- 18 Nisan 2022
- 915
- 1.882
- 33
- 41
- Konu Sahibi Bir_Kucuk_Mars
-
- #9.301
ha tamam evet sabahlık yazmıştım listeye. Ben de pofuduk tercih etmiştim geçen sefer.Kuzum pofidik sabahlık diyecektim ne bornozu:)
Siz yazınca aklıma anılarım geldi Brüksele göreve geldiğimde o havalimanına inerdimCharleroi dayım. Sen neresindensin canım ?
Ben ankarada 1500 civarı buluyorum genelde ikinci el.Ben travel dusunuyorum bizim sartlara travel daha uygun.
Bu arabanin grisini begenmistim.
İkinci eli 1500- 2000 civari.
Birkac tane daha begendim onlar da sıfiri 4 ila 7 bin arasi.
Aynı şekilde ben de neler neler denedim en son kalkan ile çözmüştüm sorunu aylarca acı çektim 6-7 ay falan.Kızlar benim ilk doğumumdan sonra göğüs uçlarım yarık şekilde yara olmuştu, kullanmadığım krem kalmadı. En son aventin göğüs kalkanını aldım o kurtardı beni. Evdeyken onu takıyordum delikleri var hava alıyordu o şekilde geçmişti. Aynı zamanda süt aktığı zamanda içinde birikiyor, belli bir süre içinde bebeğe onuda verebiliyorsunuz. Bir bakın isterseniz
Sezeryan olacaklar icin gecelik çok mantikli.Kızlar herkesin tecrübeleri, deneyimleri yada ihtiyaçları mutlaka farklıdır. Ben kendi tecrübelerime göre bir hastane çantası listesi hazırlamıştım. Sizinle de paylaşayım. Bana bunlar yeterli geliyor. Bu neden diye sorabileceklerinize açıklama da yapayım :)
Ben bebeğe 10 parça 20 parça hastane çıkışı almayı tercih etmiyorum. İçinde çok gereksiz parçalar oluyor. Ve saçma fiyatlar yazıyorlar, siz bunları tek tek alsanız inanın daha uyguna gelir. Mesela o setteki kruvaze bağlamalı zıbın asla kullanılmıyoralttan çıtçıtlı zıbın doğumdan 3 yaşa kadar kurtarıcınız olacak Ebebeğin çıtçıtlı bodyleri hem kaliteli hem uygun Eldiven de hiç kullanmadık biz. Sürekli layıp düşüyordu. Ve bebek ellerini hissetsin demişti doktorumuz. Aldığım tulumları genelde el kısmı kendinden kapananlardan tercih etmiştim arada onları kaptıyordum. çok rahat oldu.
Islak mendil kullanmak tercih meseeasi ama benim kızım prima premium care ve unibaby yenidoğan ıslak mendil ikilisiyle 2.haftada çok fena pişik oldu. Resmen yaralar oluşmuştu. İlk haftalar çok kaka yapıyorlar ve tenleri çok hassas. Sonra asla prima kullanmadım. Bu bebeğimde molfix tercih edeceğim. En memnun kaldığım bez oydu. Ve her kaka yapmasında lavaboda poposunu yıkadım. Mis gibi oluyordu kızarma bile olmuyordu. Yıkamadan sonra da havlusuna sarıp kurulayıp mor desitin krem sürüyordum. Sanırım 2 yaşa kadar hep yıkadım poposunuÇiş yaptığında da temizleme pamuğuyla sildim hep.
Yine bu neden diye soracağınızı düşündüğüm şeylerden biri kendim için bol tshirt. Sezeryan yapacak anneler için odaya ilk sizi getirdiklerinde direkt yatağınıza alıyorlar ve önlüğünüzü çıkarıp üzerinizi giydiriyorlar. 5-6 saat kadar yataktan hiç kalkmıyorsunuz. O arada tabi kanama da oluyor altınızda hasta bezleri falan var. Ben direkt üzerime tek tshirt giymiştim. Çok rahat ettim. V yakalı tercih ederseniz emzirmek de kolay olur. Yürüyebilirsin dediklerinde de geceliğe geçiş yaptım. Pijama takımı götürmüştüm ama hiç giyemedim. Sezeryanlı halde alt giymek, wcde indirip kaldırmak zor oluyor. Gecelik daha rahat. Normal doğum yapacaklar tercih edebilir tabi. Buarada kış aylarında doğum yapacağız ama hastaneler baya sıcak oluyorSadece doğumdan ilk geldiğinizde ayaklarınız üşüyebilir çorap götürmeyi unutmayın.
