- 1 Şubat 2022
- 213
- 152
- 23
Bol bol limonlu su iççç. Doktora göründün mükızlar bu enfeksıyon neymış yaa, resmn tuvalette yatcam gidiyorum bırşey yok afedersiniz ama yanıyor, bebeğim kasiliyor belimi bile düzleyemiyorum. offf walla esirgedikçe üzülüyorum hep birşey cıkıyor. şöyle hamilelikten cdden hoşlanmıyorum en guzeli bebeği eline almak guzel kokusunu içine almak
İnsallah canım valla anneme de anlattım durumu aklına geldikçe dua etsin diye burayı okuyunca çok üzülüyorum inşallah hepimiz sağlıkla sağ salim alalım kucagimiza
Kuzum bariz azalmış.Kızlar benim 28 mm çıktı rahim uzunluğu normal mi?
-Sunshine cnm sen bilirsin daha iyi bizim haftamızda ne olması gerekiyor?
KovidGeçmiş olsun canım durumun nasıl umarım iyisindir
tek kullanımlık bir ilaç verdi doz onu içtim iyi geldi. dün gece rahat uyudum sonundaBol bol limonlu su iççç. Doktora göründün mü
Dünden çok yoğun bir gün geçirdim işyerimde o yüzden girememiştim dün gece okuyunca çok üzüldüm. Üst üste geldi hepsi canım senin yaa Rabbim bundan sonrası için selamet versin. Ama dün hastaye gittim gebe okulundan çağırdılar. Olamaz böyle birşey kimsede ne maske ne mesafe vardı. Hiç umurlarında değil. Bu kadar bilinçsiz insanın içinde kapmamamız mucize olurdu zaten. Birde sen kaç gün hastanede kaldın. Rabbim şifa versin sana ve kızçenekızlar test sonucum çıktı.
doğum günümde covid pozitif olduğumu öğrendim
ilk covidime en riskli dönemimde yakalanmak varmış.
gerçi ilk trimester da çok riskliydi. daha doğurmadan o günkü dertleri unutmuşum sanırım. analık
Canım o kadar üzüldüm ki okuduğumda ama benim içim ferah senden ve doruktan yana. İnşallah geride kalır bu kötü günler. Sağlıkla, vakitlice kavuş miniğine. Sakın ama sakın kötü düşünme. Rabbimizin mucizeleri sonsuzdur. Şafi isminin yüzü suyu hürmetine meleğini sana sağlıklı şekilde bağışlasın inşallahSelam herkese. Perinatologdan çıktık. Doktor durumu hiç iyi bulmadı. Damarlarım kötü durumdaymış bu da bebeğin oksijen almasını engeller seviyedeymiş. Acil olarak kendi doktoruma yönlendirdi. O da 4e randevu verdi.
Her an bebeği kaybedebiliriz diyor perinatolog bundan sonra 2 günde bir kontrol olacaksın içeride bebeği ne kadar tutsak o kadar iyi dedi, ama her an bebeği alabiliriz hareketlerde azalma olursa dedi.
Sizden dua bekliyorum.
Hele bu haber beni mahvetti dün geceden beri aklımdan çıkmıyor. Çok ama çok üzüldüm. İnsan diyecek bir söz de bulamıyor. Rabbim en kısa zamanda sana anneliği sorunsuz, sıkıntısız şekilde bir daha tattırsın canım benim. Kalbim sızladı üzüntüden. Rabbim başınıza gelen her hayırda bir şer, her şerde bir hayır vardır demiş. Meleğinle cennette kavuştursun sizi inşallah. Acını en derin şekilde paylaşıyorumBebeğimi kaybettim 26+5 te acil sezaryen ile erken doğum yaptım ve 2 gün dayandı yavrum
amin canım teşekkür ederimDünden çok yoğun bir gün geçirdim işyerimde o yüzden girememiştim dün gece okuyunca çok üzüldüm. Üst üste geldi hepsi canım senin yaa Rabbim bundan sonrası için selamet versin. Ama dün hastaye gittim gebe okulundan çağırdılar. Olamaz böyle birşey kimsede ne maske ne mesafe vardı. Hiç umurlarında değil. Bu kadar bilinçsiz insanın içinde kapmamamız mucize olurdu zaten. Birde sen kaç gün hastanede kaldın. Rabbim şifa versin sana ve kızçene
Geçmiş olsun canım benim bol sıvı istirahat
Amin canım Allah dualarınızı kabul etsin inşallah
Kuzum bariz azalmış.
