isteyenler okuyabilir.Tecrübeli kişilerden değil de sanki çevreden duyulanlarla ilerliyoruz gibi. Bilemiyorum benim için adım adım gitmek daha güzel olur. Ya da önceden kaybım olduğu için böyle ama doğum konusu zamanı gelince araştırım diye düşünüyorum. Sonuçta öyle başlıklar da vardır. Tabii ki de özgür bir platform
Okudugum duydugum kadariyla 35 yas üstünü zaten direk riskli diye görüyomus test diger kriterlerde eklenince yuksek risk.yada.sinirda risk diye yorumluyo sanirim ama cok guvenesim.gelmiyo benim ikiliye bilsem basinda direk fetal dna testlerine yönelirdim. Bizimde hersey yolunda ense.kalinligi haric.iste bizide.riskli konuma sokan tek veri oBenimde 2.6-2.7 cıkti ikili sonucum dün ciktı yazdim buraya normal sınırda dedi doktorum.diger bütün degerler guzeldi burin kemigide vardı kol bacak heryeri tamam dı yasmı etkiledi acaba
Nerde yaptırdınız testi benim.en fazla 5 gune cikar dedilerMerhabalar 11+6 haftalık hamileyim. Geçen cuma hafif kanamam oldu doktora gittik baktı bir sıkıntı yok dedi yine de önlem amaçlı iğne ve hap verdi. Ve demir ilacına başlattı. Demir ilacı kullananlar var mı benim midem hiç bulanmazdı sanırım o bulandırıyor. Bir de cuma günü gitmişken fetal dna için kan alındı . Sonuç 10 güne çıkar dediler . Alanyada olduğumuz için mi öyle acaba
Ben yaptirdim beklemedeyim. Bu test 99 oranla çalışıyor deniyorNipt test için bir yerle görüştüm şimdi 4 farklı firma var 1i Türkiye de dedi sanırım genoks, diğerleri yurtdisi dedi. Genoks a yaptıran var mı? Yanlış sonuç çıkabilir mi
Alanyada doktorumun özel bir muayene yerinde aldırdık. Cuma günü kanamadan dolayı endişeliydik bu konuyla ilgili çok soru soramadıkNerde yaptırdınız testi benim.en fazla 5 gune cikar dediler
Bana en geç 5 gün dendi bekliyorum şuan inş sonucunuz güzel gelir. ikili test yapıldımıAlanyada doktorumun özel bir muayene yerinde aldırdık. Cuma günü kanamadan dolayı endişeliydik bu konuyla ilgili çok soru soramadık
Genoksta yaptırdık hepimiz. Ankara'da gayet güvenilir, büyük bir merkez.Nipt test için bir yerle görüştüm şimdi 4 farklı firma var 1i Türkiye de dedi sanırım genoks, diğerleri yurtdisi dedi. Genoks a yaptıran var mı? Yanlış sonuç çıkabilir mi
Teşekkür ederimm inşallah sizin de iyi çıkar . İkili test yaptırmadık biz direkt genoksa gönderdik garanti olsun diye. Zaten benim için endişeli geçen bir süreç bir de ikili testle uğraşmak istemedikBana en geç 5 gün dendi bekliyorum şuan inş sonucunuz güzel gelir. ikili test yapıldımı
Anladım canım inşallah korkma stres olma canını sıkma güzel gelecek sonuçlarOkudugum duydugum kadariyla 35 yas üstünü zaten direk riskli diye görüyomus test diger kriterlerde eklenince yuksek risk.yada.sinirda risk diye yorumluyo sanirim ama cok guvenesim.gelmiyo benim ikiliye bilsem basinda direk fetal dna testlerine yönelirdim. Bizimde hersey yolunda ense.kalinligi haric.iste bizide.riskli konuma sokan tek veri o
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?