2022 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• kız

OY: 133 47,7%
  • erkek

OY: 137 49,1%
  • ikiz kız

OY: 3 1,1%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

• üçüz/çoğul

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    279
Ya canım ne bileyim tuhaf geliyor yaaa. Psikolojikmen galiba emzirince nasıl hissederim bilmiyorum ilk bebeğim olucak inşallah. Bir de utanıyorum yaa şu an annemde kalıyorum annemle arkadaş gibiyizdir ama hamilelik konum açılmasın istiyorum çok utanıyorum kimse bişey sormasın istiyorum. Garip duygular içindeyim bazen çok korku geliyor hamileyim diye bazen aşırı tuhaf hissediyorum bütün hayatım bitmiş gibi sanki. Bebeğimi çok istedim Rabbim hepimizin bebeğini sağ salim kucağımıza almamızı nasip etsin ama psikolojikmen çok değişiğim. Kimseye de diyemedim bu durumu

Kızlar bütün gün yatmak istiyorum hiçbir şey yapmak istemiyorum. Sizin enerjileriniz ne durumda. Evde otur otur depresyona mı gireceğim acaba
Yalnız değilsin 2 aydır sürekli yatmak istiyorum enerjim sıfır. Temizlik bile yapamıyorum haftada bir sadece süpürge o kadar. Bende ilk zamanlar kafaya çok takıyordum bu durumu. Ama Banu Çiftçi nin bir yazısını okudum. "gebe kadının dinlenip kendisini çok yormaması için doğanın bir düzenlemesi olabilir." diyor. Rabbimin bize hediyesi bu miskinlik çünkü vücudumuzun dinlenmeye ihtiyacı var. 2.döneme geçince yavaş yavaş eski halimize döneceğiz. Şimdi boşver yat. :)

Bir de kızlar ben dün ikili test için gittim. Sadece ultrason oldu. Kana yönlendirmedi. Doktoruna gösterebilirsin dedi.
CRL: 74 mm(13+5)
NT: 1.3 mm

NT nin ortalama 1.85 olmadı gerekiyor diyor internet. Düşüklük sıkıntı olur mu? Bu konuda bilgisi olan varsa yardımcı olursa çok sevinirim.

Çok normal bu düşünceler. Bende hep anne olmak istedim. Ama hamile kalınca nasıl yaparım yapabilir miyim, hayatım bitti mi gibi çok düşündüm. Ama bunun normal olduğunu söylüyor doktorlar. Hepsi anneliğin bir parçası. Böyle durumlarda ben hep güzel şeyler hayal ediyorum. Bebeğimle sohbet ettiğimi onunla gezdiğimi onunla gençleşeceğimi. Ve iyi de geliyor. Böyle hissettiğinde konuşmak istersen yazabilirsin. En çok biz anlarız birbrimizi :)

Canım öncelikle anneciğinin mekanı cennet olsun dua edeceğim inşallah. Gerçekten çoğu zaman anneme çok ihtiyacım oluyor, ama seninde söylediğin gibi geliyorlar demek, aslında yalnız değiliz. Bende annemi gördüğüm hafta babamı gördüm rüyamda yeniden ölüyordu hıçkırarak ağlarken uyandım. Rabbim hepsinin mekanlarını cennet eylesin, Allah sana da sabır versin inşallah.

Herkese günaydın :

Bu aralar çok giremiyorum umarım herkes iyidir her şey yolundadır. Cinsiyet öğrenenler olmuştur mutlaka tebrik ederim

Benim dün detaylı ultrasonum vardı her şey yolunda dedi doktor. Burada okumuştum tatlı yiyerek gitmeyi, şekere rağmen bir öğüne sıkıştırdım biraz yedim ama bebek uyuyordu. Doktor da hiç müdahale etmedi, hareket etmeme hakkı var diyor bir de bana Belki insülin vurduğum için etki etmedi bilmiyorum.

Kan verdim. haftaya randevum var umarım orada da güzel şeyler duyarız ve yola sağlıkla devam ederiz. Ayrıca cinsiyet de öğreneceğiz bakalım..

Hamile olduğumuz öğrendiğim ilk zamanlar psikolojim çok kötüydü çok mutlu oldum ama bi o kadar da üzüldüm sonra bebeğim istenmediğini hisseder diye ona da üzüldüm sürekli ağlamıştım.

