Bebeğin ve senin için en hayırlısı neyse bu sürecin o şekilde devam etsin inşallah vakitlice sağlıkla kucağına alırsın bebeğiniArkadaşlar yorum yapan herkesi alıntılayamadım ama doktordan çıktım ilaçlarımı aldım evdeyim şu an.
Çok şükür bu yorucu gün bitti. Doktorum 2-3 günde bir görecek artık. Sıkı takip yapacaklar ve ne zaman Allah korusun ama bebeğin hareketlerini hissedemezsen çık gel dedi. Sorun şu, benim rahime giden damarlarım bebeği besleyemiyor. Bebek o yüzden büyüyemiyor. Bugün gene ölçtü 1 kilo çıktı. Perinatolog 750 gram ölçmüştü 2 saat öncesinde. Boyu fena değil, 35 cm kadar. Ama kilosu çok az maalesef, içeride tutabildiğimiz kadar tutacağız dedi doktor. Olmadığı yerde alacağız diyor. 5 haftaya ihtiyacım var. 36. Haftayı bulursak, küveze gerek kalmaz diyor. İnşallah yani.
Neden hastaneye yatırılmadım dersek, sadece takip olacak ilaçlarımı alacağım, yeniden kortizon yazdı. Ve ciğer geliştirici iğne olacağım bu şekilde devam edeceğiz. Cuma günü gene kontrol.
Offf içim parçalandı ağladım okurken Allah sana çokça sabır versin çektiklerinin yerine çok fazlasıyla mutluluk gelir inşallahHepinizden Allah razı olsun çok sağolun , amiiiin dualarınız dilekleriniz için çok teşekkür ederim
Erken doğum sebebim enfeksiyon en başından anlatmam gerekirse 19. Haftamda tansiyonum yukseldi öğürme ve kusma çok oldu ve nişanım geldi internette araştırdığım için az çok biliyordum ne olduğunu bir tuhaflık var dedim devletin acıline gittim birşey yok bebek falan iyi alttan muayeneye gerek yok diyip gönderdi kendi doktorumu aradım sonraki gün gel yanıma dedi ama eşim il dışında olduğu için götürecek kimsem yoktu arkadaşları da çalışıyor kimseye izin al götür beni diyemeyiz diye dedik haftasonu eşim gelince gideriz daha sonra hastaneden aradılar beni doktorunuz sizi muayeneye çağırıyorlar diye daha sonra eşim geldi doktora gittik 20. Haftamda anlattım durumu böyle böyle nişanım geldi sanırım dedim muayene etti evet nişanın gelmiş 2cm e yakın acilman olmuş rahim boyun 8mm acil hastaneye yatircam yoksa doğum olacak dedi ben afalladim ne oluyor anlamadım dedim daha sonra yatsak dedi sen durumun farkında değilsin herhalde doguracaksin dedi hastaneye yatırdı ilaçlarla durdurmaya çalıştı ama olmadı acil serklaja alıyorum mecburum dedi 13mm e çıktı tabi sürekli yatacaksin sadece tuvalete kalkacaksin falan dedi dikişten sonra 1 hafta sonra muayeneye gittim 4mm e düşmüş tekrar dikiş patlayacak sana daha yukarı dikiş lazım dedi profesör e gönderdi beni 21. Haftamda adam baktı senin hemen dikiş atılman lazım dedi apar topar ikinci kez dikiş atıldı 45mm e çıktı artık yatmana gerek yok kalk gez dolaş falan dedi prof ama benim doktorum hayır yatacaksin dedi bende yattım sürekli yine bakmaya annem geldi annem yokken eşim işten gelip yemek temizlik falan uğraşıyordu daha sonra görümcem okulu bitince geldi sonra benim kasılmalar falan başladı akıntım vardı doktor toz antibiyotik falan verdi sonra geçmedi hala akıntım devam ediyordu ama turuncumsu bir renkti tuhafti böyle idrar yollarından da geliyordu vajinadan da sonra bayramın birinci günü benim belimden kasıklarıma vuran bir sancı başladı gittikçe artıyor kasilmalarim var devletin acıline gittik