Yok canım asker. Valla sorma sıcaktan bugun resmen bayiliyordum ya evde güneş alıyor sürekliEvet buradayız canım. Eşin ne iş yapıyor ki cezaevinde falan mı ? Pek gezilecek yer yok zati hele bu sıcaklarda
İnşallah bi sıkıntı yoktur canımAynen kuzum iyiler biliyoruzda işte içimiz rahat etsin diye
Sagolasin canım aynen sonlara yaklasmadan karar vermek lazımKuzum insan telaş yapmadan edemiyor ama bazen daha hafif hareketler yapıyorlar. Ciğer geliştiriciden bağımsız bende de oluyordu. Baya hafif elimi dokundurup bekleyince içerde kıpırtıları hissediyordum.
Benimki dümdüz sırt üstü yatmaya çok tepki veriyor mesela. Bazen tatlıya tepki vermezken yarım litre süt içince tepki veriyor.
Ne zaman gideceksin kontrole?
Mideni sıkıştırıp bi de nefes darlığı olmuş olabilir mi ?
Sıcak duşlardan kaçın bir de duşta artık uzun durma çünkü tansiyonu oynatabiliyor artık.
Gerçi strese sokacak durumlar yaşadın mı psikolojik de olabilir
Geçmiş olsun
Sadece açlık tokluk bakarlar canım
2. Doz bende etki yapmadı, sadece aşı yerinde çok ufak hassasiyet vardı.
Bir şey olmaz inşallah
Allah kolaylık versin kuzum karar vermesi de zor yaşaması da36 olmadan karar vermek lazım.
Oy kuzum bir şey yoktur inşallahNormalde 2 hafta sonra gidecektim haftya pazartesi boş günümüz eğer doktorda randevu varsa haftaya pazartesi gitcem. Olmazsa bi acilden kontrole giderim. Hani zaten gün içinde de hareket eden bşr bebek değil ama sabah uyanınca ve gece yatarken kendini hissettiriyordu onlar düşünce bi korku oldu işte
Anladim canım. Çok aşırı sıcak gerçekten terden yapış yapış oluyorum şuan bileYok canım asker. Valla sorma sıcaktan bugun resmen bayiliyordum ya evde güneş alıyor sürekli
Cok tesekkur ederim canim yorumun icinBende de var gebelik şekeri canım. 75 lik yüklemede açlık 103, 1. Saat 205, 2. Saat 175 çıkmıştı. Direk dahiliyeye yönlendirdi. Öncelikle 15 günlük diyet verdiler ama gebelerin şeker diyeti çok sıkı değil. Karnın gayet doyuyor bebiste öyle ama birçok yaz meyvesi şekerli herşey yasak. Biraz renksiz geçiyor. Ben bu diyetle 3 kilo verdim. Ayaklarım da değil ama ellerimde şişlik ve uyuşma olurdu. O geçti mesela. Çok iyi geldi bana ve hala üstüne kilo almadım. Ha şeker seviyem ne oldu çok düşmedi. Çünkü gebelik haftası arttıkça şeker seviyesi daha da yükselirmis. Hatta 30 lu haftalarda pik yapar strese girme dediler. Velhasıl insuline başladim. Şu an sabah acliklarim 85 seviyelerinde toklugum gün içinde en fazla 142 oluyo. Yalnız işteyken diyetim aynı olmasına rağmen şekerim daha yüksek çıkıyor. Yani stres beni daha çok etkiliyor. Bebiş çok şükür iyi suyu fazla değil göbek çevresi haftası ile uyumlu iri değil şu anda ama doktorum yüksek riskli gebeliğe yönlendirdi. Takiplerim artık orada yapılacakmış insülin kullandığım için.
Canim cok tesekkur ederim yorumun icinCanım hayatından ekmeği ve şekeri çıkarman gerekiyor biraz katı bir diyet yap belli bi süre. Hamur işlerinden uzak dur. Sabah kahvaltını yap ekmeksiz kızartmasız daha sonra öğle yine ekmeksiz yemeğini ye akşamda bulgur ya da pilav eşliğinde yemeğini tüket. Meyvede yersen gün sonu güzel bi yürüyüse çık eşinle birlikte, bu şekilde devam et hep. Et , tavuk , sebze yemeklerini günlere dağıt mutlaka haftanın bir günüde balık yemeye çalışinşallah güzel bir sekilde ilerlersin bu sekilde. Ben bu yöntemle 2 kg verdim kilom şuan sabit ama en azından kilo almıyorum bu güzel bir gelişme. Birden kilo alımlarda maalesef bu şeker olayı ortaya çıkabiliyor
yok bnde öyle vuruldumHazırlık yapan minnoş anneler kolay gelsinBenimde şekerle ilgili biliyorsunuz 190 çıkmıştı tokluk iş başlayınca çok dikkat edemiyorum geçen cuma tetanoz vardı gitmek istemiyordum gitmedim sorumsuz bir davranış gece sıtma gibi olmuştu yine olsun istemiyorum ebe hemşire bugün aradı bu hafta kesin gel diye cuma 2.doz tetanoz olacak Kendi doktorumda 3 haftaya gel demişti şeker açlık tokluk tekrar bakıcaz diye tekrar yükleme gibi mi yapıyorlar birde 4. Haftada gidicem çok sorun olur mu sizce Çok sorumsuz bir anne bıraktım buraya
yani cok bir aciliyet yoksa hem korona acısından ucakta okdr kalabalık kimse maske takmıyor, hem de okdr basınç bebeğe zararı olabilir. gittiğiniz yerde rahat edebilirmisnz?Kızlar merhaba, 35-36. Haftalarda uçakta yolculuk yapılabiliyor mu ve siz olsanız tercih eder miydiniz?
