2022 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğin Cinsiyeti...

• Ankete Katılan
    206
  • Anket Kapalı .
Merhaba, daha önce vajinal doğum yaptınız mı?

Canim galiba sendin karistirmiyorsam ağrıları olan kasilmasi felan olan yanlış mıyım?
çok geçmiş olsun. idrar torbası durumuna çok yabancıyım. nasıl teşhis etti doktor?
beni de karından muayene etmişti sadece.

ben gebeliğimin başından beri günlük progestan ve sanırım haftalık iğne diye bahsettiğiniz proluton iğne kullanıyorum.
bunları önlem amaçlı vermiş olabilir çünkü benim başından beri riskli addedilen bi gebeliğim olduğu için 5. haftadan beri kullanıyorum devam edicez.

kasılmalar ile alakalı kendimce teorilerim var.
hafif serin havalarda özellikle kasılmalarım artıyor. gaz sancıları çok tetikliyor.
yatınca sabit pozisyonda durmam lazım, dönmeye başlayınca kasılmalarım başlıyor durmuyor kalkmam gerekiyor.
keza kabızlık da artırıyor şiddetini.
yavaş tempolu yürüyüşlerde kasılmalar olsa bile uzun vadede rahatlama getirdiğini farkettim.
bol su(kasılma anlarında da), magnezyum destekleri artık Allahın bi emri zaten.

siz de biraz kendinizi dinleyin ne iyi geliyor ne gelmiyor ona göre rota çizmeye çalışın.
geçmeyen ve sık aralıklı ağrılı kasılmalarda ne olur ne olmaz o anda doktora başvurmakta fayda var.
bir daha aynı sıklıkla tekrarlarsa ben de muhakkak gideceğim.

Doktor ben soyleyince alttan muayene etti soyledi ışte anlamadım ona dayanarak mi verdi yoksa agrilarim var diye mi onu bilmedim. 3 gün cok kötüydüm özellikle ogleden sonra başlıyordu ağrılarım kasilmalar zaten normalde de ağrım var karnim aşağıda baya iç bacak alt karin bunlar zaten sürekli olan ağrılarım evim büyük 2 çocuğum var mesela hangi gün evi supursem agrilardan yuruyemeyecek hale geliyorum sanki çocuk benden düştü düşecek yada çok yurusem ayakta çok dursam bunlar çok etkiliyor beni. Ama kasilmada ne etkiliyor onu bilemiyorum ışte

alttan muayenede farketmiş o zaman.
yani maalesef evi süpürmeyin eğilmeyin ben eğilmeyi ciddi oranda bıraktım. anında sertleşiyordum ağrılı şekilde.
aşağıya dediğiniz gibi çok baskı hissediyordum
düzenli yürüyorum 2-3 gündür. çok değil yarım saat hafif tempolu nasıl rahat hissedeceksem.
önceden tüm kasılmalarım aşağıda ve baskı hissiyle birlikte sancılı olurken dünden beri farkediyorum ki karnım yukarı cıktı bebek hareketlendi yeniden. 2 gündür havalar da sıcak yeniden şükür.
sertleşmeler olduğunda da yukarıdan göbek deliği ve üst kısımları sertleşiyor. ağrı eslik etmiyor. biraz nefes aldım sonunda.
biraz dinlenin ve daha yumusak hareket edin imkanınız varsa. bırakın evi de süpürmeyiverin.
yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik artık.

Çok şükür insaallah dahada iyi olursun. Ben yürüyüşe çıkmak istiyorum aslında ama ınan ancak ev işi felan yapiyorum malum iki çocuk var o bana yürüyüş olarak yetiyor simdilik çünkü dediğim gibi yurudugumdede ağrım cok oluyor o gün . Büyük temizlik yapmamak icin zor tutuyorum kendimi birşey olur diye korkuyorum yoksa yapmak istiyorum çünkü evim kirlendi baya öylece duruyor anca battaniye carsaf örtü yazlık kışlık bunları yapabildim hergun az az bu ara geceleride ağrım cok oluyor ondan korkuyorum yapmaya Allah hepimizin yardımcısi olsun çok zor

Şöyle birşey de var benim yardımcı olacak kimsem mecbur is bana kalıyor bazen esim yardım ediyor sağolsun ama onunda işi zor tunelde çalışıyor. bazen de kalıyor ama ev kirli olunca yada dağınık daha cok stres oluyorum böyle gidiyor iste

Yok hayır iki kızım var ikiside sezeryan.
Vajinal doğum sonrası ve kabızlıkla beraber yanlardan destek alarak tuvaletini yapma sonucunda meydana gelebildiğini okumuştum.

Ağrı ve kasılmaların sebebi idrar torbasındaki sarkma değildir, bu haftalarda çoğumuz şiddetli ağrılar ve kasılmalar yaşıyoruz, inşallah doğumdan sonra halledilir idrar torbasındaki sarkma, kolay bir ameliyat olduğu söyleniyor. Çok geçmiş olsun.

