- 30 Mayıs 2014
- 269
- 68
- 118
- Konu Sahibi Bir_Kucuk_Mars
-
- #11.781
Ondan diye düşünüyorum bende insan bir korkuyor. Herkeste oluyor mu diye merak ettim.Benim ilkinden 7 sene geçti hiç bir şey hatırlamıyorum o zaman da oluyor muydu diye.Canım bir tansiyonuna baktır istersen ve kesinlikle su içmeyi ihmal etme,malum havalar çok sıcak susuz kalma o da yapar baş ağrısı çok.
Bende internette öyle okudum,şu an biraz daha iyiyim çok şükür,allah hiçbirimizi böyle sıkıntılarla sınamasın inşallah.
Benimde oluyor öyle,geceleri olması bir iki gündür filan var ama,uzun zamandır sol kasığıma yerleşmiş bir ağrı mevcut,artık iyice büyüyorlar ondan herhalde.
Dönme olayı bende de var hiç kaliteli uyku uyuyamıyorum. Batma olayı da rahmin genişlemesinden kaynaklı oluyor diyorlar ben de yaşamıştım ama artık olmuyorGece uyurken sürekli dönesim geliyor ya karnım kasılıyor gibi oluyor. Hala aniden ayağa kalkınca batma oluyor bende sizlerde de oluyor mu
Her çocuğun kendine özel olduğu gibi her hamilelikte kendine özel canım valla benim ikisi bile çok farklı buna şükür, Rabbım dermansız dert vermesinayy inşallah yaa :) valla ne çok detay varmış hamıleleık öncesi hamıleleık derken bi sürü sey öğrenıyoruzzz
Tedirgin oldum şimdi benim doktor niye öyle dedi ki.Bana da şeker yüzünden sınırlı verildi. 6 erik 7 kiraz mesela 1 öğün. Karpuz 1 dilim yersem başka meyve ve karbonhidrat hakkım yok. Üzüm yasak. Kayısı erik kiraz çilek sınırlı.
Batma pek olmuyor geçti artık ama çok uzun süre ayakta kaldığımda hafif bir ağrım olabiliyorGece uyurken sürekli dönesim geliyor ya karnım kasılıyor gibi oluyor. Hala aniden ayağa kalkınca batma oluyor bende sizlerde de oluyor mu
Ben de hiç balık yiyemiyorum ya somon da çok pahalıDoktorum bana ton balığı yeme demişti. Bayılırım ya. Marmara denizinin balığını da yemememi söyledi. Bu sebeple balık sıfır bende:)
Şekerin mi var canımTedirgin oldum şimdi benim doktor niye öyle dedi ki.
Portakal , kiraz , kayisi her gün mutlaka yiyorum.
Arada da bir dilim karpuz.
Ben kirazi acayip fazla yiyorum.
Doktora özellikle sordum kiraz kayisi yiyebilir miyim diye , diledigin kadar yiyebilirsin serbest demisti.
Ben de serbest diye rahat rahat yiyordum.
Doktoru degişsem mi bilemedim simdi.
Ya belki şekerin o kadar yüksek değildir. Korkma 20 ye kadar zaten bebek şekerden etkilenmiyor. Benim şekere bağlı belirtilerim de var ayak el yanması çok su tüketimi falan.Tedirgin oldum şimdi benim doktor niye öyle dedi ki.
Portakal , kiraz , kayisi her gün mutlaka yiyorum.
Arada da bir dilim karpuz.
Ben kirazi acayip fazla yiyorum.
Doktora özellikle sordum kiraz kayisi yiyebilir miyim diye , diledigin kadar yiyebilirsin serbest demisti.
Ben de serbest diye rahat rahat yiyordum.
Doktoru degişsem mi bilemedim simdi.
Hamilelikten sonra cikti canim normalde yok.Şekerin mi var canım
Boyle soyleidginde aclik sekerim 89 , tokluk sekerim 105 ti .Ya belki şekerin o kadar yüksek değildir. Korkma 20 ye kadar zaten bebek şekerden etkilenmiyor. Benim şekere bağlı belirtilerim de var ayak el yanması çok su tüketimi falan.
Canım bu şeker normal kiHamilelikten sonra cikti canim normalde yok.
Boyle soyleidginde aclik sekerim 89 , tokluk sekerim 105 ti .
2 haftada bir tahlil verdim hep dusuk cikti seker..
