2022 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğin Cinsiyeti...

• Ankete Katılan
    206
  • Anket Kapalı .

Sana kimse sen izin vermediğin sürece bir şey yapamaz ve diyemez. İnsan beklentiye girdikçe hayal kırıklığına uğrar anı yaşa akışa bırak. Daha doğmadan bunları düşünme şimdiye odaklan.Doğumdan hemen sonra annneem diye göğsüne bastırıp çocuğu benimsemeyi her şeyin toz pembe olacağını hayal etmeyin şunu bilin ki lohusalık tuhaf bir psikoloji. Bebeğe zamanla alışıyor onu zamanla anlıyorsun bu sebeple başta bocalıyorsun iyi bi anne değil miyim düşünceleri yetemiyorum hisleri bazen daha kötü kendine zarar verme düşünceleri dahi oluyor. En fazla bir iki aya düzeliyor. İlk zamanlar enerji vampiri insanları hayatında istememe hakkına sahipsin yoksa süreç daha zorlaşıyor ( Burda bi görümcemin gelip mememi sıktığını diğerinin çocuğumun ağzına kendi memesini filan verdiğini anlatmıştım :) Herkesi boğmak istediğin bi dönem. Ama geçiyor işte sabırlı olmak o duyguları yaşamaya izin vermek gerek. Her bebek de zor olmuyor şimdiden koşullanma canım

Canim hepimiz ayniyiz sanirim:) benim etrafimda moral bozan cok yok iste cocuk dogunca bir yere gidemezsin falan diyorlar onlari takmiyorum kime ne ister evde otururum ister koyarim cocugu arabasina fildir fildir gezerim bunlar onemli degil de seyden cok korkuyorum.
Kimseye yaptigim hicbir seyi begendiremeyecek olmak. Mesela sutum az geldi mama vericem diyecekler ki tuh tuh tembellik edip cocuga mama veriyor, mama vermeyip emziricem diyecekler ki cocugu ac birakiyor. Ne bileyim cocuk gec konusacak cocukla ilgilenmiyor diyecekler, emzik vericem disleri bozuluyor diyecekler vs vs liste uzar gider. Bu beni cok korkutuyor bu baskiya karsi koyabilicek kadar psikolojimi saglikli bulmuyorum ve bunun acisini bebekten cikarmaktan korkuyorum.
Dedigin gibi esim de bunlari konusunca rahatlatacak biri degil arkamda durmaz bir yerde duyar gelir soyle yap boyle yapma der basa bela :)

Ben sadece kendi icime kapaninca rahatladigimi farkettim. Insanlarla diyalogumu azalttim sadece bebekle ve kendimleilgili seylere yogunlastim, izne cikinca da insallah pilates yuruyus vs spora basliycam. Kendime ozen gostericem yani bundan sonra kimsenin sacmalamalarini duymak istemiyorum :)

Uzerime de baskili bi tisort alip sey yazdiricam; luzumsuz tavsiyelerinize ihtiyacim yok

Çok zor şeyler yaşamışsın canım sen de. Ama deneyimli olunca 2. çocukta daha rahat edeceksin daha içine sinecek.

Zaten 2. Alternatif sadi konuk hastanesi. Doktorum ben sadi konukluyum benim borum öter kafasında takılıyor zaten bu civarda nerdeyse her hastanede bi adamım var sıkıntı etme diyor. Sadi konuk 2. Alternatif olma sebebi çam sakura donanım ve yeterlilik anlamında çok daha iyi diye, hem bebek için de ..

valla biz de o fikirdeyiz bu adam bu ülkeye çok fazla. Dün çok duygusal konuşmalar yaşandı kimse tepemde bu kadar beklemez giderdi. Ben ağlıyorum bi yandan, diyor ki ben profesörüm farkında mısın biliyorum bi şeyler. Cerrahim iyidir diyor filan diyorum napıcam nasıl bakıcam hazırlığım yok neye ihtiyacı olacak hiçbir şey bilmiyorum bi şey olur diye çok korkuyorum. Benle tane tane konuşuyor sakinleştirmeye çalışıyor. Bu hafta bu hastaneden ayrılıyor diye vedalaşır gibi elimi tutup ayrılma aşamasına gelince bende yeniden bi ağlama krizi sürekli ağlayışlar diyor ben hastaneden ayrılıyorum senden ayrılmıyorum
Seni hop başka hastaneye gönderdim oh bi daha açmayacağım telefonlarını yapmayacağım farkında mısın
Bak bekar adamım bu dediğimi yaptığım kadınlar oldu bakmadım bi daha telefonlarına diyor
Diyor senin gibi bi gebem vardı 20. Haftada serklaj yaptık ben kalıcam dedi doğurana kadar hastanede yattı. Çıkarken bir araba parası ödedi, ben seni düşünüyorum böyle bi şeye gerek yok gerek olsa ben burda kal derim zaten diyor ve daha bi sürü saçma trip, tavır, ağlama ve konuşmalarım
Ay allahım böyle süreçlere akıl fikir sağlığı olarak da dayanma gücü versin gerçekten.
Anlatınca baya komik olaylar yaşandı ama benim için baya zordu

ah ah
Kendi ruh halim üzerinde oto kontrolümü yitirmiş durumdayım sanki. Ansızın ağlamaya başlıyorum durduramıyorum kendimi.
Desteğiniz için teşekkür ederim çok kıymetli

