2022 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• kız

OY: 133 47,7%
  • erkek

OY: 137 49,1%
  • ikiz kız

OY: 3 1,1%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

• üçüz/çoğul

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    279
Kızlar beslenme düzeniniz nasıl ben sabah tost yiyorum bazen öğlen meyve yiyorum bazen hiç canım istemiyor. Akşam yemeği yiyorum çay yanında atıştırma yapıp yatıyorm.
Valla çalışmadığım günler klasik kahvaltı,çalıştığım günler domates peynirli sandviç,evdeysem öğlen pek ne kalmışsa akşamdan bi tabak ondan yiyorum,işteysem öğlen ya aç kalıyorum ya da salata,akşam tencere yemeği ne varsa,sonrası dondurma ,oğlumda avuç avuç ceviz yemiştim,hazımsızlık içinde kırmızı erik ama bu sefer canım ne meyve istiyor ne kuruyemiş,en büyük lüksüm akşamları gömdüğüm dondurmalar allah affetsin

Bende öyle dondurma arıyorum.

Keremle ilgili espriler var maalesef

Kızlar beslenme düzeniniz nasıl ben sabah tost yiyorum bazen öğlen meyve yiyorum bazen hiç canım istemiyor. Akşam yemeği yiyorum çay yanında atıştırma yapıp yatıyorm.
Haftaici sabah tost genelde yanında zeytin, öğlenleri akşamdan yemeğim kaldıysa onu yiyorum kalmadıysa makarna akşam sebze ve et yemekleri sırasıyla yapıyorum. Yemekten yaklaşık 2 saat sonra 3 ceviz ve süt, öğlenden yogurt mutlaka yiyorum. Çok dengeli de değil dengesiz de değil, arada bir yerlerde takılıyorum işte

Bugün kontrolüm vardı şükür sorun yok. Ama hayatımda ilk kez yememe kısıt geldi. Normalde zayıf biriyim boyuma göre bunuaşıma kadar hep biraz kilo almaya çalışırdım olmazdı. Gebelik sonrası 6.5 kilo aldım. Doktorum bunun fazla olduğunu ekmeği azaltmamı ve fazla atıştırmayı kesmemi söyledi bu kilo çok mu sizce de

oğlun yaramaz mı canım benim arkadaşım Yaman koydu ve onu uyardım sakın koyma diye çok pişman şu an Defne veya Leyla olabilir özellikle defne çok var ama benim de çok hoşuma gidiyor
Oğlum yaramaz değil ya gayet uyumlu bi çocuk.defne geçen sene en çok konulan 10 isimden biriymiş orda bi endişe ettim sınıfta falan karışıklık olursa diye emin değilim

Evet ince derinde kalıyor biz yorgancıdan sünger kestirdik kalın baya tabana onu koyduk üzerine kendi ince yatağını koyduk yükseldi

Ben sabahlari normal kahvalti ediyorum. Mutlaka yumurta peynir zeytin domates oluyor. Sorunum diger öğün. Günde zaten iki ana öğün yiyorum. Bu sicaklarda baklagil cok agir geliyor. Domatesli sebze yemekleri ekşime yapıyor. Geriye fırında tavuk patates ve salata, bazen makarna, bazen tostla o öğünü gecistiriyorum. Bir meyve ve mutlaka bir maden suyunu ihmal etmiyorum. Bolca su tüketiyorum buzlu buzlu çünkü icim yaniyor. Ama dondurma iyi gelmiyor yiyemiyorum☹

Isim konusunda da kizimin adi Defne. Bu isim bana cok sıcak geliyordu koydum, son yillarda cok yayginlassa da adini duyan cok begeniyor. Simdi bir oglumuz olacak ve son kararımız Deniz

Bebek gününde gidiyor çok şükür kilosu ileride malum şeker. İnş şu detaylıyı atlatayım daha düzenli olacağım.
Detaylıyı nasıl iple çekiyorum benim için anlamı apayrı zaten psikolojik sınırım bakayım benim bebişin kilosu da haftasıyla uyumlu gidiyor yani tüm kiloları ben kendime almışım
Dondurmasız günüm geçmiyor şeker yüklemesinde şekerim çıkarsa yiyemeyeceğim zaten diye yiyorum

Önceden öğlen makarna vs birşey yiyordum. Hem bana iyi gelmedi hem de hergün ne yesem derdi oluyordu o nedenle 2 kere kahvaltı yapıyorum. Birinde omlet diğerinde normal kahvaltı yapıyorum. Akşam da ya evde ya dışarıda artık. Bu hamilelikte ne yicem sağlıklı mı değil mi derdi mahvediyor beni psikolojik olarak

Canım boyun kilon kaç?

Çok da değil az da değil canım ama son aylarda iyice kilo alındığı için öyle demiştir doktorun
Oğlum yaramaz değil ya gayet uyumlu bi çocuk.defne geçen sene en çok konulan 10 isimden biriymiş orda bi endişe ettim sınıfta falan karışıklık olursa diye emin değilim
Evet çevremde defne koyan kişi sayısı arttı gerçekten son yılların popüler ismi o açıdan iyi düşünmek lazım eğer içinize sinen başka bir isim olmazsa koyun sınıflarda bir şekilde ayırt ediyoruz çok sorun yaşanmıyor

Aynen bende oyleyim yok bugun sağlıklı yemedim vs simdi degerimde sıkıntıli çıkmış doktora sorcam şunu yemem lazim bunu yemem lazim yok vitaminim dustumu vs yok şu varmı manyak oldum ya psikolojim bozuldu

Aynen bende oyleyim yok bugun sağlıklı yemedim vs simdi degerimde sıkıntıli çıkmış doktora sorcam şunu yemem lazim bunu yemem lazim yok vitaminim dustumu vs yok şu varmı manyak oldum ya psikolojim bozuldu
Başlarda bulantıdan yemek yapamadım kaç ay hep dışarıda yedik. Şimdi bebeğim aşırı hareketli sürekli tekmeliyor onu takıyorum. Acaba dışarıda yediğim için mi çocuk böyle oldu diye. Akıl sağlığımı korumaya çalışıyorum bir şekilde ama zor oluyor. Senin ne değerin sıkıntılı çıkmış canım

Bende kan üre azotu yazıyor 8cikmis doktora sormadım ama protein azlığı yetersiz beslenme yazıyor nette ne kadar doğru bilmem bende bugün bunu taktım pztsi sorucam bakalım dışarda yemem çok ben evde yiyom ama bazen uyduruyom tabi aslında evham yapmamak lazım herkes ne koşulda beslenip taş gibi çocukları oluyor işte hamilelikte psikolojik bi degisik oluyor

Canım ben de kan verdim benim de 8 çıkmış ama normal Aralık zaten 6-20 diyor normal aralıkta kalıyor yani

Aynen öyle ne şartlarda sağlıklı çocuklar doğuyor ama işte hamilelik hormonları heralde bizi çıldırtıyor düzelcez inşallah. Sor bakalım doktor ne diyecek inşallah önemli bir şey değildir. Hamilelikte değerler değişebiliyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…