- Konu Sahibi Bir_Kucuk_Mars
-
- #9.741
Ay ya ne zaman sokağa çıksam böyle şeylerden korkuyorum elim hep karnımda yakından gerçerlerken. Kuzum çok geçmiş olsun kastın mı kendini o esnada uzansan keşke eve gidipKızlar şimdi sahilde yürüyorduk geldi bisikletli çocuk arkadan çarptı bana Allah'tan önden çarpmadı şuan belim ağrıyor aciyor rabbim.korudu
Evet benimde hep aklıma gelirdi bide martidan korkarım o çok fena Allah tan cocuk çok hızlı değildi kasmadim ama belime geçirdi işte çocuk karnıma iyi çarpmadiAy ya ne zaman sokağa çıksam böyle şeylerden korkuyorum elim hep karnımda yakından gerçerlerken. Kuzum çok geçmiş olsun kastın mı kendini o esnada uzansan keşke eve gidip
Geçmiş olsun canım benimde disardeyken en büyük korkumKızlar şimdi sahilde yürüyorduk geldi bisikletli çocuk arkadan çarptı bana Allah'tan önden çarpmadı şuan belim ağrıyor aciyor rabbim.korudu
Gecmiş olsun canim , çarpmanin şiddetiden agriyordur belin.Evet benimde hep aklıma gelirdi bide martidan korkarım o çok fena Allah tan cocuk çok hızlı değildi kasmadim ama belime geçirdi işte çocuk karnıma iyi çarpmadi
Tabi tiroid şeker ve idrara her ay düzenli baktırmak lazım canım eğer kendi doktorun istemediyse sağlık ocağında da yaptırabilirsinCanım 12.haftamda ikili tarama için gittim ama yapılmadı kan tahlilleri. Tiroid ve şekerde bir sıkıntı olur diye takip edilmesi gerekmiyor mu?
Evet ya o aklımdaydı hep unutuyorum. Teşekkür ederim gitmem lazım sağlık ocağına. Peki her gidişte kan tahlili yapıyorlar mı?
Bir de 12.haftada gittim 16.haftada çağırdı doktorum. Hep ayda bir gideceğim. Sık gidenler var doktorunuz mu çağırıyor siz mi gidiyorsunuz kızlar?
Benim içim riskli bir ölçü ben 30 mm görsem direk dikiş attırırım ama büyük ihtimal doktorun bir sonraki kontrolde kısalma veya uzama olmasına göre bir yorum yapacaktır canım genelde dinlenme uzanmayla uzuyor bir sıkıntı çıkmıyorKızlar merhaba şimdi hastaneden geldim bende kontrolüm iyi geçti sayılır doktorum bol istirahat dedi geçen haftaki lekelenmeye karşı servikal boyu ölçtü 30 mm çıktı sizce normal mi riskli mi pek anlayamadım
Aynen benimde öyleydi aklıma gelen başıma geldiGeçmiş olsun canım benimde disardeyken en büyük korkum
evet darbe aldığım için açıyor karindan olmadığına sukrettimGecmiş olsun canim , çarpmanin şiddetiden agriyordur belin.
Çok sukur karindan darbe almamişsin .
Babana acil şifalar diliyorum canim.Aynı şey değil elbette ama 5 yıllık evliyim hep hastalık ve cenazeler ile uğraştım. Babannem düğünüme 41 gün kala gitti. Peşine çocukluğumda maddi olarak beni okutan halam 6 ay içinde kanserden vefat etti. Ananem felç geçirdi yanımda kaldı evlenene kadar baktım ona. Evlendim bana hep iyi olayım kızın olacak ben bakcam ona dedi. Ananem de benim çocukluğumdu 13 yaşına kadar o bakmıştı bana. 22 den sonra ben baktım bi odada ona. 1 yıl sonra onu da gömdüm. Sonra işte kızım doğdu o da hastalıkla savaştı 1 yıl sonra gitti. Ananemin dediği gibi onun koynuna gömdüm. Tam herşey düzeldi topladım derken babam kovit nedeniyle böbrek iflası yaşıyor. Hamileyim donör olamıyorum. Yani hayat hep sınıyor bizi. Hepsi bir video oyundaki zorlu bölüm gibi geliyor bana.
