- 18 Nisan 2022
- 915
- 1.882
- 33
- 41
- Konu Sahibi Bir_Kucuk_Mars
-
- #9.281
ilk zamanlar ben de aynı kaygıları taşıyordum. Ama şimdi öyle alıştım ki :) İşyerindeyken internetten tek başıma araştırıp almak daha kolay ve pratik geliyor. Çünkü eve gittiğim anda koşturmaca hengame başlıyor. Kız uyuyana kadar hep onunla ilgileniyoruz. Şuan o uyuyunca ben de direkt uyuyorum. Hatta çoğu zaman ben daha önce sızıyorum onu babası uyutuyor :))Ne bileyim o da bir şey yapsin istiyorum
Sanki bebegi tek başima yapmişim gibi hissediyorum
Işlerinden sebep kontrollere de gelemiyor her şeyde tek başinayim.
Ama hak da veriyorum ben anlamiyorum sen kullanacaksin ne istiyorsan onu al nasil istiyorsan öyle yap diyor da.
Azicik heves etse bir sey alsa , düşünse ya da yorum yapsa yani fena olmaz
bence gümüş kapağın markası da önemli değil. Bir 925 ayar bir de 999 ayar olanı var. İkisi de iş görür bence. Gerçek gümüş sertifikalı olsun yeter. Ebebekte 170 civarı falan sanırım.
Kızlar bebek arabası düşünenler şuna bi bakar belki gri rengi 6700 TL imiş. Kırmızısı indirimde. Travel sistem için iyi fiyat gibi geldi. Arkadaşım bana göndermiş. Benim bebek arabam vardı belki burada işine yarayan olur.
kızımın ilk arabası buydu. Kuzeninden almıştık. Tekerlek manevraları falan çok güzel ama çok büyük hantal bir araba. sadece pusetli halini 4-5 ay kullandık sonra geri verdim arabayı, bastona geçtik.
Ben travel dusunuyorum bizim sartlara travel daha uygun.2. El fiyatları ne kadar acaba ortalam
Bulursam ben de 2. el alacağım canımBen bu modelin ikinci elini alacağım.
Aslinda dogru sakin sakin bakip kendime göre aliyorum belki de boyle daha iyidirilk zamanlar ben de aynı kaygıları taşıyordum. Ama şimdi öyle alıştım ki :) İşyerindeyken internetten tek başıma araştırıp almak daha kolay ve pratik geliyor. Çünkü eve gittiğim anda koşturmaca hengame başlıyor. Kız uyuyana kadar hep onunla ilgileniyoruz. Şuan o uyuyunca ben de direkt uyuyorum. Hatta çoğu zaman ben daha önce sızıyorum onu babası uyutuyor :))
Onları bebekler küçükken kullanabiliyor muyuz canım benim ilk çocuğum olacak hiç bilmiyorum öyle şeyleri. Ama kısa soluklu kullanılacak şeyleri mecbur olmadıkça almaya karşıyım. Bebek küçükken de kullanabiliyorsak çok iyikesinlikle. O yüzden sıfırdan alacak olsam bebek arabası kısmı baston olan travel sistemleri tercih ederdim.
Bu benim aldigimi aynisi galiba tarif çok uyuyor.Kızlar benim ilk doğumumdan sonra göğüs uçlarım yarık şekilde yara olmuştu, kullanmadığım krem kalmadı. En son aventin göğüs kalkanını aldım o kurtardı beni. Evdeyken onu takıyordum delikleri var hava alıyordu o şekilde geçmişti. Aynı zamanda süt aktığı zamanda içinde birikiyor, belli bir süre içinde bebeğe onuda verebiliyorsunuz. Bir bakın isterseniz
Zaten o her şeyin kolayina kaçiyorBeraber bakmak daha pratik ve keyifli olur ama bu konuda başka dünya bilmeyince belki en kolayı sen seç bana hepsi uyar demektir..
