2022 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğin Cinsiyeti...

• Ankete Katılan
    206
  • Anket Kapalı .
ekmeği komple cıkardı hayatımdan, arada meyve ve dondurma yiyorum itirafcok ayaktayım hafta sonları daha iyi oluyorum

Ya inşallah ama hiç umudum yok kilo adına düzenli kilo alsın da başka bişey istemem
Bakalım hala bekliyoruz güya 2.30du randevu, 3 oldu hala çağıran yok.
üzülme bnmde oğlum 1850 doğdu 1650ye kdr düştü suan cok sukur yakışıklı aşkım, hala cok yemez ama çok sukur sağlıklı bir cocuk

aklın yolu bir valla
suan doktora meydan okumuş gibi oluyoruz gerçi ama :)))

ay sen böyle yazınca içimde bi erime hissettim resmen
bazen iyi hissedince sanki içimde sonsuza kadar tutabilirim gibi geliyor :))))))))
cnm haftaya cumartesi gdıcem dr. la en son takısmıstık ya gec gitsem daha iyi dıorum. ama inan karnım okdr aşağıda ki ve bende bazen tutuyorum resmn elimle tuttuğum oluyor. ama artk kendımı şöyle telkin ediyorum 8haftadır böyle 5 hafta daha gderiz.

Ben oğlumu aşağı yukarı hatırlıyorum da 34 haftada mi neydi ama 32 34 kesin yani 2200 du hatta o zaman doktorum esen minyon baba zayıf ne bekliyorsun ki demişti 2500 anca doğar demişti ki utrasyonlarda aşağı yukarı yanılma payı oluyor 36 haftada oğlum 3050 kilo doğmuştu bence başka bir doktor görüşü daha almalısın. Suanki hamileliğim de de 26. Haftada 890 gramdi kızım yani orantı kuracak olsak en en fazla hadi 1200 olsun 1500 çok fazla değil mi
Hayyal

Ayrıca salı günü gidecem 31 hafta olmuş olacak ben maksimum en fazlası oda 1500 1600 bekliyorum bebek zaten son ayda kilo alıyor

:) hadi inşallah hayırlısı şu bebekleri 1 ay daha sağlıkla içerde tutarsak bizden iyisi yok.

Uzuvları normal olduğuna göre, ki özellikle bacak boyu kafa boyunu sordum, boyu da uyumluymuş haftasıyla sadece kilo alımını sınırda gördü, evet maksimumu söylüyorlar. Yok canım ya hiç kafaya takmıyorum.
Doktor kafaya takma içeride ne kadar tutarsak tutalım sonra dışarıda zaten daha iyi büyüyecek dedi.
Hareketleri muntazam dedi, ki bu aralar baya iyi hissediyorum onu. Hayırlısı olsun 28. Haftayı geçirdik ya gerisi illa gelecek

Canim 28 haftalık bebek nasıl 1.5 kg oluyormuş ya ben gittim 1.3 Gr di doktor normal dedi nerdeyse 30 haftalık bebekten bahsediyorum . Şimdi baktım 28 haftalık gebelikte bebek 0.9 ile 1.1 kg arası yazıyor Medical de .
30 haftalık canım benimki.
Bebek 27 haftalık gibi kilosu hatta 26 gibi diyeyim.

Valla yediklerime baya dikkat ediyorum, bu şekilde giderse kilo almıyorsa hala artık kısmet diyorum canım :) genetik olarak bana benziyor ben de küçük doğmuşum doğum sonrası her ay 3 kilo almışım, annemde de tiroid varmış bende de var. Etkiliyor demek kilo alımını.

27.haftada tam 1 kiloya ulaşıyor bebişler ama 29.haftada 1500 biraz fazla sanki 1300 civarı olmalı diye biliyorum ben
Eh işte yavaş ilerliyor bu aralar bizimki. Çok kafaya takmıyorum kilo alsın da nasıl olursa olsun.

Ah canım ya benim boyum var kilom pek yok ama boy desen var, eşim desen kilolu zaten. İşte ölçümlerde bebek 3-4 hafta geriden geliyor dedi doktor ki, 2500 kiloyu bulsa yeterli dedi bizim için. Eh ben 2400 doğmuşum en basitinden oradan zaten neyse ki dediğim bir nokta var.

ekmeği komple cıkardı hayatımdan, arada meyve ve dondurma yiyorum itirafcok ayaktayım hafta sonları daha iyi oluyorum
Dondurma ah sıcaklar

2500 u görsek zaten rahatlayacağım inan ki 2 doktora birden gidiyorum ikisi de bebeğimin küçük olduğunu söylüyor. Genetik çok etkili elbette, ben zayıfım doğum kilom da öyleymiş. Olsun kafaya takmıyorum artık, hayırlısı sağlıklı olsun da…

-Sunshine çok gecmis olsun canm baya sayfa birikmis girmeyeli okudum insallah 37 38leri görürsün kızınla beraber doktor takibindesin icini ferah tut
Sağolasın kuzucum inşallah sağlıkla ilerler süreçlerimiz
Kuzum haftan ilerledi bence şüpheye düştüğün durumda git muhakkak. en azından kafanda soru işareti de olmaz bu neydi diye
Benim anladığım gelişmeye devam ettiği net. Boyu da uyumlu. Zayıf sadece ki şuanlık göreceli bi zayıflık. Ki sen de çok zayıfsın bence. Oğluşun babaya değil tam olarak dua ettiğimiz gibi sana çekecek gibi görünüyor sen de 2400 doğmuşsun mesela.