Kayınvalidemler ayrı sınavım erkek olunca biz buruklaştık tabi arayıp dalga geçip gülüyorlar. Erkek çocuk olunca sevinilirmiş falan. Artık herşeyden çok yoruldum ben de olabildiğince kaçıyorum.
Ne güzel anne yüreği gelmiş rüyanızaben de hep kızımı beklerim her gece.
Kızım yoğun bakımda yattı kayınvalidemlerin bi çorabı yoktur kızıma. 1 yıl yattı. Doğum gününde doktor covid testi yapsınlar hepsini alayım görsünler sevsinler dedi. Gelmedi kayınvalidem görmeye. Hep ne zaman ölecek diye sordu. Kızım cihazla eve gelecek bakım eğitimi alıyorum ev almıştık borcumuz vardı kayınvalidemlere sen çalışamayacaksın çocuğu alma borcunuz var dediler. Biz araba alacağız paraya ihtiyacımız var dediler. Elimde ne var ne yok sattım ödedim paralarını. Kayınvalidem 50 Gr bilezik aldı kendine o parayla. Konuşmayı bıraktık. Kayınpederim arayıp sizin çocuğunuz sizi arayamıyor ya siz evlat nedir bilmezsiniz tabi dedi. Çok çektirdiler bana. Onca derdimin arasında. Perişan ettiler. Özür diledi kayınvalidem gelip sonra ama. Hala kolunda bileziği görünce yüreğim sıkışır. Hep ahım var ödediğim para ile ilgili o dönem. Yedi kat el olsa istemezdi o süreçte bizden para. Ben çalışmıyorum eşim tek evin kredisi var. Borç gırtlakta. Sonra topladık Allah yüzümüze güldü. Ama ben çektiğimi biliyorum. Kendi evlatlarını sevmiyor bizimkiler torun da sevmezler o yüzden.Babana acil şifalar diliyorum canim.
Eş ailesinin söylediklerine diyecek bir şey bulamiyorum.
Insanin acisina bile saygilari yok.
Benim eş ailesinden bilen kimse yok , bugun cinsiyeti ögrenince eşim söyleyim dedi hiç içimden gelmiyor bilmelerini istemiyorum.
Benim ailemden herkes ögrendi söyleme demek de bana tuhaf geliyor.
Ilk hamileligimde hic mutlu olmadilar istemediler eşimin yüzüne sevinmis gibi yaptilar. Hamileligimi de burnumdan getirdiler , ne aldiniz ne kadara aldiniz , hastaneye ne kadar oduyorsunuz , ona para mi verdiniz el kadar bebege bunu mu aldiniz , buna para verilmez , hamileligim boyunca bebegimle ilgili agizlarindan cikan ve ilgilendikleri tek sey bebegimiz icin harcanan para oldu..
Eşim pismanlar derslerini aldilar , sen gorusmuyorsun da zaten diyor , hamileligimi duyarlarsa mutlu olurlar saniyor ama ben hiç öyle oldugunu düşünmüyorum.
