2022 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğin Cinsiyeti...

• Ankete Katılan
    206
  • Anket Kapalı .
cnm gecmiş olsun seni cok iyi anlıyorum, bak bnde ilk bebişimde 28 haftada gittiğimde dr bna ayy sacına dokundum nereye gelmıs dedı, 32+5te doğurdum. hatta ordakı ebeler bna dediki bazen erken doğum diye geliolar snr nolur sancım gelsın dıye yalvarıyor dedi. yani hiç belli olmaz ben cok ağlayıp üzülmüştüm ama stres dha kötü etkili. vucudunu hep sınyal gönder 37.hafta daha 2ay var diye diye düşünce gucune git.hastane cok iyi gelecek süreyı cok uzatıcak. 4cm açılmaya kac hafta gttm korkma.aklına gelen her endiseyı yaz, dualarımızdasıj

Sağol kuzum
Evet bu hikayeleri çok duydum senin hikayeni de hatırlıyorum.
Kasılmaları daha bu doz ilaçlar ile engelleyebilince sürece dair motivasyonum arttı. 31+ yı özellikle bi görsem çok daha motive olacağım.

Bazı kadınlar çok mu doğurgan bilmiyorum ama hayranım onlara :)
40. Haftaya 30-40 mm rahim ağzı uzunluğu ile bile gelenler oluyor. Okuyor ve hayret ediyorum.
Diyorum Allah kimini öyle, bizi de böyle yaratmış. az zoruma gider gibi oluyor ama geçiyor sonra. En azından 30 sene önceki şartlarda olmadığımıza seviniyorum

Eki Görüntüle 3102479 Eki Görüntüle 3102480
Bir de bunlar arasındaki fark nedir biliyor musunuz? Hangisini almalı?

Serum fizyoloji daha iyi temizliyormuş canım aspiratörle kalan kısımları alıyorsun. Ama serum fizyoloji içinde kimisi 1 aylıkken yapıyor kimisi 3. Aylık olsun öyle yapın yeni doğana uygun değil diyorlar. Benim çevremde 1 aylıkkende yapan oldu 3 aylıkkende serum fizyolojiyi kesinlikle o daha iyi geliyor burun tıkanıklığına

Kızlar burun aspiratörü ile ilgili wee baby tavsiyesi olan yok mu? İndirim bitmeden almak istiyorum. Hangisi iyidir, kullanışlıdır? Neye dikkat etmeliyim?

Ben daha almadım ama pahalı bir şeye gerek yok mantıı aynı geliyor bana ucunu satın alıyorsun bi plastik boru var çekiyorsun yani ha otri baby olmus ha wee baby daha almadım ama dediğim gibi ben onda pahalı bir şey almayı düşünmüyorum zaten fizyolojik seruma geçtikten sonra ağırlıklı o kullanılıyormuş

İyi hisset kuzum kendini zor biliyorum ama olumlu şeyler düşün Allahın izniyle Güneş çok rahat 34. Haftaları görecek daha ötesinide görsüün inşallah dua edelimm Hazırlıkları vs umursama iyi olmuş hazırlık yapmadığın beyninde onu çağırma kuzum bir kıyafet değil mi sonuçta çocugunda giyeceği o iyi olsuun sağlıklı olsun zaten hepsi hazırlanır önemli değil birde oralarda bunun stresine girme. Eve gectiğinde de sürekli yatacaksın sanırım. Evde kendine bir yer ayarlat gece yatakta gündüz koltuğa geçeyim yatayım yapma bir yer belirle sürekli ordan uzan bebeğine biraz daha vaktinin olduğunun telkinini yap inşallah oda annesinin sözünü dinleyecek akıllı kızımız

Kuzum ilaçların ben işe yarayacağını düşünüyorum, eve geçtiğinde de sürekli yat hiç bir iş yapma yürüme bile Ah güneş bu ne acele yavrum bu ne inat Çok sabırsız bir minik kuş ama daha bekleyecek, o ayaklarına baskı yapmak mantıklıymış aslında yukarı cıkar böylelikle belki geçecek kuzum sen morelini motivasyonunu bozmamaya çalış oda hissediyor çünkü.. Çok güçlüsün ona bunu hisettirmeye devam et inanıyorum ki vaktinde gelecek..