Bunlar dışında soracağınız bişey olursa burdayım
evet cırt bez de olabilir. Külot biraz daha pratik ama tabi acıtma yaptıysa sıkıntı.Sezeryan olacaklar icin gecelik çok mantikli.
Ben pijama takimi da gecelikte goturmustum her ihtimali dusunmustüm, acil sezeryan olunca geceligi kullanmistim. Lavabo ve bez degistirme rahat oluyor. Bir de ben depend külot bezi kullanamamiştim sezeryan yerini rahatsiz etmisti , cirtli bez daha rahat olmuştu.
Burda ikinci el fiyatlari bir tık yüksek.Ben ankarada 1500 civarı buluyorum genelde ikinci el.
Insallah gerek duyulmasin canim.İnşallah kullanmaya gerek kalmaz canımbenimki tecrübesizlik sonucu memeyi yanlış tutturmadan kaynaklanmıştı
Evet bence mesane sıkıştırma yapıyor ağrı ile oluyor enfeksiyon değildir benceDecavit kullanmadım zanım o konuda bilgim yok. Gece sıkışık olarak kalktığım ilk idrardan sonra benimde kasık ağrım oluyor. 2 hafta sonra kontrolüm var idrar tahlili isticem ama sorun olacağını düşünmüyorum, inşallah olmaz
Gözün aydın canım, sağlıkla kucağına al inşallah
Hayırlı olsun ins aynen sağlıkli olsun hangisi hayırlı olucagini bilemeyizKızlar selam ayrıntılıdan yeni çıktım.cinsiyeti öğrendim oğlum olacak. Gönül kız isterdi elbet ama sağlıkla gelsin yeter. Ares bebek geliyor
Benimde gece uzun süre kalkmayinca oluyor sabah misal gün içinde olmiyor ama normal sanırımBir sorum olacak. Benim idrarda ve özellikle sonrasında sızlama oluyor. İdrar tahlili temiz çıktı. Çok koyu sarı hatta kirli sarı bi akıntım var. Dün leke gördüm çok az ama şükür devamı olmadı çok korktum kanuni acilde alttan muayene etmek istediler kabul etmedim. Büyükler hep normal diyorlar. Bu konularda beni aydınlatma şansı olan varsa çok sevinirim.
Aynen benimde kesinlikle mesena ile çok kişi oyleymisBenim de gece uyanamamışsam sabah uyanıp tuvalete girdikten sonra kasıklarıma kramp giriyor baya da sürüyor. Sanırım mesane ağrısı o.
İnşallah bu sefer bunları yaşamayızAynı şekilde ben de neler neler denedim en son kalkan ile çözmüştüm sorunu aylarca acı çektim 6-7 ay falan.
Onu bende duymuştum ama yapamamıştım bir türlü, aslında nemli tutmak ve havalandırmak en büyük ilacıInsallah gerek duyulmasin canim.
Genelde bu sorun yasaniyor maalesef.
Ben ayva cekirdegi jeli de kullanacagim cok iyi diyorlar.
Vakit ayırıp yazmışsın ellerin dert görmesin kuzum. Hemen ekran görüntüsü aldım. Teşekkür ederimKızlar herkesin tecrübeleri, deneyimleri yada ihtiyaçları mutlaka farklıdır. Ben kendi tecrübelerime göre bir hastane çantası listesi hazırlamıştım. Sizinle de paylaşayım. Bana bunlar yeterli geliyor. Bu neden diye sorabileceklerinize açıklama da yapayım :)
Ben bebeğe 10 parça 20 parça hastane çıkışı almayı tercih etmiyorum. İçinde çok gereksiz parçalar oluyor. Ve saçma fiyatlar yazıyorlar, siz bunları tek tek alsanız inanın daha uyguna gelir. Mesela o setteki kruvaze bağlamalı zıbın asla kullanılmıyoralttan çıtçıtlı zıbın doğumdan 3 yaşa kadar kurtarıcınız olacak Ebebeğin çıtçıtlı bodyleri hem kaliteli hem uygun Eldiven de hiç kullanmadık biz. Sürekli layıp düşüyordu. Ve bebek ellerini hissetsin demişti doktorumuz. Aldığım tulumları genelde el kısmı kendinden kapananlardan tercih etmiştim arada onları kaptıyordum. çok rahat oldu.
