Çünkü bu şeker işi ne zayıflığa ne başka biseye bakıyor insan da kendinde hemen anlayamiyor açıkçası. En önemlisi hersey bebisler için. Benim durumum böyle mesajlar için teşekkür ederim hepinizeKızlar hepinize merhaba. Mesaj çok olunca hepinizi etiketlemeyi beceremedim telefondan insallah görürsünüz.
Ben bu zamana kadar özellikle son 2 ayda çok yürüyüş yaptım, sadece 3 kilo aldim
Bütün doktorlar çok iyi dedi, çünkü 80 kiloyla hamile kaldım.
Şeker olarak hiç belirti farketmedim, bugün endokrinolojiye çıktım tekrar bakıldı değerlere.
Dün şeker yüklemesinde açlık 103 1.saat tokluk 210, ikinci saat 149 çıkmıştı.
Bende şok oldum açıkçası değerleri yazıyorum ki fikir olsun.
Bugün açlık 87 tokluk 1. Saat 152 çıktı.
Doktor bütün değerlere baktı. 3 aylık şeker de bi tık yüksek çıkmış.
Ailemde kimsede şeker yok ne anne tarafı ne baba tarafı, ama annem bana hamileyken çok kilo almış ve ben 5 kilo doğmuşum. Tabi o zaman şeker ölçümü falan doğru düzgün bakılmadigi için annemde bilmiyor ama tahmini olarak kesin vardı diyoruz annemde. Bunu neden yazıyorum çünkü doktor bana şunu söyledi,
Sen şimdi diyelim dikkat etmedin, ilaç kullanmadın bebek kilolu doğabilir, organları büyük gelişebilir, hiç bisey olmasa dahi o çocuk 30 yaşına gelince şeker olarak onu etkiler dedi.
Bende bu yüzden annemden beni etkilediğini düşünüyorum. Çünkü ailede başka kimsede yok ve şuan aslında annemde şekerde yok.
Bugün doktor bana sabah öğle akşam toplam 9 ünite olarak insülin yazdı. 1 hafta günde 4 kere ölçüp 3 kere iğne atacağım. Doktor bu dönemden sonra şekerin daha da yükselecek gebelikten dolayı, o yüzden kullanalım dedi. Duruma göre bakicaz en çok ihtimalle gebelik sonuna kadar kullanırsın dedi.
O yuzden kızlar kararsız olan varsa mutlaka şekerine baktirsin,
Yaaa sen bunca zaman bu kadar güzel ve minnoş bir göbekten bizi nasıl mahrum edersiiiiin!Maşallah size bebeğiiim.
Geçmiş olsun canım şanslıyız ki kontrol sağlayıp önlem alıyoruzKızlar hepinize merhaba. Mesaj çok olunca hepinizi etiketlemeyi beceremedim telefondan insallah görürsünüz.
Ben bu zamana kadar özellikle son 2 ayda çok yürüyüş yaptım, sadece 3 kilo aldim
Şeker olarak hiç belirti farketmedim, bugün endokrinolojiye çıktım tekrar bakıldı değerlere.
Ailemde kimsede şeker yok ne anne tarafı ne baba tarafı, ama annem bana hamileyken çok kilo almış ve ben 5 kilo doğmuşum. Tabi o zaman şeker ölçümü falan doğru düzgün bakılmadigi için annemde bilmiyor ama tahmini olarak kesin vardı diyoruz annemde. Bunu neden yazıyorum çünkü doktor bana şunu söyledi,
Sen şimdi diyelim dikkat etmedin, ilaç kullanmadın bebek kilolu doğabilir, organları büyük gelişebilir, hiç bisey olmasa dahi o çocuk 30 yaşına gelince şeker olarak onu etkiler dedi.
Bende bu yüzden annemden beni etkilediğini düşünüyorum. Çünkü ailede başka kimsede yok ve şuan aslında annemde şekerde yok.
Bugün doktor bana sabah öğle akşam toplam 9 ünite olarak insülin yazdı. 1 hafta günde 4 kere ölçüp 3 kere iğne atacağım. Doktor bu dönemden sonra şekerin daha da yükselecek gebelikten dolayı, o yüzden kullanalım dedi. Duruma göre bakicaz en çok ihtimalle gebelik sonuna kadar kullanırsın dedi.
