- 7 Mart 2022
- 902
- 1.170
- 43
- Konu Sahibi Bir_Kucuk_Mars
-
- #9.441
Çok teşekkürler sizin de hayırlı olsunMerhaba. Ben de 2 gün önce geldim gruba ve çok sevdim aynı dönemi yaşadığım bi sürü arkadaşım var gibi ikide bir telefonu elime alıp sadece bu sayfaya bakıyorum. Hayırlı olsun sizin de
Canım fetal DNA doktor direkt söylemez zaten ben kendi isteğimle ikili teste güvenmediğim için yaptırdım güvenilirliği daha yüksek olduğundan kafam rahat olsun diye. Genelde risk çıkarsa yaptırtiyor doktorlar ama isteyen kendisi de yaptırıyor. Ben 4500 TL verdim Genox'a yaptırdım. İstanbul'da evimden aldılar kan ertesi günü laboratuvara gitti 4 iş günü sonunda sonuç çıktı çok şükür temiz. Cinsiyeti de öğrendi doktorumuz ona giden raporda vardıSizlerden fetal dna yaptıranları okuyorum. Ben sadece ikili test yaptırdım sonuç bekliyorum. Hiç bi doktor da fenal dna yı belirtmedi. Bunu yaptırmak şart mı. Yoksa daha mı güvenli. İstanbulda olan arkadaşlar nerede kaça yaptırdı bilgi alabilir miyim
Bende de iki gündur ani baslayan mide bulantisi var,Kızlar merhaba mide bulantımdan bahsetmiştin dün ani şekilde başlayan idrar yollarımda enfeksiyon varmış.Salıyı beklemeden gittim bebeğide gördük serum takıldı şimdi iyim şükür bol su içmem lazım birde şase verdi tek kullanımlık
Geçmiş olsunKızlar merhaba mide bulantımdan bahsetmiştin dün ani şekilde başlayan idrar yollarımda enfeksiyon varmış.Salıyı beklemeden gittim bebeğide gördük serum takıldı şimdi iyim şükür bol su içmem lazım birde şase verdi tek kullanımlık
Benim bebegim de 2 hafta öndeymiş şekerden mi acabaYa benim de açlık 100 - 120 civarı tokluk 150 üstü. Ama doktorum ne insülin verdi ne ilaç. Gerek yok dedi. Gebelikte şeker risklidir. Ama bu kadar yükselme ancak bebişi az tonton yapar dedi (ki kızım da haftasından 1.5 hafta ileri doğmuştu.) 200ü geçerse haberim olsun dedi. 300 olursa bakarız dedi. Suyuma bakıyor genelde su da artış olursa da başlarız insülin dedi. Durum bu. Stres yapmamamı iletti. Ben de bekliyorum bakalım.
Anlıyorsun aslında yükseldiğini. Ben yemek yiyince uyuyorum mesela. Ama senin şekerden olduğunu sanmıyorum. Plesanta yeni oluştu çünkü. Gebelik şekeri genelde 16. haftadan sonra bebeği etkiliyormuş.Benim bebegim de 2 hafta öndeymiş şekerden mi acaba
10 gün önce açlik şekerim 89 du düşmüş perhize devam demisti.
Ben de ilac insulin vs kullanmiyorum.
Gebelik sekeri ve yuksek olmadigindan cihaz da vermediler kendim ölcemiyorum kan veriyorum sürekli.
Pazartesi kontrolum var yine bakalim kac cikacak.
Çok teşekkürler sizin de hayırlı olsunValla diyorum ya keşke daha önce görseymişim. Biraz kötü geçiyor benim hamilelik süreci moral olurdu en azından. Eve kapandım yiyemiyorum içemiyorum kafam dağılırdı bitecek ju gü
Büyük çoğunluğumuz zor geçiriyoruz aslında bulantılar ağrılar halsizlik. Ama geçici bir süreç seneye bu zamanlar meleklerimiz kucağımızda olacak ve biz bu günleri hayırlıycsz. Rabbim sabır verain hepimize her sıkıntı çektiğimiz an bebeğimiz biraz daha büyüyor ben en çok bunu hissetmeye çalışıyorum şu an kaç hafta sizinÇok teşekkürler sizin de hayırlı olsunValla diyorum ya keşke daha önce görseymişim. Biraz kötü geçiyor benim hamilelik süreci moral olurdu en azından. Eve kapandım yiyemiyorum içemiyorum kafam dağılırdı belki
Ya benim de açlık 100 - 120 civarı tokluk 150 üstü. Ama doktorum ne insülin verdi ne ilaç. Gerek yok dedi. Gebelikte şeker risklidir. Ama bu kadar yükselme ancak bebişi az tonton yapar dedi (ki kızım da haftasından 1.5 hafta ileri doğmuştu.) 200ü geçerse haberim olsun dedi. 300 olursa bakarız dedi. Suyuma bakıyor genelde su da artış olursa da başlarız insülin dedi. Durum bu. Stres yapmamamı iletti. Ben de bekliyorum bakalım.
Canim yemekten sonra yorgunluk çöküupr uyku geliyor benim de.Anlıyorsun aslında yükseldiğini. Ben yemek yiyince uyuyorum mesela. Ama senin şekerden olduğunu sanmıyorum. Plesanta yeni oluştu çünkü. Gebelik şekeri genelde 16. haftadan sonra bebeği etkiliyormuş.
