- 24 Şubat 2022
- 2.530
- 5.881
- 108
- 34
- Konu Sahibi Bir_Kucuk_Mars
-
- #11.201
Ben kızımda yoğun bakımda covit servisine girip çıktığım için mecbur doz çıktıktan hemen sonra yaptırdım. 3. aşıyı da yaptıralı baya oldu. 4. çıksa yaptırır mıyım sanırım evet. Çünkü benim kızımın erken doğum sebebi covitti. Ben 28. haftada zatürre teşhisi ile yattım. O dönem ülkede covit vakası açıklanmamıştı. (2 hafta sonra açıklandı) Ateşim çok çıkmıştı. Erken doğum sebebimin (kesenin yırtılma sebebinin) bu olduğu söylendi hep.Hanimlar 12+2 bugün doktordaydik. Ense kalinligi iyi dedi, hem vaginal hem karindan bakti. Midesini beynini kafasini ellerini bacaklarini falan gösterdi. Bacaklarinin bittigi yerde ben top gördüm sanki ama kocam uydurma diyor
Bir de fetal dna testi icin in verdim. Haftaya sonuc cikacak Insallah
20. haftada ayrintili ultrason icin periontologa gitmemi istedi.
Gelelim soruma, benim iki Biontec asim var en son agustos sonu oldum, Doktor ucuncuyu yaptirabilirsin artik dedi. Bir yandan hic yaptirmak istemiyorum artik , diger yandan eylüle Kalmaz patlayacak bu covid Belasi kesin, o yüzden yaptirmaliyim diye düsünüyorum. Siz ne durumdasiniz benim gibi ikide Kalan var mi ? Siz ne yapacaksiniz?
bebek çekerken vakumladığı için geliyor uç kısma göğüs ucu canım, canlı olarak arkadasımın emzirdiği zaman görmüştüm, cocuk çektikce o deliğe geliyor uç kısımAma bu hanim ablanin gogus ucu bayagi var zaten
Ekran kaydı aldım hemen canım çok değerli bilgiler vermişsin teşekkür ederim tecrübelerini paylaştığın içinBenim ilkinde ucu yoktu. Kimse de bir şey dememişti tecrübesizliğinin o an zorlanacağımı anladım. İlk doğduğunda bebeğin memeyi tutması çok zor oluyor ama bence hastaneye gitmeden göğüs ucu al. Plastik gibi bir şey oluyorlar ama hayat kurtarıyor. Bana oradaki hemşireler aldırdı. Önce wee baby nin en küçük uçlusunu tutuyordu oğlum. Sonra Philips awent e geçtik. Yaklaşık 2-3 ay böyle emzirdim. Zaten sonradan meme ucum kendiliğinden çıktı. Sonra bıraktık göğüs uçlarını. Bu arada hepimizin muhtemelen ilk emzirirken meme ucu yara olacak. Çevremde kimi duyduysam bu ucu var yok vs farketmeksizin böyle oldu. Ben göğüs kapağı aldım gümüş olandan o benim göğsümü kesti daha çok. Lansinoh göğüs ucu kremi kullandım bir tek o rahatlattı. Bebek edebiliyor da onu sürdüğünde hiç bir zararı yok. Tabi bunşarın hepsi kişiden kişiye göre değişir ama şu göğüs ucu konusu bence önemli.
Canım ben 3 doz yaptırmıştım ama çok geçti üstünden yani. Şimdi çok korkuyorum hamileyken yaptırmanın bir zararı olur mu diye? Ne güzel tam kurtulduk diyorduk geri geliyor kabus gibiHanimlar 12+2 bugün doktordaydik. Ense kalinligi iyi dedi, hem vaginal hem karindan bakti. Midesini beynini kafasini ellerini bacaklarini falan gösterdi. Bacaklarinin bittigi yerde ben top gördüm sanki ama kocam uydurma diyor
Gelelim soruma, benim iki Biontec asim var en son agustos sonu oldum, Doktor ucuncuyu yaptirabilirsin artik dedi. Bir yandan hic yaptirmak istemiyorum artik , diger yandan eylüle Kalmaz patlayacak bu covid Belasi kesin, o yüzden yaptirmaliyim diye düsünüyorum. Siz ne durumdasiniz benim gibi ikide Kalan var mi ? Siz ne yapacaksiniz?