Islak mendil kullanmak tercih meseeasi ama benim kızım prima premium care ve unibaby yenidoğan ıslak mendil ikilisiyle 2.haftada çok fena pişik oldu. Resmen yaralar oluşmuştu. İlk haftalar çok kaka yapıyorlar ve tenleri çok hassas. Sonra asla prima kullanmadım. Bu bebeğimde molfix tercih edeceğim. En memnun kaldığım bez oydu. Ve her kaka yapmasında lavaboda poposunu yıkadım. Mis gibi oluyordu kızarma bile olmuyordu. Yıkamadan sonra da havlusuna sarıp kurulayıp mor desitin krem sürüyordum. Sanırım 2 yaşa kadar hep yıkadım poposunuÇiş yaptığında da temizleme pamuğuyla sildim hep.
Yine bu neden diye soracağınızı düşündüğüm şeylerden biri kendim için bol tshirt. Sezeryan yapacak anneler için odaya ilk sizi getirdiklerinde direkt yatağınıza alıyorlar ve önlüğünüzü çıkarıp üzerinizi giydiriyorlar. 5-6 saat kadar yataktan hiç kalkmıyorsunuz. O arada tabi kanama da oluyor altınızda hasta bezleri falan var. Ben direkt üzerime tek tshirt giymiştim. Çok rahat ettim. V yakalı tercih ederseniz emzirmek de kolay olur. Yürüyebilirsin dediklerinde de geceliğe geçiş yaptım. Pijama takımı götürmüştüm ama hiç giyemedim. Sezeryanlı halde alt giymek, wcde indirip kaldırmak zor oluyor. Gecelik daha rahat. Normal doğum yapacaklar tercih edebilir tabi. Buarada kış aylarında doğum yapacağız ama hastaneler baya sıcak oluyorSadece doğumdan ilk geldiğinizde ayaklarınız üşüyebilir çorap götürmeyi unutmayın.
Bunlar dışında soracağınız bişey olursa burdayım
Kızlar benim de naçizane bir önerim olacak.Benim de oğlumda göğsümde yarıklar oluşmuştu.Garmastan pomad falan aldım iyi geliyor diye ama acılarıma çare doğal saf zeytinyağı oldu.O kadar iyi geldi ki.Az çok her evde de bulunan bir şey.Denerseniz pişman olmazsınız :)Aynı şekilde ben de neler neler denedim en son kalkan ile çözmüştüm sorunu aylarca acı çektim 6-7 ay falan.
rica ederim canm ne demek :)Vakit ayırıp yazmışsın ellerin dert görmesin kuzum. Hemen ekran görüntüsü aldım. Teşekkür ederim
Ya ben telefonu çok fazla kullanmak sakıncalı diye bir video izlemiştim beni biraz korkutuyor açıkçası ama günümüzde kullanmayan da yok.ben kullaniyorum, hatta adimlarimi ve kalp atisimi filan bu sekilde takip ediyorum. sakincali olsa, hic biryerde wifi veya telefon kullanimi yasaklanirdi.
Ne ara yasaklanmış ya verdiler bize daha yeni. Doktoruna sor yine de canım ona gitmiş olabilircinsiyet bilgisi vermek yasaklanmış artık aradım merkezi öyle dediler . zaten hiç önemi yok sağlığı iyi olsundaa :)
Hamile pantalonlarında belde ayarlanabilir lastikliler oluyor onlar çok kullanışlı. Ben birkaç tayt aldım o şekilde ve giymeye başladım 10 gündür. Pantalonlar hafiften sıkıyor. Şirkette kıyafet bulmak zorlaşmaya başladı kumaş pantalon daha almadım onları da alacağım bir iki tane. Bence yazlık elbiseler çok rahat günlük kullanım için bir de taytKıyafet seçimlerini nasıl yaptınız kızlar. Ben pantolon almak istiyorum ama karnım her geçen gün büyüycek ya o nasıl olacak hamile pantolonları her aya uygun mudur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?