- 8 Ocak 2021
- 796
- 1.762
- 63
Kızçeler moralleriniz nasıl? Doğuma yaklaştıkça biraz korkuyorum ben. Etrafımdaki herkesin de konuyla ilgili bi fikri var yok hayatın bitti, ilk aylar çok zor, anneler kayınvalideler çok bunaltacak, her şey sana batacak vs çok moral bozuyorlar. Sabah kalktım işe gelirken ağlaya ağlaya tükendim. Bunca zaman her şeyi kafamda biriktirdim sanırım duygusal bi patlama yaşıyorum hormonlarımla:) Kaliteli uyku uyuyamıyorum, masraflar aldı başını gidiyor, yetişemiyorum, evde yemek yapmak dünyanın en zor işi oldu. Bebiş de artık zorlamaya başladı ama toparlanmam lazım. Kendini böyle tükenmiş hisseden var mı merak ettim, eşim de pek bunları konuşup içimi rahatlatacak biri değil malesef. Neyse bi doğurup çocuğu az büyüteyim de çocuk sahibi olmanın şurası kötü burası kötü demeyeceğim kimseye. Hamilelikte insanın her şeyden çok morale ihtiyacı varmış onu anladım. Peki sizin moral depolayacak tavsiyeleriniz var mı acaba?
Canim hepimiz ayniyiz sanirim:) benim etrafimda moral bozan cok yok iste cocuk dogunca bir yere gidemezsin falan diyorlar onlari takmiyorum kime ne ister evde otururum ister koyarim cocugu arabasina fildir fildir gezerim bunlar onemli degil de seyden cok korkuyorum.Kızçeler moralleriniz nasıl? Doğuma yaklaştıkça biraz korkuyorum ben. Etrafımdaki herkesin de konuyla ilgili bi fikri var yok hayatın bitti, ilk aylar çok zor, anneler kayınvalideler çok bunaltacak, her şey sana batacak vs çok moral bozuyorlar. Sabah kalktım işe gelirken ağlaya ağlaya tükendim. Bunca zaman her şeyi kafamda biriktirdim sanırım duygusal bi patlama yaşıyorum hormonlarımla:) Kaliteli uyku uyuyamıyorum, masraflar aldı başını gidiyor, yetişemiyorum, evde yemek yapmak dünyanın en zor işi oldu. Bebiş de artık zorlamaya başladı ama toparlanmam lazım. Kendini böyle tükenmiş hisseden var mı merak ettim, eşim de pek bunları konuşup içimi rahatlatacak biri değil malesef. Neyse bi doğurup çocuğu az büyüteyim de çocuk sahibi olmanın şurası kötü burası kötü demeyeceğim kimseye. Hamilelikte insanın her şeyden çok morale ihtiyacı varmış onu anladım. Peki sizin moral depolayacak tavsiyeleriniz var mı acaba?
Çok zor şeyler yaşamışsın canım sen de. Ama deneyimli olunca 2. çocukta daha rahat edeceksin daha içine sinecek.Sana kimse sen izin vermediğin sürece bir şey yapamaz ve diyemez. İnsan beklentiye girdikçe hayal kırıklığına uğrar anı yaşa akışa bırak. Daha doğmadan bunları düşünme şimdiye odaklan.Doğumdan hemen sonra annneem diye göğsüne bastırıp çocuğu benimsemeyi her şeyin toz pembe olacağını hayal etmeyin şunu bilin ki lohusalık tuhaf bir psikoloji. Bebeğe zamanla alışıyor onu zamanla anlıyorsun bu sebeple başta bocalıyorsun iyi bi anne değil miyim düşünceleri yetemiyorum hisleri bazen daha kötü kendine zarar verme düşünceleri dahi oluyor. En fazla bir iki aya düzeliyor. İlk zamanlar enerji vampiri insanları hayatında istememe hakkına sahipsin yoksa süreç daha zorlaşıyor ( Burda bi görümcemin gelip mememi sıktığını diğerinin çocuğumun ağzına kendi memesini filan verdiğini anlatmıştım :) Herkesi boğmak istediğin bi dönem. Ama geçiyor işte sabırlı olmak o duyguları yaşamaya izin vermek gerek. Her bebek de zor olmuyor şimdiden koşullanma canım
Kocaman bir ekmek neredeysePembesakayik arkadasim hele ben 2 tane yiyordum sabahlari desem8 dilim ekmek komaya girmemisiz bari
Zaten 2. Alternatif sadi konuk hastanesi. Doktorum ben sadi konukluyum benim borum öter kafasında takılıyor zaten bu civarda nerdeyse her hastanede bi adamım var sıkıntı etme diyor. Sadi konuk 2. Alternatif olma sebebi çam sakura donanım ve yeterlilik anlamında çok daha iyi diye, hem bebek için de ..-Sunshine cam sakuradan haber almadan cikmamak en iyisi kuzum . Biliyorum ozelde fiyatlar ucuk ama sende gunes de guvendesiniz Insallah oglen yer acilir senin icin canim benim
doktorunuda taktir ettim adam ugrasiyor. yok burada klicaksin deyip dunya para da isteyebilirdi. oda elinden geleni yapiyor
-Sunshine canım sürecini okudum . Sana diyeceğim tek birşey var artık kendini teslim etmelisin çok zor biliyorum . Sen şimdi ne hissedersen ne yaparsan yap Güneşinin ne zaman dogacagini etkileyebilir misin malesef ki hayır. Sen evladını korumak için elinden gelen önlemleri de alıyorsun . Kendini rahat bırakmam lazım evet korkuyorsun ve o kadar haklısın ki hem korkuyorsun hem süreç tamamlanmadıgi için düşünüyorsun ama senin kendini daha çok yıpratman sadece sana zarar verecek .
