2022 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• kız

OY: 133 47,7%
  • erkek

OY: 137 49,1%
  • ikiz kız

OY: 3 1,1%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

• üçüz/çoğul

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    279
Kızlar plesentanin ön duvarda olması kötü veya tehlikeli bir şey değil benim de öyle. Karnın ön kısmında duruyor bebek de arkasında kalıyor, bu sadece bebek hareketlerini hissetmeyi geciktirebilir çünkü bebek karına vuracakken önce plesenta olduğu için yastık etkisi yaparmış. Bir de tabi dört boyutluda görüntü almayı engelleyebilir. Bebek için sıkıntılı hiçbir şey yok. Benim tam öndeydi sonra hafif aşağıya inmiş bu sayede ayrıntılıda görüntü alabildik ama büyük kısım hala önde. Normal doğum olmayan durum previa olması yani rahim ağzını kapatması kanama vs yapan. Ön duvarda ise zaten yukarıda oluyor plesenta. Doktor sadece önde der geçer bu normal çünkü bebek için fark etmiyor karnın önünde arkasında olması. Benim doktorum konuşkan biri detaylı anlatmıştı bana bu konuyu. Previa durumunda da bu haftalarda yukarıya çıkma ihtimali var, ilişki ve kanama açısından doktor uyardıysa dikkatli olmak gerekir sadece yoksa o da bebeği kötü etkileyen bir şey değil daha çok doğum şeklinde belirleyici ve zorunlu sezeryan sebebi

Son düzenleme:
Tetanoz aşısı burada yapmıyorlar.İlk oğluma hamileyken yapmamışlardı,şimdi de yok.Ama boğmaca aşısı öneriyorlar oğlumda olmadım bunda da olmayı düşünmüyorum açıkcası.

Benim oğlanda 4’e yaklaşıyor,tuvalet haeiç bi çok şeyde çok rahatladık uzun zamandır,özellikle uykuda çok rahatız ,umarım bu kuzuda abisi gibi uykuda kolay olurda rahat rahat uyuruz.

Bende bir kaç gündür bişeyler alayım diyorum ama emin olamıyorum.Çünkü oğlum erken doğmuştu 1910 gram newborn bile olmamış tiny baby almıştık ,tahminimce bu kuzuda minik doğar(Umarım bu sefer 2,5 kiloyu filan geçer )o yüzden ben 2 set newborn,2 set 0-3 alıcam gibi.

İstanbul küçükyalıdayım. Benim tarafımda biyerdeyse valla Çok sevinirim. Üç ayrı hastane üç doktora gittim şimdiye kadar:)
Anadolu saglık merkezi (John hopkins) Zeynep Yılmaz. Gerçekten herkese öneriyorum. Ben de bostancıda oturuyorum ona gidiyorum . Muhtesem bir doktor

Dinlenirken ayaklarını yukarıda tut pilates topu koyuyorum ben ayak altıma onun dışında benim doktor da hiçbi şey demedi

İstanbul küçükyalıdayım. Benim tarafımda biyerdeyse valla Çok sevinirim. Üç ayrı hastane üç doktora gittim şimdiye kadar:)
Delta hospital kuculyalida hakan gürbüz iyi diye duydum hatta gitmeyi düşünüyordum ama.bana biraz uzak diye vazgectim canim benim doktorum da bakkalkoyde soner bey ben cok memnunum

Benim 16.haftada plasenta tam kapatmiyodu rahim agzini ama doktor iliski yasak agir hareketler yasak dedi onun disinda tatile gittim yüzdüm dolastim hic bir sorun yok dedi gecen haftaki kontrolde yukari cikmaya baslamis dedi hic bir kanama yasamadim.bu durumdan sebep ama duzelmezse normal dogum degil sezaryan yapicaz ve kanama riskine karsi kan takviyesi gerekebilir demisti cok sukur benim ki duzeliyo korkulcak bir durum yok yani

Kasıkta hissetmen her yerde hissetmen bu haftalarda normal yerleri çok geniş çünkü. Belki dik bile duruyor olabilir şu anda. O yüzden korkma. Plesanta ön duvarda demek karnın önünde demek o da riskli değil. Aşağı yerleşimli rahim ağzında derse riskli oluyor diye biliyorum.

Bir de bir şey soracağım, bu renkli ultrasonla detaylı ultrason aynı şey dimi kızlar
Hayır değil canm. Ben her gittiğimde renkli ultrasona giriyorum zaten. Ama detaylı farklı bişey. Detaylıya renkli ultrasonla bakmıyor. Ama sonunda renkliye çevirip fotoğraf verebiliyor bazı doktorlar.

Benim kızım da 1970 gram doğmuştu. Hemen prematüre kıyafetler sipariş etmiştim. Ama aldığım yenidoğan kıyafetlerini de sonradan giydirdim. O nedenle şimdi yine normal kıyafet alıyorum. Küçük doğarsa onları sonra giyer.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…