2022 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğin Cinsiyeti...

• Ankete Katılan
    206
  • Anket Kapalı .
Benim karnım da böyle sis gergin kasılma o mu oluyor bilmiyorum
evet… bazen kolay bazen çok kasıntılı.

Canım benim dualarımdasın

Birbasak canım, geçmiş olsun tekrar karantinan bitti bebişini göreceksin inşallah Allah bir daha bu pis hastalığı vermesin hiçbirimize

İshalde varsa bol su canım hem ödeme iyi gelir hemde ishalden kaynaklı sıvı kaybı yaşamassın. Ya herkese ayrı ama kabızlık daha kötü valla resmen karnımda bebek harici birde çalışmayan bağırsak gezdiriyorum

Kızçeler moralleriniz nasıl? Doğuma yaklaştıkça biraz korkuyorum ben. Etrafımdaki herkesin de konuyla ilgili bi fikri var yok hayatın bitti, ilk aylar çok zor, anneler kayınvalideler çok bunaltacak, her şey sana batacak vs çok moral bozuyorlar. Sabah kalktım işe gelirken ağlaya ağlaya tükendim. Bunca zaman her şeyi kafamda biriktirdim sanırım duygusal bi patlama yaşıyorum hormonlarımla:) Kaliteli uyku uyuyamıyorum, masraflar aldı başını gidiyor, yetişemiyorum, evde yemek yapmak dünyanın en zor işi oldu. Bebiş de artık zorlamaya başladı ama toparlanmam lazım. Kendini böyle tükenmiş hisseden var mı merak ettim, eşim de pek bunları konuşup içimi rahatlatacak biri değil malesef. Neyse bi doğurup çocuğu az büyüteyim de çocuk sahibi olmanın şurası kötü burası kötü demeyeceğim kimseye. Hamilelikte insanın her şeyden çok morale ihtiyacı varmış onu anladım. Peki sizin moral depolayacak tavsiyeleriniz var mı acaba?

Birbasak canım, geçmiş olsun tekrar karantinan bitti bebişini göreceksin inşallah Allah bir daha bu pis hastalığı vermesin hiçbirimize
Minnoşlarım benim teşekkür ederim, inşallah her şey yolundadır ki öyle olduğunu düşünüyorum. İlk defa eşim olmadan gideceğim, bir buruk hissettim.

Amin Hayyal ’im hepimizden uzak olsun, az daha sabır ve dikkat.

Ben varım her sabah neredeyse ağlayarak ise gidiyorum. izin vakti biran önce gelsin diye sabırsızlanıyorum. Benim ikinci bebeğim ben bile çekiniyorum doğumdan. Ama her doğum kendine özel hiç takılma, bebeğini en iyi sen tanıyacaksın ne istedigini okadar rahat anlayacaksın ki . Bunları hiç dert etme. Anneler de zaten biyerde sonra pes ediyor

benide sacma sapan bir korku aldi. bana ve esime birsey olursa ne olacak cocugumuza diye. Icimi bir korku sariyor boyle dusununce.

Böyle şeyler duymak insanın içini öyle bir rahatlatıyor ki Çok teşekkür ederim.

Kuzucum çok zor biliyorum ama sakin kalmaya çalış dediğin gibi içinde olduğu için her durumdan etkileniyor şuan yaşadığın yaşayacağın herşey senin ve güneşinin iyiliği için bı yonden düşünelim keşke böyle olmasaydı evet ama sonucu sağlığa bağlansın güzel olsun inşallah modunu düşürme hastanedeyim diye bu günlerde geçecek Allah'ın izniyle bı bakmışsın kucağında melul melul sana bakıyor annesi o günleri düşün

Canım komposto yap istersen, ya da kuru kayısı yiyebilirsin, kuru dut ya da bulursan böğürtlen ya da taze dut.
Hiçbiri yaramıyorsa duphalac. Çok su bir de, çok çok su.

Ben bunun sadece bebeğe has bir durum olduğunu düşünmüyorum canım. Yeni olan her durum İçin insanoğlu zorlanıyor. Küçüksün okula başlıyorsun yeni düzen zorlanıyorsun, okul bitiyor işe başlıyorsun zorlanıyorsun, bekarsın evleniyorsun yeni bir insana adapte oluyorsun zorlanıyorsun, kiracısın ev alıyorsun ev kredisi ödüyorsun zorlanıyorsun. Hayatta bütün marjinal değişimde insanoğlu zorlanırken, içeride bir dünyaya alışmış konuşamayan derdini sadece ağlayarak dile getiren bir varlıkla iletişim kurmaya çalışırken zorlanmamız normal değil mi? Hem biz anneliği bilmiyoruz, hem o dış dünyayı. Elbette bunun da kendine göre acemi halleri, sıkıntıları olacak. Zorlanacağız ama sonra alışacağız.
Bizim toplum konuşmayı çok seviyor.
En çok da akıl vermeyi.

Teşekkür ederim
Tek kişilik oda ihtimali yok sanırım. Keşke olsaymış.. şansımıza covid de arttı..