Ben hayatta insanların başına gelen şeyleri kaldırabilirse geleceğine inanıyorum . Demek ki sen gerçekten çok güçlü bir kadınsın bu sınavdan çıkabilecek birisin . Evladını da korumak istiyorsun ben inanıyorum Güneş'in bir süre daha bekleyecek . Sende kızınla konuş canım onun şimdi annesinin güvenine ihtiyacı var . Duygularını içine at demiyorum kendine zarar verme olur mu çünkü sen zaten yapacaklarının en iyisini yapıyorsun
Yaa canım doktoruna bayıldım sen kendini doktora bırak ne olduğunu bilen biri belli ki birşey olacağını düşünse riske atar mı seni ? İnşallah cozulecek her şey ben çok inanıyorumZaten 2. Alternatif sadi konuk hastanesi. Doktorum ben sadi konukluyum benim borum öter kafasında takılıyor zaten bu civarda nerdeyse her hastanede bi adamım var sıkıntı etme diyor. Sadi konuk 2. Alternatif olma sebebi çam sakura donanım ve yeterlilik anlamında çok daha iyi diye, hem bebek için de ..
valla biz de o fikirdeyiz bu adam bu ülkeye çok fazla. Dün çok duygusal konuşmalar yaşandı kimse tepemde bu kadar beklemez giderdi. Ben ağlıyorum bi yandan, diyor ki ben profesörüm farkında mısın biliyorum bi şeyler. Cerrahim iyidir diyor filandiyorum napıcam nasıl bakıcam hazırlığım yok neye ihtiyacı olacak hiçbir şey bilmiyorum bi şey olur diye çok korkuyorum. Benle tane tane konuşuyor sakinleştirmeye çalışıyor. Bu hafta bu hastaneden ayrılıyor diye vedalaşır gibi elimi tutup ayrılma aşamasına gelince bende yeniden bi ağlama krizi sürekli ağlayışlar diyor ben hastaneden ayrılıyorum senden ayrılmıyorum
Seni hop başka hastaneye gönderdim oh bi daha açmayacağım telefonlarını yapmayacağım farkında mısın
Bak bekar adamım bu dediğimi yaptığım kadınlar oldu bakmadım bi daha telefonlarına diyor
Diyor senin gibi bi gebem vardı 20. Haftada serklaj yaptık ben kalıcam dedi doğurana kadar hastanede yattı. Çıkarken bir araba parası ödedi, ben seni düşünüyorum böyle bi şeye gerek yok gerek olsa ben burda kal derim zaten diyorve daha bi sürü saçma trip, tavır, ağlama ve konuşmalarım
Ay allahım böyle süreçlere akıl fikir sağlığı olarak da dayanma gücü versin gerçekten.
Anlatınca baya komik olaylar yaşandı ama benim için baya zordu
ah ah
Kendi ruh halim üzerinde oto kontrolümü yitirmiş durumdayım sanki. Ansızın ağlamaya başlıyorum durduramıyorum kendimi.
Desteğiniz için teşekkür ederim çok kıymetli
Kızçeler moralleriniz nasıl? Doğuma yaklaştıkça biraz korkuyorum ben. Etrafımdaki herkesin de konuyla ilgili bi fikri var yok hayatın bitti, ilk aylar çok zor, anneler kayınvalideler çok bunaltacak, her şey sana batacak vs çok moral bozuyorlar. Sabah kalktım işe gelirken ağlaya ağlaya tükendim. Bunca zaman her şeyi kafamda biriktirdim sanırım duygusal bi patlama yaşıyorum hormonlarımla:) Kaliteli uyku uyuyamıyorum, masraflar aldı başını gidiyor, yetişemiyorum, evde yemek yapmak dünyanın en zor işi oldu. Bebiş de artık zorlamaya başladı ama toparlanmam lazım. Kendini böyle tükenmiş hisseden var mı merak ettim, eşim de pek bunları konuşup içimi rahatlatacak biri değil malesef. Neyse bi doğurup çocuğu az büyüteyim de çocuk sahibi olmanın şurası kötü burası kötü demeyeceğim kimseye. Hamilelikte insanın her şeyden çok morale ihtiyacı varmış onu anladım. Peki sizin moral depolayacak tavsiyeleriniz var mı acaba?