Yani doktora bi şey diyemem ama sen aşağıda hissediyorum gibi seyler söylemiştin
İmkanın varsa bence istirahata geç zaten hazırlıkların tamamdı.
Daha da azalmasın.
Benim 25 ten bi anda 14 mm ye düşmüştü.
Kendini riske atma bence ihmale gelme
herkesin süreci Farklı işliyor
az kaldı çok şükür dinlen bol bol ayakta çok kalma derim.
Yürüyüş azalt, baskı hissettiğin an yat, böyle böyle hunileşme oluyor.
Sancın filan yoksa telaş yapacak bir şey yok dikkat et sadece
35. Haftaya gelmiş olsan uzunluk yavaş yavaş kısalsın hadi zaten doğum yakın oluyor..
Kovid
Çok sık ateşleniyorum parol ve soğuk duş filan idare etmeye çalışıyorum canım
Üzülme canım benim napalim Allah'ın takdiri benim de içim sızlıyor canım çok yanıyor ama tuhaf olarak da bir sakinlik var üstümde rabbim dayanma gücü veriyor sanırım. Amiiin Allah razı olsun diyorum tekrar nasıl çocuk yapmayı düşüneceğim diye ama rabbim en doğru zamanı bilir ve o zaman bize bir evlat nasip ederDünden çok yoğun bir gün geçirdim işyerimde o yüzden girememiştim dün gece okuyunca çok üzüldüm. Üst üste geldi hepsi canım senin yaa Rabbim bundan sonrası için selamet versin. Ama dün hastaye gittim gebe okulundan çağırdılar. Olamaz böyle birşey kimsede ne maske ne mesafe vardı. Hiç umurlarında değil. Bu kadar bilinçsiz insanın içinde kapmamamız mucize olurdu zaten. Birde sen kaç gün hastanede kaldın. Rabbim şifa versin sana ve kızçene
Canım o kadar üzüldüm ki okuduğumda ama benim içim ferah senden ve doruktan yana. İnşallah geride kalır bu kötü günler. Sağlıkla, vakitlice kavuş miniğine. Sakın ama sakın kötü düşünme. Rabbimizin mucizeleri sonsuzdur. Şafi isminin yüzü suyu hürmetine meleğini sana sağlıklı şekilde bağışlasın inşallah
Hele bu haber beni mahvetti dün geceden beri aklımdan çıkmıyor. Çok ama çok üzüldüm. İnsan diyecek bir söz de bulamıyor. Rabbim en kısa zamanda sana anneliği sorunsuz, sıkıntısız şekilde bir daha tattırsın canım benim. Kalbim sızladı üzüntüden. Rabbim başınıza gelen her hayırda bir şer, her şerde bir hayır vardır demiş. Meleğinle cennette kavuştursun sizi inşallah. Acını en derin şekilde paylaşıyorum
Her hayırda bir şer, her şerde bir hayır vardır... - Yeni Akit
Rabbim sabır versin mükâfatını vericektir muhakkak sebebi neydi erken doğumun bir belirtin var mıydı?Üzülme canım benim napalim Allah'ın takdiri benim de içim sızlıyor canım çok yanıyor ama tuhaf olarak da bir sakinlik var üstümde rabbim dayanma gücü veriyor sanırım. Amiiin Allah razı olsun diyorum tekrar nasıl çocuk yapmayı düşüneceğim diye ama rabbim en doğru zamanı bilir ve o zaman bize bir evlat nasip edertamamıyla teslim oldum Allahım bizi cennetinde kavuşturacak inşallah meleğimizle çok teşekkür ederim Allah razı olsun lütfen kendini çok üzme öteki dünyada bize şefaatçi olacak bir meleğimiz var rabbim acıların en büyüğünü yaşattı bize ama dayanmamiz gerekiyor isyana girmemek icin çok uğraşıyorum ağlamak iyi değil diye ağlamıyorum bile bebeğim orada üzülür diye onu hep iyi hatırlamak istiyorum kulağımda ağlama sesi o güzel melek yüzü ben ömrümde böyle güzel bir bebek görmedim Allahım bize yeryüzünde cenneti yaşattı meleği gösterdi resmen
AmiiinRabbim sabır versin mükâfatını vericektir muhakkak sebebi neydi erken doğumun bir belirtin var mıydı?