yine muayene falan etti herşey normal dikişler sağlam enfeksiyondan dedi iğne yaptı gönderdi bir kaç gün sonra da sabah kalktım kanamam başladı hemen kendi doktoruma gittik acil yatiriyorum seni doğum başlayacak sancini durdurmamiz lazım dedi yatırdı bir sürü serumlar ilaçlar falan nst ye bağlandım ilaçlar fayda etmiyor hala sancım var 14 temmuzda muayene etti dikişlerin o kadar sağlam ki rahimin yırtılır bebek dogamaz o derece dedi yukarı odaya çıktık aradan 1-2 saat geçti benden pıhtı şeklinde kanlar gelmeye başladı hemen doktor muayeneye çağırdı beni bir baktı bebek artık iyice inmiş rahim boyu sıfırlanmış dikişler rahimini yırtıyor senin hayatın tehlikede dedi acil sezaryen dedi artık rahimim yirtiliyordu hemen aldi sezaryenim çok uzun sürdü 2 saatten fazla bebeği alması yarım saat sürdü kakasını yapmış stresten aldılar hemen kuvoze sonraki gün gittim gördüm yavrumu o gün taburcu oldum sonrasında aradılar 16 temmuz saat 10 da bebeği kaybettik diye enfeksiyon bebeğe geçmiş kan değerleri çok kotulesmis çoklu organ yetmezliginden kaybetmişiz
Evet çok zor rabbim düşmanıma bile yaşatmasınAh ne diyeceğimi bilmiyorum ama ölen bebekler anne ve babaya şefaatçi olurmuş sabretmesi bu acıya katlanması çok zor ama inşallah rabbim istediğin bir zamanda sağlıkla bir evlat nasip eder
Amiiin ne yapalım rabbim bizden çok sevmiş yanına aldı küçük melegimiziRabbim acını hafifletsin okurken çok kötü oldum. Ne diyeceğimi bilemiyorum Cennete seni bekleyecek bir meleğin var artık
Yaa aglamayin ben sizi üzmek için anlatmadımOfff içim parçalandı ağladım okurken Allah sana çokça sabır versin çektiklerinin yerine çok fazlasıyla mutluluk gelir inşallah
Yaa aglamayin ben sizi üzmek için anlatmadımamiiiin Allah razı olsun canım benim
Gerçekten sizleri uzduysem kusura bakmayınCanım sen çok güçlüsün belli ama bizi aydınlatıp yaşadıklarını anlatman çok güzel. Senin meleğin çok güzel biyerde seni bekliyor yiyeceği ekmeği yoksa Allah nasip etmediyse biz ne yaparsak yapalım olmuyor. Yeni doğacak olan evlatlarına Allah uzun ömür versin. Sen kendini tekrar iyi hissettiğinde dilerim Allahımdan hiç uğraştırmadan hemen evlat versin sana
Gerçekten sizleri uzduysem kusura bakmayınevet rabbim nasip etmedi biz elimizden gelen herşeyi yaptık en azından bir pismanligimiz yok keskemiz yok. Mecburen kendi canımı kurtarmak için bebeği aldı doktor birşey diyemedim bende. Amiiin bir yandan hemen hamile kalmak istiyorum bir yandan da çok yorucu şeyler yaşadık hem maddi hem ruhen zor süreçler geçirdik nasıl cesaret edeceğiz diyorum rabbim hayırlı zamanında kendisi verir zaten. Allahım sizlere hayırlı doğumlar nasip etsin
Ben sezaryandan 4 ay sonra hamile kaldim plansiz bir gebelik rabbimin elbet bir bildigi vardir dedik su an 28 +3gundeyiz cok sukur rabbim sanada en hayirli vakitte kolayca bir evlat sahibi olmayi nasip etsin kuzum ben iki defa ayni seyi dejavu gibi yasadim inan ki bu gebeligimdede ayni korkular var ama biliyorum ki ne geliyorsa basimiza allahtan.... Razi olup daha guzelini daha hayirlisini bekleyecegiz tekrardan bol sabir diliyorum sana ve eşine hikayeni okurken yasadiklarim canlandi gozumde...Gerçekten sizleri uzduysem kusura bakmayınevet rabbim nasip etmedi biz elimizden gelen herşeyi yaptık en azından bir pismanligimiz yok keskemiz yok. Mecburen kendi canımı kurtarmak için bebeği aldı doktor birşey diyemedim bende. Amiiin bir yandan hemen hamile kalmak istiyorum bir yandan da çok yorucu şeyler yaşadık hem maddi hem ruhen zor süreçler geçirdik nasıl cesaret edeceğiz diyorum rabbim hayırlı zamanında kendisi verir zaten. Allahım sizlere hayırlı doğumlar nasip etsin
