- 18 Nisan 2022
- 915
- 1.882
- 33
- 41
- Konu Sahibi Bir_Kucuk_Mars
-
- #16.961
ben zıbın hiç kullanmadım. Bence artık pek kullanılmıyor o nedenle koymuyorlar. Body daha kullanışlı. Göbek bağı rahatsız etmiyor.Kızlar dikkat ettim çoğu hastane çıkışı setlerinde zıbın yok.onun yerine body koymuşlar ama bebek doğunca göbek bağı 7 günde falan düşüyor body rahat olmaz.niye koymamışlar anlamadım.setleri alırken dikkat edin.benim beğendiğim setlerde zıbın yok bende ayrıca alacağım artık
İste tam olarak aynı durumdayız. Benim de kızım 1. Sınıfa başlayacak. Cok şükür benim de annem var . Kızımı mesela o kıs günü okula bırakırken yeni minnoşum evden cıkaramam onlarda falan annemle kalacak. Ama iste gecesi gündüzü aksamı het şey kafamı kurcalıyorBen dün gittim saglik ocagina. Bu hafta için çağırmıştı ama aşı yokmuş olamadım. 16 eylül kontrolünde aşı gelirse yapariz gelmezse yapacak birşey yok dediler. Ilk hamilelikte olmamıştım zaten haberim bile yoktu bu aşıdan. Saglik ocağı veya doktorum hic bahsetmemişti bile. Çok şükür sorun yaşamadım.
Havalar çok bunaltıyor beni de. Geceleri sanki boğuluyor gibi hissediyorum.Nasil yatacagimi şaşırıyorum. Öyle bir his geliyor ki sanki bebek vücudumda agirlik yapıyormuş da beni bogacakmis gibi Allah affetsin. Nasil doğacak, günler gecmek bilmiyor, vaktinde gelecek mi vb.olumsuz düşünceler ele geçiriyor beynimi. Allah hepimizin yardimcisi olsun ve havalar hemen sogusun
Benim kizim da kardesi doğduğunda tam 7 yasinda olacak. Ben yeni bir cocuk düşüncesine kendimi cabuk alıştırabildim. Zaten cok istiyorduk ikinciyi. Ama ben de yogunlukta nasil olacak bilemiyorum çünkü kizim 1. sinifa başlayacak. Cok ilgilenilmesi gereken zamanlarda ben agirlasacagim. Allahtan annem var yanimda en büyük yardimcim.
Benim kızımda 6 yaşında aynı düşünceler beni de sarmaya başladı sürece yeniden başlayacak olmak korkutuyor beni de
Ya benim de öyle kendi giyiniyor kendi yıkanıyor genelde e tuvalet yok yemegi kendi yiyor. Bu günlere öyle zor geldikkiAynı endişeler bende de var, oğlum 5 buçuk yaşında sabah benden erken uyandığında bile ben uyanana kadar kendini oyalıyor ,yeniden bu maratona hazır mıyım bilmiyorum ama herhalde doğumdan sonra yeni bebek heyecani ve sevgisiyle kabullenirim
Yenidoğan 0-3 ay mı oluyor yoksa yenidoğan ayrı mıYenidoğan setleri zaten anca 2 hafta giyiyorlar büyüyorlar hemen birde göbek bağı düşünce body de giydirilebilir.bence 3-4 yeterli olur bende 4 alacağım
Yenidoğan ayrı oluyor 52cm ile 60 cm arası oluyor geneldeYenidoğan 0-3 ay mı oluyor yoksa yenidoğan ayrı mı
Hangisini daha çok almak lazım acaba kıyafetlerden 0-3 mü 3-6 mı
İkisi de ayrı oluyor. Bana genelde çabuk büyüdükleri için 0-3 almam gerektiğini söylediler. Bir de bebeğin kilosu önemli. Tontik bir bebekse 0-3'ü de çok giyemez. Bazen aldıklarımı giydiremem uzun süreli diye korkuyorumYenidoğan 0-3 ay mı oluyor yoksa yenidoğan ayrı mı
Yenidoğan ayrı oluyor 52cm ile 60 cm arası oluyor genelde0/3 ay bir tık daha büyük. Daha uzun giyiliyor.
0-3 den 10 tulum 10 patikli takım çok mu olur acabaİkisi de ayrı oluyor. Bana genelde çabuk büyüdükleri için 0-3 almam gerektiğini söylediler. Bir de bebeğin kilosu önemli. Tontik bir bebekse 0-3'ü de çok giyemez. Bazen aldıklarımı giydiremem uzun süreli diye korkuyorum
Daha bugün çalıştığım yerde aynı konu geçti, kızım bu ayin sonunda 5 yasini dolduruyor. Sabahları erken kalkıyordu normalde 3 aydır falan uyanma saati uzadı. Her işini kendi yapıyor. Ama 2. Bebeği ben çok istedim o yüzden yine adapte olurum gibi geliyorKızlar bugünlerde heo aklımı kurcalayan bir durum var. Benim kızım suan 6 yasında ve artık rahatız doğal olarak. Mesela gece susayınca bile kalkıp kendi alıyor uyuyor geri . Dünden beri yeniden nasıl bu duruma adapte olacağımı düşünüyorum sürekli. Yani sürekli bunun kaygısını yasıyorum
Yani suanda ilk çocuğumdan farklı olarak evde vir cocuk daha olması. Ve kendimi bu konuda kendimi sakinleştiremiyorum.