Görmedim canım ne denilir bilemiyorum kelimelerin bittiği yer anneler olarak güçlü olmak zorundayızAmiiinyukarıda uzun uzun anlatmıştım ama kaçırmış olabilirsin kısaca serklajliydim 21. Haftamda atıldı en son dikiş atılırken çok buzdurmus doktor ödem yapmış orada rahim ile bebeğin arasında miydi neydi o da iltihaba çevirmiş aynı zamanda idrar yolu enfeksiyonu oldum hepsi birden kanıma karismis bebeğim strese girmiş doğmak için çok uğraştı dikişlerim çok güçlü olduğu için dikişler yırtılmadi rahimim yırtılmaya başladı doktor da artık senin hayatın tehlikeye girdi artık bebeği alacağım seni düşünmem lazım diyip acil sezaryene aldı bebeğime bulaşmış enfeksiyon 2 gün sonra kaybettik
çok abartmayın tabi ben en fazla 3 tane yiyorum şimdilikO gün ciddiyim 24 saat hep hareket etti bugün tık yok meseladedim bu cocuk uyumayacak mıı ben uyuyamadım diye oda mı uyuyamadı anlamadım ki hurma cok mantıklı hemde faydalı bende alayım gece uyandıkça atarım ağzıma
Evet canım özellikle acve hurmasının doğumu da kolaylaştırdığı açılmayı hızlandırdığı söyleniyor.. riskli gebeliklerde özellikle hurma tavsiye edilmiyor.. 38. haftadan sonra günde 5 6 hurma doğumu kolaylaştırdığı söyleniyor. bende 1-3 arası yiyorum riskli durumum olmadığı için.. ama yoğurt özellikle yiyorum süt içemiyorum çünkü..Kızlar yanlış mı biliyorum emin değilim ama arkadaşım bana doğum zamanına kadar hurma yemememi önermişti. Doğum zamanı ye demişti. Kasları gevşetip doğumu kolaylastirirmis. Bu aylarda sakıncası olabilir mi ki?
ben ilk gebeliğimde de acve hurmasından yemiştim günde 3 taneydi bu aylarda başlamıştım 7yi doldurduktan sonra.. şuan abartmamak lazım sadece.. doğumda da açılmam hızlı olmuştu gerçekten çok şükür.. bakalım bunda ne olacak. riskli gebeliklerde önerilmiyor.. onun dışında hurmada demirde fazla bende de o yok..cnm ama hurmayla adaçayı acılma yapar diyorlar ama eğer açılmayacağın varsa bacaklarını ayıran bile olmuyor
Canım benim yaa çok geçmiş olsun.. geçmiş doğum gününde kutlu olsun..hastanede kaptım çok net ya..
asistan doktorlar muayenede maske takmıyordu genellikle hatta biri şarıl şarıl burnunu çekiyordu bi de.. hemşiresi ebesi kimse kendi ortamında takmıyordu.. tam cimere yazmalık ortam. :)
moralimi bozmayacağım kendimi tutmaya çalışıyorum moralim bozulunca vücut dengem komple gidiyor.
eşim de diyor ki bu doğum günü kutlamamıza engel değil
sadece pasta alıp gelcek muhtemelen
Dualarım seninle canım.. Rabbim hayırlı zamanda sağlıklı bir şekilde kucağına almayı nasip etsin inşAllahSelam herkese. Perinatologdan çıktık. Doktor durumu hiç iyi bulmadı. Damarlarım kötü durumdaymış bu da bebeğin oksijen almasını engeller seviyedeymiş. Acil olarak kendi doktoruma yönlendirdi. O da 4e randevu verdi.