Ne berbat görümcelerin varmış ya Allah sabır versin. Okurken sinir bastıSana kimse sen izin vermediğin sürece bir şey yapamaz ve diyemez. İnsan beklentiye girdikçe hayal kırıklığına uğrar anı yaşa akışa bırak. Daha doğmadan bunları düşünme şimdiye odaklan.Doğumdan hemen sonra annneem diye göğsüne bastırıp çocuğu benimsemeyi her şeyin toz pembe olacağını hayal etmeyin şunu bilin ki lohusalık tuhaf bir psikoloji. Bebeğe zamanla alışıyor onu zamanla anlıyorsun bu sebeple başta bocalıyorsun iyi bi anne değil miyim düşünceleri yetemiyorum hisleri bazen daha kötü kendine zarar verme düşünceleri dahi oluyor. En fazla bir iki aya düzeliyor. İlk zamanlar enerji vampiri insanları hayatında istememe hakkına sahipsin yoksa süreç daha zorlaşıyor ( Burda bi görümcemin gelip mememi sıktığını diğerinin çocuğumun ağzına kendi memesini filan verdiğini anlatmıştım :) Herkesi boğmak istediğin bi dönem. Ama geçiyor işte sabırlı olmak o duyguları yaşamaya izin vermek gerek. Her bebek de zor olmuyor şimdiden koşullanma canım
Benim ayın 6sında kilom 52ydi önceki ayda 52ydim doktorum kilo almam gerektiğini söyledi fakat şuan 52.400üm aç karnına. Şükür en son bebeğin kilosu yerindeydi ama şuan hiç bilmiyorum ve bende endişe içindeyim. 6 Ağustos’ta randevum var. Umarım bebişlerimizin kilosu yerindedir2 hafta önce kontrolde 70.500 çıktım bugün yine 70.500 çıktım bu bebek kilo almıyor mu ya kaç zamandır 70te sabitlendim gitmiyor ilerivar mı böyle olan kızlar? cumartesi kontrolüm merak ediyorum
Bende en çok buna üzülüyorum hatta eşim gitmeden bana bişey olursa anneme bırak bebeğimi üvey anne falan görmesin dedimbenide sacma sapan bir korku aldi. bana ve esime birsey olursa ne olacak cocugumuza diye. Icimi bir korku sariyor boyle dusununce.
Ayy maşallah doktoruna canım aynı benimki gibi ellerine bırak onun kendiniZaten 2. Alternatif sadi konuk hastanesi. Doktorum ben sadi konukluyum benim borum öter kafasında takılıyor zaten bu civarda nerdeyse her hastanede bi adamım var sıkıntı etme diyor. Sadi konuk 2. Alternatif olma sebebi çam sakura donanım ve yeterlilik anlamında çok daha iyi diye, hem bebek için de ..
valla biz de o fikirdeyiz bu adam bu ülkeye çok fazla. Dün çok duygusal konuşmalar yaşandı kimse tepemde bu kadar beklemez giderdi. Ben ağlıyorum bi yandan, diyor ki ben profesörüm farkında mısın biliyorum bi şeyler. Cerrahim iyidir diyor filandiyorum napıcam nasıl bakıcam hazırlığım yok neye ihtiyacı olacak hiçbir şey bilmiyorum bi şey olur diye çok korkuyorum. Benle tane tane konuşuyor sakinleştirmeye çalışıyor. Bu hafta bu hastaneden ayrılıyor diye vedalaşır gibi elimi tutup ayrılma aşamasına gelince bende yeniden bi ağlama krizi sürekli ağlayışlar diyor ben hastaneden ayrılıyorum senden ayrılmıyorum
Seni hop başka hastaneye gönderdim oh bi daha açmayacağım telefonlarını yapmayacağım farkında mısın
Bak bekar adamım bu dediğimi yaptığım kadınlar oldu bakmadım bi daha telefonlarına diyor
Diyor senin gibi bi gebem vardı 20. Haftada serklaj yaptık ben kalıcam dedi doğurana kadar hastanede yattı. Çıkarken bir araba parası ödedi, ben seni düşünüyorum böyle bi şeye gerek yok gerek olsa ben burda kal derim zaten diyorve daha bi sürü saçma trip, tavır, ağlama ve konuşmalarım
Ay allahım böyle süreçlere akıl fikir sağlığı olarak da dayanma gücü versin gerçekten.
ah ah
Kendi ruh halim üzerinde oto kontrolümü yitirmiş durumdayım sanki. Ansızın ağlamaya başlıyorum durduramıyorum kendimi.