Çok sagol Allah razı olsun ilk defa duydum ben ondan şaşırdım baya

Geçmiş olsun bendede ilk yuklemede şekerim çok yüksek çıktı şimdi ikinci yükleme yapilcak acaba sizin kaç gün arayla yapıldı

şuan iyi olmaya odaklanmalısınız.
yürüyüş dediğim inan ben de kapının önüne inip apartmanın etrafında bi 10 tur atıp geri çıkıyorum yarım saatcik :)
ev işi yaparkenki hareket ve yürüme ile bir değil, evde odadan odaya gidip gelmek bile bitiriyor beni.
valla ev temizliğini bana sor bi de. iyi hissedersem ufak ufak topluyorum bi yerleri.
artık bi seferlik doğum öncesi yardıma birini alıcam kapı pencere banyo girsin temizlesin diye.
subat basından beri yatıştayım bi allahın kulu da geleyim de şu kızın evini dip köşe temizleyeyim demedi
ben de genelde bi yemek yapıyorum. bulasık makinesini eşime boşalttırıyorum.
ben de tekim gurbetteyiz eşim de yoğun çalışıyor geç geliyor hep.
şuan bebeden kıymetli değil ev işi.
risk almayın bırakın kalsın.

aynen sartlar guzel ama sosyal devlet mantigi oldugu icin yillik 100 bin $ da yapsan ayni parayi aliyorsun , o kotuister istemez ev butcen etkileniyor. Biraz daha maasima yakin bir para alsaydim daha mutlu olurdum sahsen

Benimde patromlarim erken donermiyim gibisinden sordu da , ben de dedim ki “ izne ciktigim gub telefonumu sessize aliyorum , iznim bitene kadar da acmiyorum sesini “ sonra ok fln dediler
Yaa siz sadece eşinizle mi yaşıyorsunuz orda
evet esimle birlikteyiz ama annem ile babam gelicek bir 6 ay fln ilk etapda kalicaklar bizimle , daha sonra ben is hayatina donunce gelip bir sene kalicaklar cocuk yuvaya baslayana kadar . 1 yasinda cok kucuk oluyor yuvaya vermek istemiyorum .
Ben zaten bir paket 1 numara ve 2 numara alicam . yeni dogan da son ultroson da bebegin kilosuna gore krar vericem . elimde kalsin istemiyorum bos yere .

muslin bende aldim ya 6 tane fln her seye kullaniliyormus .
Kızlar ayrıntılı ultrasonda birşey çıkmadı çok şükür . Hatta doktor da şaşırdı öyle birşey görmedim duymadım diye şimdi tekrar kendi doktorumun yanına gireceğim
ohh cok sukur canim , gozun aydin
Valla yapıcak bişey yok babası dedim o kadar istedin çişine kakasına katlanacaksın artık iyi denk getirmişsin valla kuşum
benim ki gecen gun “ bu yikanan bezlerden mi alsak “ dedi bende “ sen yikicaksan, pokunu siyrcaksan , ben ok yim , alalim “ dedim .

Sonuc 1 kutu prima ile eve donduk

Eklentiler

• 336BF6EF-11F5-410D-BD6C-C080EAB0E024.webp
    24,1 KB · Görüntüleme: 88
hangisi ucuz ve temizse alır geçerim ya abartamam.
hazır ıslak mendili bile sudan geçirip kullanma saykoluğu yapabilirim vaktim olduğu zamanlarda

75 lik yükleme için bile 1. saat yüksek sanırım

Ay valla detaylarda da pek boğulmaya gerek yok. Pişik olayına dikkat ettik mi gerisi kolaay

Anne baba gelmesi çok iyi olmuş destek her türlü iyidir ya. Hele siz yabancı yerdesiniz bide. Ya tabi kii maaşa yakın bir şey olsa sorun yokta gene de darısı Türkiyeye diyeliim o imkanların

Anne baba gelmesi çok iyi olmuş destek her türlü iyidir ya. Hele siz yabancı yerdesiniz bide. Ya tabi kii maaşa yakın bir şey olsa sorun yokta gene de darısı Türkiyeye diyeliim o imkanların
Birde ilk torun onlarda cok heycanli

Turkiye gercekten cocuk yapin diye bagirirken , yardimin olmamasi , iznin cok az olmasi vs cok sacma . isin kotu tarafi ben saglik sektorunde calisiyordum Turkiye de iken , bu butun suriyelilerin fln işi olmadigi halde hem sagliktan bedava faydalaniyorlar hemde her turlu destek para aliyorlar bizim vergilerimiz sayesinde . Insanin kanina dokuyor , biz burda iki bezin , islak mendilin hesabin yaparken , insanlarin elini kolunu sallayarak herseyden bedava faydalanmalari. Neyse cok doluyum bu konuda , cok sey gordugum icin

Tam dalacağım konular biz hala burda yaşıyoruz anacııım bi de bize sor

Tam dalacağım konular biz hala burda yaşıyoruz anacııım bi de bize sor
Kuzum benim ailemde orada yasiyor, biz de sonsuza kadar burada yasamak istemiyoruz. bir 15-20 seney temelli ulkemize döneriz diye hep planlar yapiyoruz.

emekli babam , adama gelmis 1900 tl elektrik faturasi.
adam emekli ikramiyesi ve abimin yardimiyla kucuk bir daire aldi kusadasinda . dogal gaz yok , bizde soba kursunlr istemedik , yaslandilar artik . Ufo kullaniyorlar kis aylarinda , gelen faturaya bak . Bu adam 3500 tl maas aliyor. Neye yetsin parasi.

Hadi eskiden 3-5 ustune ekleyip insanlar emekli ikramiyesiyle kendilerine ev veya araba alabiliyordu, simdi oda yok.

Ben gene univ deyken fln simdiki genclik gbi umutsuz degildik ama kuzenlerim 14-15 yasinda cocuklar hayattan bikmislar .

Gocmek zaten kendi basina cok zor surec , senin ne egitimi ne de kariyerini sayiyorlar sen illa kendini ispatlayana kadar . he ama biz oyle bizim ulkemizdeki gocmenler gibi degiliz, calisip yillarid vergilerimizi oduyoruz. zaten vergisini odenemeyene zirnik koklatmiyor buralarda .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…