- Konu Sahibi Bir_Kucuk_Mars
-
- #11.741
Canım benim dişimde şişlik vardı 3 ayı geçince diş doktoruna göründüm. Diş eti enfeksiyonu varmış ama azmiş dişimde ağrı yoktu zaten. Akıttı biraz iltihabı şişlik indi gibi sonra. Şu an çok az var ama tekrar şişerse tedavi olacağım. Bebek için risk yok dediğinden tedavi olmak istemedim ama dediğim gibi ağrım yoktu benim olsaydı mecburen tedavi olacaktım.Sa arkadaşlar bir kaç gündür diş ağrısı işe cebelleşiyorum bir ay önce de oldu ama bu kadar şiddetli değildi doktorum izin vermişti o zaman 10 haftalıktım şimdi 14+5 dişçide 3 ay bitti mi deyince tamam dedim dün gece artık can verdim sanki ağrıdan sabah geldik kanal tedavisine başladı şimdi geçici dolgu yaptı 20 gün sonra falan tekrar gelicem tedavi edicek inşallah bebeğime bişey olmaz doktorum enfeksiyon olursa daha kötü olur bebek için dedi yoksa yine dayanırdım ağrılara sizin hiç bu konu hakkında deneyiminiz oldu mu yada yorum falan yaptı mı doktorlarınız inşallah bişey olmaz çok korkuyorum
Merhaba ben de implant tedavim devam ederken hamile olduğumu öğrendim, sonra ilk 3 ay geçmesini bekledim ve 2 gün önce işleme kaldığı yerden devam ettik. Dr uyuşturdu ve vidayı taktı. Sadece röntgen çektirmedim, kadın doğumcum da 3 aydan 6 aya kadar yaptırabilirsin demişti.Sa arkadaşlar bir kaç gündür diş ağrısı işe cebelleşiyorum bir ay önce de oldu ama bu kadar şiddetli değildi doktorum izin vermişti o zaman 10 haftalıktım şimdi 14+5 dişçide 3 ay bitti mi deyince tamam dedim dün gece artık can verdim sanki ağrıdan sabah geldik kanal tedavisine başladı şimdi geçici dolgu yaptı 20 gün sonra falan tekrar gelicem tedavi edicek inşallah bebeğime bişey olmaz doktorum enfeksiyon olursa daha kötü olur bebek için dedi yoksa yine dayanırdım ağrılara sizin hiç bu konu hakkında deneyiminiz oldu mu yada yorum falan yaptı mı doktorlarınız inşallah bişey olmaz çok korkuyorum
Şeker oldugu icin neden meyve yemiyorsun canim , zararli mi ?Ben kilolu hamile kaldığım ve 5. Haftadan sonra hamilelik şekeri gündemiyle yaşadığım için yediğime içtiğimde dikkat etmek zorunda kalıyorum
Sabah yumurtalı klasik bir kahvaltı, öğlen et/balık salata, akşam sebze yoğurt şeklinde beslenmeye çalışıyorum. Beyaz ekmek yemiyorum. Makarna patates yiyeceksem az pişmiş ve soğuk tercih ediyorum. Duruma göre 2-3 ara öğün yapıyorum. Şekerim yüksekse hiç meyve yemiyorum süt yoğurt fındık fıstık ile geçiyor günüm. 3 kez süt ürünü bir şeyler yemeye çalışıyorum. Şekerim düşükse bir öğünde meyve+ süt diğerlerinde şeker oranı %6 dan düşük bisküvi, fındık fıstık activia veya kefir tüketiyorum. En az 3 lt su içiyorum.
Genelde böyle besleniyorum. Şeker nedeniyle her gün hesap verdiğim için çok dışına çıkamıyorumama şeker yükseltecek bir şey tüketeceksem de ekstra hareket etmeye çalışıyorum ve daha çok su içiyorum.
Eczacı bana bu salgın 48 saat sürüyo dedi. Herkesin her dediğine inanmam ve yanlışta yönlendirmek istemem sizi ama söyliyim dedim yinede. Benimde tam iki gün sürdü bu arada:)Şu hala beklemedeyim,kahvaltı yaptım bunu da çıkartırsam eşim doktora gidiyoruz direnme artık dedi,inşallah bir an ev el düzelirim.Teşekkür ederim güzel dileklerin için.
Ben hiç etiketlenmemişim baktım da şimdi,ilk başta liste varmış,bende liste liste diyorlar ne ki bu diyorum,kese görme filan gibi tarihlerim yok,yaşım 38,yaşadığım yer ingiltere,son adet tarihim de 3 mart,cinsiyet de belli değil.
Geçmiş olsun canım.Sa arkadaşlar bir kaç gündür diş ağrısı işe cebelleşiyorum bir ay önce de oldu ama bu kadar şiddetli değildi doktorum izin vermişti o zaman 10 haftalıktım şimdi 14+5 dişçide 3 ay bitti mi deyince tamam dedim dün gece artık can verdim sanki ağrıdan sabah geldik kanal tedavisine başladı şimdi geçici dolgu yaptı 20 gün sonra falan tekrar gelicem tedavi edicek inşallah bebeğime bişey olmaz doktorum enfeksiyon olursa daha kötü olur bebek için dedi yoksa yine dayanırdım ağrılara sizin hiç bu konu hakkında deneyiminiz oldu mu yada yorum falan yaptı mı doktorlarınız inşallah bişey olmaz çok korkuyorum
Geçmiş olsun canım..Kızlar kafamın tepesi ağırıyor çok fena baş ağrısı çok rahatsız edici
eçmiş olsun canım sana da inşallah olmaz ağrın falan çok zormuşCanım benim dişimde şişlik vardı 3 ayı geçince diş doktoruna göründüm. Diş eti enfeksiyonu varmış ama azmiş dişimde ağrı yoktu zaten. Akıttı biraz iltihabı şişlik indi gibi sonra. Şu an çok az var ama tekrar şişerse tedavi olacağım. Bebek için risk yok dediğinden tedavi olmak istemedim ama dediğim gibi ağrım yoktu benim olsaydı mecburen tedavi olacaktım.
