2022 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğin Cinsiyeti...

• Ankete Katılan
    206
  • Anket Kapalı .
Hanımlar size bir fikir veriyim belki bilenleriniz ya da öyle yapacaklar vardır illaki ama hastane çıkışları var ya hemşireye vermek için ben düz beyaz hiçbir işvesi cilvesi olmayan hastane çıkışı aldım onu vereceğim odaya gelince güzellerinden giydiricem bazı bebekler kan olabiliyor en azından odaya o takımla geldiğinde onu çöpe atarsam içim yanmaz sizde belki böyle yaparsınız

aaa dogru diyorsun vallahi ,
yalniz bizim burda yikamiyorlar bebegi evde yikiyoruz biz kendimiz , ben evde giydircem guzel kiyafetlerini .

yalniz bizim burda yikamiyorlar bebegi evde yikiyoruz biz kendimiz , ben evde giydircem guzel kiyafetlerini .

Burda da artık yıkamıyorlar kuzum siliyorlar. Ya ben göbek düşmeden yıkamam büyük ihtimalle o zamanda bezle silerim vücudunu göbek düşünce duş aldırırım hemen

Bizimde bebek doğduğu gibi giydirilip anneye getiriliyor göbek bağı düşene kadar yıkamam o yüzden sileriz her tarafını biz yeğenimi yıkadık göbek bağı düşmeden çocuğun göbek bağı 20 gün sonra falan düştü ilaçlarla ve çok iltihap kaptı

aa degismis demekki , tabi ben kuzenimin dogumunu hatirliyorum 10 sene onceydi ozaman yikamisti hemsire

Yeri gelmişken ekleyeyim ben de
Bebişkolar doğumda kan olmadıkça yıkanmıyor diye biliyorum.
Tabi bu uygulama her hastanede aynı olmayabilir sormakta fayda var. Önceden planlamak öğrenmek lazım.
Bir de o beyaz Verniks tabakasıyla ne kadar uzun süre kalıp cildi emerse, bağışıklığı açısından o kadar iyi.( tabi günlerce değil bir kaç saatten bahsediyoruz)
Bakalım o aşamalara gelince görcez inşallah
Bir de bebişe ilk kıyafetini veren bazı hastaneler var. Onu da bi öğrenmek lazım.
Kimileri yenidoğan çantası bile hediye verebiliyor.

Son düzenleme:
Hala bazı hastanelerde yıkıyorlarmış bebeğim, benim bebitomu yıkarlarsa dağıtırım ortalığı.
oğlumu yıkamamışlardı silmemişlerdi bile doğru düzgün.. hastanede kalmadım ben o zaman eve geldim çocuğun şapkasını bir çıkardım kan var.. hemen temizledik o zaman 3.günü yıkadık 10 gün sonra da göbeği düştü.. şükür öyle iltihap vs olmadı hemşire o zaman hava aşırı nemli onun bile etkisi olur dedi artık bilemiyorum.. mersinde doğum yapmıştım da..

Eşimin yeğenide öyle oldu hastaneden geldiler akşamına yıkadılar çocugun göbek bağı iltihaplandı 1 ay onunla uğrastılar

Bu yıkama mevzusundaki asıl konu zaten göbek kordonu vs o bölgenin güzelce kurulanmaması kaynaklı olduğundan bahsetmişti doktorum. Yoksa yıkanmasında başka bi engel yok.
Maşallah siz de gayet kuru tutmuşsunuz demek ki.
Islak kalan yerde sıkıntı bol oluyor hele yenidoğan cildi, göbeğinde olmaması imkansız.

Kızlar bana bi akıl versenize siz olsanız dönencemi bu oyun halısınımı alırdınız?
Ben de oyun halisi alirdim herhalde. Donencenin cocugun dikkatini cekecegini sanmiyorum ama oyun halisinda baya oynuyorlar. Gittigin yere falan da goturebiliyorsun diye biliyorum rahat olur yani

Canim ben yazdığını bugün okudum şimdiye kadar bildirim gelmedi Ilgınc bir şekilde şimdi devamını okuyacağım inşallah herşey iyi olmuştur

Hala bazı hastanelerde yıkıyorlarmış bebeğim, benim bebitomu yıkarlarsa dağıtırım ortalığı.
anomm seni dusunemiyorum o anda
o canta verenlerin dogum fiyati 20 bin flndr heralde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…