İnsallah ben de istedim iiher şey güzel olur insallajDaha bugün çalıştığım yerde aynı konu geçti, kızım bu ayin sonunda 5 yasini dolduruyor. Sabahları erken kalkıyordu normalde 3 aydır falan uyanma saati uzadı. Her işini kendi yapıyor. Ama 2. Bebeği ben çok istedim o yüzden yine adapte olurum gibi geliyor
Yenidoğan ayrı.2 hafta falan giyer ben az alıcam çoğunluk 0-3 ve 3-6 alırımYenidoğan 0-3 ay mı oluyor yoksa yenidoğan ayrı mı
Bu konuda tecrübem yok0-3 den 10 tulum 10 patikli takım çok mu olur acaba
Bu konuda hiç tecrübem yok0-3 den 10 tulum 10 patikli takım çok mu olur acaba
Gün içinde kakası çişi falan taşabilir, kusabilir günde birkaç kere üstünü değiştireceğini varsaymak lazım.ben 5-6 tane alırım yenidoğan, 10 falan 0-3 alırım yetmezse yine alınır ama kilolu doğarsa yenidoğan almadan direk 0-3 alınabilir bu yüzden son zamanlardaki kilosuna göre almak lazım da duramıyoruz işte.benim oğlum 3200 doğdu yenidoğan set 2 tane almıştım.1 haftada kilo alımı devam edince 0-3 lere geçtim.bebek az kilolu doğarsa bu sefer 0-3 ler büyük gelir yani böyle bi kısır döngü0-3 den 10 tulum 10 patikli takım çok mu olur acaba
Henüz detayliya girmedim ama 3 4 hafta once banada aynisi denildi yukari cikar dedi doktorum gecen hafta gittigimde cikmaya baslamis dedi korkulcak bisey degil sadece normal dogum yapma sansin yok dedi plesenta asagidayken dedi zaten normal.yapma niyetimde hic yok degisen bisey olmamıştıDetaylı ultrasonda plasenta aşağıda denilen oldu mu ? Ya da aşağıda olununca ne yapmak lazım , 2 gündür psikolojik heralde batma yaşıyorum anlamadım gitti
Plesanta rahim ağzını tam kapatıyorsa risk görüyorlar. Yatarak hamilelik geçiriyorlar bildiğim. Çünkü eşimin kuzeninin öyle. O yatıyor şu anda.Detaylı ultrasonda plasenta aşağıda denilen oldu mu ? Ya da aşağıda olununca ne yapmak lazım , 2 gündür psikolojik heralde batma yaşıyorum anlamadım gitti
Sadece doğum şeklinde sıkıntıysa iyi , çünkü burda kolay kolay sezaryene almıyolarmış, işime gelirHenüz detayliya girmedim ama 3 4 hafta once banada aynisi denildi yukari cikar dedi doktorum gecen hafta gittigimde cikmaya baslamis dedi korkulcak bisey degil sadece normal dogum yapma sansin yok dedi plesenta asagidayken dedi zaten normal.yapma niyetimde hic yok degisen bisey olmamıştı
Kurutma makinem yok kuzum kışın çabuk kurur mu kestiremedim hiç ondan öyle planlamıştımBu konuda tecrübem yokama bana 20 takım çok gibi geldi. Zaten makine her gün onlara ayrı çalışacak. Bebiş kıyafetleri ayrı yıkanacak. O yüzden güzel ama az ürün almak isterim sanırım
Yenidoğan az alayım 0-3 ağırlıklı alayım o zaman doğuma yakın kiloya göre planlamak en mantıklısı dediğiniz gibi indirimde bulursam 3-6 da alıyorumGün içinde kakası çişi falan taşabilir, kusabilir günde birkaç kere üstünü değiştireceğini varsaymak lazım.ben 5-6 tane alırım yenidoğan, 10 falan 0-3 alırım yetmezse yine alınır ama kilolu doğarsa yenidoğan almadan direk 0-3 alınabilir bu yüzden son zamanlardaki kilosuna göre almak lazım da duramıyoruz işte.benim oğlum 3200 doğdu yenidoğan set 2 tane almıştım.1 haftada kilo alımı devam edince 0-3 lere geçtim.bebek az kilolu doğarsa bu sefer 0-3 ler büyük gelir yani böyle bi kısır döngü
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?