Allah hepimizin gönlüne ferahlık versin. Ben de benzer durumları farklı biçimleriyle yaşadım ama tema hep aynı sevgisiz insana ne yapsan ne desen boş kalıyor. Ben de kendimi çok darlıyorum bu aralar bilmiyorum nasıl başedeceğim. Hamilelikten önce terapiye başlamıştım atlatmak için ama şu sıralar daha da hassaslaştım sanırım hep aklıma geliyor ah ediyorum.Kızım yoğun bakımda yattı kayınvalidemlerin bi çorabı yoktur kızıma. 1 yıl yattı. Doğum gününde doktor covid testi yapsınlar hepsini alayım görsünler sevsinler dedi. Gelmedi kayınvalidem görmeye. Hep ne zaman ölecek diye sordu. Kızım cihazla eve gelecek bakım eğitimi alıyorum ev almıştık borcumuz vardı kayınvalidemlere sen çalışamayacaksın çocuğu alma borcunuz var dediler. Biz araba alacağız paraya ihtiyacımız var dediler. Elimde ne var ne yok sattım ödedim paralarını. Kayınvalidem 50 Gr bilezik aldı kendine o parayla. Konuşmayı bıraktık. Kayınpederim arayıp sizin çocuğunuz sizi arayamıyor ya siz evlat nedir bilmezsiniz tabi dedi. Çok çektirdiler bana. Onca derdimin arasında. Perişan ettiler. Özür diledi kayınvalidem gelip sonra ama. Hala kolunda bileziği görünce yüreğim sıkışır. Hep ahım var ödediğim para ile ilgili o dönem. Yedi kat el olsa istemezdi o süreçte bizden para. Ben çalışmıyorum eşim tek evin kredisi var. Borç gırtlakta. Sonra topladık Allah yüzümüze güldü. Ama ben çektiğimi biliyorum. Kendi evlatlarını sevmiyor bizimkiler torun da sevmezler o yüzden.
Ne kadar benziyorlar bizimkilere,Kızım yoğun bakımda yattı kayınvalidemlerin bi çorabı yoktur kızıma. 1 yıl yattı. Doğum gününde doktor covid testi yapsınlar hepsini alayım görsünler sevsinler dedi. Gelmedi kayınvalidem görmeye. Hep ne zaman ölecek diye sordu. Kızım cihazla eve gelecek bakım eğitimi alıyorum ev almıştık borcumuz vardı kayınvalidemlere sen çalışamayacaksın çocuğu alma borcunuz var dediler. Biz araba alacağız paraya ihtiyacımız var dediler. Elimde ne var ne yok sattım ödedim paralarını. Kayınvalidem 50 Gr bilezik aldı kendine o parayla. Konuşmayı bıraktık. Kayınpederim arayıp sizin çocuğunuz sizi arayamıyor ya siz evlat nedir bilmezsiniz tabi dedi. Çok çektirdiler bana. Onca derdimin arasında. Perişan ettiler. Özür diledi kayınvalidem gelip sonra ama. Hala kolunda bileziği görünce yüreğim sıkışır. Hep ahım var ödediğim para ile ilgili o dönem. Yedi kat el olsa istemezdi o süreçte bizden para. Ben çalışmıyorum eşim tek evin kredisi var. Borç gırtlakta. Sonra topladık Allah yüzümüze güldü. Ama ben çektiğimi biliyorum. Kendi evlatlarını sevmiyor bizimkiler torun da sevmezler o yüzden.
Çok benzer kayınvalidem de gelmedi bize hiç. Yıllardır kavga edelim ister. Bana sen sessizsin der. (Öyleyim gerçekten yapı meselesi) aileme gidip benim oğlum sinirlidir kızınızı koruyun der. Eşimi 14 yaşımdan beri tanıyorum ömrümün yarısından fazlası onunla geçti. Ama bir insanın ailesi neden evladına bu kadar kin besler bilmiyorum. Çözemiyorum. Benim eşim dersini aldılar falan demiyor sınırlı görüşüyoruz. Sadece sınırlı muhabbet ediyoruz. Biz evlendiğimizden beri bir çöp görmedik düğünde bana takılmış bir çeyrekleri bile yoktur. Yine de ailesi işte. Ben küs diyemem günahını alamam. Ama içimde ahım çok büyük.Ne kadar benziyorlar bizimkilere,
Eşimin de iki ablasina borcu varmis , yeni evliyken baya borclanmistik o ara almiş, benim haberim yoktu.
9.aydaydik bebek dogacak diye bekliyoruz iki ablasi da arayip paralarini istediler.