Arkadaslarimiz hep beraber bir gezi plani yaptilar esimle ben de katilmak istiyoruz ama ben cok kararsizim 2-3 gunluk bir sey ama siz olsaniz napardiniz
Kız tatlış bulantın geçti mi?Canim cok tesekkur ederim yorumun icinben normalde beyaz ekmege cok duskun degildim ama hamilelikte resmen icimden bir canavar cikti yani 5 ay midem araliksiz o kadar kotuydu ki yemek yemek iskence gibiydi iste 1 aydir falan dogru duzgun her seyden yiyebiliyordum canim istiyordu ama kati bir diyet beni bekliyor galiba
Prilamı hala kullananlar arasına beni de ekleyin lütfenKız tatlış bulantın geçti mi?Ben hala prilam kullanıyorum bulantı da kusma da arttı. Çileli Dilber çileli.
Anlaşılan sadece sen ve ben kaldık zaten beybi.Prilamı hala kullananlar arasına beni de ekleyin lütfen
Hahaah bebegim sen yine iyi prilam kullaniyosun ben hala onzyd denilen agir ilactan devamKız tatlış bulantın geçti mi?Ben hala prilam kullanıyorum bulantı da kusma da arttı. Çileli Dilber çileli.
Anlaşılan sadece sen ve ben kaldık zaten beybi.
Hiç bir şeyden korkmuyorum nefes darlığı kadarKuzum insan telaş yapmadan edemiyor ama bazen daha hafif hareketler yapıyorlar. Ciğer geliştiriciden bağımsız bende de oluyordu. Baya hafif elimi dokundurup bekleyince içerde kıpırtıları hissediyordum.
Benimki dümdüz sırt üstü yatmaya çok tepki veriyor mesela. Bazen tatlıya tepki vermezken yarım litre süt içince tepki veriyor.
Ne zaman gideceksin kontrole?
Mideni sıkıştırıp bi de nefes darlığı olmuş olabilir mi ?
Sıcak duşlardan kaçın bir de duşta artık uzun durma çünkü tansiyonu oynatabiliyor artık.
Gerçi strese sokacak durumlar yaşadın mı psikolojik de olabilir
Geçmiş olsun
Sadece açlık tokluk bakarlar canım
2. Doz bende etki yapmadı, sadece aşı yerinde çok ufak hassasiyet vardı.
Bir şey olmaz inşallah
Allah kolaylık versin kuzum karar vermesi de zor yaşaması da36 olmadan karar vermek lazım.
Tansiyona, şekere, bulantıya alıştım artık ama bu nefes beni mahvetti. Ya kusmasaydım nasıl nefes alacaktım ben yaGecmis olsun. Dün bi benzerini yaşadım. Güzelce yemek yedim sonrasinda ter boşanıyor diger taraftan da ates basıyor ama kendim sogukmusum eşim oyle dedi. Nabiz normal, seker normal. Yatsam yatamadim midem bulandi, otursam uzanmak istegi geliyor. Sonra uyumaya calistim sabaha gecti iyilestim neden oldu anlamadim. Insallah bir daha olmaz
O ilaç beni iyice kusturdu yaHahaah bebegim sen yine iyi prilam kullaniyosun ben hala onzyd denilen agir ilactan devambir kac gun icmeyeyim dedim hayatim kayiyordu yine sicaklardan sanirim benimde bulantim oluyor ama kusma yok cok sukur, sadece istahim acildi eskiden bulantim ya da agrim varken canim hicbir sey yemek istemiyordu artik bulansa da agzima biseyler tikmak istiyorum ve sonra yine bulaniyor boyle sacma bir dongude ilerliyorum
Aaa herkese farkli etki yapiyor demek kiO ilaç beni iyice kusturdu yaboşuna 2 paket erittim ağzımda. Onu erittiğim gibi yine kusuyordum. Allahtan tesadüfen prilam yazdı da sağlık ocağındaki doktor, ona geçtim
Bence sakincali olabilir en guzeli doktorunuza sormaniz en dogrusunu o soylerKızlar merhaba, 35-36. Haftalarda uçakta yolculuk yapılabiliyor mu ve siz olsanız tercih eder miydiniz?
Arkadaslarimiz hep beraber bir gezi plani yaptilar esimle ben de katilmak istiyoruz ama ben cok kararsizim 2-3 gunluk bir sey ama siz olsaniz napardiniz
Yavrum beni de kesmiyor ama daha ağırını kullanmak istemediğimden ses etmiyorum, bir ara bırakmıştım birkaç hafta sürdü kabus geri döndü.Hahaah bebegim sen yine iyi prilam kullaniyosun ben hala onzyd denilen agir ilactan devambir kac gun icmeyeyim dedim hayatim kayiyordu yine sicaklardan sanirim benimde bulantim oluyor ama kusma yok cok sukur, sadece istahim acildi eskiden bulantim ya da agrim varken canim hicbir sey yemek istemiyordu artik bulansa da agzima biseyler tikmak istiyorum ve sonra yine bulaniyor boyle sacma bir dongude ilerliyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?