Canım ben de 3. Aşıyı yaptırmıştım ama hepsini de ilk çıktığı gibi yaptırdığım için baya oldu şimdi bağışıklığım çok azalmıştır belki de kalmamıştır bile.Ben kızımda yoğun bakımda covit servisine girip çıktığım için mecbur doz çıktıktan hemen sonra yaptırdım. 3. aşıyı da yaptıralı baya oldu. 4. çıksa yaptırır mıyım sanırım evet. Çünkü benim kızımın erken doğum sebebi covitti. Ben 28. haftada zatürre teşhisi ile yattım. O dönem ülkede covit vakası açıklanmamıştı. (2 hafta sonra açıklandı) Ateşim çok çıkmıştı. Erken doğum sebebimin (kesenin yırtılma sebebinin) bu olduğu söylendi hep.
Ben de alayim bari Gögüs uclarim kucukbebek çekerken vakumladığı için geliyor uç kısma göğüs ucu canım, canlı olarak arkadasımın emzirdiği zaman görmüştüm, cocuk çektikce o deliğe geliyor uç kısım
Covit değil ateş etkili oluyor bebeği etkileyen şey kandaki enfeksiyon oranının artması. Plesanta bebeği enfeksiyondan koruyor ama maalesef bebeğin kesesini korumuyor. Enfeksiyon ile kese inceliyor. Benim de kese incelmiş, bebeik de doğum için dönerken kese yırtılmış. Yani erken doğumu tetikliyor. Bebek etkilenmiyor. Bebek enfeksiyonlu doğmuyor yani. Covit değil de ateş yani enfeksiyon riskli. Aynı durum idrar yolu enfeksiyonunda da geçerli. Ateşli her hastalık bebek için risk. Ama idrardaki her enfeksiyon sizde ateş yapmayacağından bebeği etkilemiyor.Ekran kaydı aldım hemen canım çok değerli bilgiler vermişsin teşekkür ederim tecrübelerini paylaştığın için
Canım ben 3 doz yaptırmıştım ama çok geçti üstünden yani. Şimdi çok korkuyorum hamileyken yaptırmanın bir zararı olur mu diye? Ne güzel tam kurtulduk diyorduk geri geliyor kabus gibi
Canım ben de 3. Aşıyı yaptırmıştım ama hepsini de ilk çıktığı gibi yaptırdığım için baya oldu şimdi bağışıklığım çok azalmıştır belki de kalmamıştır bile.
Ben de henüz türkiyede vaka olmadan 2 3 hfta önce hem boğaz enfeksiyonlu hem öksürmeli ateşli öyle ağır bi hastalık geçirmiştim ki. Doktor en sonunda domuz gribi hapı vermişti. Ve de , domuz gribi hapı verdim diye sakın öyle miyim diye korkma şu dönemde çok ağır vakalar geliyo çözemiyoruz ne olduğunu herkese bundan veriyoruz demişti. 6 gün ilacı bulamamıştık sonra da kullanmamıştım. Şimdi sen söyleyince aynı dönem aynı şeyleri yaşamışız.
Hamileyken yan etkisi zararı oluyo mu ki çocuğa çok korkuyorum tekrar vakalar artmış moralim bozuluyor inan ki kabus gibi yaa.
yara olmasını da engelliyormuş hem o aparat kuzu alınabilir, bende alacağım belki o an ihtiyac olabilir benimde küçük sayılır çünküBen de alayim bari Gögüs uclarim kucuk
Benim 1.1 çıkmıştı canım yani sıkıntı yokYalnız değilsin 2 aydır sürekli yatmak istiyorum enerjim sıfır. Temizlik bile yapamıyorum haftada bir sadece süpürge o kadar. Bende ilk zamanlar kafaya çok takıyordum bu durumu. Ama Banu Çiftçi nin bir yazısını okudum. "gebe kadının dinlenip kendisini çok yormaması için doğanın bir düzenlemesi olabilir." diyor. Rabbimin bize hediyesi bu miskinlik çünkü vücudumuzun dinlenmeye ihtiyacı var. 2.döneme geçince yavaş yavaş eski halimize döneceğiz. Şimdi boşver yat. :)
Bir de kızlar ben dün ikili test için gittim. Sadece ultrason oldu. Kana yönlendirmedi. Doktoruna gösterebilirsin dedi.
