Ben bir ara seyi dusundum , hani bebegin sisi veya kakasi gelince belli ediyormus , goturup tuvalete yaptiriyormussun . onun ozel bir adi vardi hatirlayamadim ama onu mu acaba yapsam diye dusundum de , sonra dedim kim ugrasirBen alıcam sanırım nasıl bez yetiştiricez bilmiyorum
İkinci günü elinde bezle tıpış tıpış gelir eve.teklif guzel , bence degerlendirbakalim kac gun dayanicak
Bebeğim yapma etme daha çok gençsin.Ben alıcam sanırım nasıl bez yetiştiricez bilmiyorum
belki gene ilk bebek donemi sorun degil de , kati gida sonrasini dusunemiyorumİkinci günü elinde bezle tıpış tıpış gelir eve.
dur yahu konu ciddileşsin diye demedim. çok dertliyim o manaadaKuzum benim ailemde orada yasiyor, biz de sonsuza kadar burada yasamak istemiyoruz. bir 15-20 seney temelli ulkemize döneriz diye hep planlar yapiyoruz.
emekli babam , adama gelmis 1900 tl elektrik faturasi.
adam emekli ikramiyesi ve abimin yardimiyla kucuk bir daire aldi kusadasinda . dogal gaz yok , bizde soba kursunlr istemedik , yaslandilar artik . Ufo kullaniyorlar kis aylarinda , gelen faturaya bak . Bu adam 3500 tl maas aliyor. Neye yetsin parasi.
Hadi eskiden 3-5 ustune ekleyip insanlar emekli ikramiyesiyle kendilerine ev veya araba alabiliyordu, simdi oda yok.
Ben gene univ deyken fln simdiki genclik gbi umutsuz degildik ama kuzenlerim 14-15 yasinda cocuklar hayattan bikmislar .
Gocmek zaten kendi basina cok zor surec , senin ne egitimi ne de kariyerini sayiyorlar sen illa kendini ispatlayana kadar . he ama biz oyle bizim ulkemizdeki gocmenler gibi degiliz, calisip yillarid vergilerimizi oduyoruz. zaten vergisini odenemeyene zirnik koklatmiyor buralarda .
ben hepinizi 38 den sayıyorumYalniz Temmuz anneleri patir patir haziran da dogurmus bir cogu
Birde ilk torun onlarda cok heycanli
Turkiye gercekten cocuk yapin diye bagirirken , yardimin olmamasi , iznin cok az olmasi vs cok sacma . isin kotu tarafi ben saglik sektorunde calisiyordum Turkiye de iken , bu butun suriyelilerin fln işi olmadigi halde hem sagliktan bedava faydalaniyorlar hemde her turlu destek para aliyorlar bizim vergilerimiz sayesinde . Insanin kanina dokuyor , biz burda iki bezin , islak mendilin hesabin yaparken , insanlarin elini kolunu sallayarak herseyden bedava faydalanmalari. Neyse cok doluyum bu konuda , cok sey gordugum icin
ben hepinizi 38 den sayıyorum
ekim ayını son doğuran olarak kapatma ihtimalin çok fazla
Bana bunu neden hayal ettirdin, boş bulundum ajshshahbelki gene ilk bebek donemi sorun degil de , kati gida sonrasini dusunemiyorum
Benimki çok cesur, dün diyor ki; “ Yıkanan bezlerden alalım mı, ben yıkarım.”
ay yok kuzum konu acilinca icimi dokmek istedimdur yahu konu ciddileşsin diye demedim. çok dertliyim o manaada
etkilerini tabi ki hissedersin ailenin burada olduğunu biliyorum. ailen olmasa bile ekstra gamsız olmak lazım umursamamak için.
ki siz de yıllar sonra buraya dönüp rahatça bi yaşam elde edebilmek için orada tek başınıza mücadele ediyorsunuz. bu bile ülkemizin dolaylı yoldan size yaptığı bir etki.
ama sürekli burada yaşıyor olmak, birebir her gün maruz kalmak.
hepimiz her gün berbat bir simülasyonunun içinde gibiyiz.
