2022 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• kız

OY: 133 47,7%
  • erkek

OY: 137 49,1%
  • ikiz kız

OY: 3 1,1%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

• üçüz/çoğul

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    279
İyi geceler kızlar, yoyko beşik aldık, kurduk bugün. Bu beşikten alan arkadaşlar varsa bir sorum olacak. Altında bir yer var eke ekliycem. Burası yırtık mı yoksa çırtcırtlı yeri geçirmek için kesi mi yapmışlar. 4 yerde var bu.

Eklentiler

• IMG_20220810_205704.webp
    74,7 KB · Görüntüleme: 113
Konu sadece boy kilo değil ama mesela bende önemsiz bir ayrıntı söyledikleri için aşırı stres yapmıştım. Daha sonrra uzöan bir doktora göründüm önemsiz bir detay olduğunu öğrendim. Mesela buradan bir arkadaşa boyu kısa demişler. Allahtan bilinçli birine denk gelmiş kafasına takmamış. Ama söylenen herşey kafamızın içerisinde dönüp duruyor. Zaten bir çoğumuz aşırı panik ve hormonlardan aşırı duygusalız. Mesela doktpr söylmeden arkadaş suyunu sorduğu zaman biraz az ama sorun değil diyebilir. Ama arkadaş bu sefer suyum neden az acaba iyi mi stresine girecek. Ben öyleyim en azından tabiki yine bilmeyi tercih eden olabilir. Ben sadece bilmem gereken kadarıyla bilgilendirilmeyi tercih ediyorum.

Ben yırtığa benzetemedim sanki ilik açılmış gibi görünüyor. Tabi kullananlar daha iyi bilir.

Ben atayım canım liste eksiklerim var tabi ama işine yarar belki özellikle kıyafet listesi 0-3 ay diye düşündüm ama yeter mi yetmez mi bende bilmiyorum kafama göre yaptım
Hastane çıkışı fazla gibi canım özellkle 5 li olarak okadar almana grek yok bence 2 tNe alsan yeterli die düşünüorum

Brn kullanmadım ama görüntüye bakılırsa ilik açılmış o çırt kısmına yapışacak parça nasıl onu bi dene ordan geçiripte yapştrmalı olabilir

Bugün sağlık ocağına çağırmışlardı gittim kan idrar aldılar tansiyona baktılar bebek kalp atışlatına baktılar sonuçlar yarın çıkacak birde aşı için haftaya gel dedi tek doz olacak dedi. Cuma günüde doktor randevum var 9 da bakalım neler olacak umarım kendi doktorum muayene ederde cinsiyetide kesin netleştiririz artık

Amacını bilmiyorum ama ilik açılmış, etrafı dikişli

Kizlar bisey soracagim, benim gibi bebek icin Pamuk yastik ve yorgan dusunen var mi ? Elyaf sentetik birsey sonucta ama pamuk olsa mis gibi yatmaz mi ? Evet dersem annem yaptiracak
Bebekken kullanılmıyor pek ama ince yıkanabilecek birşey yapabilir.

2 yaşa kadar yastık kullanımı gelişim için zararlı. Hem de riskli. Uyurken bebek vücut sırt üstü ama kafa tam sağ ya da tam sol çevirip yatıyordu benimkiler. Ben de biraz bir tarafa biraz bir tarafa çevirdim yamuk olmadı. Eltim ilk çocuğunu hep ana kucağında yatırdı o da torbalanıyor gibiydi. Düz sert bir zemin değildi. Çocuk yamuk kaldı. Geçmedi kocaman çocuk hala kafa yamuk.
Bende erken almayacağım ama bir yanmanda sıkışırım diyorum nasıl yetişecek kızlar ikea beşik alacak olanlar var mı
Benim Ikea beşik var.