baston travel sistem dediklerimde yine anakucağı var canm. Pusetin üzerine takıyorsun. Diğerinden farkı yok yani. sadece puset artık küçük gelmeye başlayınca ki bizimki 6.ayda falan küçük gelmeye başladı baston kısmına geçtik. Tam yatma özelliği olmalı tabi baston kısmının.Onları bebekler küçükken kullanabiliyor muyuz canım benim ilk çocuğum olacak hiç bilmiyorum öyle şeyleri. Ama kısa soluklu kullanılacak şeyleri mecbur olmadıkça almaya karşıyım. Bebek küçükken de kullanabiliyorsak çok iyi
Ben o yüzden sabahlık da götüreceğim sanırımKızlar herkesin tecrübeleri, deneyimleri yada ihtiyaçları mutlaka farklıdır. Ben kendi tecrübelerime göre bir hastane çantası listesi hazırlamıştım. Sizinle de paylaşayım. Bana bunlar yeterli geliyor. Bu neden diye sorabileceklerinize açıklama da yapayım :)
Ben bebeğe 10 parça 20 parça hastane çıkışı almayı tercih etmiyorum. İçinde çok gereksiz parçalar oluyor. Ve saçma fiyatlar yazıyorlar, siz bunları tek tek alsanız inanın daha uyguna gelir. Mesela o setteki kruvaze bağlamalı zıbın asla kullanılmıyoralttan çıtçıtlı zıbın doğumdan 3 yaşa kadar kurtarıcınız olacak Ebebeğin çıtçıtlı bodyleri hem kaliteli hem uygun Eldiven de hiç kullanmadık biz. Sürekli layıp düşüyordu. Ve bebek ellerini hissetsin demişti doktorumuz. Aldığım tulumları genelde el kısmı kendinden kapananlardan tercih etmiştim arada onları kaptıyordum. çok rahat oldu.
Islak mendil kullanmak tercih meseeasi ama benim kızım prima premium care ve unibaby yenidoğan ıslak mendil ikilisiyle 2.haftada çok fena pişik oldu. Resmen yaralar oluşmuştu. İlk haftalar çok kaka yapıyorlar ve tenleri çok hassas. Sonra asla prima kullanmadım. Bu bebeğimde molfix tercih edeceğim. En memnun kaldığım bez oydu. Ve her kaka yapmasında lavaboda poposunu yıkadım. Mis gibi oluyordu kızarma bile olmuyordu. Yıkamadan sonra da havlusuna sarıp kurulayıp mor desitin krem sürüyordum. Sanırım 2 yaşa kadar hep yıkadım poposunuÇiş yaptığında da temizleme pamuğuyla sildim hep.
Yine bu neden diye soracağınızı düşündüğüm şeylerden biri kendim için bol tshirt. Sezeryan yapacak anneler için odaya ilk sizi getirdiklerinde direkt yatağınıza alıyorlar ve önlüğünüzü çıkarıp üzerinizi giydiriyorlar. 5-6 saat kadar yataktan hiç kalkmıyorsunuz. O arada tabi kanama da oluyor altınızda hasta bezleri falan var. Ben direkt üzerime tek tshirt giymiştim. Çok rahat ettim. V yakalı tercih ederseniz emzirmek de kolay olur. Yürüyebilirsin dediklerinde de geceliğe geçiş yaptım. Pijama takımı götürmüştüm ama hiç giyemedim. Sezeryanlı halde alt giymek, wcde indirip kaldırmak zor oluyor. Gecelik daha rahat. Normal doğum yapacaklar tercih edebilir tabi. Buarada kış aylarında doğum yapacağız ama hastaneler baya sıcak oluyorSadece doğumdan ilk geldiğinizde ayaklarınız üşüyebilir çorap götürmeyi unutmayın.
Bunlar dışında soracağınız bişey olursa burdayım
Bu benim aldigimi aynisi galiba tarif çok uyuyor.
