2022 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• kız

OY: 133 47,7%
  • erkek

OY: 137 49,1%
  • ikiz kız

OY: 3 1,1%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

• üçüz/çoğul

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    279
Çıkar canım bence ilerleyen aylarda korkma
İnşallah canım benim
Herkesin vücudu ne kadar farklı gerçekten, hepimiz çeşit çeşidiz. Öyle mi içim rahatladı iyi bari Sağ ol canım

Benim ucu da yok. Hamilelikte enn korktuğum kısım doğumdan bile daha büyük korkum emzirmek. Ucu olmayınca baya acı cekecekmişim gibi hissediyorum
Emzirmeden önce göğüs ucuna ceviz kabuğu koyardı bir akrabamız, göğüs ucu çıksın da bebek tutabilsin diye şimdilerde sanırım göğüs ucu çıkaran fiyakalı şeyler var yine de yarım cevizin kabuğunu koyma durumu aklında kalsın, belki işine yarar bir gün :)

Kapatmıştım bebiş mevzusunu tekne kazıntısı bu minik

İyi akşamlar kızlar
Yahu bu bulantıların azalması gerekmiyomu. Bende artıyo çıkarmaya başladım. Vifolic diye içinde bi sürü vitamin olan bi şey ve vimesa diye probiyotik hap alıyorum iki gündür onlar mı çoğalttı yoksa daha mı kötü olacağım anlamıyorum. Bu haftada bulantısı çoğalan var mı

Multivitamin bulantı yaptı bendede, arkadaşlar yatmadan önce almamı önerdi. Öyle yapıyorum hiç sorun olmadı bi daha.

Deneyeceğim kuzum teşekkür ederim

Ben de vifolic kullanmıştım bulantı yapmıştı ama aşırı değil. Ama rahatsız ettiği gebeler olmuş doktorum öyle söylemişti. Belki sizi de etmiştir.

Ben 71 kilo civarıyken tüp bebek transferim yapıldı. Tam hatırlamadığım için 71 diyeyim
12. haftaya kadar 75 e çıktım. 12. haftadan sonra 73 e düştüm.
Kilo aldım mı verdim mi anlamadım gitti
Progestan takviyesi kullandiysan o acayip şişkinlik yapıyor ilk zamanlar hormonal olarak şu tutuyor vücut
Aslında alıyor en az 2 3 kilo kadar yağ kütlemiz artıyor. Emzirme döneminde lazım olur diye. Vücut bu şekilde çalışıyor az alsan da 2 kilo yağ garanti ama bu kötü birşey değil emzirirken vermek basit ama kolay değil iştah da artıyor zira
Ohoo asıl hacmi doğumdan sonra görün siz hele ki ilk zaman da değil 2 3 aylıkken iyice büyüyor.
Benim ucu da yok. Hamilelikte enn korktuğum kısım doğumdan bile daha büyük korkum emzirmek. Ucu olmayınca baya acı cekecekmişim gibi hissediyorum
Sakın ucu yok diye üzülme ve pes etme emzirdikce çıkar ilk zaman acemilik çekersin muhakkak ama vazgeçme bunun için aparatlar masaj teknikleri falan var. Araştırabilirsin

Kızlar emzirmeye fizyolojik bir engel yoksa büyük küçük meme olayı hiç farketmiyor. Bu konuyla ilgili cekinceniz olmasın. Kısmet olursa çok meme süt gaz uykusuzluk muhabbeti dondururuz burada. Süt arttırımı emzirme dönemiyle ilgili de tecrübelerimi paylaşmayı çok isterim. İnşallah isteyen herkes bebeğini gönlünden geçtiği süre boyunca emzirebilir.

Emzirme konusuyla ilgili de kadınların uzerinde baskı oluşuyor. Lohusayken bununla baş etmek başlı başına bir sorun. Kendimizi yaşayacağımız ruh haline hazirlarsak daha kolay atlariz emin olun. Allah nasip etti ve kızımı 2 yıl emzirebildim.isterim bu bu evladım da aynı şekilde nasiplensin ama kısmet....

