- 29 Mart 2021
- 1.074
- 1.683
- 53
- 32
- Konu Sahibi Bir_Kucuk_Mars
-
- #8.941
Maşallah canım o zaman benim ilk olduğu için daha az ama dediğin gibi benim de hiç kilom olmamasına rağmen bir anda fırtladı4 kilo eksiğimgöbeğime bak. Hiç alakası yok. Fırtlıyor bi anda. İlk gebelikte biraz geç fırtlıyor haberiniz olsun 2 de böyle
Aynn canım benim öylebanada daha yüksek fiyat verdiler doktorumun adını söyleyınce indirime gittiler kime ne tutturursak hesabı işte :)
benimki doktorun muaynehanesinde alınıp laboratuara onlar tarafından gönderildi.Kızlar benim cuma hem kontrolüm hem de fetal DNA testim var. Nasıl oluyor doktor mu söylüyor şurda yaptırın diye. Nerde kan alınıyor?
Canım benim de çok beyazım var. Düğünlerimiz de olacak ben boyatmayacağım. Ama doktoruna sorup tamamen doğal boya bulursan boyatanlar oluyo heraldekızlar saç boyatan boyatacak olan var mı ben şuan değil de ağustosta düğün olucak kuzenimin o zamana düşünüyorum çünkü saçımda çok renk var bide beyazlar eklenince iyice kötü gözüküyor..
doktorum ilk 4 ay yasak dedi. 4.aydan sonra boyatacağım inşallah. Kızımda da boyatmıştım.kızlar saç boyatan boyatacak olan var mı ben şuan değil de ağustosta düğün olucak kuzenimin o zamana düşünüyorum çünkü saçımda çok renk var bide beyazlar eklenince iyice kötü gözüküyor..
İşte bu durum bana hiç insanca gelmiyor. Bu fetal dna testi çok pahalı bi test bu kadar pahalı olmasa herkes yaptırır zaten. Doktorların biraz vicdanlı olması gerektiğini düşünüyorum. Prim alacaklar diye bi anne babayı strese sokmak onların göz yaşını akıtmak çok çok büyük bir vebal. Bana göre asla para için yapılmayacak bir şey. Allah herkesi vicdanlı doktorlarla karşılaştırsın. Ben de duydum maalesef böyleleri varBazı doktorlar biyerle anlaşmalı oluyor duydugum kadariylada prim alıyorlar ben de bu şekilde tecrube ettim vallahidoktorun illa bunu arayin dedigi yüksek bizim aradagımız normal di bilemedim bende ki çok şükur ense kalıngı normal sınirın bi tık ustü cıksada ikili testte hiç risk cikmadı aklımdada süphe yok yaptirmadım 3lu testte yaptirmam herhalde
Benim ikili testte risk cikinca doktor yonlendirdi kan alim icin eve yada isyerine geliyolarmis ben beklemedim direk kani aldiklari birda polikilinik vardi ciftehavuzlarda oraya biraktim kani aldilar dun ulaştı ellerine kan pazartesi vermiştim simdide sonuc bekliyorum. Ikilu testide yine doktorun yönlendirmesi ile sonomed kadıköy de yatırmıştımKızlar benim cuma hem kontrolüm hem de fetal DNA testim var. Nasıl oluyor doktor mu söylüyor şurda yaptırın diye. Nerde kan alınıyor?
Canım bugün kaç hafta kaç günlük ben 12+3 deyim ve hiç belli değil hafif bir çıkıntım var senin bayağı bayağı belli oluyorAyy kızlar aynada dikkatli baktım karnım bu hafta çok büyüdü ya 5 6 aylık gibi duruyor2 hafta önce çok azdı bir anda çıktı sanki. Telefondaki uygulamalardan bakıyorum portakal kadar oldu diyor ondan herhalde şirkette artık gören de soruyor bilenler dışında
Bilmiyorum belki devama öyle geldi canım yaaaBen 13+3üm bugün doktora sordum dedi ki 18.haftadan itibaren hissedebilirsin. Zaten arada kasıklarımda hafif sancı oluyor ama bir şey yok henüzsen 11de nasıl hissettin ya ikinci gebeliklerde erken oluyormuş biraz o yüzden sordum canım.
