- 18 Nisan 2021
- 14.896
- En iyi cevaplar
- 1
- 46.494
- 548
- Konu Sahibi Bir_Kucuk_Mars
-
- #17.021
Yaa tüh sevinmiştim bende tavsiye bi doktor olucak diyeAa siz çok uzaktasınız ben Samsun'da yaşıyorum
Arkadaşlar iyi geceler herkeseBenim danışmak istediğim iki konu var yardımcı olursanız sevinirim çok. 22.haftamın içindeyim normalde bebeği göbek deliği çevremde hissediyordum zaten maşallah çok hareketli bi bebek dışardan bile hissediliyor artık ama son 2-3 gündür sadece kasık bölgemde hissediyorum orayı tekmeliyor ama yukarı çıkmıyor gibi sizce bu bir risk teşkil eder mi? Şehir değişikliği yaptığım için şuan belli bir doktorum yok bu yüzden arayıp soramıyorum. Bir de detaylı ultrasonda doktor çok şükür hiçbir sorun olmadığını söylediği rahim uzunluğu da çok iyi şuanlık erken doğum riskin yok dedi ama biz ordayken anlayamadık heyecandan eşim video çekmişti videoyu izlerken farkettim doktor plasenta için ön duvarda dedi internetten bakıyorum değişik değişik şeyler yazıyor ama ben hamileliğimin başından beri herhangi bi düşük tehlikesi kanama vs. Hissetmedim çok şükür risksiz bi gebelik oldu. Bi sorun olsa söylerdi doktor diye düşünüyorum ama bi yandan da taşındığım için ağır iş yapıyorum maalesef koli flan kaldırıp indiriyorum onun mu etkisi oldu acaba diyorum. Konular hakkında fikri olanlar yazarsa çok sevinirim. Baya uzun yazdım hakkınızı helal edin güzel anneler
Kızlar plesentanin ön duvarda olması kötü veya tehlikeli bir şey değil benim de öyle. Karnın ön kısmında duruyor bebek de arkasında kalıyor, bu sadece bebek hareketlerini hissetmeyi geciktirebilir çünkü bebek karına vuracakken önce plesenta olduğu için yastık etkisi yaparmış. Bir de tabi dört boyutluda görüntü almayı engelleyebilir. Bebek için sıkıntılı hiçbir şey yok. Benim tam öndeydi sonra hafif aşağıya inmiş bu sayede ayrıntılıda görüntü alabildik ama büyük kısım hala önde. Normal doğum olmayan durum previa olması yani rahim ağzını kapatması kanama vs yapan. Ön duvarda ise zaten yukarıda oluyor plesenta. Doktor sadece önde der geçer bu normal çünkü bebek için fark etmiyor karnın önünde arkasında olması. Benim doktorum konuşkan biri detaylı anlatmıştı bana bu konuyu. Previa durumunda da bu haftalarda yukarıya çıkma ihtimali var, ilişki ve kanama açısından doktor uyardıysa dikkatli olmak gerekir sadece yoksa o da bebeği kötü etkileyen bir şey değil daha çok doğum şeklinde belirleyici ve zorunlu sezeryan sebebiBanada söylememişti şimdiye kadar. Detaylıdaki doktor söyledi. Ne kadar ciddi bi durum olduğunu bilmiyorum. Kanaması olanlar oluyomuş internetten baktım bende biraz önce. Ama bende olmadı dediğim gibi. İnşallahta olmaz. Doktor sadece şunu söyledi. Rahim büyüdükçe yukarı çıkma ihtimali varmış doğum sürecine kadar. Eğer yukarı çıkmazsa normal doğum olmaz dedi. Birde ilişki yasak onu biliyorum
Maalesef bütün yan etkileri yaşadım şu an resmen hasta gibiyim boğazım bile ağrıyoBende hiç yan etki olmadı kişiden kişiye çok değişiyor ama yanma olabilir demişlerdi aşıyı olurken
Çok geçmiş olsun canım yarına hiçbir şey kalmaz umarımMaalesef bütün yan etkileri yaşadım şu an resmen hasta gibiyim boğazım bile ağrıyo
Anadolu saglık merkezi (John hopkins) Zeynep Yılmaz. Gerçekten herkese öneriyorum. Ben de bostancıda oturuyorum ona gidiyorum . Muhtesem bir doktorİstanbul küçükyalıdayım. Benim tarafımda biyerdeyse valla Çok sevinirim. Üç ayrı hastane üç doktora gittim şimdiye kadar:)
İyi geceler kızlar nasılsınızyarın detaylı günüm sıra bende çok heyecanlıyım
Kuzucum hayırlı haberler alırsın inşBir de bir şey soracağım, bu renkli ultrasonla detaylı ultrason aynı şey dimi kızlar
Dinlenirken ayaklarını yukarıda tut pilates topu koyuyorum ben ayak altımaArkadaşlar iyi geceler herkeseBenim danışmak istediğim iki konu var yardımcı olursanız sevinirim çok. 22.haftamın içindeyim normalde bebeği göbek deliği çevremde hissediyordum zaten maşallah çok hareketli bi bebek dışardan bile hissediliyor artık ama son 2-3 gündür sadece kasık bölgemde hissediyorum orayı tekmeliyor ama yukarı çıkmıyor gibi sizce bu bir risk teşkil eder mi? Şehir değişikliği yaptığım için şuan belli bir doktorum yok bu yüzden arayıp soramıyorum. Bir de detaylı ultrasonda doktor çok şükür hiçbir sorun olmadığını söylediği rahim uzunluğu da çok iyi şuanlık erken doğum riskin yok dedi ama biz ordayken anlayamadık heyecandan eşim video çekmişti videoyu izlerken farkettim doktor plasenta için ön duvarda dedi internetten bakıyorum değişik değişik şeyler yazıyor ama ben hamileliğimin başından beri herhangi bi düşük tehlikesi kanama vs. Hissetmedim çok şükür risksiz bi gebelik oldu. Bi sorun olsa söylerdi doktor diye düşünüyorum ama bi yandan da taşındığım için ağır iş yapıyorum maalesef koli flan kaldırıp indiriyorum onun mu etkisi oldu acaba diyorum. Konular hakkında fikri olanlar yazarsa çok sevinirim. Baya uzun yazdım hakkınızı helal edin güzel anneler