Kızlar sağolun atladığım mesajlar oldu mu bilmiyorum hiç.
Bebek en başından beri aynı Pozisyonda rahim şeklinden dolayı sanırım dönmüyor. Biraz aşağı yukarı kayıyor ama hep aynı duruyor.
İlaçlar işe yaradı kasılmam yok ama Çam sakurada da yer yokmuş, şu an öğlen taburcularını bekliyoruz.
doktorum yer ayarlamaya çalışıyormuş dönüş yapacak. Olmazsa başka hastaneye gideceğiz, o da olmazsa geri geleceğiz özele.
Belki bi ihtimal eve de gönderilebilirmişim çam sakuradaki muayene sonrası ama suan burası göndermiyor, anne ve bebeğin hayati tehlikesi var diye imza istiyor, biz de hiç o topa girmiyoruz.

-Sunshine cam sakuradan haber almadan cikmamak en iyisi kuzum . Biliyorum ozelde fiyatlar ucuk ama sende gunes de guvendesiniz Insallah oglen yer acilir senin icin canim benim

doktorunuda taktir ettim adam ugrasiyor. yok burada klicaksin deyip dunya para da isteyebilirdi. oda elinden geleni yapiyor

Gerçekten çevrendeki o insanları acilen susturmalisin . Annen de kayınvaliden de sen izin verdifin kadar karışacak eşinle konuş çocuğumu ben bildiğim ve istediğim şekilde buyutecegim diye . Ben öyle yapmak istemiyorum doktor şöyle yap dedi dersin . Eminim doğunca şimdiki yaşadığımjz sorunların çok daha fazlasını yaşayacağız ama onlar bizim evlatlarımız şöyle çok zor bilmem ne diye konuşanlar emin ol bir çocukla kalmiyorlar canım . Şu anki durumunu tahmin ediyorum cidden çok zordur her sabah işe gidip gelmek eşinle konuş yemek sorumlulugunu artık o alsın . Maddiyati da düşünme sen xaten elinden geldiğince calismisin

-Sunshine canım sürecini okudum . Sana diyeceğim tek birşey var artık kendini teslim etmelisin çok zor biliyorum . Sen şimdi ne hissedersen ne yaparsan yap Güneşinin ne zaman dogacagini etkileyebilir misin malesef ki hayır. Sen evladını korumak için elinden gelen önlemleri de alıyorsun . Kendini rahat bırakmam lazım evet korkuyorsun ve o kadar haklısın ki hem korkuyorsun hem süreç tamamlanmadıgi için düşünüyorsun ama senin kendini daha çok yıpratman sadece sana zarar verecek .

Ben hayatta insanların başına gelen şeyleri kaldırabilirse geleceğine inanıyorum . Demek ki sen gerçekten çok güçlü bir kadınsın bu sınavdan çıkabilecek birisin . Evladını da korumak istiyorsun ben inanıyorum Güneş'in bir süre daha bekleyecek . Sende kızınla konuş canım onun şimdi annesinin güvenine ihtiyacı var . Duygularını içine at demiyorum kendine zarar verme olur mu çünkü sen zaten yapacaklarının en iyisini yapıyorsun

Teşekkür ederim
Tek kişilik oda ihtimali yok sanırım. Keşke olsaymış.. şansımıza covid de artti.
Tek kişilik oda şansı varmış aslında boş yer varsa ama bana denk gelmedi benim doğum yapdigim gün çok doğum vardı şansıma tek kişilik odalari normal doğumlara ayiriyolarmis yer kalırsa sezeryanlarida aliyolarmis.taburcular olacak ise belki denk gelir hayırlısı olsun inşallah

Evet haklisin simit 4 dilim ekmege bedel zaten ceyrek yiyebiliriz. Az miktarlarda yersek zarari olmuyor. Doktorum bana komplike beslenmen gerek dedi. Yani bir tabakta sut ürünü, sebze, et ya da baklagil, az karbonhidrat olacak dedi. Tek sekilde asla beslenmemelisin dedi. Ve tabi ki yürüyüş yapmalıyız kan sekerinin dengelenmesi için.

Moralim bozuldugunuda korktugumda şunu dusunuyorum. Istedik Allah da evlat verdi şükür. Onu veren yaratıcı zaten fitratimiza gerekli bilgileri yüklemiştir diye düşünüyorum ve buna inaniyorum. Kalbimizi, aklimizi ve tabi ki saglikli tecrube deneyimi olanlari dinleyecegiz ve kendi yolumuzu bulacagiz insallah. Elbetteki kolay değildir ama yaratici kolaylaştırır. Ben su akar yolunu bulur modunu tercih ediyorum elimden geleni yaptiktan sonra tabi. Ayrica maddi olarak yipratici bir süreç bazi seyler de eksik kalsin diyorum hele bi 6 ayini gecsin sonra bakarim diyorum zamanla birseyler yerine oturur. Biz hic bir zaman tam olamayacagiz eksiklerimiz olene kadar olacak, kusurlarimiz olacak ama bildigim bir sey var evladimiza bolca sevgi vermemiz gerektigi

Sabah 1 simit yiyen ben okumasaydim keske bu mesaji yikildim suan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…