Geçmiş olsun canım inşallah bişey olmaz bebişlerimiz Allah’a emanet olsunlarMerhaba ben de implant tedavim devam ederken hamile olduğumu öğrendim, sonra ilk 3 ay geçmesini bekledim ve 2 gün önce işleme kaldığı yerden devam ettik. Dr uyuşturdu ve vidayı taktı. Sadece röntgen çektirmedim, kadın doğumcum da 3 aydan 6 aya kadar yaptırabilirsin demişti.
Geçmiş olsun canım, ben hamileliğimi öğrendiğimde kanal tedavisi yaptırıyordum. 2 seans yapılmıştı 3. ye 1 hafta kala öğrendim. Kadın doğum doktoruma sorduğumda son seans artık onuda yaptır ama hamileler için olan ilaçları kullansınlar ona dikkat et demişti. Genel olarakta 3 6 ay arası izin veriyorlar sanırım diş tedavisi içinSa arkadaşlar bir kaç gündür diş ağrısı işe cebelleşiyorum bir ay önce de oldu ama bu kadar şiddetli değildi doktorum izin vermişti o zaman 10 haftalıktım şimdi 14+5 dişçide 3 ay bitti mi deyince tamam dedim dün gece artık can verdim sanki ağrıdan sabah geldik kanal tedavisine başladı şimdi geçici dolgu yaptı 20 gün sonra falan tekrar gelicem tedavi edicek inşallah bebeğime bişey olmaz doktorum enfeksiyon olursa daha kötü olur bebek için dedi yoksa yine dayanırdım ağrılara sizin hiç bu konu hakkında deneyiminiz oldu mu yada yorum falan yaptı mı doktorlarınız inşallah bişey olmaz çok korkuyorum
Canım ben de anca tost gözleme yiyorum. Dediğin gibi akşamları hep dışarıdan. Yemin ediyorum bebek planlarken bütçeye bu yemek masrafını da katmam lazımmış. Hiç memnun değilim bu durumdan ama evde asla yemek yapamıyorum. Tencere yemeği sebze vs hiç yiyemiyorum. Ben de vicdan yapıyorum çok üzülüyorum artık düzelmek istiyorum. İnşallah bebeklerimiz etkilenmiyordur bu durumdan ve bir an evvel düzelirizValla ben hep hazır besleniyorum midem hala çoğu şeyi almıyor zaten yapamıyorum da çok vicdan azabı çekiyorumsabahları poğaça yersem bide bikaç zeytin aralarda meyve bi yararlı olarak kefir içiyorum çokça akşam da yine hazır dürüm hamburger vs. Düzelir diye umuyorum çok şükür ki bebekte hiçbi sorun yok gayet sağlıklı
Ekleyeyim canım küçük prensiBir_Kucuk_Mars ya ben de cinsiyeti yazmıştım 1 ay önce kadar ama gözden kaçmış sanırım benimki de Erkek
Ton balığı yasak canım. Civa oranı fazla diye. Yasaklar arasında. Belki doktor haftada 1 kez izin verebilir.Kızlar çok teşekkür ederim cevaplarınız için
ben de 2 öğün besleniyorum yaz tatilinde olduğum için zaten 10 gibi kahvaltı ediyorum. Diş problemi falan yaşamamak için özellikle süt ürünler tüketmeye çalışıyorum.
Balık sevenler yiyenler ton balığı tüketiyor musunuz? Tazeliğinden temizliğimden emin olamadığım için balıkçıdan almıyorum bu aralar ama yememiz de gerekiyor bir yandan.
Bana da şeker yüzünden sınırlı verildi. 6 erik 7 kiraz mesela 1 öğün. Karpuz 1 dilim yersem başka meyve ve karbonhidrat hakkım yok. Üzüm yasak. Kayısı erik kiraz çilek sınırlı.Şeker oldugu icin neden meyve yemiyorsun canim , zararli mi ?
Ben gün icinde çok meyve yiyorum.
Şekerim oldugundan doktora da sordum çok meyve yiyorum diye.
Doktor muz , kavun , ayva , armut , üzüm disinda butun meyvelerden diledigin kadar yiyebilirsin demisti. Karpuz da bir dilim.
Yeşil ekşi elma da sıkıntı var mı canımBana da şeker yüzünden sınırlı verildi. 6 erik 7 kiraz mesela 1 öğün. Karpuz 1 dilim yersem başka meyve ve karbonhidrat hakkım yok. Üzüm yasak. Kayısı erik kiraz çilek sınırlı.
Sanırım kivi’nin şeker oranı çok düşük ve hamilelikte faydası çok.Bana da şeker yüzünden sınırlı verildi. 6 erik 7 kiraz mesela 1 öğün. Karpuz 1 dilim yersem başka meyve ve karbonhidrat hakkım yok. Üzüm yasak. Kayısı erik kiraz çilek sınırlı.
Yok yeşil elma yiyorumYeşil ekşi elma da sıkıntı var mı canım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?