Yaa canım doktoruna bayıldım sen kendini doktora bırak ne olduğunu bilen biri belli ki birşey olacağını düşünse riske atar mı seni ? İnşallah cozulecek her şey ben çok inanıyorum

2 hafta önce kontrolde 70.500 çıktım bugün yine 70.500 çıktım bu bebek kilo almıyor mu ya kaç zamandır 70te sabitlendim gitmiyor ileri var mı böyle olan kızlar? cumartesi kontrolüm merak ediyorum

Ne berbat görümcelerin varmış ya Allah sabır versin. Okurken sinir bastı

2 hafta önce kontrolde 70.500 çıktım bugün yine 70.500 çıktım bu bebek kilo almıyor mu ya kaç zamandır 70te sabitlendim gitmiyor ileri var mı böyle olan kızlar? cumartesi kontrolüm merak ediyorum
Benim ayın 6sında kilom 52ydi önceki ayda 52ydim doktorum kilo almam gerektiğini söyledi fakat şuan 52.400üm aç karnına. Şükür en son bebeğin kilosu yerindeydi ama şuan hiç bilmiyorum ve bende endişe içindeyim. 6 Ağustos’ta randevum var. Umarım bebişlerimizin kilosu yerindedir

benide sacma sapan bir korku aldi. bana ve esime birsey olursa ne olacak cocugumuza diye. Icimi bir korku sariyor boyle dusununce.
Bende en çok buna üzülüyorum hatta eşim gitmeden bana bişey olursa anneme bırak bebeğimi üvey anne falan görmesin dedim Oda ben büyütürüm tek derdim o olur artık dedi oda benimle helalleşiyor gitmek var gelmek olmayabilir diye Hepimiz aynı durumlardayız sanırım hiç ağlamadığım kadar bu yıl ağladım neyse ki geçici bir süreç diyorum kucağıma alınca herşey bitecek çok güzel bir duygu seni bekliyor diyorum kaybetmek daha zor inanın kızlar kaybedince herşeyine razıyım diyor insan Papatyaa123 A ayyuzlum5

Ayy maşallah doktoruna canım aynı benimki gibi ellerine bırak onun kendini Ağlama lütfen sen söyledin bak etkilendiklerini işler yoluna girecek ben inanıyorum Heryerde okuyorum senin için baktım yaşam sınırını geçmişler çok şükür

bugüne kadar bir sıkıntı yaşamadım o konuda ama 24.haftada gebelik şekeri çıkınca bende tatlıyı kestim o etkiledi sanırım yediklerime de dikkat ediyorum belki de kilo veriyorum anlamadım inşallah ya..

28.haftadayım toplamda 3 kilo aldım. 1 aydır aynı kilodayım hiç almadım kilo. bebek 24.haftada 800 gramdı 28.haftada 1200 kg çıktı ve hep haftasından önde gitti kilosu. Her gün fazla miktarda meyve yemek dışında sağlıklı beslendiğimde söylenemez. Bence kiloya çok takılmayın. Bizim kilo almamızla orantılı değil sanki bilemedim.

canım ben 2den fazla su içiyorum. Su içmede sorun yaşamıyorum şükür. Ama sen de doğru söylüyorsun kabızlık daha fena

Çok zor şeyler yaşamışsın canım sen de. Ama deneyimli olunca 2. çocukta daha rahat edeceksin daha içine sinecek.
Tabi ki gülüm artık canavar gibiyim insanlara söylenecek tek şey şu onun annesi benim ben böyle uygun gördüm.. Doğumda yanımızda bi tek annemiz olmalı bence

Ne berbat görümcelerin varmış ya Allah sabır versin. Okurken sinir bastı
Görümce olarak sıkıntı yapmıyolardı ama hala olduklarında çocuk üstünde hak sahibi olduklarını sanıyorlar çık sokağa oyna diyebiliyor bi ters bakıyorum o sokağa çıkmıyor tek başına diyorum veya günlük çikolata kotası var yesin çocuktur bişey olmaz deyip verebiliyolar baştan sınırını çizeceksin bazı halalar böyle

Biz de dün eşimle doktorun ne kadar insani tavırları olduğunu konuştuk. Helal olsun hocaya. Şehir hastanelerinden hep memnun kalıyorlar, çok daha güzel takip edeceklerine eminim.
Doktor da yanında olacak sürekli irtibat halinde olacaksın iyi olacaksın Güneş'imizin annesi.

Hepimiz sağlıkla mutlulukla kavuşalım inşallah yavrularımıza Çok teşekkür ederim kızlar, iyi ki varsınız

Kızlar hastane için pijama takımı bakıyorum. Üzeri gömlek gibi düğmeli olanlardan almak istiyorum Penti de çok güzel takım gördüm ama üzeri yarım kollu. Acaba Ekim ayı için kısa kollu mu uzun kollu mu almak gerek. Alan arkadaşlar oldu mu pijama takımını ve nasıl aldınız?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…