Merhaba, daha önce vajinal doğum yaptınız mı?Arkadaşlar merhaba hepinize umarım hepiniz iyisinizdir. Okumaya çalışıyorum burayı pek yazamıyorum. Ben bugün kontrol icin gittim baya ağrım oluyor benim alt karinda kasiklarda ve bacaklarimda bir arkadaşımız daha var onunla ağrılarımiz benziyor aslında çünkü benimde ayriyetten kasilmalarim oluyor e o esnada aşırı tuvalet ihtiyaci da oluyor. Birde çok afedersiniz tuvalete giderken farkettim elime bir şişlik geliyor doktor bugün muayene etti ısrar torban aşağı sarkmış dedi bana progestan verdi bide haftalık iğne kullanacaksin dedi sordum cevap vermedi o an anlamadım o durumdan dolayı mi ağrılarımdan dolayı mi aklıma takildi böyle birşey yasayan duyan varmı aranızda belki yardımcı olursunuz bana. Birde bugun 25+ 2 gunluk olduk 780 gram yaziyor nasil sizce kilosu? Hepimiz insaallah sağlikla bebeklerimize kavusuruz zamanında
Yok hayır iki kızım var ikiside sezeryan.Merhaba, daha önce vajinal doğum yaptınız mı?
Arkadaşlar merhaba hepinize umarım hepiniz iyisinizdir. Okumaya çalışıyorum burayı pek yazamıyorum. Ben bugün kontrol icin gittim baya ağrım oluyor benim alt karinda kasiklarda ve bacaklarimda bir arkadaşımız daha var onunla ağrılarımiz benziyor aslında çünkü benimde ayriyetten kasilmalarim oluyor e o esnada aşırı tuvalet ihtiyaci da oluyor. Birde çok afedersiniz tuvalete giderken farkettim elime bir şişlik geliyor doktor bugün muayene etti ısrar torban aşağı sarkmış dedi bana progestan verdi bide haftalık iğne kullanacaksin dedi sordum cevap vermedi o an anlamadım o durumdan dolayı mi ağrılarımdan dolayı mi aklıma takildi böyle birşey yasayan duyan varmı aranızda belki yardımcı olursunuz bana. Birde bugun 25+ 2 gunluk olduk 780 gram yaziyor nasil sizce kilosu? Hepimiz insaallah sağlikla bebeklerimize kavusuruz zamanında
çok geçmiş olsun. idrar torbası durumuna çok yabancıyım. nasıl teşhis etti doktor?Canim galiba sendin karistirmiyorsam ağrıları olan kasilmasi felan olan yanlış mıyım?
Doktor ben soyleyince alttan muayene etti soyledi ışte anlamadım ona dayanarak mi verdi yoksa agrilarim var diye mi onu bilmedim. 3 gün cok kötüydüm özellikle ogleden sonra başlıyordu ağrılarım kasilmalar zaten normalde de ağrım var karnim aşağıda baya iç bacak alt karin bunlar zaten sürekli olan ağrılarım evim büyük 2 çocuğum var mesela hangi gün evi supursem agrilardan yuruyemeyecek hale geliyorum sanki çocuk benden düştü düşecek yada çok yurusem ayakta çok dursam bunlar çok etkiliyor beni. Ama kasilmada ne etkiliyor onu bilemiyorum ışteçok geçmiş olsun. idrar torbası durumuna çok yabancıyım. nasıl teşhis etti doktor?
beni de karından muayene etmişti sadece.
ben gebeliğimin başından beri günlük progestan ve sanırım haftalık iğne diye bahsettiğiniz proluton iğne kullanıyorum.
bunları önlem amaçlı vermiş olabilir çünkü benim başından beri riskli addedilen bi gebeliğim olduğu için 5. haftadan beri kullanıyorum devam edicez.
kasılmalar ile alakalı kendimce teorilerim var.
hafif serin havalarda özellikle kasılmalarım artıyor. gaz sancıları çok tetikliyor.
yatınca sabit pozisyonda durmam lazım, dönmeye başlayınca kasılmalarım başlıyor durmuyor kalkmam gerekiyor.
keza kabızlık da artırıyor şiddetini.
yavaş tempolu yürüyüşlerde kasılmalar olsa bile uzun vadede rahatlama getirdiğini farkettim.
