Kuzu su an 2 gece yatacağım.
Gece yatış ücretleri Aşşırı pahalı otelcilik hizmeti mevzusu mevcut. O yüzden su an 2 gece kalacağız.
Doktorum hastaneden ayrılıyor bu hafta son artık. Bu konu beni daha çok geriyor bakalım nasıl bi yol izleyeceğiz o yardımcı olur sanırım.
İnşallah çok korkuyorum
Daha dolduramadık 7. Ayı ya şu 2 hafta daha geçmiş olsaydı en azından
Şuan 29+2 yiz gerçekten çok erken en azından 32. Haftaya erişmiş olsak biraz daha kalbim ferah olacaktı
Şok oldum resmen açılma anlarının hepsini hissettim 2-3 günde 1 cm kısalma olmuş
Evet ciğer geliştiriciler 2 gün yapıldı
Kan uyuşmazlığım yapılmıştı
Çok şükür onlar tam
Ciğer geliştiriciler tekrarlanabiliyormuş sanırım henüz dr bi şey demedi buna dair
Çok ufak henüz ya Organ gelişimleri tamamlanmadı bi sorun kalır diye çok korkuyorum
Sorun olan vuruşları hissedersin bence. Ben hissettim.
Ve yeşil akıntım oluyordu o vuruşların ardından. Sancı ile birlikte.
Hatta bu yeşil akıntı bende bi kaç aydır devam ediyordu. O da rahim ağzından geliyormuş böylece belli oldu
Ah benim canım
Hepinize teşekkür ederim. Allah razı olsun
Rabbim herkese en az 38 lerde sağlıklı doğum nasip etsin inşallah.
Üzerine düşünmedikçe, erken doğuma dair hazırlık yapmadıkça başıma gelmeyecek gibi düşünüp erteliyormuşum.
Çok korkuyorum.
Endol diye bi ilaç başlandı önce günde 2 fitil şeklinde.
Ayrıyetten günde 4 adet olarak kapsül tüketeceğim almaya başladım.
Enfeksiyon var mı bakılmadan antibiyotik başlandı. Sanırım erken doğum riskinden dolayı yine.
Sonrasında İdrar tahlilinde ilk kez bakteri çıktı. Şaşırdım
Sık sık nst ye giriyorum. Uzun sürüyor.
Yarın da magnezyumla alakalı bi şeyler verilecekmiş, serum sanırım. Doktorum bunun bebek için olduğunu, doğarsa eğer diye beyin gelişimi için yapılacağını söyledi.şaşırdım kasılmalar için söylüyor sanmıştım.
Geleyim biraz hikaye kısmına.
Bebe hep ters duruyordu. Sık sık aşağıya tekme baskı hissediyordum bazen can yakıyordu ama tolere ediliyordu sonuçta bebe var içerde.
Ama yaklaşık 15 gün önce bazı tekmeleri sanki rahim ağzında çok sancı yapmaya başlamıştı. Kendimce öyle tanımlıyordum sonuçta daha önce hissetmediğim için bilmiyordum.
10 gün önce vajinal muayenede rahim ağzı ölçüldü 25 mm çıktı.
sonra bu tekmelerin hissettirdiği sancılar arttı yırtılıyor gibi hissediyordum, hemen o sancılı tekmelerin ardından yeşil akıntı gelmeye başladı. Önceden 2 haftada bir gelirken, her gece bu tekmeler ile birlikte akıntı gelmeye başladı. Bugün sancılı tekmeleri sabah da hissettim yine yeşil akıntı vardı. Onun da böylece nişan denilen tıkaç olduğu ortaya çıkmış oldu. Yavaş yavaş açılmanın habercisiymiş.
Doktora söyledim durumu elle muayene yapacağını söyledi.
Yani hiç canım acımadı hissetmedim bile. Allah bu ebeleri bildiği gibi yapsın ebe izinsiz kontrol ettiğinde canımdan can gitmişti geçen hafta. Hart hurt içimi yırttığına eminim ama ispatlayamıyorum.
Nst de 60 a vuran sancılarım çıkıyordu.
Sadece kasılma anında oluşan belinizden karnınıza vuran elektrik akımı veriliyor gibi uyuşmalı garip bi sancı eşlik ediyorsa orada bi durup dikkat edin kendinize.
Şimdi yine ilaçlar iyi geldi hafif arada kasılmam olsa bile sancı eşlik etmiyor.
Bu sefer Evde de kullanmam için ilaç verilir inşallah. Bunların etkisi maksimum 2 gün kalıyor çünkü.
Neticede hissettiğim her şey hissettirdiğini düşündüğüm şekilde doğruymuş.
Bizim istemsizce sinirlerimiz nasıl bozulduysa çok güldüğümüz bi an oldu.
Doktor vajinal usg bakarken dedim ki, aşağıda çok baskı var, dün gece dozu da arttı. Zaten bazı tekmeleri çok canımı acıtıyor sanki rahim ağzını açıyor. O sırada bebe bi koydu tekmeyi.
Kızlar abartmıyorum rahim ağzını ayağıyla Oya Oya açmaya çalışıyor, izledik
Kocaman V şeklinde açılmış yukarıdan zaten. Doktorun ilk defa telaş yaptığını gördüm. Napıyo bu çocuk diye sesini yükseltip çocuğa bağırdı
eliyle bastırıp yukarı itti. Baktım işe yarıyor şimdi ben de bastırıyorum ayaklarına
Neyse güzel bi şey değil tabi de o an bebeyi öyle görünce garip olduk
Telaşımız olunca bebeğin ölçümlerine hiç bakmadık zaten. O da İyidir herhalde
Uzun yazışımdan anlayacağınız üzere yine, hastanede eşimle yalnızız
Gerçekten bitik hissediyorum.