çok doğru söylüyorsunuz. bende cumartesi yaptıracağım. birde doğru mu hatırlıyorum sanırım sizde pcos vardı? bende de pcos var tüp bebek tedavisiyle gebe kaldım zaten. bu güne kadar şeker problemim olmadım kilo sorunum da yok ama pcos tan dolayı yatkın olduğumu düşünüyorum. bakalım göreceğiz.Kızlar hepinize merhaba. Mesaj çok olunca hepinizi etiketlemeyi beceremedim telefondan insallah görürsünüz.
Bende yaptırmıcaktım senden sonra karar verdim yaptırcam cnmKızlar hepinize merhaba. Mesaj çok olunca hepinizi etiketlemeyi beceremedim telefondan insallah görürsünüz.
Sagolasin canım, gerçekten bazen biseyleri bilmek ileri dönemde sorunlarımızı ortadan kaldırabilir.Geçmiş olsun canım şanslıyız ki kontrol sağlayıp önlem alıyoruzDoktorun ne güzel yönlendirmiş
Bende pcos yoktu canım doktorun dediğine göre hafif yumurta tembelliği ve çikolata kistim vardı. Zaten bende 1 buçuk sene sonra çok tedaviden sonra hamile kaldım. Insallah sizlerde bi sorun çıkmaz insallahhçok doğru söylüyorsunuz. bende cumartesi yaptıracağım. birde doğru mu hatırlıyorum sanırım sizde pcos vardı? bende de pcos var tüp bebek tedavisiyle gebe kaldım zaten. bu güne kadar şeker problemim olmadım kilo sorunum da yok ama pcos tan dolayı yatkın olduğumu düşünüyorum. bakalım göreceğiz.
En azından fikrin olur canım, aşağıda tekrar yazdım kadın doğum doktorunun dediğini de. Ekliyorum buraya. Ama inşallah sizlerden bisey çıkmaz ben başımdan geçeni anlatarak olanı anlatmaya çalıştım. Güzel haberlerinizi bekliyorum sorunsuz hamilelikleriniz olsun insallahhhBende yaptırmıcaktım senden sonra karar verdim yaptırcam cnm
Sagolasin canım, gerçekten bazen biseyleri bilmek ileri dönemde sorunlarımızı ortadan kaldırabilir.
Bu arada bana memleketteki kadın doğum uzmanım da şeker yüklemesi yaptiracak misin diye ilk önce sordu. Bende evet merak ediyorum sizin görüşünüz ne dedim.
Doktor bana, ben yapılmasını öneriyorum çünkü hastalar bazen bana şeker verecekler ee tabi şekerim yüksek çıkacak diye söylüyorlar dedi.
Ama şeker, insülin direnci birden ortaya çıkan şeyler değil, bu zamana kadar dikkat etmediklerin çıkacak orda dedi. Mesela benim ablam zayıftı ama çikolata kahve çok tüketirdi bende öyle. Onda da daha az değerle gebelik şekeri çıktı bende kiloya bağlı daha fazla.
Doktor zaten o suyun 2 3 dilim baklavaya eşit olduğunu bu zamana kadar hiç mi tatlı yemedin mesela diyerek sordu. Yani demek istedigi bizim bu zamana kadar dikkat etmediğimiz ne varsa, o an 2 3 dilim baklava yiyince sekerimizin ne kadar çıkacağı vucudun nasil tepki verecegi gibi biseye bağlanıyor sonuç. O yüzden kararsız kalan arkadaşlarım varsa baktirsin diyorum, ben gerçekten 200 üstüne çıkınca hiç vücutta hissetmedim bunu
Örnek vereyim birde, kayinvalidem şeker hastası baya baya hemde ailesinde de herkes şeker hastası. Sanırım 30lu yaşlarda birden şeker komasına girince farkediyorlar durumu. O zamana kadar farketmemis bile
Kararsız olanlar varsa en azindan açlık tokluk değerine ve 3 aylık şekerine baktirip yükselmeye meyilliyse Doktor yönlendirmesiyle farkına varabilirler
Anladım canım benim annemde 32 yaşında farketti söylediğim gibi koma ile o yüzden çok mühim atlanmaması gereken bir tetkikSagolasin canım, gerçekten bazen biseyleri bilmek ileri dönemde sorunlarımızı ortadan kaldırabilir.