İnşallah.
Yani baktım kıyafet zaten olmayacak, süt desen emziremeyeceğim çünkü çok erken, burda süt sağma cihazı ile sağılıp başka aparatlar ile besliyecekler.
Çıkabilirsek eve gidince hazırlarız çantayı artık.
Dediğin gibi yapıcam sanırım küçük odamızda rahat bi yatağımız var oraya yerleşirim artık sanırım.

aynı babası ya, babası gibi çok çektirecek bana belli oldu
Babası dışarı sigara içmeye çıkınca alıyorum çocuğu karşıma konuşuyorum bak çocuğum ananın kucağına doğar doğmaz gelebilmek istiyorsan biraz daha yukarılarda takıl, az sabret gelmeye çalışma diye ikna olur inş

Ben de senin için girdim buraya bugün benim de kasılmalarım çok olduğundan instada bi sayfa var prematurebebek diye oraya bakıp dururum 1 kg doğan öncesi- sonrası yaparlar hepsi maşallah yaşıtlarına yetişmiş
Ben nedense hastanede daha uzun kalmanı isterdim ama aynı ilaçlar veriliyorsa evde de hep yat uzan hiç kalkma şuan bi bakım verenin olsa keşke

Kuzu yalancı kasılmalar normal
Ama kasılmalara ağrı sancı eşlik etmemeli.
Ağrı dediğimiz de kasık ağrısı değil daha çok karın ağrısı şeklinde olursa ve belde sancılanma ile olursa sıkıntı.
Böyle belden karına doğru ilerleyen oradan çoğu zaman bacağa doğru vuran ve sadece kasılma anında oluşan sancılardı yaşadığım.
Ayırt edebilin diye söylüyorum
Çünkü doktorumun beni çağırma sebebi sancı ve kasılmalarımı bu şekilde tariflememdi ve muayene sonrası yatış verdi.
Endol harici verilen ilaçlar reçete edilebiliyor diye biliyorum inşallah evde alabiliyorumdur ilaçlar ve nst ile tansiyon kontrolü harici hemşire bi kontrol yapmıyor evde gibi yatıp kalkıyorum canım o yüzden eve gideriz diye umuyorum bi yandan
Teşekkür ederim düşüncelerin için Allah tüm çocuklara uzun ve sağlıklı bir ömür nasip etsin inşallah

Tesadüfen gördüm, çok geçmiş olsun cnm, tedavi ve istirahatle 3 hafta uzun bir süre değil, erken gelirse de yaşam sınırı aşmışsın, olumlu düşünmeye çalış. Ben inanıyorum sağlıkla kucaklayacaksın yavrunu

Minik kuş aslan burcu olmaya heves ediyor demekki napsıın adı gibi herkesin üzerine doğmak içinn En erken 1 ay daha sağlıkla sıhhatle karnında duracaktır senin azıcık daha konuşş ikna olur o

teşekkür ederim canım.
riskim olmasına rağmen başıma gelmesinden korktuğum için araştırmaktan kaçmışım hep, ben de size ve o gruba yazacaktım, süreç nasıl işliyor diye. çünkü bi anda sudan çıkmış balığa döndüm.
hala daha elim gitmiyor araştırmaya sormaya, araştırır sorarsam gerçekleşecek gibi korkuyorm sanki.

Minik kuş aslan burcu olmaya heves ediyor demekki napsıın adı gibi herkesin üzerine doğmak içinn En erken 1 ay daha sağlıkla sıhhatle karnında duracaktır senin azıcık daha konuşş ikna olur o
ben de aslan burcuyum ağustos 2 :))
cocuğum da 20 sini filan beklese o da olur :))
manevi desteğiniz için teşekkür ederim teyzeleri

Tecrübe etmeden anlaşılacak bişey değil malesef, sudan çıkma hali iki üç gün sürüyor, yalnız değilsin biliyorsun ama başa gelince şimdi ne yapicam diyor insan. Araştırmak pek de iyi bişey değil, herkesin tecrübesi farklı farklı ordan bı yere varamiyor insan. Ki sen zaten bizlerin mesajlarını takip ediyordun, yapman, yapmaman gerekenleri biliyorsun aslında. Sancılar kontrol altına alınabiliyor inan bana, hastanede kontrol altında olmak güzel ama eve de çıkarsan istirahatle, ilaçlarla gayet de surec ilerliyor. Her zmn tozpembe olmuyor ama öğreniyorsun.