Ben de direk riskli gebelik uzmanı takibindeyim. Başta şekere biz de çok taktık. ama şimdi daha az önemsiyoruz. 16 dan sonra bakacağız dedi. Şeker erken doğum sebebi ancak su fazlalığından yapar onu da ultrasondan görürüz. bunun için de şekerinin 300 falan olması gerek dedi. Ama benden 300 bekliyor. Ben de ciddi kilo veriyorum. Geçen hafta mesela 1 kg vermişim. Diyetisyen kontrolündeyim ayrıca. Toplam hamilelik başından beri verdiğim kilo 5 kiloyu geçti (66.5 ile hamile kaldım 61.3 oldum şu an) Hani biraz içine su serpsin diye söylüyorum. 185 şeker birşey yapmıyormuş. Benim genelde o civarda :)Burada şekere aşırı önem veriyorlar. Sadece bu nedenle riskli gebelik uzmanı ile paralel bakıyor doktorum. Son üç ay her hafta kontrol randevusu koymuşlar.. erken doğum riski mi var tam bilmiyorum ama en başında dedi çok sık geleceksin diye..
Ben de sürekli sakin olmam gerektiği her şeyin yolunda olduğu konusunda mesaj alıyorum hemşireden :) hamilelikten kaynaklandığını söylüyor ama utanmaya başladım ya. Dozu düzenliyor iki gün sonra mutlaka bir kırmızı yakıyorum tabloda :)
Kardeşimle yan yanayız on gündür. bana destek olmak için benim gibi yiyor ve kilo verdi, şekeri her zaman çok iyi.. bunun hamilelikle ilgisi olduğunu anlıyorum aslında.. ama günde 4 kere insülin vurup 185 görünce akıl mantık kalmıyor.
Benim bebegim de 2 hafta öndeymiş şekerden mi acaba
10 gün önce açlik şekerim 89 du düşmüş perhize devam demisti.
Ben de ilac insulin vs kullanmiyorum.
Gebelik sekeri ve yuksek olmadigindan cihaz da vermediler kendim ölcemiyorum kan veriyorum sürekli.
Pazartesi kontrolum var yine bakalim kac cikacak.
Bebişin hayırlı olsun canım. Listeye eklenmek istiyorsan, yaş, şehir, son adet tarihi, muhtemel doğum tarihi, kese ve kalp atışı görme tarihi ve cinsiyet belliyse bu bilgileri bana özel mesaj atarsan eklerim.Merhabalar sevgili anne adaylarıBöyle grupların olduğunu henüz yeni öğrendim, beni de alırsanız sevinirim bilgi paylaşımlarınıza ortak olmak isterim SAT: 7 mart
Ben de direk riskli gebelik uzmanı takibindeyim. Başta şekere biz de çok taktık. ama şimdi daha az önemsiyoruz. 16 dan sonra bakacağız dedi. Şeker erken doğum sebebi ancak su fazlalığından yapar onu da ultrasondan görürüz. bunun için de şekerinin 300 falan olması gerek dedi. Ama benden 300 bekliyor. Ben de ciddi kilo veriyorum. Geçen hafta mesela 1 kg vermişim. Diyetisyen kontrolündeyim ayrıca. Toplam hamilelik başından beri verdiğim kilo 5 kiloyu geçti (66.5 ile hamile kaldım 61.3 oldum şu an) Hani biraz içine su serpsin diye söylüyorum. 185 şeker birşey yapmıyormuş. Benim genelde o civarda :)
Benimde şekerim yok hatta çok düşük yemek yiyip koltukta bugün hatta sizmisim.normal sanirimCanim yemekten sonra yorgunluk çöküupr uyku geliyor benim de.
Eşim çok yiyorsun ondan oluyor diyor az yiyorum halbuki.
Ben sebebini anlamamistim sekerden oluyormus demek.
Bir iki saat kadar sonra geciyor ama.
Bazen uyuyakliyorum uzandigim yerde.
Ben kızımda da almamıştım çok kilo 8-9 kilo ile doğuma gitmiştim. Bunda da almam belki bilemiyorum. Hamilelik bambaşka kesinlikle normalde ben çok kilo alan biriyim. Yani hiç zayıf olmadım. Kısa boylu balık etliyim. Ama hamilelikte bebeğe çalışıyorum genelde. (maşallah diyeyim.) Herkes farklı 45 kilo kuzenim hamileyken 25 kg almıştı. doğurdu geldi verdi.Ben kilo vermiyorum. Sonuçta diyet yapıyorum, 10-15 Bin adım atıyorum hamileliğin başından beri. Eskiden olsa bu beslenme ve aktivite ile kilo verirdim. Sık diyet yaptığım için vücudum reaksiyonlarını biliyorum aslında. ama hamilelik başka bir hal. Vermiyorum da almıyorum da. Ne bileyim, uçak yolculuğu yaptım normalde ödem olur, ödem de olmadı. Değişik bir süreç yaşıyor bedenim
Şeker için söylediklerin ve rahatlattığın için teşekkür ederim
Ay inanki artik neyin ne oldugunu bilemiyorum.Benimde şekerim yok hatta çok düşük yemek yiyip koltukta bugün hatta sizmisim.normal sanirim
Canim ben de normalde şeker yoktu.
Hatta gebelik öncesinde ayda bir rutin tahlil yaptiriyordum troid için şekerim hep normaldi.
gebelikle birlikte şekerim yükseldi doktor perhiz verdi onu uyguluyorum açlik sekerim düştü ama tokluga hiç bakilmadi pazartesi ona da bakilacak.
Benimde şekerim yok hatta çok düşük yemek yiyip koltukta bugün hatta sizmisim.normal sanirim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?