Emzirmek özellikle başlarda özellikle de tecrubesizlikten kaynaklanan bir şekilde can acitici olabiliyor. Bu durum annede olumsuz duygular gelişmesine de sebep olabiliyor. Özellikle emzirmenin keyfine varabilen o duyguya girebilmiş annelerin guzellemeleri zaten kötü hisseden anneyi daha da kötü bir ruh haline sokabiliyor...kendimize karşı anlayışlı olmalıyız ve kendimize zaman vermeliyiz. Sürecin zorluklariyla baş etmeyi becerdikten sonra emzirmek çok keyifli bir hâl almaya başlıyor. Bebeğinizle çok özel anlar yaşıyorsunuz.

Ben vifolic i kullanmaya devam ediyorum bende bulantı yapmadı ama beni çok da örnek olarak almayın bulantı kusma tecrübem hiç olmadı hamilelikte. Arkadaşların dediği gibi vitamin hassaslastırmıs olabilir, herkesin bünyesi farklı

16. Haftadan selamlar zerre azalmadı

Tam uc gecedir sayfaya giriyorum okumadigim o kadar cok sayfa birikmiskionlari okuyup bitirmeye calisiyorum ama hala bitmiyor suan 100 sayfam var mesela okumam gereken yetisemiyorum size masaAllahiniz var. Geride kaldim ben. Geriden geliyom hep

Bugun bir sey ogrendim canim. Biz hamile oldugumuz icin melek annelerimiz ruyalarimiza daha cok gelirmis. Hem hamileyken bide dogurduktan sonra 40 ımız cikana kadar surekli ruyamiza gelirmiss gercektende hamile oldum olali surekli annemi ruyamda goruyorum yeri geliyo iyi yeri geliyo kotu goruyorum cogunlukla cok kotu goruyorum. Her gun aglayarak sayiklayarak uyaniyorum ki bu yeni olan bisey degil bu bende hep var. Yani sayiklayarak aglayarak uyanmam normal bi sey ama. Hamile oldum olali surekli ruyamda gormem cok ilginç

Başınız sağolsun okuyacağım ben. Mekanı cennet olsun

Kızlar emzirme düşüncesi beni rahatsız ediyor, sizde de var mı öyle bir şey
Memeye verecegi rahatsızlık hissinden dolayı mı rahatsız ediyor
Ben ilk emzirdigiö bir iki gün kabus gibiydi. Acımıştı. Ama sonra emzirmek göz göze ten tene öyle güzel bir his ki. Simdi emzirmek için heyecanlı hissediyorum gercekten.
Emziremezsem de dünyanın sonu değil veririm mamayı gider tabi

Ben oğlumu geceli gündüzlü tam 33 ay emzirdim,ilk başlarda çok güzeldi herşey ama artık son 4-5 ay yeteeeeeeer diyordum,birde Benim oğlum ilk 3 aydan sonra sadece sol mememi emdi,aman allahım görüntüm şahaneydi ,bazen eski halime dönemeyeceğim diye çok korktum ama şükür döndüm,sadece benim görebildiğim ufak bir fark kaldı ama dışardan bakan bir göz anlayamaz,benden size tavsiye olurda meme ile devam ederseniz siz siz olun bir şekilde iki memeyi de vermeye çalışın devamlı ,yoksa benim gibi uzun bir süre doğru düzgün giyecek şey bulamazsınız üzerinize ,bu sefer aynı hatayı yapmayacağım inşallah,sanırım sağ göğsümün ucu soldakine göre daha içerde olduğu için almadı oğlum bu arada

Günaydın kızlar. Kasılmalar devam. Kabız da olmuşum demir hap sağolsun. Yaa Dra gidesim var herşey normal mi acaba ben bakmadan da olur

Merhaba kızlar benim de ucu da kendi de küçük ilerleyen zamanlarda biraz büyüyor bebek emdikçe de büyüyor. Küçük göğsüm ama maşaallah baya sütüm olmuştu. Zaten sadece ucu vermiyorsun öyle verirsen çatlak olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…