Bu arada bana memleketteki kadın doğum uzmanım da şeker yüklemesi yaptiracak misin diye ilk önce sordu. Bende evet merak ediyorum sizin görüşünüz ne dedim.
Doktor bana, ben yapılmasını öneriyorum çünkü hastalar bazen bana şeker verecekler ee tabi şekerim yüksek çıkacak diye söylüyorlar dedi.
Ama şeker, insülin direnci birden ortaya çıkan şeyler değil, bu zamana kadar dikkat etmediklerin çıkacak orda dedi. Mesela benim ablam zayıftı ama çikolata kahve çok tüketirdi bende öyle. Onda da daha az değerle gebelik şekeri çıktı bende kiloya bağlı daha fazla.
Doktor zaten o suyun 2 3 dilim baklavaya eşit olduğunu bu zamana kadar hiç mi tatlı yemedin mesela diyerek sordu. Yani demek istedigi bizim bu zamana kadar dikkat etmediğimiz ne varsa, o an 2 3 dilim baklava yiyince sekerimizin ne kadar çıkacağı vucudun nasil tepki verecegi gibi biseye bağlanıyor sonuç. O yüzden kararsız kalan arkadaşlarım varsa baktirsin diyorum, ben gerçekten 200 üstüne çıkınca hiç vücutta hissetmedim bunu
Örnek vereyim birde, kayinvalidem şeker hastası baya baya hemde ailesinde de herkes şeker hastası. Sanırım 30lu yaşlarda birden şeker komasına girince farkediyorlar durumu. O zamana kadar farketmemis bile
Kararsız olanlar varsa en azindan açlık tokluk değerine ve 3 aylık şekerine baktirip yükselmeye meyilliyse Doktor yönlendirmesiyle farkına varabilirler
yahu sana maşallah :)
kuzum yeniden geçmiş olsun.Kızlar hepinize merhaba. Mesaj çok olunca hepinizi etiketlemeyi beceremedim telefondan insallah görürsünüz.
Kesinlikle canım en önemlisi şuan bebisleri etkiliyor sorunsuz gebeliklerimiz olsun insallahAnladım canım benim annemde 32 yaşında farketti söylediğim gibi koma ile o yüzden çok mühim atlanmaması gereken bir tetkik
Sagolasin yavrum, diyet olarak bisey demedi benimde yorgunluktan o an aklımdan çıktı ama bana zaten yürüyüş yapıp çok az kilo aldigim için, (bu arada gerçekten kilo almaya çok çok meyilliyim) çok iyi az almışsın diyip O konuda fazla bisey söylemedi. Sadece bu saatten sonra son aylara doğru daha da şekerim artacağı için diyet ve yürüyüş tek başına fayda edemeyebilir 1 hafta insulinle değerlerine bi bakalım dediyahu sana maşallah :)
ne de yakışmış mavi mavi.
cumartesi bi daha bekleriz ama atmamazlık etme :)
kuzum yeniden geçmiş olsun.
peki diyet verildi mi?
bu arada gerçekten seni alkışlıyorum yürüyüşe dikkat ederek önlemini zaten almaya başlamıştın. bundan sonra yürüyüş, dikkatli beslenme vs ile önlem alarak hiçbir sorun yaşamadan geçireceksin bu 3 ayı inşallah.
Doktorunun yaklaşımını tutumunu iletişimini çok beğendim. o zaten gerek görürse diyetisyene de yönlendirir belli ki.Sagolasin yavrum, diyet olarak bisey demedi benimde yorgunluktan o an aklımdan çıktı ama bana zaten yürüyüş yapıp çok az kilo aldigim için, (bu arada gerçekten kilo almaya çok çok meyilliyim) çok iyi az almışsın diyip O konuda fazla bisey söylemedi. Sadece bu saatten sonra son aylara doğru daha da şekerim artacağı için diyet ve yürüyüş tek başına fayda edemeyebilir 1 hafta insulinle değerlerine bi bakalım dedi
Ama ben kesinlikle özellikle tatlı konusunda pek kendimi tutamazdim daha da dikkat etmeye calisicam
Aynen canım ben burda olmayacağım dedim WhatsApp üzerinden doguma kadar haberlesebiliriz dedi. İnsallah böyle devam eder çünkü endokrinoloji doktoru da yok. Devlete de direk sıra vermiyorlar önce dahiliye doktoruna görünüp daha sonra yonlendirirse cikabilirsiniz diye yaziyordu mhrsde. Etmeye calisicam canım senin ne zaman bakilacakDoktorunun yaklaşımını tutumunu iletişimini çok beğendim. o zaten gerek görürse diyetisyene de yönlendirir belli ki.