Sağ ol canım peki bebeğe başka kıyafet götürmek gerekiyor mu hastaneye
2 tskım götrmüştüm ben birde işte yedek sarmak için battaniye de aldım çıkarken birden fazlaya sarmak gerekebilir hava soğuk olacağı için. Tabi bu söyledklerm hastanede kalma süreside etkiler normal doğumda 1 gece sezeryanda 2 gece kalınıor devlette. İnsan unutuyor ya daha 2 sene önce doğum yaptım ama brbek ilk doğunca silmek için birşey istiyorlar. Sonrada bu yeni doğan gömlekler var ben o şeklde aldm zıbın şeklnde dedğilde 1 kat onları giydiriyorlar üstüne de normal hastane çıkışını giydiriyorlar. Birde benim tavsiyem kendinden ellikli kıyafetler oluo onlarda rahat etmiştm ben diğer türlü eldvenleri ellernden çıkartıolar sürekli. Başına bere şart ayakları elleri kapalı olsun eve gecince ellerini açmak isteyrn açar duruma göre özellikle emzirirken ellerini açmak önemli temas için. Yüzüne tülbent aldım puseti örtüyorum hasteneden çıkarken falan kmse görmüyor gerçi hava soğuk olacagı için ince bi battaniyede olabilir. Sarmak için kundan yani ince olacak şeklde onunda dışına battaniye ben o şeklde kullandım zaten yastık falan kullanılmıo. Emzik kaşık sağmak için malzeme bunlarda yanınızda bulunsun bide bence doğunca emzirp kaşıklada mama vermek iyi olur çnkü hemen sarılık oluolar başkada aklıma gelmıo gelirse yazarım canım

Kizlar bisey soracagim, benim gibi bebek icin Pamuk yastik ve yorgan dusunen var mi ? Elyaf sentetik birsey sonucta ama pamuk olsa mis gibi yatmaz mi ? Evet dersem annem yaptiracak
canm 2 yaşına kadar zaten yastık yorgan kullanmayacaksın. ondan sonra da küçük yastıkta yatamıyorlar. Normal bizim yastıklardan kullanıyor kızım. Yorgan yada herhangi bir battaniye hatta örtü bile asla üstüne örttürmüyor. Yazın çıplak, kışın uyku tulumuyla uyuyor :) O nedenle şuan yastık yorgan yaptırmak mantıksız bence. 2 yaşına geldiğinde duruma bakarsın.

bebeğin uyurken mutlaka sırt üstü uyuması öneriliyor. Hatta geçen bir video izlemiştim aynen böyle diyor bulabilirsem atarım. Ama uyanıkken bir sağa bir sola yatırabilirsiniz. Onda da yine yastığa gerek yok. Reflü yatakları bu anlamda da çok iyi oluyor. Yanlarda destek yastığı var sırtını onlara dayayıp yan çevirebiliyorsunuz rahatça. Ben kızımda hep öyle yaptım hiç şekil bozukluğu olmadı kafasında.

İmza kaşe. Tam olarak öyle. Yorgan asla örtülüdür. Uyku tulumu olmasa halimiz perisandı

Kuzum bizim Burda en fazla 2 ay yaz var , sonrasi hep soguk kar ve yagmurlu . Bana yorgan sart . Uyku tulumunu bahar aylarinda kullanabilirim en fazla. Ben yaptirayim da olmadi kullanmam

Aha annelik konusunda tecrübeli olduğum konu yatış. Çünkü reflüsü olan bir bebektik. Yatış bizim için önemliydi. Hatta eğitimde de vardı.

Biz yoğun bakımda devamlı yattığımızdan kafa şeklimiz için düz kafa yastığı almıştık. 2 ay sonra başladık kullanmaya. Normal yastık kullanılmıyor bebeklerde. Ya yastıksız ya da eğim ve sindirim için müslin örtü koyuyorduk. Buraya örnek resim atardım ybdan ama üzücü olabilir. Havlu rulo yapıp onun içine de yatırıyorduk. Bunları sadece eğim için yapıyorduk yani bir yastık amacıyla değil. Bu konuda reflü yatakları var kızımdan kalma bende mevcut. Onlar kullanışlı gerçekten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…