Desteğiniz için teşekkür ederim çok kıymetli
bugüne kadar bir sıkıntı yaşamadım o konuda ama 24.haftada gebelik şekeri çıkınca bende tatlıyı kestim o etkiledi sanırım yediklerime de dikkat ediyorum belki de kilo veriyorum anlamadımBenim ayın 6sında kilom 52ydi önceki ayda 52ydim doktorum kilo almam gerektiğini söyledi fakat şuan 52.400üm aç karnına. Şükür en son bebeğin kilosu yerindeydi ama şuan hiç bilmiyorum ve bende endişe içindeyim. 6 Ağustos’ta randevum var. Umarım bebişlerimizin kilosu yerindedir
28.haftadayım toplamda 3 kilo aldım. 1 aydır aynı kilodayım hiç almadım kilo. bebek 24.haftada 800 gramdı 28.haftada 1200 kg çıktı ve hep haftasından önde gitti kilosu. Her gün fazla miktarda meyve yemek dışında sağlıklı beslendiğimde söylenemez. Bence kiloya çok takılmayın. Bizim kilo almamızla orantılı değil sanki bilemedim.2 hafta önce kontrolde 70.500 çıktım bugün yine 70.500 çıktım bu bebek kilo almıyor mu ya kaç zamandır 70te sabitlendim gitmiyor ilerivar mı böyle olan kızlar? cumartesi kontrolüm merak ediyorum
İshalde varsa bol su canım hem ödeme iyi gelir hemde ishalden kaynaklı sıvı kaybı yaşamassın. Ya herkese ayrı ama kabızlık daha kötü valla resmen karnımda bebek harici birde çalışmayan bağırsak gezdiriyorum
Tabi ki gülüm artık canavar gibiyim insanlara söylenecek tek şey şu onun annesi benim ben böyle uygun gördüm.. Doğumda yanımızda bi tek annemiz olmalı benceÇok zor şeyler yaşamışsın canım sen de. Ama deneyimli olunca 2. çocukta daha rahat edeceksin daha içine sinecek.
Görümce olarak sıkıntı yapmıyolardı ama hala olduklarında çocuk üstünde hak sahibi olduklarını sanıyorlar çık sokağa oyna diyebiliyor bi ters bakıyorum o sokağa çıkmıyor tek başına diyorum veya günlük çikolata kotası var yesin çocuktur bişey olmaz deyip verebiliyolar baştan sınırını çizeceksin bazı halalar böyleNe berbat görümcelerin varmış ya Allah sabır versin. Okurken sinir bastı
Biz de dün eşimle doktorun ne kadar insani tavırları olduğunu konuştuk. Helal olsun hocaya. Şehir hastanelerinden hep memnun kalıyorlar, çok daha güzel takip edeceklerine eminim.Zaten 2. Alternatif sadi konuk hastanesi. Doktorum ben sadi konukluyum benim borum öter kafasında takılıyor zaten bu civarda nerdeyse her hastanede bi adamım var sıkıntı etme diyor. Sadi konuk 2. Alternatif olma sebebi çam sakura donanım ve yeterlilik anlamında çok daha iyi diye, hem bebek için de ..
Hepimiz sağlıkla mutlulukla kavuşalım inşallah yavrularımızaSana kimse sen izin vermediğin sürece bir şey yapamaz ve diyemez. İnsan beklentiye girdikçe hayal kırıklığına uğrar anı yaşa akışa bırak. Daha doğmadan bunları düşünme şimdiye odaklan.Doğumdan hemen sonra annneem diye göğsüne bastırıp çocuğu benimsemeyi her şeyin toz pembe olacağını hayal etmeyin şunu bilin ki lohusalık tuhaf bir psikoloji. Bebeğe zamanla alışıyor onu zamanla anlıyorsun bu sebeple başta bocalıyorsun iyi bi anne değil miyim düşünceleri yetemiyorum hisleri bazen daha kötü kendine zarar verme düşünceleri dahi oluyor. En fazla bir iki aya düzeliyor. İlk zamanlar enerji vampiri insanları hayatında istememe hakkına sahipsin yoksa süreç daha zorlaşıyor ( Burda bi görümcemin gelip mememi sıktığını diğerinin çocuğumun ağzına kendi memesini filan verdiğini anlatmıştım :) Herkesi boğmak istediğin bi dönem. Ama geçiyor işte sabırlı olmak o duyguları yaşamaya izin vermek gerek. Her bebek de zor olmuyor şimdiden koşullanma canım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?