- Konu Sahibi Bir_Kucuk_Mars
-
- #11.181
Neden utanıyorsun ki canım sonuçta hepimiz bu şekilde dünyaya geldik. Çok doğal bir durum. Bu tarz şeyler hissetmekte çok haklısın ama kendini bunaltma ve hep güzel zamanların hayalini kur. Bebeğinin mis kokusunu içine çektiğini hayal et. Ben mesela yeni doğmuş bebeği hiç kucağıma alamam çok korkarım bişey olacak diye. Diyorum şimdi ne yapıcamYa canım ne bileyim tuhaf geliyor yaaa. Psikolojikmen galiba emzirince nasıl hissederim bilmiyorum ilk bebeğim olucak inşallah. Bir de utanıyorum yaa şu an annemde kalıyorum annemle arkadaş gibiyizdir ama hamilelik konum açılmasın istiyorum çok utanıyorum kimse bişey sormasın istiyorum. Garip duygular içindeyim bazen çok korku geliyor hamileyim diye bazen aşırı tuhaf hissediyorum bütün hayatım bitmiş gibi sanki. Bebeğimi çok istedim Rabbim hepimizin bebeğini sağ salim kucağımıza almamızı nasip etsin ama psikolojikmen çok değişiğim. Kimseye de diyemedim bu durumu
Eski halinden küçük müüüüüAyy kızlar küçük göğüslülere beni de ekleyinOğluma hamileyken çok güzel büyümüştü. Maşallah öyle güzel de sütüm oldu ki oğluşum tombiş tombalak bir şey oldu☺22 ay emdi ama bırakınca malesef eski halinden bile küçük oldu İnşallah bunda birazcık büyük kalır,çok değil azıcık amin
Hamileliği ilk düşünmeye başladığımda bunu araştırdım çok korkuyordum. İnternette de küçük ya da büyük olmasıyla alakalı olmadığını görüp bir nebze rahatlamıştımKızlar tecrübe ile sabit ki büyüklüğü ile süt gelmesi arasında hiçbir alaka yokküçük goguslu arkadaşım da bol bol emzirdi, benimkiler emzirme döneminde 115e kadar cikti ama emzirme bitince 80-85 eski bedenime küçüldüler çok şükür
Vimesa probiyotik ben de kullanıyorum canım. Etki etti mi sana ben hala kabızım. Bu arada bende hiç bulantı yapmadı. Günde kaç kez içiyosun aç veya tok nasıl içiyorsun ?İyi akşamlar kızlar
Yahu bu bulantıların azalması gerekmiyomu. Bende artıyo çıkarmaya başladım. Vifolic diye içinde bi sürü vitamin olan bi şey ve vimesa diye probiyotik hap alıyorum iki gündür onlar mı çoğalttı yoksa daha mı kötü olacağım anlamıyorum. Bu haftada bulantısı çoğalan var mı
Canım beni çok rahatsız ediyor çünkü ben göğüs ucu görüntüsünden bile tiksiniyorum. Size çok saçma gelebilir ama . Meme ucu görüntüsü içini bulandırıyo ve kendimi kötü hissediyorum. Kendi göğüs ucuma dokunmam bile mesela. Öyle yani inş atlatırım bu takıntıyıKızlar emzirme düşüncesi beni rahatsız ediyor, sizde de var mı öyle bir şey
Çok güzel anlatmışsın canım. Tecrübelerinden faydalanmak çok isteriz inşallah o zamanları yaşayalım hep birlikteProgestan takviyesi kullandiysan o acayip şişkinlik yapıyor ilk zamanlar hormonal olarak şu tutuyor vücut
Aslında alıyor en az 2 3 kilo kadar yağ kütlemiz artıyor. Emzirme döneminde lazım olur diye. Vücut bu şekilde çalışıyor az alsan da 2 kilo yağ garanti ama bu kötü birşey değil emzirirken vermek basit ama kolay değil iştah da artıyor zira
Ohoo asıl hacmi doğumdan sonra görün siz hele ki ilk zaman da değil 2 3 aylıkken iyice büyüyor.
Sakın ucu yok diye üzülme ve pes etme emzirdikce çıkar ilk zaman acemilik çekersin muhakkak ama vazgeçme bunun için aparatlar masaj teknikleri falan var. Araştırabilirsin
Kızlar emzirmeye fizyolojik bir engel yoksa büyük küçük meme olayı hiç farketmiyor. Bu konuyla ilgili cekinceniz olmasın. Kısmet olursa çok meme süt gaz uykusuzluk muhabbeti dondururuz burada. Süt arttırımı emzirme dönemiyle ilgili de tecrübelerimi paylaşmayı çok isterim. İnşallah isteyen herkes bebeğini gönlünden geçtiği süre boyunca emzirebilir.
Emzirme konusuyla ilgili de kadınların uzerinde baskı oluşuyor. Lohusayken bununla baş etmek başlı başına bir sorun. Kendimizi yaşayacağımız ruh haline hazirlarsak daha kolay atlariz emin olun. Allah nasip etti ve kızımı 2 yıl emzirebildim.isterim bu bu evladım da aynı şekilde nasiplensin ama kısmet....