Sen ne kadar güçlü bir kadınsın ki burada hala deneyimini paylaşıp yardımcı olmaya çalışıyosun. Evladın cennette beklicek seni inanıyorum. Rabbim sana güç versinHepinizden Allah razı olsun çok sağolun , amiiiin dualarınız dilekleriniz için çok teşekkür ederim
Erken doğum sebebim enfeksiyon en başından anlatmam gerekirse 19. Haftamda tansiyonum yukseldi öğürme ve kusma çok oldu ve nişanım geldi internette araştırdığım için az çok biliyordum ne olduğunu bir tuhaflık var dedim devletin acıline gittim birşey yok bebek falan iyi alttan muayeneye gerek yok diyip gönderdi kendi doktorumu aradım sonraki gün gel yanıma dedi ama eşim il dışında olduğu için götürecek kimsem yoktu arkadaşları da çalışıyor kimseye izin al götür beni diyemeyiz diye dedik haftasonu eşim gelince gideriz daha sonra hastaneden aradılar beni doktorunuz sizi muayeneye çağırıyorlar diye daha sonra eşim geldi doktora gittik 20. Haftamda anlattım durumu böyle böyle nişanım geldi sanırım dedim muayene etti evet nişanın gelmiş 2cm e yakın acilman olmuş rahim boyun 8mm acil hastaneye yatircam yoksa doğum olacak dedi ben afalladim ne oluyor anlamadım dedim daha sonra yatsak dedi sen durumun farkında değilsin herhalde doguracaksin dedi hastaneye yatırdı ilaçlarla durdurmaya çalıştı ama olmadı acil serklaja alıyorum mecburum dedi 13mm e çıktı tabi sürekli yatacaksin sadece tuvalete kalkacaksin falan dedi dikişten sonra 1 hafta sonra muayeneye gittim 4mm e düşmüş tekrar dikiş patlayacak sana daha yukarı dikiş lazım dedi profesör e gönderdi beni 21. Haftamda adam baktı senin hemen dikiş atılman lazım dedi apar topar ikinci kez dikiş atıldı 45mm e çıktı artık yatmana gerek yok kalk gez dolaş falan dedi prof ama benim doktorum hayır yatacaksin dedi bende yattım sürekli yine bakmaya annem geldi annem yokken eşim işten gelip yemek temizlik falan uğraşıyordu daha sonra görümcem okulu bitince geldi sonra benim kasılmalar falan başladı akıntım vardı doktor toz antibiyotik falan verdi sonra geçmedi hala akıntım devam ediyordu ama turuncumsu bir renkti tuhafti böyle idrar yollarından da geliyordu vajinadan da sonra bayramın birinci günü benim belimden kasıklarıma vuran bir sancı başladı gittikçe artıyor kasilmalarim var devletin acıline gittik yine muayene falan etti herşey normal dikişler sağlam enfeksiyondan dedi iğne yaptı gönderdi bir kaç gün sonra da sabah kalktım kanamam başladı hemen kendi doktoruma gittik acil yatiriyorum seni doğum başlayacak sancini durdurmamiz lazım dedi yatırdı bir sürü serumlar ilaçlar falan nst ye bağlandım ilaçlar fayda etmiyor hala sancım var 14 temmuzda muayene etti dikişlerin o kadar sağlam ki rahimin yırtılır bebek dogamaz o derece dedi yukarı odaya çıktık aradan 1-2 saat geçti benden pıhtı şeklinde kanlar gelmeye başladı