belli olmaz askisi kim ilk kim sonben hepinizi 38 den sayıyorum
ekim ayını son doğuran olarak kapatma ihtimalin çok fazla
Amin kuzumHep öyleyiiz ciddi anlamda doluyor insan. Tasarruf yapalım temiz yetiştirelim güzel yetiştirelim diye ordan burdan kısıyoruz mecbur. Bizler belli yaşa geldikte inşallah miniklerimizin gelecekleri güzel olsun artık
Ay insallah kimse suni sanciya ihtiyac duymazAy Allahıım resmen eylülün ortası itibariyle sırayla kim doğurcak diye bekliycez düşündükce heycanlanıyorum benvakitlice gelsin miniklerimiiz
Bana bunu neden hayal ettirdin, boş bulundum ajshshah
Beylere tavsiye vermesi kolay geliyor tiplere bak.Amerikan bezi diyorlar ya annelerimizin bize kullandıgı nuşanba gibi birşeyin içine normal kumaştan bez yapıyorlardı benimde eşim ondan kullanalım diyor. baktık kaka yapacak tipe girdi rahat rahat yapsın diye altına sıvı geçirmez örtü alıp yatıralım yatağa yapsın diyordeğişik teorileri var bu kocalarında tabii kendileri o saatte işte olacaklar
Ben kuzeniminkileri hatirliyorum , boyle yesilimsi mavimsi bir renkti. Bahce de kaynatip yikayip asiyorlardi siraylaAmerikan bezi diyorlar ya annelerimizin bize kullandıgı nuşanba gibi birşeyin içine normal kumaştan bez yapıyorlardı benimde eşim ondan kullanalım diyor. baktık kaka yapacak tipe girdi rahat rahat yapsın diye altına sıvı geçirmez örtü alıp yatıralım yatağa yapsın diyordeğişik teorileri var bu kocalarında tabii kendileri o saatte işte olacaklar
guzel bilgiymis, ben ilk defa duydum . sagol canim paylastigin icinKızlar çok bezden konuştuk çevre deneyimimi söylüyorum doğdugundan beri gece bebeklerimiz bezini kakayla çok batırmadığı sürece gece altını açmamak tuvalet eğitimi zamanında çok faydalı oluyormuş. Ayları büyüdükce gece kuru kalma olayı artıyormuş bu sayede. Herkes onu tavsiye ediyor bana gece altını açma alıştırma ona tuvalet eğitimi zamanı çok rahat edersin diyw
Bana bir şeyler oluyor.goruntusunu degil kiz, kokusunu gelsin burnunun ucuna
hee sen o yuzden cok aktif degilsin buralardaBeylere tavsiye vermesi kolay geliyor tiplere bak.Benimki evde valla, elimi bile sürmem kendi bilir.
amiiiin canikomAy Allahıım resmen eylülün ortası itibariyle sırayla kim doğurcak diye bekliycez düşündükce heycanlanıyorum benvakitlice gelsin miniklerimiiz
iyi bilgi aklımızda bulunsunKızlar çok bezden konuştuk çevre deneyimimi söylüyorum doğdugundan beri gece bebeklerimiz bezini kakayla çok batırmadığı sürece gece altını açmamak tuvalet eğitimi zamanında çok faydalı oluyormuş. Ayları büyüdükce gece kuru kalma olayı artıyormuş bu sayede. Herkes onu tavsiye ediyor bana gece altını açma alıştırma ona tuvalet eğitimi zamanı çok rahat edersin diyw
ahhh amin be canomay yok kuzum konu acilinca icimi dokmek istedimhepimiz doluyuz zaten , dilerim ki bu zor zamanalr bir an once gecer ve herkes koca bir ohh ceker
belli olmaz askisi kim ilk kim son
Ben hep Eylul anasi olmak istemisimdiramiiiin canikombugün benim 6. ayım doldu
iyi bilgi aklımızda bulunsun
ahhh amin be canom
senin doğum kasımın ortası görünüyor diye dedim ya
ucundan ekim annesi olabilirsin
ben muhtemelen eylül anasıyım
Canım seni o kadar iyi anlıyorum ki bende misal yürüsem karnım patlıyor dr a diorum normal diyo ama karnım daki ağrıyı anca kendim bilirim yol yürüyemiyorumÇok şükür insaallah dahada iyi olursun. Ben yürüyüşe çıkmak istiyorum aslında ama ınan ancak ev işi felan yapiyorum malum iki çocuk var o bana yürüyüş olarak yetiyor simdilik çünkü dediğim gibi yurudugumdede ağrım cok oluyor o gün . Büyük temizlik yapmamak icin zor tutuyorum kendimi birşey olur diye korkuyorum yoksa yapmak istiyorum çünkü evim kirlendi baya öylece duruyor anca battaniye carsaf örtü yazlık kışlık bunları yapabildim hergun az az bu ara geceleride ağrım cok oluyor ondan korkuyorum yapmaya Allah hepimizin yardımcısi olsun çok zor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?