Emzirmek özellikle başlarda özellikle de tecrubesizlikten kaynaklanan bir şekilde can acitici olabiliyor. Bu durum annede olumsuz duygular gelişmesine de sebep olabiliyor. Özellikle emzirmenin keyfine varabilen o duyguya girebilmiş annelerin guzellemeleri zaten kötü hisseden anneyi daha da kötü bir ruh haline sokabiliyor...kendimize karşı anlayışlı olmalıyız ve kendimize zaman vermeliyiz. Sürecin zorluklariyla baş etmeyi becerdikten sonra emzirmek çok keyifli bir hâl almaya başlıyor. Bebeğinizle çok özel anlar yaşıyorsunuz.
Dua ettim canım ruhuna değsin. Nur içinde yatsın inşallah.Hamişler sizden bir isteğim olucakti bugun annemin ölüm yıl dönumü 22.06.2018 de kaybettigimiz icin.Lutfen en azindan bir fatiha okuyabilir misiniz annem için Annemin adı İPEK benim adım da Merve Okursanız çoook mutlu olurum okuyanlardan Allah razı olsun
Ayyy inşallahBenim de hiç yoktu ucu canım. Ama bu bıcırıklar öyle güçlüler ki eme eme çıkartıyorlar. Benim şimdi açılmış kalem ucu gibi oldu. Hiç merak etme canım çıkar mutlaka,içini ferah tut
Sağ ol canım. Bunları da uç ölçüsüne göre almak gerekiyormuş yoksa yara oluyormuş instagramda görmüştümcanım bak göğüs ucu olmayanlar için şöyle bir aparat var, arkadaşımında göğüs ucu yoktu, bu aparat sayesinde hem göğsü hiç yara olmamış hem de bebeğini gayet güzel emzirmiş. Bu ara benimle sağolsun bir sürü bilgiler paylaşıyor, bunu da söylemişti
teşekkür ederimevet canım bunlar isteniyor ikili testte
Geçmiş olsun hamilelikte zorluyordur ama annelik de beş panter gücü veriyor sen de bu güçle doğuma kadar devam edeceksin canımKızlar bendede panik atak var bazen çok sıkılıyorum şükür diyorum ama göğsüm sıkışıyor yanma var yemek borumda
Hiç bir şeyi takmam normalde birine kızsam vardır bir sebebi der beklerim acayip yoruyor çok haklısınAy bu kadar öfkeyi ne zaman nerede biriktirdin acaba. Anlatırken okumak gülümsetiyor ama normalde sakin birisiysen böyle hissetmek de yorar insanı..
Hamileliğin en keyifli dönemi ikinci üç ay diyorlar ya belki yakında geçer pamuk gibi birisi olursun canımHiç bir şeyi takmam normalde birine kızsam vardır bir sebebi der beklerim acayip yoruyor çok haklısın
Kimseye yansıtmamaya çalışıyorum birde sorma.Eşim benimde bazen cok agrasif olduğumu söylüyor
Hamilelikle ilgili sıkıntı da yaşamadım çok şükür. Sanırım bu test sonucunu beklemek beni yordu. Bir de progesteron yüksekliğinde çok normal diyor doktor arkadaşlarım.Hamileliğin en keyifli dönemi ikinci üç ay diyorlar ya belki yakında geçer pamuk gibi birisi olursun canım
Benim ilkinde ucu yoktu. Kimse de bir şey dememişti tecrübesizliğinin o an zorlanacağımı anladım. İlk doğduğunda bebeğin memeyi tutması çok zor oluyor ama bence hastaneye gitmeden göğüs ucu al. Plastik gibi bir şey oluyorlar ama hayat kurtarıyor. Bana oradaki hemşireler aldırdı. Önce wee baby nin en küçük uçlusunu tutuyordu oğlum. Sonra Philips awent e geçtik. Yaklaşık 2-3 ay böyle emzirdim. Zaten sonradan meme ucum kendiliğinden çıktı. Sonra bıraktık göğüs uçlarını. Bu arada hepimizin muhtemelen ilk emzirirken meme ucu yara olacak. Çevremde kimi duyduysam bu ucu var yok vs farketmeksizin böyle oldu. Ben göğüs kapağı aldım gümüş olandan o benim göğsümü kesti daha çok. Lansinoh göğüs ucu kremi kullandım bir tek o rahatlattı. Bebek edebiliyor da onu sürdüğünde hiç bir zararı yok. Tabi bunşarın hepsi kişiden kişiye göre değişir ama şu göğüs ucu konusu bence önemli.Benim ucu da yok. Hamilelikte enn korktuğum kısım doğumdan bile daha büyük korkum emzirmek. Ucu olmayınca baya acı cekecekmişim gibi hissediyorum
Evet sonuç beklemek stresli. Tüp bebek olunca ilaçlar daha yoğun oluyor o da zorlamış olabilir. Test sonucunu tahminen ne zaman alacaksın? Güzel şeyler duyunca rahatlayacaksın...Hamilelikle ilgili sıkıntı da yaşamadım çok şükür. Sanırım bu test sonucunu beklemek beni yordu. Bir de progesteron yüksekliğinde çok normal diyor doktor arkadaşlarım.