hemen doktor muayeneye çağırdı beni bir baktı bebek artık iyice inmiş rahim boyu sıfırlanmış dikişler rahimini yırtıyor senin hayatın tehlikede dedi acil sezaryen dedi artık rahimim yirtiliyordu hemen aldi sezaryenim çok uzun sürdü 2 saatten fazla bebeği alması yarım saat sürdü kakasını yapmış stresten aldılar hemen kuvoze sonraki gün gittim gördüm yavrumu o gün taburcu oldum sonrasında aradılar 16 temmuz saat 10 da bebeği kaybettik diye enfeksiyon bebeğe geçmiş kan değerleri çok kotulesmis çoklu organ yetmezliginden kaybetmişiz
Ya-Sunshine evet kuzum dertten kederden doğum gununu kutlamadık, nice mutlu yıllara sen olmasan walla kadınlar kulubu bukdr canlı olmazdı herkese özenle cevap vermen inşallah sağlıkla alırız bebişlerimizi doğum gunumuz onların geldıği gun olsun
Ben gebeliğin başında lcw den wee baby mi ne aldım. Kuponla 250 TL’ye gelmişti. Tekli şarjlı pompa yaptığım en mantıklı alışveriş olmuşkızlar sut sağım pompası ne aldınız amanın 2100tl olmus ben sok ben inanamadım
Ay çok mantıklı yaaaTövbe yarabbi seni bir okutucazçok geçmiş olsun dikkat et kendine
Ay acele et aceleTetenoz 2. doz olmasa koşa koşa yaptırıcamama 4’ünde tetenoz 2. doz olup 15 gün sonra biontech olacağım O zamana kadar inşallah kapmam illeti, sağım solum covid
Teşekkür ederim çiçeğim. Rabbimden umuyorum-Sunshine kuzum cok gemis olsun
Akut donemi acil de atlattin muhtemelen . Hastaneye gidip covid olmadan donen yok simdi ya
Dogum gunun de kutlu ve mutlu olsun , bol Gunes li dogum gunleri hep seninle olsun
Ya çok geçmiş olsun
AmiiinAllah'ım inşallah hepimiz için herşey yolunda gitsin. Kimsenin kucağını boş bırakmasın. Dualarım hep sizinle. Allah'ım bugünleri çarçabuk atlatalim. Çok zor..
Ya gerçekten bu fikri hayata geçirelim derimBilgili arkadaşlar varsa bi toplu bir okuma vs yapabiliriz. Hani örnej veriyorum oluyor ya bazı şeyler 40 yasin okunuyor yada şu kadar tesbihat oluyor vs. Eğer bilgili bir arkadaş varsa topluca okuyalım bir şeyler
Allahım sabır versin.Hepinizden Allah razı olsun çok sağolun , amiiiin dualarınız dilekleriniz için çok teşekkür ederim
Risk gördüğü zaman veriyor genelde doktorlar daha öncesinde erken doğum varsa veriyor yada rahim ağzı kısalığı varsa çoğul gebelikler veya 2 veya 3 kayıp varsa önlem amaçlı veriliyorBu bahsettiğiniz ciğer geliştirici nedir ? Hangi aşamada veriyor doktor bunu ?
Allahim bir daha böyle acılar yaşatmasın canım benim, sabirlarin en büyüğünü versin..Amiiin 14 temmuzda doğum yaptım 16 temmuzda kaybettik oğlumuzu toparladım biraz daha kendimi napayım Rabbime sığındım
Cnm çok geçmiş olsun 2 hafta oluyor bnde atlatalı bol bol c vitamini al bende ateş yapmadı gebelikte 2.covidim di ama çok ağrım oldu tek yaptığım crp de yuksek cıkınca antibiyotik parolkızlar test sonucum çıktı.
doğum günümde covid pozitif olduğumu öğrendim
ilk covidime en riskli dönemimde yakalanmak varmış.
gerçi ilk trimester da çok riskliydi. daha doğurmadan o günkü dertleri unutmuşum sanırım. analık
Canım çok üzüldümSelam herkese. Perinatologdan çıktık. Doktor durumu hiç iyi bulmadı. Damarlarım kötü durumdaymış bu da bebeğin oksijen almasını engeller seviyedeymiş. Acil olarak kendi doktoruma yönlendirdi. O da 4e randevu verdi.