bol su(kasılma anlarında da), magnezyum destekleri artık Allahın bi emri zaten.
siz de biraz kendinizi dinleyin ne iyi geliyor ne gelmiyor ona göre rota çizmeye çalışın.
geçmeyen ve sık aralıklı ağrılı kasılmalarda ne olur ne olmaz o anda doktora başvurmakta fayda var.
bir daha aynı sıklıkla tekrarlarsa ben de muhakkak gideceğim.
alttan muayenede farketmiş o zaman.Doktor ben soyleyince alttan muayene etti soyledi ışte anlamadım ona dayanarak mi verdi yoksa agrilarim var diye mi onu bilmedim. 3 gün cok kötüydüm özellikle ogleden sonra başlıyordu ağrılarım kasilmalar zaten normalde de ağrım var karnim aşağıda baya iç bacak alt karin bunlar zaten sürekli olan ağrılarım evim büyük 2 çocuğum var mesela hangi gün evi supursem agrilardan yuruyemeyecek hale geliyorum sanki çocuk benden düştü düşecek yada çok yurusem ayakta çok dursam bunlar çok etkiliyor beni. Ama kasilmada ne etkiliyor onu bilemiyorum ışte
Çok şükür insaallah dahada iyi olursun. Ben yürüyüşe çıkmak istiyorum aslında ama ınan ancak ev işi felan yapiyorum malum iki çocuk var o bana yürüyüş olarak yetiyor simdilik çünkü dediğim gibi yurudugumdede ağrım cok oluyor o gün . Büyük temizlik yapmamak icin zor tutuyorum kendimi birşey olur diye korkuyorum yoksa yapmak istiyorum çünkü evim kirlendi baya öylece duruyor anca battaniye carsaf örtü yazlık kışlık bunları yapabildim hergun az az bu ara geceleride ağrım cok oluyor ondan korkuyorum yapmaya Allah hepimizin yardımcısi olsun çok zoralttan muayenede farketmiş o zaman.
yani maalesef evi süpürmeyin eğilmeyin ben eğilmeyi ciddi oranda bıraktım. anında sertleşiyordum ağrılı şekilde.
aşağıya dediğiniz gibi çok baskı hissediyordum
düzenli yürüyorum 2-3 gündür. çok değil yarım saat hafif tempolu nasıl rahat hissedeceksem.
önceden tüm kasılmalarım aşağıda ve baskı hissiyle birlikte sancılı olurken dünden beri farkediyorum ki karnım yukarı cıktı bebek hareketlendi yeniden. 2 gündür havalar da sıcak yeniden şükür.
sertleşmeler olduğunda da yukarıdan göbek deliği ve üst kısımları sertleşiyor. ağrı eslik etmiyor. biraz nefes aldım sonunda.
biraz dinlenin ve daha yumusak hareket edin imkanınız varsa. bırakın evi de süpürmeyiverin.
yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik artık.
Şöyle birşey de var benim yardımcı olacak kimsem mecbur is bana kalıyor bazen esim yardım ediyor sağolsun ama onunda işi zor tunelde çalışıyor. bazen de kalıyor ama ev kirli olunca yada dağınık daha cok stres oluyorum böyle gidiyor istealttan muayenede farketmiş o zaman.
yani maalesef evi süpürmeyin eğilmeyin ben eğilmeyi ciddi oranda bıraktım. anında sertleşiyordum ağrılı şekilde.
aşağıya dediğiniz gibi çok baskı hissediyordum
düzenli yürüyorum 2-3 gündür. çok değil yarım saat hafif tempolu nasıl rahat hissedeceksem.
önceden tüm kasılmalarım aşağıda ve baskı hissiyle birlikte sancılı olurken dünden beri farkediyorum ki karnım yukarı cıktı bebek hareketlendi yeniden. 2 gündür havalar da sıcak yeniden şükür.
sertleşmeler olduğunda da yukarıdan göbek deliği ve üst kısımları sertleşiyor. ağrı eslik etmiyor. biraz nefes aldım sonunda.
biraz dinlenin ve daha yumusak hareket edin imkanınız varsa. bırakın evi de süpürmeyiverin.
yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik artık.
Vajinal doğum sonrası ve kabızlıkla beraber yanlardan destek alarak tuvaletini yapma sonucunda meydana gelebildiğini okumuştum.Yok hayır iki kızım var ikiside sezeryan.