Her an bebeği kaybedebiliriz diyor perinatolog bundan sonra 2 günde bir kontrol olacaksın içeride bebeği ne kadar tutsak o kadar iyi dedi, ama her an bebeği alabiliriz hareketlerde azalma olursa dedi.
Sizden dua bekliyorum.
Amiiin canım benim amin ne diyelim Allah'ın takdiri böyleymiş yavrumuzu bizden daha çok sevmiş yanına aldıAllah razı olsun
Başınız sağolsunHepinizden Allah razı olsun çok sağolun , amiiiin dualarınız dilekleriniz için çok teşekkür ederim
Erken doğum sebebim enfeksiyon en başından anlatmam gerekirse 19. Haftamda tansiyonum yukseldi öğürme ve kusma çok oldu ve nişanım geldi internette araştırdığım için az çok biliyordum ne olduğunu bir tuhaflık var dedim devletin acıline gittim birşey yok bebek falan iyi alttan muayeneye gerek yok diyip gönderdi kendi doktorumu aradım sonraki gün gel yanıma dedi ama eşim il dışında olduğu için götürecek kimsem yoktu arkadaşları da çalışıyor kimseye izin al götür beni diyemeyiz diye dedik haftasonu eşim gelince gideriz daha sonra hastaneden aradılar beni doktorunuz sizi muayeneye çağırıyorlar diye daha sonra eşim geldi doktora gittik 20. Haftamda anlattım durumu böyle böyle nişanım geldi sanırım dedim muayene etti evet nişanın gelmiş 2cm e yakın acilman olmuş rahim boyun 8mm acil hastaneye yatircam yoksa doğum olacak dedi ben afalladim ne oluyor anlamadım dedim daha sonra yatsak dedi sen durumun farkında değilsin herhalde doguracaksin dedi hastaneye yatırdı ilaçlarla durdurmaya çalıştı ama olmadı acil serklaja alıyorum mecburum dedi 13mm e çıktı tabi sürekli yatacaksin sadece tuvalete kalkacaksin falan dedi dikişten sonra 1 hafta sonra muayeneye gittim 4mm e düşmüş tekrar dikiş patlayacak sana daha yukarı dikiş lazım dedi profesör e gönderdi beni 21. Haftamda adam baktı senin hemen dikiş atılman lazım dedi apar topar ikinci kez dikiş atıldı 45mm e çıktı artık yatmana gerek yok kalk gez dolaş falan dedi prof ama benim doktorum hayır yatacaksin dedi bende yattım sürekli yine bakmaya annem geldi annem yokken eşim işten gelip yemek temizlik falan uğraşıyordu daha sonra görümcem okulu bitince geldi sonra benim kasılmalar falan başladı akıntım vardı doktor toz antibiyotik falan verdi sonra geçmedi hala akıntım devam ediyordu ama turuncumsu bir renkti tuhafti böyle idrar yollarından da geliyordu vajinadan da sonra bayramın birinci günü benim belimden kasıklarıma vuran bir sancı başladı gittikçe artıyor kasilmalarim var devletin acıline gittik yine muayene falan etti herşey normal dikişler sağlam enfeksiyondan dedi iğne yaptı gönderdi bir kaç gün sonra da sabah kalktım kanamam başladı hemen kendi doktoruma gittik acil yatiriyorum seni doğum başlayacak sancini durdurmamiz lazım dedi yatırdı bir sürü serumlar ilaçlar falan nst ye bağlandım ilaçlar fayda etmiyor hala sancım var 14 temmuzda muayene etti dikişlerin o kadar sağlam ki rahimin yırtılır bebek dogamaz o derece dedi yukarı odaya çıktık aradan 1-2 saat geçti benden pıhtı şeklinde kanlar gelmeye başladı hemen doktor muayeneye çağırdı beni bir baktı bebek artık iyice inmiş rahim boyu sıfırlanmış dikişler rahimini yırtıyor senin hayatın tehlikede dedi acil sezaryen dedi artık rahimim yirtiliyordu hemen aldi sezaryenim çok uzun sürdü 2 saatten fazla bebeği alması yarım saat sürdü kakasını yapmış stresten aldılar hemen kuvoze sonraki gün gittim gördüm yavrumu o gün taburcu oldum sonrasında aradılar 16 temmuz saat 10 da bebeği kaybettik diye enfeksiyon bebeğe geçmiş kan değerleri çok kotulesmis çoklu organ yetmezliginden kaybetmişiz