İşte bu durum bana hiç insanca gelmiyor. Bu fetal dna testi çok pahalı bi test bu kadar pahalı olmasa herkes yaptırır zaten. Doktorların biraz vicdanlı olması gerektiğini düşünüyorum. Prim alacaklar diye bi anne babayı strese sokmak onların göz yaşını akıtmak çok çok büyük bir vebal. Bana göre asla para için yapılmayacak bir şey. Allah herkesi vicdanlı doktorlarla karşılaştırsın. Ben de duydum maalesef böyleleri var
Yaaa süper bence çok şanslısınız. Ülkenin sağladığı harika bi hizmet. Keşke bizim ülkemizde de olsa ama oraya gelene ohoo… ben çok yaptırmak isterdim ama pahalı diye yaptıramıyorum mesela. İnşallah 2 li güzel gelir diye dua ediyorum. Bi de döviz kuru ile alakalı olduğı için sürekli artıyor. Sonra da böyle ticarete dönüşüyor maalesef vicdanı olmayan doktorlar tarafından kullanılıyor. Böyle şeylerin hayati önemi var keşke hepimiz yaptırabilsek. İnşallah sizin de sonuçlarınız çok güzel gelir.Bu konuda yurtdışı daha avantajlı sanırım. Ben de yaptıracağım ama ücretsiz. Böyle testler çok önemli ve gerçekten ücretsiz olmalı ve rutin bir kontrol gibi yapılmalı. Ama insan sağlığına verilen değer ortada. İşler iyice paran varsa hizmet alırsına doğru koşar adım ilerliyor maalesef
Yaaa süper bence çok şanslısınız. Ülkenin sağladığı harika bi hizmet. Keşke bizim ülkemizde de olsa ama oraya gelene ohoo… ben çok yaptırmak isterdim ama pahalı diye yaptıramıyorum mesela. İnşallah 2 li güzel gelir diye dua ediyorum. Bi de döviz kuru ile alakalı olduğı için sürekli artıyor. Sonra da böyle ticarete dönüşüyor maalesef vicdanı olmayan doktorlar tarafından kullanılıyor. Böyle şeylerin hayati önemi var keşke hepimiz yaptırabilsek. İnşallah sizin de sonuçlarınız çok güzel gelir.
Bir kızımız daha oluyor
Kızlar çatlak için krem yağ kullanmaya kimler başladı ben bu zamana kadar hiç kullanmadım. Annem dün bi korkuttu beni işte senim göbeğin şişti su an farkında değilsin doğurunca göbek inince çıkar çatlaklar ortaya al hemen diye. Ben de en ucuz bio oil diye onu tercih ettim açıkçası. O bile 164 tl olmuş saka gibi
Canım o zaman genetik olarak şanslısın ne güzel benim halam da 3cocuk doğurdu 3. Yu benimle doğurdu hatta karnı kaymak gibi puruzsuzdu ama benimki çatlamadı bildiğin yarım cm 1 cm kadar yırtıldı diyebilirim çünkü karnım çok geç çıkmıştı ve birden büyümüştü son dakika catladim resmen...bir de aklınızda olsun kaşıntı çok olacak sabredin kaşımayın... Çatlak olsa kırmızı oluyor velli oluyor yani öyle birden doğum yapınca görünmez. Amaa doğum yaptıktan sonra da cilt hâlâ hassas olduğu için kaşıma durumunda catlayabilir.kardesinde öyle oldu sıfır catlakla doğum yaptı ama sezeryan için verilen sedasyon ilacı alerjik reaksiyon yaptı kardeşim de bilmeden kaşıdı kaşıdıgi yerlerde hafif çatlaklar oldu.Ya o kadar almışken ona nasıl dikkat etmedim üzüldüm şimdi ama neyse inşallah işe yarar. Estetisyen bi arkadaşım var ona sordum az önce kesinlikle lierac al dedi.Bitince artık uyguna denk getirirsem.
Bu arada annem 2 cocuk doğurdu karnında çatlak yok hep arko krem sürdüm diyoyani önemli olan nemli tutmak heralde. Arko kremin başka bi etkisi olamaz çünkü
Herkes yazmış ben de eksik kalmayayim 13 te biterKızlar 1. Trimester 12+0 da mı yoksa 13+0 da mı bitiyor
Ooo sen baya baya hamilesin ben de kendimi hamile sanıyordumAyy kızlar aynada dikkatli baktım karnım bu hafta çok büyüdü ya 5 6 aylık gibi duruyor2 hafta önce çok azdı bir anda çıktı sanki. Telefondaki uygulamalardan bakıyorum portakal kadar oldu diyor ondan herhalde şirkette artık gören de soruyor bilenler dışında
Benim de bu sefer erken. Belirdi ama dışarıdan hala belli olmuyor bir kaç haftaya belirginleşir sanırım4 kilo eksiğimgöbeğime bak. Hiç alakası yok. Fırtlıyor bi anda. İlk gebelikte biraz geç fırtlıyor haberiniz olsun 2 de böyle
Hayırlı olsun canımBir kızımız daha oluyor
Amiiin çok güzel dua , enn önemliisi bu inşallah hepimiz sağlıklı sonuçlar alalımUmarım hepimiz imkanlar dahilinde hangi testlerle cevap arıyorsak kafamızda soru işareti olmadan, içimizi rahatlatan sonuçlar alırız ve sağlıklı şekilde yolumuza devam ederiz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?