Çok sagol Allah razı olsun ilk defa duydum ben ondan şaşırdım bayaVajinal doğum sonrası ve kabızlıkla beraber yanlardan destek alarak tuvaletini yapma sonucunda meydana gelebildiğini okumuştum.
Ağrı ve kasılmaların sebebi idrar torbasındaki sarkma değildir, bu haftalarda çoğumuz şiddetli ağrılar ve kasılmalar yaşıyoruz, inşallah doğumdan sonra halledilir idrar torbasındaki sarkma, kolay bir ameliyat olduğu söyleniyor. Çok geçmiş olsun.
Geçmiş olsun bendede ilk yuklemede şekerim çok yüksek çıktı şimdi ikinci yükleme yapilcak acaba sizin kaç gün arayla yapıldıevet kızlar 100 gramlık yüklemem de yapıldı. gebelik şekerim olduğu kesinleşti. doktor dahiliyeye yönlendirdi. gebeliğin bu haftalarında herhangi bir sıkıntı yaratmaz doğuma yakın sıkıntı yaratır dedi artık dikkat ediyorum bakalım dahiliyeye de gideceğim en yakın zamanda.
Çok şükür insaallah dahada iyi olursun. Ben yürüyüşe çıkmak istiyorum aslında ama ınan ancak ev işi felan yapiyorum malum iki çocuk var o bana yürüyüş olarak yetiyor simdilik çünkü dediğim gibi yurudugumdede ağrım cok oluyor o gün . Büyük temizlik yapmamak icin zor tutuyorum kendimi birşey olur diye korkuyorum yoksa yapmak istiyorum çünkü evim kirlendi baya öylece duruyor anca battaniye carsaf örtü yazlık kışlık bunları yapabildim hergun az az bu ara geceleride ağrım cok oluyor ondan korkuyorum yapmaya Allah hepimizin yardımcısi olsun çok zor
Şöyle birşey de var benim yardımcı olacak kimsem mecbur is bana kalıyor bazen esim yardım ediyor sağolsun ama onunda işi zor tunelde çalışıyor. bazen de kalıyor ama ev kirli olunca yada dağınık daha cok stres oluyorum böyle gidiyor iste
aynen sartlar guzel ama sosyal devlet mantigi oldugu icin yillik 100 bin $ da yapsan ayni parayi aliyorsun , o kotuŞartlar iyi geldi ya 48 hafta kullandın diyelim Allah nasip ederse 12 aylık bebiş olacak. Bizim ülkemizde bari 6 aylık olurken bırakma imkanı olsa ya en azından ek gıdaya başlangıc yaparsın. Ama 3-3,5 aylık bebişi bırakıyorsub maalasef. Oda 37. Haftaya kadar çalışacak gücü kendinde bulursan
evet esimle birlikteyiz ama annem ile babam gelicek bir 6 ay fln ilk etapda kalicaklar bizimle , daha sonra ben is hayatina donunce gelip bir sene kalicaklar cocuk yuvaya baslayana kadar . 1 yasinda cok kucuk oluyor yuvaya vermek istemiyorum .Yaasiz sadece eşinizle mi yaşıyorsunuz orda
Ben zaten bir paket 1 numara ve 2 numara alicam . yeni dogan da son ultroson da bebegin kilosuna gore krar vericem . elimde kalsin istemiyorum bos yere .Kızlar bez stoklama konusunu daha önce konuşuldu ama gene siz fazla almayın derim satarım derseniz o ayrı tabi. Kuzenimin cocugu 40 günlük oldu 3 numaralı beze geçiş yapacaklar ellerinde bissürü 2 numara kalıyor. O kadar hızlı büyüyorlar ki insan şaşırıyor. Kıyafet desen öyle zaten bizimkiler kış bebeği olacak dışarda gezemiycez sürekli gene içimizde kalmasın alalım güzel kıyafetler ama 1-2 kez anca giyiyorlar evde iş görecek kıyafetlere yönelelim bence. Bazı kıyafetleri giydirememişler bile çocuğa. Birde şu ince müslinler çok iş görüyormuş kalın battaniyeler vs uğraşmaktansa ince müslin edilenim bol bol yattıgı yere, ğzerine, kundağa vs çok amaçlı kullanım zaten. Erkek bebek anneleri olarakta erkek bebeklerde bezi açınca işeme olayları çok oluyormuş onun içinde bezi açın geri kapatın 1 dk filan bekleyin diyorlar yoksa bize ne örtü ne kıyafet dayanır
ohh cok sukur canim , gozun aydinKızlar ayrıntılı ultrasonda birşey çıkmadı çok şükür . Hatta doktor da şaşırdı öyle birşey görmedim duymadım diye şimdi tekrar kendi doktorumun yanına gireceğim
benim ki gecen gun “ bu yikanan bezlerden mi alsak “ dediValla yapıcak bişey yok babası dedim o kadar istedin çişine kakasına katlanacaksın artıkiyi denk getirmişsin valla kuşum
hangisi ucuz ve temizse alır geçerim ya abartamam.