Ben yeni girdim 28 e ama azalma falan yok aksine şiddetleniyor gün içinde hareket ediyor sa korkma bence çok ta kafaya takarsan git USG de bı bak canım benimKızlar ben 28. Haftadayım. Bu hafta bebeğin hareketleri o kadar çok azaldı ki benimle aynı haftalarda olan yada yakın olanlar bebeğinizin hareketi ne alemde. Ya zaten gün içerisinde çok hareketli bir bebek değildi bi sabah yatarken en net hissediyordum birde gece uyurken şimdi bir gün sabah bir kez hissetsem ikinci gün akşam hissediyorum. Gün içersinde kendini mideme doğru yaslıyordu onları filanda yapmıyor bir kaç gündür. Karnıma dokunuyorum karnım yumuşak duruyor. Az önce kalkmadan yataktan biraz hissetmeye çalıştım. Bir iki sefer kasık tarafımda hareket etti oda güçlü bir his değildi hareket düzeninin bozulması normal mi
Minnoşum pozisyon değiştirdiğinde de olabiliyor belki hatırlarsın o haftalarda ben de üç gün çok az hissedince doktora koşmuştum, yer değiştirmişti sadece, o yüzden eskisi gibi hissedememişim.Kızlar ben 28. Haftadayım. Bu hafta bebeğin hareketleri o kadar çok azaldı ki benimle aynı haftalarda olan yada yakın olanlar bebeğinizin hareketi ne alemde. Ya zaten gün içerisinde çok hareketli bir bebek değildi bi sabah yatarken en net hissediyordum birde gece uyurken şimdi bir gün sabah bir kez hissetsem ikinci gün akşam hissediyorum. Gün içersinde kendini mideme doğru yaslıyordu onları filanda yapmıyor bir kaç gündür. Karnıma dokunuyorum karnım yumuşak duruyor. Az önce kalkmadan yataktan biraz hissetmeye çalıştım. Bir iki sefer kasık tarafımda hareket etti oda güçlü bir his değildi hareket düzeninin bozulması normal mi
Canını sıkma kontrolün ne zaman? Yer daralması için biraz erken istersen kontrolü öne çek için rahat etsinKızlar ben 28. Haftadayım. Bu hafta bebeğin hareketleri o kadar çok azaldı ki benimle aynı haftalarda olan yada yakın olanlar bebeğinizin hareketi ne alemde. Ya zaten gün içerisinde çok hareketli bir bebek değildi bi sabah yatarken en net hissediyordum birde gece uyurken şimdi bir gün sabah bir kez hissetsem ikinci gün akşam hissediyorum. Gün içersinde kendini mideme doğru yaslıyordu onları filanda yapmıyor bir kaç gündür. Karnıma dokunuyorum karnım yumuşak duruyor. Az önce kalkmadan yataktan biraz hissetmeye çalıştım. Bir iki sefer kasık tarafımda hareket etti oda güçlü bir his değildi hareket düzeninin bozulması normal mi
Evet güçlü olmak zorundayızGörmedim canım ne denilir bilemiyorum kelimelerin bittiği yer anneler olarak güçlü olmak zorundayız
Amiin Allah razı olsunçok abartmayın tabi ben en fazla 3 tane yiyorum şimdilik
Evet canım özellikle acve hurmasının doğumu da kolaylaştırdığı açılmayı hızlandırdığı söyleniyor.. riskli gebeliklerde özellikle hurma tavsiye edilmiyor.. 38. haftadan sonra günde 5 6 hurma doğumu kolaylaştırdığı söyleniyor. bende 1-3 arası yiyorum riskli durumum olmadığı için.. ama yoğurt özellikle yiyorum süt içemiyorum çünkü..
ben ilk gebeliğimde de acve hurmasından yemiştim günde 3 taneydi bu aylarda başlamıştım 7yi doldurduktan sonra.. şuan abartmamak lazım sadece.. doğumda da açılmam hızlı olmuştu gerçekten çok şükür.. bakalım bunda ne olacak. riskli gebeliklerde önerilmiyor.. onun dışında hurmada demirde fazla bende de o yok..