CRL: 74 mm(13+5)
NT: 1.3 mm
NT nin ortalama 1.85 olmadı gerekiyor diyor internet. Düşüklük sıkıntı olur mu? Bu konuda bilgisi olan varsa yardımcı olursa çok sevinirim.
Benim de psikoloji bir garip önceki bebeğimi kaybettiğim için de olabilir hem testte pozitifi görünce mutluluktan ağladım hem de içimdeki tedirginlik bitmek bilmiyor dediğin gibi bebeğim istenmediğini düşünür hisseder diye korkuyorum gelgitli garip ruh halleri içindeyim özellikle geceleri iyice fena oluyorum olumlu düşünmek kafayı dağıtmak için kendimi oyalayacak şeyler bulmam lazım yoksa böyle vakit geçmeyecekHamile olduğumuz öğrendiğim ilk zamanlar psikolojim çok kötüydü çok mutlu oldum ama bi o kadar da üzüldüm sonra bebeğim istenmediğini hisseder diye ona da üzüldüm sürekli ağlamıştım.
Aç karnına gitmek gerekiyor canım ya ben geçenkinde tok gitmiştim kan verememiştimMerhaba canlar bayadır bisey yazmıyorum buraya iyisizdir inşallah hepiniz ben ayın 30 unda randavum var 16+3günlük olacak inşallah cinsiyet tam netlesecek bide kan testi yaparlar mı eğer yaparlarsa ac tok fark ediyormu randavum 1bucukda ögleden sonra kan testi 2 aydır yapılmadı
Tedriginlik durumu bende de var maalesefBenim 1.1 çıkmıştı canım yani sıkıntı yok
Benim de psikoloji bir garip önceki bebeğimi kaybettiğim için de olabilir hem testte pozitifi görünce mutluluktan ağladım hem de içimdeki tedirginlik bitmek bilmiyor dediğin gibi bebeğim istenmediğini düşünür hisseder diye korkuyorum gelgitli garip ruh halleri içindeyim özellikle geceleri iyice fena oluyorum olumlu düşünmek kafayı dağıtmak için kendimi oyalayacak şeyler bulmam lazım yoksa böyle vakit geçmeyecek
Aç karnına gitmek gerekiyor canım ya ben geçenkinde tok gitmiştim kan verememiştim
Ne güzel her şey yolunda ve güzel bir kontrol olmuş. Haftaya kan testinden de iyi sonuçlar gelir umarım.Hanimlar 12+2 bugün doktordaydik. Ense kalinligi iyi dedi, hem vaginal hem karindan bakti. Midesini beynini kafasini ellerini bacaklarini falan gösterdi. Bacaklarinin bittigi yerde ben top gördüm sanki ama kocam uydurma diyor
Cok tesekkür ederim Dennis. Dilerim hepimiz saglikli bebeklerimizi kucaklarimiza alirizNe güzel her şey yolunda ve güzel bir kontrol olmuş. Haftaya kan testinden de iyi sonuçlar gelir umarım.