çok haklısın.
gece iyiydim ama sabahki nstde çok düzenli sancılar çıktı.
şimdi doktorumla görüştüm, ebeye rahim ağzı muayenesi yaptırdı. açılma yok ama ama rahim ağzı yumuşamış. ebe de bu kadar kasılmaya normal dedi.
doktor erken gelecek o kesin artık, ilaçların tamamen kesmesi gerekiyordu dedi. sancıların hepsini hissediyor muyum diye sordu evet deyince ağrıların artarsa muhakkak haber ver dedi. sık nst ve diğer ilaçlara devam. ekstralardan bahsetti de beynim almadı artık:)
doktor daha uzun süre hastanede yatırmak istiyor. ne yapacağımız bugün şekillenecek herhalde.

Geçiyor inşAllah gönlünü rahat tut çaysız kahvesiz günüm anım geçmezken bende öyle oldum yavaş yavaş başladım şuan içmeye sonrasında daha da eski moduma dönerim inşAllah
Çok haklisin ana yüreği işte istemsiz oluyor.. güzel sonuçlar güzel haberler alırsın inşAllah..
Çok geçmiş olsun.. kötüyü çağırma geçip gider inşAllah
Canım benim Rabbim hayırlısıyla 37lere kadar gelmeni nasip etsin.. 2 günde olsa doktor gözetiminde olman hem seni hem güneş hanımı rahatlatır. aceleci bir yavru kuş olacak güneş hanım belli duramıyor dar geliyor yeri tekmeleme olayını ağzım açık okudum resmen..
Strese girmen telaşlanman çok normal canım yani sen sadece güneş hanıma sabretmesini söyle
Ama senin bir yardımcıya ihtiyacın var tek başına olmaz artık.. sürekli yatış halinde olman gerekiyor.. Rabbim kolaylık versin..

Stres yönetimi de çok etkili oluyor, hastanede en güvenli olduğun yerdesin aslında, sizin için en hayırlısı neyse onu diliyorum. Dün benim de düzenli geldi sancılarım sonra kesildi, hiç belli olmuyor, elinde olan stresle savaşmak, düzenli nefes, bol sıvı desteği ve istirahat.. ayrıca ilaçlar tamamen kesmeyebiliyor, azaltıyor. İlaca rağmen düzenli gelip sonra kesilebiliyor. Kısacası çok kesin genel geçer bır şey yok tıpta her zmn olduğu gibi..

Olucak olucak insallah poposu ısırmalık tam ya şimdiden gerilim yaratmaya başladı eşşek

Kızlar benimde şeker çıktı maalesef 2. saat yüksek çıkmış her sabah şimdi şekerimi ölçücem açlık ve tokluk eğer değerler yüksek çıkarsa insüline başlancak umarım çıkmaz yediklerimede aşırı dikkat edeceğim artık
Analık zor vallahi

bana kalsa 1 ay da yatarım hastanede de, hastane özel :))) bakalım doktor alternatif bi şeyler düşünüyor
doktora yakın olmak bana psikolojik olarak da iyi geliyor
biliyosun düzenli sancılar kısalma da yapıyor, dikkat et lütfen. son kontrolünde her şey yolundaydı diye hatırlıyorum.
sancı konusu öyle maalesef bir an bir anımızı tutmuyor..
hayır bi de iyiyken bana bi cesaret geliyor :)) sanki tüm bunları ben yaşamıyorum gibi. sonra bi sancı giriyor oturuyorum oturduğum yere :)

oyy çok geçmiş olsun canım. Hadi az kaldı biraz daha dayanalım hepimiz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…