Ben normalde balık çok severim. Kışın her hafta sonu yiyorduk pazardan alıp ama şimdi pazara da gelmiyor zaten ankarada yaşıyoruz temiz güvenilir balığa ulaşmam biraz zor. Somon da çok pahalı maalesef omega takviyesi ile idare ediyorum. İnşallah yetiyodur bebeklereBatma pek olmuyor geçti artık ama çok uzun süre ayakta kaldığımda hafif bir ağrım olabiliyor
Ben de hiç balık yiyemiyorum ya somon da çok pahalı
Benim açlik 124 tü canim ilk , direnc gösterdi düşmedi yükselmeye devam etti , perhiz verdi doktor.Canım bu şeker normal ki
Açlık 80 92
Tokluk 90 120 normal
Benim açlık 120 tokluk 180sana yasak verilmez ki değerlerin gayet iyi.
Yok yok panik yapma belki bi gün önce yediğn birşeyden etkilenmiştir. Öncelikle dediğim gibi20. Haftada pankreas oluşana kadar bebek şekerden etkilenmiyormuş. Kaldı ki benim doktorum bebeğin şekerden etkilenmesi için suyun fazla olmalı dedi. O yüzden su kontrolü yapıyor. 300 ü falan görmesi gerek ki bebeğin akciğerleri etkilensin. Yani bu kadar şeker en fazla onları tontik yaparmışBenim açlik 124 tü canim ilk , direnc gösterdi düşmedi yükselmeye devam etti , perhiz verdi doktor.
Perhize uyunca da düştü.
Şekerli her sey yasak meyveye izin verdi sadece.
Bu kadar meyve yememe ragmen de düşük olmasi sorun olmadigini gösteriyor demek ki.
Her seye panik yapiyorum ya doguma kadar nasil gececek zaman
Benim de açlık şekeri 85 canım yani doktor şekerle ilgili hiçbir şey demedi senin de gayet güzel ondan söylememiştir inşallah artmaz hep böyle devam ederHamilelikten sonra cikti canim normalde yok.
Boyle soyleidginde aclik sekerim 89 , tokluk sekerim 105 ti .
2 haftada bir tahlil verdim hep dusuk cikti seker..
Aynen canım inşallah yetiyordur dediğin gibi aklıma gelirse gittiğimde sorayım balık işiniBen normalde balık çok severim. Kışın her hafta sonu yiyorduk pazardan alıp ama şimdi pazara da gelmiyor zaten ankarada yaşıyoruz temiz güvenilir balığa ulaşmam biraz zor. Somon da çok pahalı maalesef omega takviyesi ile idare ediyorum. İnşallah yetiyodur bebeklere
Benim açlık 66 çıktı geçen hafta, ilk baktıklarında bir tane kivi yiyip gitmiştim bilmeden tokluk baktılar o zaman da 89 falandı. Normal sınırın biraz altındayım sanırım ben canım düşük olmasıyla ilgili bir sıkıntı duymadım ama senin bilgin var mı acaba yükselmesi gerekir mi bilemedimCanım bu şeker normal ki
Açlık 80 92
Tokluk 90 120 normal
Benim açlık 120 tokluk 180sana yasak verilmez ki değerlerin gayet iyi.
Halsizlik yapar düşük şeker bayılma hissi falan. Uzun süre açlıkta ölçüysen o da normal aslında. Açlık 8 saatlik açlıkla ölçülüyor mesela. Max 10 saatlik. Toklukta ilk lokmadan 1 saat sonra ve 2 saat sonra iki kez ölçülüyor. Bana öyle dediler. Açıkçası ben en az 97 gördüğüm için birşey diyemiyorum açlıkla ilgili. Ama yükseltmek kolay kesme şekerBenim açlık 66 çıktı geçen hafta, ilk baktıklarında bir tane kivi yiyip gitmiştim bilmeden tokluk baktılar o zaman da 89 falandı. Normal sınırın biraz altındayım sanırım ben canım düşük olmasıyla ilgili bir sıkıntı duymadım ama senin bilgin var mı acaba yükselmesi gerekir mi bilemedim
Halsizlik falan yok hiç şükür iyi böyle o zaman gebelik şekeri de çıkmaz inşallah 24.haftadan sonra yapılıyor değil mi şeker yüklemesi? Hiç şekeri olmayanlarda da çıkabiliyormuş ama çıkacak olsa şimdiden de çıkmaz miydi ki. Pek anlamıyorum bu şeker konusundanHalsizlik yapar düşük şeker bayılma hissi falan. Uzun süre açlıkta ölçüysen o da normal aslında. Açlık 8 saatlik açlıkla ölçülüyor mesela. Max 10 saatlik. Toklukta ilk lokmadan 1 saat sonra ve 2 saat sonra iki kez ölçülüyor. Bana öyle dediler. Açıkçası ben en az 97 gördüğüm için birşey diyemiyorum açlıkla ilgili. Ama yükseltmek kolay kesme şeker
Onlar hamilelere göre ayarlıyor canim merak etmeGeçmiş olsun canım inşallah bişey olmaz bebişlerimiz Allah’a emanet olsunlarBenimde uyuşturdu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?