hazır ıslak mendili bile sudan geçirip kullanma saykoluğu yapabilirim vaktim olduğu zamanlarda
75 lik yükleme için bile 1. saat yüksek sanırım
aynen sartlar guzel ama sosyal devlet mantigi oldugu icin yillik 100 bin $ da yapsan ayni parayi aliyorsun , o kotuister istemez ev butcen etkileniyor. Biraz daha maasima yakin bir para alsaydim daha mutlu olurdum sahsen
Benimde patromlarim erken donermiyim gibisinden sordu da , ben de dedim ki “ izne ciktigim gub telefonumu sessize aliyorum , iznim bitene kadar da acmiyorum sesini “sonra ok fln dediler
evet esimle birlikteyiz ama annem ile babam gelicek bir 6 ay fln ilk etapda kalicaklar bizimle , daha sonra ben is hayatina donunce gelip bir sene kalicaklar cocuk yuvaya baslayana kadar . 1 yasinda cok kucuk oluyor yuvaya vermek istemiyorum .
Ben zaten bir paket 1 numara ve 2 numara alicam . yeni dogan da son ultroson da bebegin kilosuna gore krar vericem . elimde kalsin istemiyorum bos yere .
muslin bende aldim ya 6 tane fln her seye kullaniliyormus .
ohh cok sukur canim , gozun aydin
benim ki gecen gun “ bu yikanan bezlerden mi alsak “ dedibende “ sen yikicaksan, pokunu siyrcaksan , ben ok yim , alalim “ dedim .
Sonuc 1 kutu prima ile eve donduk
Benimki çok cesur, dün diyor ki; “ Yıkanan bezlerden alalım mı, ben yıkarım.”benim ki gecen gun “ bu yikanan bezlerden mi alsak “ dedibende “ sen yikicaksan, pokunu siyrcaksan , ben ok yim , alalim “ dedim .
Sonuc 1 kutu prima ile eve donduk
Birde ilk torun onlarda cok heycanliAnne baba gelmesi çok iyi olmuş destek her türlü iyidir ya. Hele siz yabancı yerdesiniz bide. Ya tabi kii maaşa yakın bir şey olsa sorun yokta gene de darısı Türkiyeye diyeliim o imkanların
teklif guzel , bence degerlendirBenimki çok cesur, dün diyor ki; “ Yıkanan bezlerden alalım mı, ben yıkarım.”
Tam dalacağım konularBirde ilk torun onlarda cok heycanli
Turkiye gercekten cocuk yapin diye bagirirken , yardimin olmamasi , iznin cok az olmasi vs cok sacma . isin kotu tarafi ben saglik sektorunde calisiyordum Turkiye de iken , bu butun suriyelilerin fln işi olmadigi halde hem sagliktan bedava faydalaniyorlar hemde her turlu destek para aliyorlar bizim vergilerimiz sayesinde . Insanin kanina dokuyor , biz burda iki bezin , islak mendilin hesabin yaparken , insanlarin elini kolunu sallayarak herseyden bedava faydalanmalari. Neyse cok doluyum bu konuda , cok sey gordugum icin
Ben alıcam sanırım nasıl bez yetiştiricez bilmiyorumBenimki çok cesur, dün diyor ki; “ Yıkanan bezlerden alalım mı, ben yıkarım.”
Kuzum benim ailemde orada yasiyor, biz de sonsuza kadar burada yasamak istemiyoruz. bir 15-20 seney temelli ulkemize döneriz diye hep planlar yapiyoruz.Tam dalacağım konularbiz hala burda yaşıyoruz anacııım bi de bize sor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?