Ben 3. Doz aşılıyım. 3. Dozun üzerinden altı ay geçti. Bugün 4. Doz çıksa doktorum da yaptırabilirsin dese gönül rahatlığı ile yaptırırım.
canım bende 2 biotech aşısı oldum, hamile olduğumu öğrendiğim hafta covid geçirdim, o yüzden 3.aşıyı yaptırmayacağım. covid geçirmeseydim de yaptırmayacaktım gerçi, ama bu ara vaka sayıları arttı, çok arada bir durum :/Hanimlar 12+2 bugün doktordaydik. Ense kalinligi iyi dedi, hem vaginal hem karindan bakti. Midesini beynini kafasini ellerini bacaklarini falan gösterdi. Bacaklarinin bittigi yerde ben top gördüm sanki ama kocam uydurma diyor
Benimkilere 75 büyük geliyor normalde. Şimdi 75 in içini dolduruyor.Ayy kızlar küçük göğüslülere beni de ekleyinOğluma hamileyken çok güzel büyümüştü. Maşallah öyle güzel de sütüm oldu ki oğluşum tombiş tombalak bir şey oldu☺22 ay emdi ama bırakınca malesef eski halinden bile küçük oldu İnşallah bunda birazcık büyük kalır,çok değil azıcık amin
Aynen canım ya inşallah sağlıkla bebeklerimizi kucaklarımıza alalım ama aklımda işte felaket senaryoları bitmiyor buraya da kimsenin moralini bozmak istemediğim için genelde olumsuz yazmamaya çalışıyorum Allah’a şükür şimdilik sorunsuz ilerliyor hep böyle gider inşallah hepimiz içinTedriginlik durumu bende de var maalesefAma istemiyorum değil her an her şey olabilir korkusu var Sizi çok iyi anlıyorum...
Brn vimrsayı sarı akıntım için ve idrarda sızlama için kullanıyorum kabızşığada mı iyi geliyomuş bende sanıyorum ki kabız olunan günler bitti brlkşde bu ilaç yüzünden rahatladım:)Vimesa probiyotik ben de kullanıyorum canım. Etki etti mi sana ben hala kabızım. Bu arada bende hiç bulantı yapmadı. Günde kaç kez içiyosun aç veya tok nasıl içiyorsun ?
Canım beni çok rahatsız ediyor çünkü ben göğüs ucu görüntüsünden bile tiksiniyorum. Size çok saçma gelebilir ama . Meme ucu görüntüsü içini bulandırıyo ve kendimi kötü hissediyorum. Kendi göğüs ucuma dokunmam bile mesela. Öyle yani inş atlatırım bu takıntıyı
Çok güzel anlatmışsın canım. Tecrübelerinden faydalanmak çok isteriz inşallah o zamanları yaşayalım hep birlikte
Dua ettim canım ruhuna değsin. Nur içinde yatsın inşallah.
Ayyy inşallah
Sağ ol canım. Bunları da uç ölçüsüne göre almak gerekiyormuş yoksa yara oluyormuş instagramda görmüştüm
Gece yatarken içsem sakıncası olur mu acaba kiBen de vifolic kullanmıştım bulantı yapmıştı ama aşırı değil. Ama rahatsız ettiği gebeler olmuş doktorum öyle söylemişti. Belki sizi de etmiştir.
Evet evet inşallah sağlıkla gelir inşallahAynen canım ya inşallah sağlıkla bebeklerimizi kucaklarımıza alalım ama aklımda işte felaket senaryoları bitmiyor buraya da kimsenin moralini bozmak istemediğim için genelde olumsuz yazmamaya çalışıyorum Allah’a şükür şimdilik sorunsuz ilerliyor hep böyle gider inşallah hepimiz için
Bir oğluş daha geliyor15+1 den selam kızlar bugun cinsiyetimizi öğrendik erkekkk
Ah ne güzel ifade etmişsin yahu. Stres yok diyum pozitif enerji diyorum ev bile gıcık görünmeye başladı gözüme. Sebep yokken evdekilere sarıyorum ne oldu diye sorduklarında sebebini henüz bulamadım sinirimin ama farketmez diyorumBen hamile kalınca pamukprenses gibi hisseder, ağzımdan Burnumdan gökkuşağı çıkar, etrafımda kelebekler uçar zannediyordum. Yemin ederim cadı üvey anneye döndüm. Hepinizden nefret ediyorum diye pankartla dolaşıcam sokakta az kaldı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?