2022 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• kız

OY: 133 47,7%
  • erkek

OY: 137 49,1%
  • ikiz kız

OY: 3 1,1%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

• üçüz/çoğul

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    279
ilk zamanlar ben de aynı kaygıları taşıyordum. Ama şimdi öyle alıştım ki :) İşyerindeyken internetten tek başıma araştırıp almak daha kolay ve pratik geliyor. Çünkü eve gittiğim anda koşturmaca hengame başlıyor. Kız uyuyana kadar hep onunla ilgileniyoruz. Şuan o uyuyunca ben de direkt uyuyorum. Hatta çoğu zaman ben daha önce sızıyorum onu babası uyutuyor :))

bence gümüş kapağın markası da önemli değil. Bir 925 ayar bir de 999 ayar olanı var. İkisi de iş görür bence. Gerçek gümüş sertifikalı olsun yeter. Ebebekte 170 civarı falan sanırım.

Ben silvermoon 999 ayar aldım. 3 çeşidi varmış anladığım kadarıyla ben standart aldım. Ama sıfır tecrübe sadece kullanıcı yorumları ile aldım

kızımın ilk arabası buydu. Kuzeninden almıştık. Tekerlek manevraları falan çok güzel ama çok büyük hantal bir araba. sadece pusetli halini 4-5 ay kullandık sonra geri verdim arabayı, bastona geçtik.
2. El fiyatları ne kadar acaba ortalam
Ben travel dusunuyorum bizim sartlara travel daha uygun.
Bu arabanin grisini begenmistim.
İkinci eli 1500- 2000 civari.
Birkac tane daha begendim onlar da sıfiri 4 ila 7 bin arasi.

Kızlar benim ilk doğumumdan sonra göğüs uçlarım yarık şekilde yara olmuştu, kullanmadığım krem kalmadı. En son aventin göğüs kalkanını aldım o kurtardı beni. Evdeyken onu takıyordum delikleri var hava alıyordu o şekilde geçmişti. Aynı zamanda süt aktığı zamanda içinde birikiyor, belli bir süre içinde bebeğe onuda verebiliyorsunuz. Bir bakın isterseniz

Aslinda dogru sakin sakin bakip kendime göre aliyorum belki de boyle daha iyidir hamilelikten heralde iyice alinganlastim her seye takiyorum sanirim

kesinlikle. O yüzden sıfırdan alacak olsam bebek arabası kısmı baston olan travel sistemleri tercih ederdim.
Onları bebekler küçükken kullanabiliyor muyuz canım benim ilk çocuğum olacak hiç bilmiyorum öyle şeyleri. Ama kısa soluklu kullanılacak şeyleri mecbur olmadıkça almaya karşıyım. Bebek küçükken de kullanabiliyorsak çok iyi

Bu benim aldigimi aynisi galiba tarif çok uyuyor.
Umarim benim de işim yarar.

Kızlar herkesin tecrübeleri, deneyimleri yada ihtiyaçları mutlaka farklıdır. Ben kendi tecrübelerime göre bir hastane çantası listesi hazırlamıştım. Sizinle de paylaşayım. Bana bunlar yeterli geliyor. Bu neden diye sorabileceklerinize açıklama da yapayım :)

Ben bebeğe 10 parça 20 parça hastane çıkışı almayı tercih etmiyorum. İçinde çok gereksiz parçalar oluyor. Ve saçma fiyatlar yazıyorlar, siz bunları tek tek alsanız inanın daha uyguna gelir. Mesela o setteki kruvaze bağlamalı zıbın asla kullanılmıyor alttan çıtçıtlı zıbın doğumdan 3 yaşa kadar kurtarıcınız olacak Ebebeğin çıtçıtlı bodyleri hem kaliteli hem uygun Eldiven de hiç kullanmadık biz. Sürekli layıp düşüyordu. Ve bebek ellerini hissetsin demişti doktorumuz. Aldığım tulumları genelde el kısmı kendinden kapananlardan tercih etmiştim arada onları kaptıyordum. çok rahat oldu.