Verdik buyuk miktar degildi ve sorun degildi bizim icin eşim unutmus.
Kendi paralari istesinler de benim zoruma giden böyle zamanda mi istenir ?
Bizimkiler bir ihtiyaciniz var mi diye soruyorlar bunlar da böyle yapiyorlar.
Benim kizima kuzenlerim ve arkadaslarim dahi hediyeler aldi gönderdi eşimin ailesindn bir çöp bile yapan alan olmadi.
Hic beklemedim açikcasi umrumda da degildi ama yapmadiklari almadiklari gibi bizim aldigimiz yaptigimiz her seye laf ettiler.
Bebegimi kaybettigimde yattigim hastane görümceme yürüme mesafesinde , benim ailem akrabalarim memleketten hastaneye geldiler de gorümcem iki adim yerden gelmedi.
Kaynanam da ilk gun geldi 2-3 saat durdu bir daha yuzunu görmedik.
Eşim de diyor pişmanlar derslerini aldilar falan.
Çok bos geliyor bana bu sözler.
Ne kadar ayıp yapıyorlar kayınvalidenler eşin ne yapıyor bu durumda benim eşim ailesine toz kondurmuyor demiyor benim eşim haklı kesin sesinizi diye artık çok yoruldum ama artık eski ben olmayacağım sonra üzülen ben oluyorumAynı şey değil elbette ama 5 yıllık evliyim hep hastalık ve cenazeler ile uğraştım. Babannem düğünüme 41 gün kala gitti. Peşine çocukluğumda maddi olarak beni okutan halam 6 ay içinde kanserden vefat etti. Ananem felç geçirdi yanımda kaldı evlenene kadar baktım ona. Evlendim bana hep iyi olayım kızın olacak ben bakcam ona dedi. Ananem de benim çocukluğumdu 13 yaşına kadar o bakmıştı bana. 22 den sonra ben baktım bi odada ona. 1 yıl sonra onu da gömdüm. Sonra işte kızım doğdu o da hastalıkla savaştı 1 yıl sonra gitti. Ananemin dediği gibi onun koynuna gömdüm. Tam herşey düzeldi topladım derken babam kovit nedeniyle böbrek iflası yaşıyor. Hamileyim donör olamıyorum. Yani hayat hep sınıyor bizi. Hepsi bir video oyundaki zorlu bölüm gibi geliyor bana.
Kayınvalidemler ayrı sınavım erkek olunca biz buruklaştık tabi arayıp dalga geçip gülüyorlar. Erkek çocuk olunca sevinilirmiş falan. Artık herşeyden çok yoruldum ben de olabildiğince kaçıyorum.
Ne güzel anne yüreği gelmiş rüyanızaben de hep kızımı beklerim her gece.
Ben ağzımı açıp birşey demem eşim de bilir beni. Kendini ezdirme der. Tam tersi ailesi ile bağı pek yok. Az görüşüyoruz. 20 dk mesafedeyiz ama 2 ayda bir ancak bir aradayız o da bi kaç saat. Kavga çıksın istemiyorum ben. Hayatım boyunca kavgadan nefret ederdim. O yüzden sessiz kalıyorum. Eşime de kavga etme diyorumNe kadar ayıp yapıyorlar kayınvalidenler eşin ne yapıyor bu durumda benim eşim ailesine toz kondurmuyor demiyor benim eşim haklı kesin sesinizi diye artık çok yoruldum ama artık eski ben olmayacağım sonra üzülen ben oluyorum
Ben görüşmuyorum ailesiyle canim eşim bu konuda bana hiç karişmiyor.Çok benzer kayınvalidem de gelmedi bize hiç. Yıllardır kavga edelim ister. Bana sen sessizsin der. (Öyleyim gerçekten yapı meselesi) aileme gidip benim oğlum sinirlidir kızınızı koruyun der. Eşimi 14 yaşımdan beri tanıyorum ömrümün yarısından fazlası onunla geçti. Ama bir insanın ailesi neden evladına bu kadar kin besler bilmiyorum. Çözemiyorum. Benim eşim dersini aldılar falan demiyor sınırlı görüşüyoruz. Sadece sınırlı muhabbet ediyoruz. Biz evlendiğimizden beri bir çöp görmedik düğünde bana takılmış bir çeyrekleri bile yoktur. Yine de ailesi işte. Ben küs diyemem günahını alamam. Ama içimde ahım çok büyük.