Canım benim yaa çok geçmiş olsun.. geçmiş doğum gününde kutlu olsun..
Dualarım seninle canım.. Rabbim hayırlı zamanda sağlıklı bir şekilde kucağına almayı nasip etsin inşAllah
Başınız sağolsunRabbim dayanma gücü versin.. çok ağır ben 7 haftalık bebeğimi kaybettiğimde uzun süre hastanenin önünden geçememiştim ilk geçtiğimde de nerdeyse kaza yapacaktım Rabbim 1.5 sene sonra tekrar nasip etti elhamdülillah darısı hayırlısıyla ve sağlıklı bir şekilde olsun.. Bu acının tarifi yok.. tek teselli inşAllah cennette beraber olacağınız. bu düşünce olmasa insan kaldıramıyor.. Rabbim dayanma gücü versin..
Seninle aynı hafta ve günlerdeyiz kuzucum bende en başından beri senin gibiyim çok hareketli bir bebek değil günde 3 4 hareketini anca hissettirir geçen hafta tam 2 gün hareket etmedi korktum hemen doktora gittim çok şükür bir şey çıkmadı ufak ufak hareket ediyormuş beyefendi doktor hissetmemen çok normal dedi ama ultrasonda gördüm hareketlerini yani o zaman bile hissetmedimKızlar ben 28. Haftadayım. Bu hafta bebeğin hareketleri o kadar çok azaldı ki benimle aynı haftalarda olan yada yakın olanlar bebeğinizin hareketi ne alemde. Ya zaten gün içerisinde çok hareketli bir bebek değildi bi sabah yatarken en net hissediyordum birde gece uyurken şimdi bir gün sabah bir kez hissetsem ikinci gün akşam hissediyorum. Gün içersinde kendini mideme doğru yaslıyordu onları filanda yapmıyor bir kaç gündür. Karnıma dokunuyorum karnım yumuşak duruyor. Az önce kalkmadan yataktan biraz hissetmeye çalıştım. Bir iki sefer kasık tarafımda hareket etti oda güçlü bir his değildi hareket düzeninin bozulması normal mi
Sakin ol Hayyalcim.1 ay önceye kadar sınırda bir durumum vardı birden ara açıldışu an herşey kritik, her an her şekilde doğuma hazır olmam gerekiyormuş canım ben de bilemiyorum fakat tek yapabildiğim dua edip hazırlıklı olmak. İnşallah bebeğimin gelişimi devam eder içeride.
1 ay önceye kadar sınırda bir durumum vardı birden ara açıldışu an herşey kritik, her an her şekilde doğuma hazır olmam gerekiyormuş canım ben de bilemiyorum fakat tek yapabildiğim dua edip hazırlıklı olmak. İnşallah bebeğimin gelişimi devam eder içeride.
Allahım cennette şefaatçi olmasını nasip etsin inşallah.Evet güçlü olmak zorundayız
Amiin Allah razı olsunbende şuan evde daraliyorum bunaliyorum sigamiyorum eve buraya getirmemistik ama hastaneden taburcu olduğumda yatakta süt sağma makinesi ile süt sagmaya uğraşmalarımız süt gelsin diye birşeyler yemem bebeğimin ölüm haberini aldığım yer neyse ki evden tasinacagiz biraz olsa rahatlayacagim cumartesi günü de hastaneye gideceğim de nasıl gireceğim bilmiyorum bende Allah yardım eder inşallah Rabbim en hayırlı zamanda nasip etsin inşallah gerçekten acının tarifi yok çok zor rabbim kimseye yaşatmasın evet bende hep böyle düşünerek kendimi avutuyorum cennette bizi bekliyor meleğimiz. Amiiin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?