Islak mendil kullanmak tercih meseeasi ama benim kızım prima premium care ve unibaby yenidoğan ıslak mendil ikilisiyle 2.haftada çok fena pişik oldu. Resmen yaralar oluşmuştu. İlk haftalar çok kaka yapıyorlar ve tenleri çok hassas. Sonra asla prima kullanmadım. Bu bebeğimde molfix tercih edeceğim. En memnun kaldığım bez oydu. Ve her kaka yapmasında lavaboda poposunu yıkadım. Mis gibi oluyordu kızarma bile olmuyordu. Yıkamadan sonra da havlusuna sarıp kurulayıp mor desitin krem sürüyordum. Sanırım 2 yaşa kadar hep yıkadım poposunu Çiş yaptığında da temizleme pamuğuyla sildim hep.

Yine bu neden diye soracağınızı düşündüğüm şeylerden biri kendim için bol tshirt. Sezeryan yapacak anneler için odaya ilk sizi getirdiklerinde direkt yatağınıza alıyorlar ve önlüğünüzü çıkarıp üzerinizi giydiriyorlar. 5-6 saat kadar yataktan hiç kalkmıyorsunuz. O arada tabi kanama da oluyor altınızda hasta bezleri falan var. Ben direkt üzerime tek tshirt giymiştim. Çok rahat ettim. V yakalı tercih ederseniz emzirmek de kolay olur. Yürüyebilirsin dediklerinde de geceliğe geçiş yaptım. Pijama takımı götürmüştüm ama hiç giyemedim. Sezeryanlı halde alt giymek, wcde indirip kaldırmak zor oluyor. Gecelik daha rahat. Normal doğum yapacaklar tercih edebilir tabi. Buarada kış aylarında doğum yapacağız ama hastaneler baya sıcak oluyor Sadece doğumdan ilk geldiğinizde ayaklarınız üşüyebilir çorap götürmeyi unutmayın.

Bunlar dışında soracağınız bişey olursa burdayım

Eklentiler

• C265F6AE-1549-4656-AA4B-C7AF1D956DE5.webp
    58,3 KB · Görüntüleme: 92
baston travel sistem dediklerimde yine anakucağı var canm. Pusetin üzerine takıyorsun. Diğerinden farkı yok yani. sadece puset artık küçük gelmeye başlayınca ki bizimki 6.ayda falan küçük gelmeye başladı baston kısmına geçtik. Tam yatma özelliği olmalı tabi baston kısmının.

Ben o yüzden sabahlık da götüreceğim sanırım

Canım ne kadar düşüncelisin. Tecrübeli bi anneden böyle bi liste bizim için ilaç gibi oldu. Daha ne olsun. Çoook teşekkür ederiz cansın

İstanbulda oturan yada bebek alışverişi için gidecek olan varsa Eminönünde havuzlu han var mutlaka uğrayın derim. Sırf bebek üzerine herşey var ve fiyatı 2017 yılında dışarıya göre oldukça uygundu. Kızıma tam yatan baston bebek arabasını ordan almıştım markasını hatırlamıyorum ama o zamanlar chicco liteway 2 bakıyordum mesela aldığım hem daha konforlu hemde fiyat olarak daha uygundu

Canım ne kadar düşüncelisin. Tecrübeli bi anneden böyle bi liste bizim için ilaç gibi oldu. Daha ne olsun. Çoook teşekkür ederiz cansın
rica ederim canm ne demek. Belirttiğim gibi bunları kendi ihtiyaçlarım ve tercihlerim neticesinde listeledim. Mesela prima kullanıp ıslak mendil kullanıp hiç pişik yaşamayan da çok arkadaşım var. Ama benm kızlar hassas oluyor analarına çekmişler :))) Siz mutlaka ekleme çıkarma yaparsınız zaten :)
Tecrübe ettikçe siz de bebeğiniz için en doğru olanı bulacaksınız. Mesela ben kızıma başta dalan roxy toz granül sabun deterjan almıştım. Aylarca da kullandım. Ama kızımda atopik dermatit halk arasında egzama denilen deri rahatsızlığı oluştu. Bir türlü sebebini bulamıyorduk. Gıda alerjisi midir diye sütü bile kestik. Meğer deterjan kıyafetlerinden yeterince arınamadığı için oluyormuş. Sıvı deterjana geçtik ve dermatitimiz son buldu. Şimdi kızım 3.5 yaşında ve hala unibaby sıvı deterjanla yıkıyorum kıyafetlerini. yeni bebeğe de aynı deterjanı kullanacağım. Ama yıllarca granül sabun kullanan ve hiç sorun yaşamayan arkadaşlarım da var :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…