Bak zaten senin çok şükür ekstra bir riskin yok. 34 ü geçtikten sonra sırtınız hiçbir şekilde yere gelmez Allah’ın izniyle. En kötü ihtimal dışarda büyür ki sen de hakimsin sürece

Ya eskiden görseydin keşke beni be güneşimin annesi 36 bedendim. Genişledim oğluşla artık
Ya pek kafaya takmıyorum gelişiyor dediğin gibi, boyunun uzaması onun göstergesi, uzuvları da iyi hareketli de, ince uzun bir oğlan olcak Sadece perinatologun söylediklerinin birebir çıkması ve ona bir daha gitme durumumun oluşması beni düşündürüyor. Umarım tansiyon durumu olmaz en azından o olmasın

Ben 2.800 doğmusum 1.75 boy 80 üstü kiloya sahibim. Eşim 2.700 doğmus 1.86 boy 90 kilosu var. Tamam kilomuz birazcık fazla ama olsuun yani ki zaten 2.500 kilo üstü normal kabul ediliyor. Biz toplum olarak etli butlu çocuklar seviyoruz sanırım. Biz derken büyüklerimiiz onlardan da bize sanki cocuk böyle doğması gerektiği yanse ediliyor gibii. Arkadasım cocugu 10 aylık be 13 kilo çocuk bildiğin kilodan dolayı emekliyemiyor şuanda ve hareket edemediği için sürekli ağlıyor ediyor. Arkadasımın annesine bakarsan daha zayıf azıcık daha kilo almalı. Çocugun coktan emekleme aşamasının sonlarına gelmesine bile lazımdı aslında gelişimsel açıdan. Sen içini ferah tut annesi sağlıklı bir şekilde kilo alsım gelişimi boyu kemikleri organları vs her şeyi sağlıkla büyüsün gelişsin önemli olan. Doruk bey iyi olsun yeter kii sağlıklı olsun önemli olan o

ya yavrum belirlenen standartlar var ondan kilosu az diyorlar bebeginin ama gel burada asyalilarin bebelerini gor el kadar . yenidogan zibinlari ilk 3-4 ay giyiyorlar.
Bizde tabi alisilmis etli butlu 3 kg uzeri bebege , bir de tabi Turkiye deki bebeklerin kilo ortalamasi da aliniyor ondan rakamlar oyle veriliyor.

Ztaen organlari saglikliysa hicbirseycik olmaz

İnanır mısın ben de hamilelik öncesi 36 bedendim
pantolonlarda biraz şaşırtma olabiliyordu sadece
kuzucum normalde perinatolog için cumartesi demiştin, haftaya mı ertelediniz?

Ben evde kendim şeker ölçüyorum. Babamın cihazıyla olcuyordum hep bugün kendime yeni cihaz aldim 20 birim düşük gosteriyo hangisi doğru bilemedim. Benim gibi evde ölçüm yapanlar hangi marka cihaz kullaniyorsunuz

Duracak duracak inşAllah.. hava çok sıcak zaten yeri rahattır orda
evet ne kadar babacı gibi dursa da en ufak bir şeyde babayı karşısına alıyor.. annem annem der.. 2 büyük insan gibi konuşabiliriz sohbet ederiz oğlumla.. inşAllah 2 numarada abisi gibi olur
kesinlikle anneci oluyorlar.. bazen de nabza göre.şerbet durumu da oluyor
Sende kilo konusunda çok takılma canım yeme düzenine dikkat et.. kilo alır yani zaöanla.. şahsen ben 1850gr doğan bir bebek olarak bu yaşa bu kiloya geldim

kilo deyince almadım almadım derken pazartesi 61.400 olan ben bugün 62.900 çıktım ama belli karnımın büyüdüğünü hissediyorum dakikalar sonra 30. haftayı doldurmuş olacağım

bende yeni aldım cihazı. kullanma kılavuzunda deneme için kırmızı bir sıvı vardı onunla ölçtüm önce.. bir aralıkta olması gerekiyor diyordu eğer o aralıtkaysa tamam diyordu. markası da one on call mu neydi öyle birşeydi.. şimdi diğer odada kalkıp bakmaya üşeniyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…