- Konu Sahibi Bir_Kucuk_Mars
-
- #16.921
Bende yaptırmadım çünkü daha önce yaptırmıştım gerek duymadim çok arkadaşım var yaptırmadı sorun olmadı yani birşey olmaz ins merak etmeBenim yaptırmamam kendi isteğim değildi canm. Önceki gebeliğimdeki doktorum da bu doktorum da tetanos aşısına gerek duymadı. Ben de onlara güvendim yaptırmıyorum. Allaha emanet artık :)
Oluyor canım maalesef, heleki dün gece tam bir eziyetti sabaha kadar uyumadım desem yeri, kaç kere üstümü değiştirdim bilmiyorum terden. İnşallah bu ay çıkınca rahatlayacağız ama eylülü nasıl beklerim bilmiyorumGünaydın kizlar iki gündür magnezyum almadım ondanmi bilmem sabah 5 uyaniyom sonra dalamiyom dön araya buraya karnıma yastık koyuyom yok olmuyor vs derken bide sıcak bir saat uyumuşum sabah sizde oluyormu uykusuzluk
Ben geçen hafta yaptırdım hiç bir sıkıntı yaşamadımKizlar günaydın tetanoz asisi yaptirdiniz mi asi sonrasi nasildi ben 2018de yaptirdim diye doktorum tek doz yaptir yeter dedi
Bende önceki gebeliğimde de gerek yok dediler yaptırmadım.bunda da gerek yok dedi doktorum yaptırmadım.ilk gebeliğimde yaptırmayınca bi sıkıntı yaşamadım o yüzden içim rahat bence gerek yokBenim yaptırmamam kendi isteğim değildi canm. Önceki gebeliğimdeki doktorum da bu doktorum da tetanos aşısına gerek duymadı. Ben de onlara güvendim yaptırmıyorum. Allaha emanet artık :)
Valla cevap verirlerse sorulacakları ileteyim;ilk gebeliğim ve ilk defa detaylı ultrasona gireceğim daha önce ikili üçlü testlere de girmedim. tecrübeli arkadaşlar detaylı utlrasonda şunu da sor veya şuna dikkat et diyebileceğiniz bir ayrıntı var mı? tecrübelerinizden faydalanmak istiyorum malum devlet hastaneleri bu konuda çok ilgisiz..
Çok teşekkür ederim :) inşallah cevap verirler cımbızla laf alıyoruz ağızlarından.Valla cevap verirlerse sorulacakları ileteyim;
Bebeğin suyu nasıl?
Serviks uzunluğu iyi mi ?
Rahim ağzı kapalı mı?
Organlarda bi anomali var mı ?
En önemlileri bunlar
günaydın canım, ben ilk dozumu yaptırdım, geçmiş zamanlarda yaptırmadığım için 2.dozu 1 ay sonrasına verdi. bende hiç ağrı sızı olmadı çok şükür sorunsuz oldu, darısı başınaKizlar günaydın tetanoz asisi yaptirdiniz mi asi sonrasi nasildi ben 2018de yaptirdim diye doktorum tek doz yaptir yeter dedi
Kizlar günaydın tetanoz asisi yaptirdiniz mi asi sonrasi nasildi ben 2018de yaptirdim diye doktorum tek doz yaptir yeter dedi
Ya ben her sağlık ocağına gittiğimde ebeyle konuştuğumda 20. Haftada biz çağırcaz zaten dedi haftam bitti daha çağıracak kendim mi gitsem beklesem mi bilemedim
Ben de 1 hafta önce yaptırdım ama sağlık ocağı beni 12. Hafta gibi çağırmıştı o zaman gün vermişti eğer 2 doz olacaksanız bu haftalarda gidin 21-22 tek doz olacaksanız 24-25 gibi gidilebilir bende de herhangi bir yan etkisi olmadıKıxlar 1 saat ç ce ilk doz tetanos aşımı yaptırdım. Kolum yanıyo baya sizler3 ne gibi yan etkileri oldu acaba
Rahime giden damarlarda çentik direnç var mıilk gebeliğim ve ilk defa detaylı ultrasona gireceğim daha önce ikili üçlü testlere de girmedim. tecrübeli arkadaşlar detaylı utlrasonda şunu da sor veya şuna dikkat et diyebileceğiniz bir ayrıntı var mı? tecrübelerinizden faydalanmak istiyorum malum devlet hastaneleri bu konuda çok ilgisiz..
aynı duyguları yaşıyorum ben de. Artık kızım büyüdüğü için baya rahatladık. Evde de dışarda da çok rahatız. Kendi kendine oyunlar kuruyor oynuyor. Yemeği uykusu hiç bir sıkıntısı yok. Ama yeniden başa dönecek olmak beni korkutuyor. Bir de sürpriz bebekti zaten. Mental olarak da kendimizi hiç hazırlamamıştık yeni bir bebek fikrine. Kızımız büyüdü nasıl olsa artık rahatız diyip bebek defterini de kapatmıştık. Şimdi Allah sabrını verir diyip, inşallah sağlıklı ve uslu bir bebek olur diye dua etmekten başka çaremiz yok :)))Kızlar bugünlerde heo aklımı kurcalayan bir durum var. Benim kızım suan 6 yasında ve artık rahatız doğal olarak. Mesela gece susayınca bile kalkıp kendi alıyor uyuyor geri . Dünden beri yeniden nasıl bu duruma adapte olacağımı düşünüyorum sürekli. Yani sürekli bunun kaygısını yasıyorum
Yani suanda ilk çocuğumdan farklı olarak evde vir cocuk daha olması. Ve kendimi bu konuda kendimi sakinleştiremiyorum.
Çok şükür canım iyiyimAmin inş kuzucum sen nsdıl oldun
Aynı endişeler bende de var, oğlum 5 buçuk yaşında sabah benden erken uyandığında bile ben uyanana kadar kendini oyalıyor ,yeniden bu maratona hazır mıyım bilmiyorum ama herhalde doğumdan sonra yeni bebek heyecani ve sevgisiyle kabullenirim diye düşünüyorumKızlar bugünlerde heo aklımı kurcalayan bir durum var. Benim kızım suan 6 yasında ve artık rahatız doğal olarak. Mesela gece susayınca bile kalkıp kendi alıyor uyuyor geri . Dünden beri yeniden nasıl bu duruma adapte olacağımı düşünüyorum sürekli. Yani sürekli bunun kaygısını yasıyorum
Yani suanda ilk çocuğumdan farklı olarak evde vir cocuk daha olması. Ve kendimi bu konuda kendimi sakinleştiremiyorum.
7 yas bir kızda ben de var artık bir şekilde adapte olacağız sürece akışına bırakmak lazımAynı endişeler bende de var, oğlum 5 buçuk yaşında sabah benden erken uyandığında bile ben uyanana kadar kendini oyalıyor ,yeniden bu maratona hazır mıyım bilmiyorum ama herhalde doğumdan sonra yeni bebek heyecani ve sevgisiyle kabullenirim diye düşünüyorum
Bende hiç yan etki olmadı kişiden kişiye çok değişiyor ama yanma olabilir demişlerdi aşıyı olurkenKıxlar 1 saat ç ce ilk doz tetanos aşımı yaptırdım. Kolum yanıyo baya sizler3 ne gibi yan etkileri oldu acaba
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?