- 29 Mart 2021
- 1.074
- 1.683
- 53
- 32
- Konu Sahibi Bir_Kucuk_Mars
-
- #9.221
Canım yazdım sandım yazmamışım. Evet kesin bilgi doktorum da söyledi. Bol bol süt ve havuç duyu içeceksin 3 hafta sınra suyunu çok görücem dedi. Gerçekten de çocuk sıkışık alanı yık gibi duruyodu çok üzüldüm içmeyen varsa içsin kızlarHavuc suyu da Cok iyi geliyor diye burada okumustum canim
Sonucu ikimiz de yazalim bu rüyalara göre merak ettim kiz mi erkek mi olacakben de durmadan erkek goruyorum, kiz gormuyorum
ikili taramada sadece kan ve burun kemiği, ense ölçümüne bakılıyor canm. Ama riskli bir durum varsa bu haftalarda detaylı ultrason yapanlar da oluyor. Bana henüz yapılmadı detaylı. 20li haftalarda normal zamanında yaptırırım.Kızlar ikili tarama yaptırdım. Burun kemiği oluşmuş ense kalınlığı 1 mm dedi (aslında birden daha azdı ama en az 1 yazmamız lazım o yüzden 1 yazıyoeum dedi çok şükür. 11+4 ama ultrasonda 12 günlük çıktı tam. Kan verdim bie hafta sonra çıkacak.
Doktor suyunu hiç beğenmedim dedi suyum çok azmış çocuk içeride sosis gibi sıkışık duruyo bak böyle olmaz dedi. Günde 2 bardak süt iç 3 hafta sonra kontrole geldiğinde suyun artmış görmek istiyorum dedi. Üzüldüm biraz.
Şimdi sorum şu sadece ense kalınlığı ölçtü burun kemiğine baktı. Organ incelemesi falan yapmadı. Sizinkiler yaptı mı eğer atlanan bi şey varsa başka yerw gidip telafi edicem çünkü. Yoksa herkesin ikili testi böyle mi oluyor
Yaa ben avent almistim işe yaramiyor mu demek ?ilkinde almamıştım ama bunda ben de kesinlikle gümüş kapak alacağım :) aventin koruyucu kapaklarını falan asla kullanamadım hiç bir işe de yaramadı.
Canım harika bakılmış valla süper bakılmayan yeri kalmamış. Bunu bu şekilde sadece perinatologlar mı bakıyor yaDiğerlerini bilmiyorum ama biz kol bacak el baktık. Kalp;. Böbrek varlığı, mide varlığı, Kafa yapısı ve beyin sıvısı baktık. Omurilik baktık. Burun kemiği, Plesanta baktık. Kordon kan akımı, Amino sıvı baktık. Yüze bakıldı gözü var mı baktık. Elime 4 sayfa rapor var. Bi kısmını ekleyeyim böyle ayrıntılı bir rapor var belki işinize yarar
yaa çok sevindim geçmiş olsun canm :) cinsiyet?Kizlar nipt testi çıktı sorun yok risk saptanmamıştır yaziyo allahima şükürler olsun 1 haftadir yaşadığım stresi anlatamam ❤❤❤
Benim doktorum epey şeye bakmıştı organ olarak. Perinatolog doktorum.Kızlar ikili tarama yaptırdım. Burun kemiği oluşmuş ense kalınlığı 1 mm dedi (aslında birden daha azdı ama en az 1 yazmamız lazım o yüzden 1 yazıyoeum dedi çok şükür. 11+4 ama ultrasonda 12 günlük çıktı tam. Kan verdim bie hafta sonra çıkacak.
Doktor suyunu hiç beğenmedim dedi suyum çok azmış çocuk içeride sosis gibi sıkışık duruyo bak böyle olmaz dedi. Günde 2 bardak süt iç 3 hafta sonra kontrole geldiğinde suyun artmış görmek istiyorum dedi. Üzüldüm biraz.