Bilgilendirme için teşekkürler canım.. Gümüş kapak ile göğüs ucu aldım ama krem almadım henüz. Onu da alınca tamam olacak sanırım.. İlk kez tecrübe edecekler için bilinmezliklerle dolu bir süreç ama bizim için de su akacak yolunu bulacakBenim ilkinde ucu yoktu. Kimse de bir şey dememişti tecrübesizliğinin o an zorlanacağımı anladım. İlk doğduğunda bebeğin memeyi tutması çok zor oluyor ama bence hastaneye gitmeden göğüs ucu al. Plastik gibi bir şey oluyorlar ama hayat kurtarıyor. Bana oradaki hemşireler aldırdı. Önce wee baby nin en küçük uçlusunu tutuyordu oğlum. Sonra Philips awent e geçtik. Yaklaşık 2-3 ay böyle emzirdim. Zaten sonradan meme ucum kendiliğinden çıktı. Sonra bıraktık göğüs uçlarını. Bu arada hepimizin muhtemelen ilk emzirirken meme ucu yara olacak. Çevremde kimi duyduysam bu ucu var yok vs farketmeksizin böyle oldu. Ben göğüs kapağı aldım gümüş olandan o benim göğsümü kesti daha çok. Lansinoh göğüs ucu kremi kullandım bir tek o rahatlattı. Bebek edebiliyor da onu sürdüğünde hiç bir zararı yok. Tabi bunşarın hepsi kişiden kişiye göre değişir ama şu göğüs ucu konusu bence önemli.
Bellacim simdi doktordan Ciktik, bizimki de 1 mm , Doktor bir sorun yok dediYalnız değilsin 2 aydır sürekli yatmak istiyorum enerjim sıfır. Temizlik bile yapamıyorum haftada bir sadece süpürge o kadar. Bende ilk zamanlar kafaya çok takıyordum bu durumu. Ama Banu Çiftçi nin bir yazısını okudum. "gebe kadının dinlenip kendisini çok yormaması için doğanın bir düzenlemesi olabilir." diyor. Rabbimin bize hediyesi bu miskinlik çünkü vücudumuzun dinlenmeye ihtiyacı var. 2.döneme geçince yavaş yavaş eski halimize döneceğiz. Şimdi boşver yat. :)
Bir de kızlar ben dün ikili test için gittim. Sadece ultrason oldu. Kana yönlendirmedi. Doktoruna gösterebilirsin dedi.
CRL: 74 mm(13+5)
NT: 1.3 mm
NT nin ortalama 1.85 olmadı gerekiyor diyor internet. Düşüklük sıkıntı olur mu? Bu konuda bilgisi olan varsa yardımcı olursa çok sevinirim.
Ama bu hanim ablanin gogus ucu bayagi var zatencanım bak göğüs ucu olmayanlar için şöyle bir aparat var, arkadaşımında göğüs ucu yoktu, bu aparat sayesinde hem göğsü hiç yara olmamış hem de bebeğini gayet güzel emzirmiş. Bu ara benimle sağolsun bir sürü bilgiler paylaşıyor, bunu da söylemişti
İkili ultrason kontrolleri iyi çok şükür o yüzden testten de çok endişem yok ama artık aylardır süren o beklemek, sonuç kısmını kapatıp tamamen ve sadece bebeği beklemek istiyorumEvet sonuç beklemek stresli. Tüp bebek olunca ilaçlar daha yoğun oluyor o da zorlamış olabilir. Test sonucunu tahminen ne zaman alacaksın? Güzel şeyler duyunca rahatlayacaksın...
İnşallah hepimiz mutlu olalımGeçmiş olsun hamilelikte zorluyordur ama annelik de beş panter gücü veriyor sen de bu güçle doğuma kadar devam edeceksin canım
Ya of bu ben ajsjsjsjsjaj annem sen çok değiştin diyoBen hamile kalınca pamukprenses gibi hisseder, ağzımdan Burnumdan gökkuşağı çıkar, etrafımda kelebekler uçar zannediyordum. Yemin ederim cadı üvey anneye döndüm. Hepinizden nefret ediyorum diye pankartla dolaşıcam sokakta az kaldı.
Ben de sonuç bekleyenlerdenim. Bugün 24ünde çıkacağını ilettiler. Ben Amerika'da panaroma test yaptırdım. Bakalım inşallah güzel gelecek sonuç. Ben de rahatlayacağım.İkili ultrason kontrolleri iyi çok şükür o yüzden testten de çok endişem yok ama artık aylardır süren o beklemek, sonuç kısmını kapatıp tamamen ve sadece bebeği beklemek istiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?