Ya sizde mi aynı durumdasınız terapi almak istiyorum beni mahvettiler nabzım fırlıyor ne kadar takmıycam desemde olmuyorAllah hepimizin gönlüne ferahlık versin. Ben de benzer durumları farklı biçimleriyle yaşadım ama tema hep aynı sevgisiz insana ne yapsan ne desen boş kalıyor. Ben de kendimi çok darlıyorum bu aralar bilmiyorum nasıl başedeceğim. Hamilelikten önce terapiye başlamıştım atlatmak için ama şu sıralar daha da hassaslaştım sanırım hep aklıma geliyor ah ediyorum.
Ne güzel huyun var ama ben çat Çat söylüyorum haksızlığa gelemiyorum ama eşim sen yanlış anlıyorsun diyorBen ağzımı açıp birşey demem eşim de bilir beni. Kendini ezdirme der. Tam tersi ailesi ile bağı pek yok. Az görüşüyoruz. 20 dk mesafedeyiz ama 2 ayda bir ancak bir aradayız o da bi kaç saat. Kavga çıksın istemiyorum ben. Hayatım boyunca kavgadan nefret ederdim. O yüzden sessiz kalıyorum. Eşime de kavga etme diyorum
Geçmiş olsun cnm ilaç verdimi pekiNeden olduğunu bilmiyorum doktor olmaması lazimdi dedi biraz pıhtı gibiydi bu sefer çok ciddiye aldı 2 gün rapor verdi. Dikkat edeceğim bu sefer korkuttu birazaslında kahve yani kırmızı değil sonra devam da etmedi pek.
Doktor zaten baş popo ölçüyor canım o 7.5tu 9 gün önce ama sağdaki değer 10.3tu. Bende bacak dahil 10 cm herhalde diye düşündüm. Bu sefer boy ölçtürmedim ama sağda 14.2 görünce büyük geldi baya baş bacak herhalde o kadar büyük olmaz baş popo diye düşünüyorum
Onların da kendi anne babaları neticede et tırnaktan ayrılmıyor ama işte ben zannetmiyorum pişman olduklarını yapılan yapılıyo sonra kenara çekiliyorlar. hatasını kabullenebilen ebeveyn o kadar az ki, inşallah bizler hakkaniyetli davranabiliriz anne olarak allah bize büyüklüğü verir.Eşim de diyor pişmanlar derslerini aldilar falan.
Çok bos geliyor bana bu sözler.
Seninkiler niyetlerini belli ediyorlar direkt öyleyken tavırlar daha net oluyor ama bizdekiler ne bi el atarlar işimize gücümüze ne de oğullarından vazgeçerler çok seviyoruz da özledik de bilmem ne bana samimi gelmiyor hiç ama hiç. ama ses edemiyorum işte:/Ben ağzımı açıp birşey demem eşim de bilir beni. Kendini ezdirme der. Tam tersi ailesi ile bağı pek yok. Az görüşüyoruz. 20 dk mesafedeyiz ama 2 ayda bir ancak bir aradayız o da bi kaç saat. Kavga çıksın istemiyorum ben. Hayatım boyunca kavgadan nefret ederdim. O yüzden sessiz kalıyorum. Eşime de kavga etme diyorum
Terapi biraz iyi geliyor ama ara ara bu nabız fırlamaları beni de yokluyor sürekli dürtüyor geçmiş yaşantılarYa sizde mi aynı durumdasınız terapi almak istiyorum beni mahvettiler nabzım fırlıyor ne kadar takmıycam desemde olmuyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?