- 22 Mayıs 2019
- 889
- 1.283
- 63
- 33
- Konu Sahibi Bir_Kucuk_Mars
-
- #11.481
O zaman ben bu hafta uğrasam mı sağlık ocağına. Doktorum da bir şey söylemedi. Benim bir yerlerden aklımda 20. hafta diye kalmış da o yüzden hiç sormadım.bana sağlık ocağı 18. haftaya gün vermiş. doktoruma sordum yaptırabilirsin dedi. son 5 yılda tetanoz aşısı olduysan 1 doz yeterli, yoksa 2 doz dedi. ama enabızda benim 4 sene önce olduğum aşı görünmüyor. soracağım aile hekimine.
ben de 20lerde diye biliyorum. ama doktorum 18den sonra yaptırabilirsin dedi.O zaman ben bu hafta uğrasam mı sağlık ocağına. Doktorum da bir şey söylemedi. Benim bir yerlerden aklımda 20. hafta diye kalmış da o yüzden hiç sormadım.
Teşekkür ederim
Kızlar demir için ne kullanıyorsunuz? Ben sağlık ocağında gebelik kaydı yaptırmaya gittim orda kan verdim demir çok düşük çıktı multivitamininde 10 mg vardı oysa ama yeterli değil demek ki. Midemi kötü yapıyor diye değiştirdim multivitamini 17mg var onda da kadın dogumcunun yeni verdiği. Sağlık ocağındaki kadın decavit önermişti onda 60mg varmış. Günlük ne kadar almak lazım acaba kafam karıştı benim multivitamin kullanırken de decavit ayrıca kullanamam kafam karıştı sadece demir mi ek alsam diye düşünüyorum
Bende multivitamin kullanıyorum o yüzden sadece demir verdi doktor çarşamba günü ferrum, ama kabızlık sıkıntısı çekenler oluyormuş bu ilaçla o yüzden beklemedeyim. Ben ilk hamileligimde olduğum tetanozu sonrasında 5 doza tamamladım aşı olmicam ama pazartesi sağlık ocağı kan ve idrar tahlili için gel dedi, hem tahlil için hemde ferrumu sorarım gidinceKızlar bu arada çoğunuz biliyordur da tetenoz aşısı için gün verdi mi sağlık ocağı? Benim bayrama denk geliyormuş sonraki haftaya gün verdiler
Canim benim kullanidigim toz şeklinde kücük kasigiyla günde bir defa içmiştim.Canım ben de magnewo diye magnezyum kullanıyorum bana mısın demedi seninkini de bir araştırayım.
Ayy kız ne şanslısınçok güzelmiş özendim şimdi ben de. Ama bizimkiler anca düz model yelek örmeyi beceriyo bunun ipleri bile pahalıdır kuzu. Haberin var mı iplerinin ne kadar olduğundan
Ferrum kullanıyorum aşırı kabızlık yaşıyorumdemir haplarından bu yüzden nefret ediyorum
Canım özellikle gün vermediler 20. Haftada gel vurdur dediler
Çok güzelmiş annenin eline sağlık şimdiden. Ben de ufak tefek örgüler yapıyorum ama makrome bilmiyorum çok beğendim.Ben geçen sene joienin park yatağını almıştım onu kullanacağım birde annem makromeden salıncak yapacak o ikisini kullanırım resimlerini de hemen iliştireyim
Yatışa devam lekelenme bitmedi hatta kanama artıkMisako nasılsın canım? Yatışa devam mı? Lekelenmeler bitti mi?
Ay aynı durumdayızbana sağlık ocağı 18. haftaya gün vermiş. doktoruma sordum yaptırabilirsin dedi. son 5 yılda tetanoz aşısı olduysan 1 doz yeterli, yoksa 2 doz dedi. ama enabızda benim 4 sene önce olduğum aşı görünmüyor. soracağım aile hekimine.
Benim de toz şeklinde her gün bi şase içiyorum canım seninki de araştırıcamCanim benim kullanidigim toz şeklinde kücük kasigiyla günde bir defa içmiştim.
tabi ki çok önemli nolursa olsun doğumda kullanılacak aletlerde herhangi bir şey çıkarsa falan onlardan korur. Hem de aşının antikorları bebeğe geçiyor o da doğar doğmaz korunmuş oluyorHerkes tetenoz aşısı yaptıracak mı
Doktor bir şeyin yok diyorsa tamamdırYatışa devam lekelenme bitmedi hatta kanama artıkçok panik oluyorum böyle olunca doktor hiç bi şeyin yok yat evde diyo randevu gününü bekliyorum
Sen nasılsın
Gece uyurken yastığınızı yüksek tutabilirsiniz. Benim gebeliğin başından beri tıkanıklık oluyordu, yastığı yükseltince bir miktar rahatladı. Gebelikte normalmişKızlar aranızda burun tıkanıklığı yaşayan var mı?