sen de elinden geldiğince dikkat et tabi şimdilik
Çok iyi gerçekten gittiğin şehirden de yazarsın hem.Aynen canım ben burda olmayacağım dedim WhatsApp üzerinden doguma kadar haberlesebiliriz dedi. İnsallah böyle devam eder çünkü endokrinoloji doktoru da yok. Devlete de direk sıra vermiyorlar önce dahiliye doktoruna görünüp daha sonra yonlendirirse cikabilirsiniz diye yaziyordu mhrsde. Etmeye calisicam canım senin ne zaman bakilacak
İnşallah bi sıkıntı çıkmaz hiç birinizde canım sadece normal diyip için rahatlamış olsun inşallahÇok iyi gerçekten gittiğin şehirden de yazarsın hem.
ben de cumartesi günü yaptıracağım canım
bakalım cok merak ettim.
ya inşallah kimse böyle dertlerle uğraşmasın tabiİnşallah bi sıkıntı çıkmaz hiç birinizde canım sadece normal diyip için rahatlamış olsun inşallah
bende multivitamini birakmak istiyorum artik, gidince soylicem doktoruma .Merhabalar, bilgilendirme amaçlı yazıyorum karaciğer enzimlerim çok yüksek çıkmıştı doktor tüm vitamin ve demir ilaçlarını kestirdi onlar yukseltebiliyormus sizinde bilginiz olsun 2 hafta sonra tekrar tahlil vereceğim insallah duser. Herkesin gebeliği cokk güzel ve rahat geçer inşallah
bende tansiyon aleti yillardir omron kullaniyorum, cok memnunumAtes olcer ben braun dusunuyordum ama biraz pahali. Bu sabah omronunkini gordum daha uygun fiyatli omron da iyi bir marka aklinizda olsun. ortam sicakligini mamanin sicakligini falan da olcebiliyormus sanirim.
Biberon olarak gaz onleyici olanlari varmis , avente de var dr. browns da da , bana arkadasim ondan al dedi cok faydasi oluyormus gaz icin. sanirim bnde ondan alacagimBiberon Philips avent kucuk boy cam olanından aldım, aslında Tommee Tippee’yi de cok övüyorlar ama şimdilik tercihim avent oldu, gerektiğinde her yerde bulunabilen şeyler olduğu icin bi tane kucuk yeter diye düşündüm,
Ateş ölçer Braun ve Omron arasında kaldım ama omronda karar kıldım, kulaktan ateş ölçer bu arada, cunku yenidoğan bebekler için kulaktan ölçüm daha doğru sonuç veriyormuş. Pişik kremi mustela 1-2-3 aldım en temiz içerikli pişik kremi seçilmiş, bol bol aldım bundan, yenidoğan şampuan ve yağlarını da mustela aldım.
Serum fizyolojik aldım otribebe, onlar da neredeyse her emzirmede kullanılmalı dedikleri icin onlardan da aldım baya…
Odasını sorma ya nasıl heyecanlıyım bir an önce yerleştirmek için
oyy masalllaahh
Bende odasına beyaz ahşap kombin yapıcam bakalım ortaya ne çıkacakBende beyazını beğendim canm alıcam sanırım dolabı beyaz oldu onla uyunlu olsun dedim
Öyle tabi canım ama olmaması daha iyi. Dediğin gibi dermansız dert olmasın amin inşallahya inşallah kimse böyle dertlerle uğraşmasın tabi
ama çıkarsa da çok üzülmem. yani allah dermansız dert vermesin hiçbirimize, sen de böyle düşün.
en azından öğrendin ve önlemini alacaksın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?