Her dönem başka r duygu hiasediyor insan.
Yaşadığın her zorlu süreçte İcin tek düşünmen gerekenleri şey GEÇECEK

İlk bebeğin olduğu için böyle düşünmen çok normal canım, bir bilinmezlik şuan senin için ve açıkçası ben bundan çok korkuyordum. Hoş şuan ikinci bebeğimi bekliyorum ama bunun korkusu da daha başka. Kızıma gösterdiğim ilgiyi buna gösteremicem, sonuçta birde ablamız var. Aradaki köprüyü kurabilecek miyim endişesi tavan bende şuan. Hamilelik öncesi kızıma kızmam gerektiğinde vicdan yapmıyordum ama şuan acaba bebek geliyor diye mi bana kızıyor, onu benden çok sevecek mi acaba diye düşünebilir korkusu bile beni strese sokuyor. Sana şunu söyleyebilirim ki kucağına aldığında başka hiçbir şeyi umursamayacaksın, ne korkun ne utanman hiçbir şey umurunda olmayacak. Sadece sen bebeğin ve eşin olacak

NT ölçüsü çok iyi canım, benimde öyle çıkmıştı, Allah korusun 2,7 ve 3 mm üzeri olursa direkt nipt testi ya da amniyosentez testine yönlendiriyor doktorlar. senin değer gayet iyi maşallah.

Ayy kızlar küçük göğüslülere beni de ekleyinOğluma hamileyken çok güzel büyümüştü. Maşallah öyle güzel de sütüm oldu ki oğluşum tombiş tombalak bir şey oldu☺22 ay emdi ama bırakınca malesef eski halinden bile küçük olduİnşallah bunda birazcık büyük kalır,çok değil azıcık amin

Her dönem başka r duygu hiasediyor insan.
Yaşadığın her zorlu süreçte İcin tek düşünmen gerekenleri şey GEÇECEK
İnşallah canım
Ne kadar değişik duygular ya Rabbim yardımcımız olsun hepimizin

Benim ucu da yok. Hamilelikte enn korktuğum kısım doğumdan bile daha büyük korkum emzirmek. Ucu olmayınca baya acı cekecekmişim gibi hissediyorum
Benim de hiç yoktu ucu canım. Ama bu bıcırıklar öyle güçlüler ki eme eme çıkartıyorlar. Benim şimdi açılmış kalem ucu gibi oldu. Hiç merak etme canım çıkar mutlaka,içini ferah tut

Benim ucu da yok. Hamilelikte enn korktuğum kısım doğumdan bile daha büyük korkum emzirmek. Ucu olmayınca baya acı cekecekmişim gibi hissediyorum
canım bak göğüs ucu olmayanlar için şöyle bir aparat var, arkadaşımında göğüs ucu yoktu, bu aparat sayesinde hem göğsü hiç yara olmamış hem de bebeğini gayet güzel emzirmiş. Bu ara benimle sağolsun bir sürü bilgiler paylaşıyor, bunu da söylemişti

Eklentiler

• contact-nipple-shield-feeding_preemie-1140x641.webp
    12,7 KB · Görüntüleme: 71
Ben de aldım bu aparattan. Benim kardeşim böyle şeylere gerek yok diyor ama beni ikna edemiyor. Takılıyorum biraz sanırım. Yaşayıp göreceğiz bakalım neler olacak

Öğleden önce gidince uyuyorlar canım. Benim bebişte iki gidişimde de uyuyordu, sonra uyandı baktık bağdaş kuruyor gösterdi Allahtan. İnsan biran evvel öğrenmek istiyor hayırlısıyla öğrenirsiniz inşallah.

Ben de aldım bu aparattan. Benim kardeşim böyle şeylere gerek yok diyor ama beni ikna edemiyor. Takılıyorum biraz sanırım. Yaşayıp göreceğiz bakalım neler olacak
olsun iyi yapmışsın canım, sen almış ol o an geldiğinde belki gerek bile kalmaz kalırsa da kullanırsın mis gibi inşallah

NT ölçüsü çok iyi canım, benimde öyle çıkmıştı, Allah korusun 2,7 ve 3 mm üzeri olursa direkt nipt testi ya da amniyosentez testine yönlendiriyor doktorlar. senin değer gayet iyi maşallah.
Hiç bişey olmaz canım 2.7 de bile nipt testine gerek yok benim öyleydi ikili test çok cok normal geldi bende yaptırmadım şüpheyede kapılmadım hiç ulturasonda da burun kemigi kafası ellleri ayakları tamdı suyuda çok iyiydi oyüzden süpheye düşmedim endisenlemedim seninde için çok rahat olsun değerin çok güzel

Merhaba canlar bayadır bisey yazmıyorum buraya iyisizdir inşallah hepiniz ben ayın 30 unda randavum var 16+3günlük olacak inşallah cinsiyet tam netlesecek bide kan testi yaparlar mı eğer yaparlarsa ac tok fark ediyormu randavum 1bucukda ögleden sonra kan testi 2 aydır yapılmadı

Bizde nt3,4 çıktı nipt testi yaptırdık hiç bişey cıkmadı ve aksine sonraki ölçümde 2,4 dediler senin deger gayet iy i:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…