Normaldr sinüzitim var ama daha çok soğuk havada ve ıslak saçla gösteriyor kendini.
Haftada 1-2 ağır şekilde yaşıyorum bu burun tıkanıklığını sabahları uyandığımda el yüz yıkarken burnum kanıyor az miktarda ve bir süre sonra şiddetli baş ağrısı yapıyor midemi bulandıracak kadar. yaşayan ve çözüm bulabilen var mı?
Fazla olur canım doktoruna sor bence de o verirse Demir ilacına başlarsınİçinde 350mg folik de varmış bunun benim multivitaminde de 400 var sanırım fazla olur ya ikisi, ben sonraki muayenede detaylı sorayım en iyisi doktora folik fazla almış olucam baya sıkıntı olmasın sonra
20. Hafta gel dedi bana doktora soracağım yaptırayım mı diye yaptır derse yaptıracağımKızlar bu arada çoğunuz biliyordur da tetenoz aşısı için gün verdi mi sağlık ocağı? Benim bayrama denk geliyormuş sonraki haftaya gün verdiler
Dahiliye gidin bence o size daha iyi yönlendirir benim TSH 7 idi en sonKıslar bu tsh ye doktorumun bakış açısı beni korkutuyor. En son 1.00 cıkmıştı. Kullanmasam olur mu artık demiştim. Korkuyorum çünkü zehirli guatr muhabbetinden. Bugün bitti henim euthyrox doktora mesaj attım artık 1,00 oldu hapım bitti 50mg bırakıp 25 mg alsam olur mu diye. Hayır 50 mg kullanmaya devam 50 kullandığın için düsüyo zaten diyo e daha ne kadar düşcek bu anksiyete geçirtecek bana tsh si bu kadar düşük olup hala hap kullanan var mı benim gibi 13+3 teyim ama ultrasona göre 14+3 teyim
Benim Demir ilacı o kadar kabızlık yapmadı canım geçen sene ferro sanol kullanmıştım ve hiç memnun değildim şimdi kullandığımdan memnunumCanım ben de magnewo diye magnezyum kullanıyorum bana mısın demedi seninkini de bir araştırayım.
Ayy kız ne şanslısınçok güzelmiş özendim şimdi ben de. Ama bizimkiler anca düz model yelek örmeyi beceriyo bunun ipleri bile pahalıdır kuzu. Haberin var mı iplerinin ne kadar olduğundan
Ferrum kullanıyorum aşırı kabızlık yaşıyorumdemir haplarından bu yüzden nefret ediyorum
Canım özellikle gün vermediler 20. Haftada gel vurdur dediler
Herkesin eli yatkın olmuyor tabi işlere benimkisi senelerdir farklı farklı sürekli işler yapar becerir sağ olsun bende faydalanıyorumAnnem yapamiyor çok denedi karistiriyor yanlis yapiyor falan en son vazgectiÇingirak çok hosuma gidiyor ya ben de sallayip duruyorum
Kizim dogsun birlikte oynariz artik
Sağ ol canım ben de makromeden bir iki şey yaptım ama hiç örgü denemedim ama bebişime bir yelek en azından örmek istiyorum inşallah becerebilirimÇok güzelmiş annenin eline sağlık şimdiden. Ben de ufak tefek örgüler yapıyorum ama makrome bilmiyorum çok beğendim.
Ben emin değilim daha önce duyduğum birkaç şey var ama doğruluğundan emin değilim doktoruma soracağım ona göre yaptırırımHerkes tetenoz aşısı yaptıracak mı
İlk gebeliğim de yaptırdım diğerlerinde yaptırmadım imza aldılar. Sıkıntı olmadı ama.tabi ki çok önemli nolursa olsun doğumda kullanılacak aletlerde herhangi bir şey çıkarsa falan onlardan korur. Hem de aşının antikorları bebeğe geçiyor o da doğar doğmaz korunmuş oluyor
Becerirsin biraz biliyorsan videolarda detaylı anlatıyorlar. Bende yelek başladım bakalım inşaallah olur.Sağ ol canım ben de makromeden bir iki şey yaptım ama hiç örgü denemedim ama bebişime bir yelek en azından örmek istiyorum inşallah becerebilirim
Ben emin değilim daha önce duyduğum birkaç şey var ama doğruluğundan emin değilim doktoruma soracağım ona göre yaptırırım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?