Umarim benim de işim yarar.
duş için mi canm?Ben o yüzden bornozumu da götüreceğim sanırım
Canım ne kadar düşüncelisin. Tecrübeli bi anneden böyle bi liste bizim için ilaç gibi oldu. Daha ne olsun. Çoook teşekkür ederiz cansınKızlar herkesin tecrübeleri, deneyimleri yada ihtiyaçları mutlaka farklıdır. Ben kendi tecrübelerime göre bir hastane çantası listesi hazırlamıştım. Sizinle de paylaşayım. Bana bunlar yeterli geliyor. Bu neden diye sorabileceklerinize açıklama da yapayım :)
Ben bebeğe 10 parça 20 parça hastane çıkışı almayı tercih etmiyorum. İçinde çok gereksiz parçalar oluyor. Ve saçma fiyatlar yazıyorlar, siz bunları tek tek alsanız inanın daha uyguna gelir. Mesela o setteki kruvaze bağlamalı zıbın asla kullanılmıyoralttan çıtçıtlı zıbın doğumdan 3 yaşa kadar kurtarıcınız olacak Ebebeğin çıtçıtlı bodyleri hem kaliteli hem uygun Eldiven de hiç kullanmadık biz. Sürekli layıp düşüyordu. Ve bebek ellerini hissetsin demişti doktorumuz. Aldığım tulumları genelde el kısmı kendinden kapananlardan tercih etmiştim arada onları kaptıyordum. çok rahat oldu.
Islak mendil kullanmak tercih meseeasi ama benim kızım prima premium care ve unibaby yenidoğan ıslak mendil ikilisiyle 2.haftada çok fena pişik oldu. Resmen yaralar oluşmuştu. İlk haftalar çok kaka yapıyorlar ve tenleri çok hassas. Sonra asla prima kullanmadım. Bu bebeğimde molfix tercih edeceğim. En memnun kaldığım bez oydu. Ve her kaka yapmasında lavaboda poposunu yıkadım. Mis gibi oluyordu kızarma bile olmuyordu. Yıkamadan sonra da havlusuna sarıp kurulayıp mor desitin krem sürüyordum. Sanırım 2 yaşa kadar hep yıkadım poposunuÇiş yaptığında da temizleme pamuğuyla sildim hep.
Yine bu neden diye soracağınızı düşündüğüm şeylerden biri kendim için bol tshirt. Sezeryan yapacak anneler için odaya ilk sizi getirdiklerinde direkt yatağınıza alıyorlar ve önlüğünüzü çıkarıp üzerinizi giydiriyorlar. 5-6 saat kadar yataktan hiç kalkmıyorsunuz. O arada tabi kanama da oluyor altınızda hasta bezleri falan var. Ben direkt üzerime tek tshirt giymiştim. Çok rahat ettim. V yakalı tercih ederseniz emzirmek de kolay olur. Yürüyebilirsin dediklerinde de geceliğe geçiş yaptım. Pijama takımı götürmüştüm ama hiç giyemedim. Sezeryanlı halde alt giymek, wcde indirip kaldırmak zor oluyor. Gecelik daha rahat. Normal doğum yapacaklar tercih edebilir tabi. Buarada kış aylarında doğum yapacağız ama hastaneler baya sıcak oluyorSadece doğumdan ilk geldiğinizde ayaklarınız üşüyebilir çorap götürmeyi unutmayın.
Bunlar dışında soracağınız bişey olursa burdayım
Kuzum pofidik sabahlık diyecektim ne bornozu:)duş için mi canm?
Benimki de bundan canim.Eki Görüntüle 3081852
Ekleyebildim sanırım görseli benimki bu canım
İnşallah kullanmaya gerek kalmaz canımBenimki de bundan canim.
Umarim bana da iyi gelir.
rica ederim canm ne demek. Belirttiğim gibi bunları kendi ihtiyaçlarım ve tercihlerim neticesinde listeledim. Mesela prima kullanıp ıslak mendil kullanıp hiç pişik yaşamayan da çok arkadaşım var. Ama benm kızlar hassas oluyor analarına çekmişler :))) Siz mutlaka ekleme çıkarma yaparsınız zaten :)Canım ne kadar düşüncelisin. Tecrübeli bi anneden böyle bi liste bizim için ilaç gibi oldu. Daha ne olsun. Çoook teşekkür ederiz cansın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?