Her an bebeği kaybedebiliriz diyor perinatolog bundan sonra 2 günde bir kontrol olacaksın içeride bebeği ne kadar tutsak o kadar iyi dedi, ama her an bebeği alabiliriz hareketlerde azalma olursa dedi.
Sizden dua bekliyorum.
1 ay önceye kadar sınırda bir durumum vardı birden ara açıldıCanım çok üzüldümneden böyle oldu, birden bire mi? Bir sorunun yoktu diye hatırlıyorum? Dua edeceğim canım sana, inşallah en hayırlı zamanda, sağlıkla doğar bebeğin
Evet hep olacak içimde. Bakalım cumartesi bir gidicem kontrole neler dicek yine de bir soracagim suanlik dusunmesem bile öğrenmem gerekiyor. Bakalım artık kaç ay süre verecek rahim yirtilmaya başladığı için biraz daha mı fazla süre verir yoksa 3 ay sonra deneyebilirsiniz mi diyecek ogrenicez artık. 27 yaşındayız eşimleCnm asla bu süreci unutamazsın o seninle bi ömür yaşayacak ama şöyle düşün 2 sene sonra olsada aynı korkuları yaşayacaksın hep bir şeymi olcak bunada korkusu olcak o yüzden doktor artık hamile kalabilirsin dediği an denemeye başlayın her hamilelik aynı sorunları yaşatcak diye bir şey yok yıprandınız ama 3-4 ay sonra yeni bir hamilelik heyecan bence eşinle sana iyi gelecektir kaç yaşındasın?
Bende bir doktor ile görüşeceğim cumartesi günü kaç ay süre sonra gebe kalabilirsin diyecek onu öğrenmek istiyorum şuan korkuyorum ama bilmekte fayda var en azından. Rabbim sana da hayırlısıyla sağlıklı doğum nasıp etsinBen sezaryandan 4 ay sonra hamile kaldim plansiz bir gebelik rabbimin elbet bir bildigi vardir dedik su an 28 +3gundeyiz cok sukur rabbim sanada en hayirli vakitte kolayca bir evlat sahibi olmayi nasip etsin kuzum ben iki defa ayni seyi dejavu gibi yasadim inan ki bu gebeligimdede ayni korkular var ama biliyorum ki ne geliyorsa basimiza allahtan.... Razi olup daha guzelini daha hayirlisini bekleyecegiz tekrardan bol sabir diliyorum sana ve eşine hikayeni okurken yasadiklarim canlandi gozumde...
Erken doğum durumlarında yapılıyor canım.Bu bahsettiğiniz ciğer geliştirici nedir ? Hangi aşamada veriyor doktor bunu ?
İnsan başta risklerle yüzleşince kaldırması çok zor oluyorTopiği görünce dayanamadım.. Bende 2019 Ekim annesi olacakken, ani şekilde ağustos annesi oldum.. Hayat sürprizlerle doluminnacık 2 kilocuk bir oğlum olmuştu.. Hey gidi günler.. Nereden nereye şimdi 3 yaşında tosunum.. Sizlere tek tavsiyem, her şeyi akışına bırakın.. İnanın o zaman herşey daha kolay oluyor.. Bazen biz naparsak yapalım kaderin bizim için planları oluyor, bize düşen tevekkül edip eyvallah demek.. Verdiği de lütuf vermediği de.. Umarım sağlıklı sıhhatli kucağınıza alırsınız..
Hepinize sağlıklı gebelikler, hayırlı doğumlar diliyorum
Teşekkür ederim canım benim.Cnm çok geçmiş olsun 2 hafta oluyor bnde atlatalı bol bol c vitamini al bende ateş yapmadı gebelikte 2.covidim di ama çok ağrım oldu tek yaptığım crp de yuksek cıkınca antibiyotik parol
Portakal ve çorba 5 gün sonra işteydim zaten iyiydim başlarda zor inş sende kolay atlatacaksın bol bol dinlen ve meyve tüket
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?