Detaylı da normal ultrasonla bakıyor daha sonra 3D 4D başlıkla yüzüne bakıyor , aynı da değil de o yüzdenBir de bir şey soracağım, bu renkli ultrasonla detaylı ultrason aynı şey dimi kızlar
Delta hospital kuculyalida hakan gürbüz iyi diye duydum hatta gitmeyi düşünüyordum ama.bana biraz uzak diye vazgectim canim benim doktorum da bakkalkoyde soner bey ben cok memnunumİstanbul küçükyalıdayım. Benim tarafımda biyerdeyse valla Çok sevinirim. Üç ayrı hastane üç doktora gittim şimdiye kadar:)
Benim 16.haftada plasenta tam kapatmiyodu rahim agzini ama doktor iliski yasak agir hareketler yasak dedi onun disinda tatile gittim yüzdüm dolastim hic bir sorun yok dedi gecen haftaki kontrolde yukari cikmaya baslamis dedi hic bir kanama yasamadim.bu durumdan sebep ama duzelmezse normal dogum degil sezaryan yapicaz ve kanama riskine karsi kan takviyesi gerekebilir demisti cok sukur benim ki duzeliyo korkulcak bir durum yok yaniBanada söylememişti şimdiye kadar. Detaylıdaki doktor söyledi. Ne kadar ciddi bi durum olduğunu bilmiyorum. Kanaması olanlar oluyomuş internetten baktım bende biraz önce. Ama bende olmadı dediğim gibi. İnşallahta olmaz. Doktor sadece şunu söyledi. Rahim büyüdükçe yukarı çıkma ihtimali varmış doğum sürecine kadar. Eğer yukarı çıkmazsa normal doğum olmaz dedi. Birde ilişki yasak onu biliyorum
Kasıkta hissetmen her yerde hissetmen bu haftalarda normal yerleri çok geniş çünkü. Belki dik bile duruyor olabilir şu anda. O yüzden korkma. Plesanta ön duvarda demek karnın önünde demek o da riskli değil. Aşağı yerleşimli rahim ağzında derse riskli oluyor diye biliyorum.Arkadaşlar iyi geceler herkeseBenim danışmak istediğim iki konu var yardımcı olursanız sevinirim çok. 22.haftamın içindeyim normalde bebeği göbek deliği çevremde hissediyordum zaten maşallah çok hareketli bi bebek dışardan bile hissediliyor artık ama son 2-3 gündür sadece kasık bölgemde hissediyorum orayı tekmeliyor ama yukarı çıkmıyor gibi sizce bu bir risk teşkil eder mi? Şehir değişikliği yaptığım için şuan belli bir doktorum yok bu yüzden arayıp soramıyorum. Bir de detaylı ultrasonda doktor çok şükür hiçbir sorun olmadığını söylediği rahim uzunluğu da çok iyi şuanlık erken doğum riskin yok dedi ama biz ordayken anlayamadık heyecandan eşim video çekmişti videoyu izlerken farkettim doktor plasenta için ön duvarda dedi internetten bakıyorum değişik değişik şeyler yazıyor ama ben hamileliğimin başından beri herhangi bi düşük tehlikesi kanama vs. Hissetmedim çok şükür risksiz bi gebelik oldu. Bi sorun olsa söylerdi doktor diye düşünüyorum ama bi yandan da taşındığım için ağır iş yapıyorum maalesef koli flan kaldırıp indiriyorum onun mu etkisi oldu acaba diyorum. Konular hakkında fikri olanlar yazarsa çok sevinirim. Baya uzun yazdım hakkınızı helal edin güzel anneler
Hayır değil canm. Ben her gittiğimde renkli ultrasona giriyorum zaten. Ama detaylı farklı bişey. Detaylıya renkli ultrasonla bakmıyor. Ama sonunda renkliye çevirip fotoğraf verebiliyor bazı doktorlar.Bir de bir şey soracağım, bu renkli ultrasonla detaylı ultrason aynı şey dimi kızlar
Benim kızım da 1970 gram doğmuştu. Hemen prematüre kıyafetler sipariş etmiştim. Ama aldığım yenidoğan kıyafetlerini de sonradan giydirdim. O nedenle şimdi yine normal kıyafet alıyorum. Küçük doğarsa onları sonra giyer.Tetanoz aşısı burada yapmıyorlar.İlk oğluma hamileyken yapmamışlardı,şimdi de yok.Ama boğmaca aşısı öneriyorlar oğlumda olmadım bunda da olmayı düşünmüyorum açıkcası.
Benim oğlanda 4’e yaklaşıyor,tuvalet haeiç bi çok şeyde çok rahatladık uzun zamandır,özellikle uykuda çok rahatız,umarım bu kuzuda abisi gibi uykuda kolay olurda rahat rahat uyuruz.
Bende bir kaç gündür bişeyler alayım diyorum ama emin olamıyorum.Çünkü oğlum erken doğmuştu 1910 gram newborn bile olmamış tiny baby almıştık,tahminimce bu kuzuda minik doğar(Umarım bu sefer 2,5 kiloyu filan geçer )o yüzden ben 2 set newborn,2 set 0-3 alıcam gibi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?