Şimdi sorum şu sadece ense kalınlığı ölçtü burun kemiğine baktı. Organ incelemesi falan yapmadı. Sizinkiler yaptı mı eğer atlanan bi şey varsa başka yerw gidip telafi edicem çünkü. Yoksa herkesin ikili testi böyle mi oluyor
ben hiç kullanamadım canm. Kocaman bişey ve çok rahatsız edici. Takabildiğim zamanlarda da yaralarıma hiç fayda sağlamadı. Gümüş kapağın şifa vereceğine eminim ama :)Yaa ben avent almistim işe yaramiyor mu demek ?
Aldigim zaman da çok övmüşlerdi herkes ondan aliyordu
İkili tarama ultrasonunda bana da aynısını yaptılar canım ense kalınlığı ve burun kemiğine baktılar sadece daha detaylı bir şey bakmadılar. Organ incelemesi falan 20.haftadakinde oluyor sanırımKızlar ikili tarama yaptırdım. Burun kemiği oluşmuş ense kalınlığı 1 mm dedi (aslında birden daha azdı ama en az 1 yazmamız lazım o yüzden 1 yazıyoeum dedi çok şükür. 11+4 ama ultrasonda 12 günlük çıktı tam. Kan verdim bie hafta sonra çıkacak.
inşallah canımmm çok sağoll :)Deerreenn canım gözün aydın çok mutlu oldum. Artık rahatlıkla nefes alabilirsin rahatla sağlıkla doğsun bebişin
Kızlar bilgi veren herkese çok çok teşekkür ederim.
pazartesi kan verdim genoksa yaptırdım salı günü ankaraya ulaştı kan bugunde sonuç çıktıı :)Benimde ikili testte sadece o burun kemiği ve ense kalınlığına baktı, test için gerekli kriter bunlar zaten bildiğim kadarıyla canım
Gözün aydın canım darısı başımanereye yaptırmıştın? ne zaman kan verdin?
Bana da tuhaf gelmisti zaten boyutu ilk gördugumde.ben hiç kullanamadım canm. Kocaman bişey ve çok rahatsız edici. Takabildiğim zamanlarda da yaralarıma hiç fayda sağlamadı. Gümüş kapağın şifa vereceğine eminim ama :)
cinsiyet bilgisi vermek yasaklanmış artık aradım merkezi öyle dediler . zaten hiç önemi yok sağlığı iyi olsundaa :)yaa çok sevindim geçmiş olsun canm :) cinsiyet?
Benim bebegimin her şeyi var bir bebek arabasi ve salincak bakicaz sadece.
Kendim icin de bir suru sey almistim , pijama takimi alicam sadece hepsini eskittim.
Erkek olursa kiyafet aliriz bir , kiz olursa kiyafetleri de var.
silikon dediğin hangisi canım. Büyük yuvarlak kapaklardan bahsettim ben. Silikon dediğin küçük kelebek gibi olansa onu hiç ama hiç kullanamadım :))Bana da tuhaf gelmisti zaten boyutu ilk gördugumde.
Gögus buyuyor belki ondandir diye dusunmustum.
Silikon yumusak ya daha rahat olacagina inanmistim.
laboratuar sana direkt söylemiyor zaten. O yasak. Ama doktoruna söylüyor. Doktorun isterse sana söylüyor.cinsiyet bilgisi vermek yasaklanmış artık aradım merkezi öyle dediler . zaten hiç önemi yok sağlığı iyi olsundaa :)
Kızlar ikili tarama yaptırdım. Burun kemiği oluşmuş ense kalınlığı 1 mm dedi (aslında birden daha azdı ama en az 1 yazmamız lazım o yüzden 1 yazıyoeum dedi çok şükür. 11+4 ama ultrasonda 12 günlük çıktı tam. Kan verdim bie hafta sonra çıkacak.
doktorum talep etse diye de sordum o da yasaklanmış. ne diye o zaman cinsiyeti öğreniyorz diyorlarsa saçma :)laboratuar sana direkt söylemiyor zaten. O yasak. Ama doktoruna söylüyor. Doktorun isterse sana söylüyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?