2022 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• kız

OY: 133 47,7%
  • erkek

OY: 137 49,1%
  • ikiz kız

OY: 3 1,1%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

• üçüz/çoğul

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    279
O zaman etkilemez evet 24 te yapılıyor. Ben normalde de insülin direnci yüksek çıktığı için ilaç kullanıyordum. Yani öncesinde olduğu için kaçışım pek yok

Çok rahatladim canim sag ol
Şekerle ilgili pek bir sey bilmiyorum doktor da şeker önemli bebege zararli deyip duruyor çok açiklamiyor
Suyum iyi sorun yok şimdilik.
20.haftadan sonra daha dikkatli olayim.
Iyi olsun da tontik olsun kuzu

Kızlar ben dün gece rüyamda kızımı gördüm. Limon sarısı kıyafet giydirmişler bir de şapka takmışlar, hemşireler almış onu kontrole götürüyordu. Civciv gibi olmuş çok sevimliydi ama uzaktan gördüm öyle kucağımda değildi şu an pek hissedemiyorum annelik duygusu daha tekmeleri de hissedemediğim için ama rüyada cidden o bebeğin bana ait olduğunu hissettim böyle içimden bir şeyler gitti onu alıp götürdüklerinde çok garipti gerçekten. Hepimiz sağlıkla kucağımiza alalım inşallah rüyası bile heyecanlandırdı beni

İnsallah artmaz canim.
Hamileligin ilk ayi yükselmisti diyetle düstü.
Senin de iyi
Baligi ben pek yiyemiyorum acayip kokuyor.
Eşim geçen gün almisti bir tane yiyebildim.

Ne tatlı bir rüya ben de ara ara görürüm hamile olduğumu öğrenmeden bikaç gün önce pamuk gibi bi oğlum olmuş kundaklayıp bana veriyorlar ben de emziriyorum ama o kadar gerçekçi bir emzirmeydi ki uyandım göğüslerimi kontrol ettim o dereceydim meğer ben geliyorum demiş bana minik oğlum

Ben de eşimin kucaginda gördum kizimi.
Ama bebek degildi az buyumustu.
Üzerinde kirmizi bir takim vardi , saçini önden baglamisim kisacik incecikti saclari.
Gozleri saclari simsiyah yuzu beyazdi.
Etrafa bakinip duruyordu çok tatliydi ❤

Yok canım meyve zararlı değil ama çok meyve kısmını bilemedim şeker sorunu varsa.. benim şekerimse bazen çok dengesiz oluyor. Mesela taze fasülye yoğurt bir dilim ekmek yiyorum 185 çıkabiliyor. Tam deli yani O zaman ben de meyve öğününü pas geçiyorum. Normal bir günde bir porsiyon meyve yiyorum yanında da mutlaka süt yoğurt peynir gibi bir şeyler tüketiyorum. Diyetisyen verdiği günlük bir porsiyon meyve daha fazla değil. Ama ben insülin vuruyorum şekerim senden daha yüksektir muhtemelen.

Kızlar ya bebeğim 12+0 ken 5,5 cm dedi doktorum ama başkalarının 9. 10. Haftalarda o cmmiş

Benim çok yukselmiyor canim şekeri kesince duştü hatta
Meyve o sebepten serbestmiş anladim
Benim yediklerim senin kadar yükseltmiyor şekerimi

Hamilelikten sonra cikti canim normalde yok.

Boyle soyleidginde aclik sekerim 89 , tokluk sekerim 105 ti .
2 haftada bir tahlil verdim hep dusuk cikti seker..
Değerlerin gayet iyi açlık 92 altı tokluk 120 altı isteniyor. Seninki de öyle zaten. Ondan meyve konusunda daha esnek davranıştır doktorun.

Benim çok yukselmiyor canim şekeri kesince duştü hatta
Meyve o sebepten serbestmiş anladim
Benim yediklerim senin kadar yükseltmiyor şekerimi
Benimki deli ya kafasına göre takılıyor. taze fasülye yiyorum çıkıyor tost yiyorum düşüyor hemşireye diyorum şeker ölçme fobisi gelişti bu saçma sonuçlardan sonra..

Benimki deli ya kafasına göre takılıyor. taze fasülye yiyorum çıkıyor tost yiyorum düşüyor hemşireye diyorum şeker ölçme fobisi gelişti bu saçma sonuçlardan sonra..
Ben tokluk sekerimi ölçtürmeden önce tost ve döner yemistim bir tane de simit , doymamiştim da Sekerim 105 cikti.
Bu dengesiz şekeri ben de duymustum hamilelikte daha fazla oluyormus.
Cihazin yanlis gösterme olasiligi var mi
Ben kilomu begenmeyince sekretere tarti mi bozuk diye sormustum

Bende varım listede ama konuşmaları çok takip edemedim. Bilgi verememe sebebim de daha cinsiyetini göstermedi 14. Haftamda 2 li test vajinal ultrasında doktor cinsiyeti kıza benzettim dedi. 17. Hafta karından ultrasonda bebek pozisyonda değilken başka bir doktor çıkıntı var gibi ama kordonda olabilir erkeğe benziyor dedi Bizim bebe çok nazlı.. İnşallah ayın 4 ünde öğrenebilmeyi umuyorum yoksa çatlayacağım

Benim geçen haftam fenaydı. Önce iki gün migren tipi bir ağrım var o tutu.. Normalde içerim apranaks yatar uyurum geçer. İlaçsız iki gün süründürdü. Sonra sürekli yattığım için bel fıtığı ağrılarım başladı. Gece sanki yatakta iğneler batıyordu. Yatsan yatılmıyor otursan oturulmuyor kabus gibi. Normalde ona da içerim ilaç sürerim kas gevşetici toparlarım kısa sürede.. İlaçsız iki üç gün de ondan çektim. Bugün nihayat iyiyim. Ama doktora soracağım ne kullanacağım böyle zamanlarda diye. Bu ağrılar benim için tanıdık ara sıra yoklar. Tekrar olursa hazırlıklı yakalanayım

AA ben onu başta hep yapıyordum. Şekerim ne zaman yüksek çıksa cihaz bozuk diyordum. Hemen yanımda birisi varsa şekerini ölçüyordum ama yanımdaki genelde normal çıktığı için bende sorun olduğunu anlıyordum.
Endokrin hemşireleri ek iş olarak bana psikolojik danışmanlık yapıyor. Çünkü gerçekten bozuluyorum bazen bu sonuçlara resmen yarı aç geziyorum. Yüksek çıkınca bir tepkim de keşke pasta yeseydim oluyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…