2022 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğin Cinsiyeti...

• Ankete Katılan
    206
  • Anket Kapalı .
Yalancı kasılma ağrısız olur diyen doktorlara da inanmıyorum, 19. haftadan bu yana kasılmalarla boğuşuyorum, 24.haftadan sonra ağrılı ve sancılı olmaya başladı. O kadar ağrım oluyor ki hem de her an kasılmam var. Bir beş dakika dur lütfen diye ağladım dün bütün gün, sinirlerim çok bozuluyor artık.

Neticede benimkilere de yalancı kasılma diyorlar.

evet kesinlikle. birde benim şöyle 3 4 gün aşırı sık ve şiddetli oluyor sonra birden kesiliyor 3 4 gün tek tük oluyor sonra yine başlıyor. bu şekilde gidiyor 24.haftadan bu yana.

Ah ah annelik uyuduğunda bile vicdan azabı çekmek.. Şuan yetemiyorum dogunca nolcak hiç bilmem..
Evet 19 da başladı her seferinde de bu sefer kesin gerçek sancı diye insanı strese sokuyor ama o belden vuruyo derler bilmiyorum ay adet görmeden adet sancısı çekmeye devam ediyoruz

Çok geçmiş olsun Allah ikinize de şifa versin canım mucizelere inanıyorum 4 değil 8 hafta bile durur dualarımız seninle

Benim düzenli ve nst de çıkan sancılarımın hepsinde aynı anda belimde sancı oluşup elektrik akımı gibi karnıma doğru akıp karnım taş gibi olup uzuyordu. Tabi karında da belli uyuşma/sancı hissi ile birlikte diz kapaklarına kadar bi akış gösteriyordu.

İlaçlar işe yaradı sancılar kesildi.
O zamandan beri olan sertleşmeler ve karında oluşan ağrıların hiçbirine belden sancı eşlik etmedi. Ve hiçbiri de nst de çıkmadı.
Kendi adıma deneyimim bu şekilde oldu.
18 den beri kasılmalarım vardı. 23 ten beri de belden vuran sancılı kasılmalarım oluyordu keşke önceden zorlayıp bağlansaymışım şu nstye

evet kesinlikle. birde benim şöyle 3 4 gün aşırı sık ve şiddetli oluyor sonra birden kesiliyor 3 4 gün tek tük oluyor sonra yine başlıyor. bu şekilde gidiyor 24.haftadan bu yana.
Çok isterdim kasılmanın nasıl olduğunu bilmemek. O gün randevumdan önce kapıda bekleyen bir hanımla muhabbet ettik, o hafta doğumu varmış hiç kasılma yaşamamış. Onlara maşallah da bizim günahımız neydi her an acı ve endişe..
Evet 19 da başladı her seferinde de bu sefer kesin gerçek sancı diye insanı strese sokuyor ama o belden vuruyo derler bilmiyorum ay adet görmeden adet sancısı çekmeye devam ediyoruz

gerçekten ya bende geçen gün kuzenime sordum 1.5 yaşında kızı var senin hiç kasılman olmuyor muydu diye o ne dedi anlattım falan yok hiç olmadı dedi. eşime diyorum bu kadar aylarca kasılma çekmeye inşallah normal doğum yaparım hatta inş çok kolay geçer bu rahim boşuna mı bu kadar hazırlanıyor

Ben de teyzemle konuşurken anlattım, diyor ki evet bazen benim de bacaklarıma oluyordu geceleri.

Bacağına giren krampı kasılma sanıyor o kadar habersiz konudan.

Haklısın rahim o kadar antrenmanı yok yere yapmış olmasın, ee benimki sezaryen olacak bu antrenmanlar hep boşunaa.

En iyisi olur senin için canim ne zaman hazır hissedersen o zaman.. Rabbim hakkında hayırlısını nasip etsin inşallah
Amiiin bugün gittim doktora 2 yıl çocuk yok en az 1 yıl dedi sezaryenin üzerinden 1 yıl geçecek en az öyle hamile kalacaksın dedi ya 1 yıldan önce kalırsam nolacak dedim kalmayacaksin senin için sıkıntı rahimin falan çok zarar gördü yirtiliyordu yasak en az 1 yıl bana sorarsan 2 yıl dedi

Merhabalar guzellikler
Hellp sendromu belirtisi evet ust karin ve ust sag karin da agri ama el ayak sismeside ondan once ( davul gibi ) en belirgin belirtilerinden biri. Idrar da protein kacagi oldugu icin vucut idrar suzemiuor ve ödem oluyor. dizlerde , eklemlerde agri flnda gorulebilir.

Boyle bir ihtimal yada supheniz varsa , evde kendiniz idrar da proteininize bakabilirsiniz . Simens in idrar da bakmak icin test cubuklari var .ben cocuklugumdan beri kullaniyorum.

cok basit , bir kapa sabah idrarinizi yapin , cubugu batirip 10 sn bekleyin . sonra kenara alip 1 dk bekleyin ve kutunun ustundeki renklerle karsilastirin.
protein negatif , eser miktar , +1, +2 .. diye renk degisimleri ile karsilastirin.
fiytlari eskidende cok ucuz degildi, simdi nasildir bilmiyorum ama iciniz rahat eder evde kendiniz kontrol edebildiniz icin.

Gebelik zehirlennesinin zaten ileri bir seviyesi hellp sendromu. tansiyonunuz normal olsa bile idrarda protein kacagi olabilir. Yani hellp sendromu gelisene kadsr once bobrekler calismayarak vucutta protin biriktirerek belirti verir bunu da bu yontemle kolaylikla anlarsiniz.

Eklentiler

• 93D8734E-04D7-4FEC-AD43-DB54B1309435.webp
    18,3 KB · Görüntüleme: 34
  • 46308A8F-F888-4F51-9EE8-42F81B86D936.webp
    36,3 KB · Görüntüleme: 31
ay benim annem de hicbisi hatirlamiyor
mesela bende kustum ya aylarca , megerse annemde 5.5 ay ayni skntiyi yasamis. teyzem hatirladi ama anneme sorsan hic bir sorun yokmus

ben kuzenlerime soruyorum canim daha yakin gecmis zaman hatirliyorlar mesela biri gebelik tansiyonu gecirdi, digeri gebelik diyabeti . o yuzden sorunsuz gecen yok bizde

Yavrum teyzemin bebeği var, mesele hatırlamaması değil yaşamamış kasılma, nasıl bir şey olduğunu bile bilmiyor.

Ama onlar da haklı, bak biz de bir doğuralım her şeyi unutacağız görürsün. Arsız gibi ikinciyi de isteriz biz.

Yok benimki öyle bi ağrı değildi tarif de edemiyorum, ayakları benimde kaburgamda böyle kendini iktirip kasiyordu doktora söyledim nstye soktu beni. Senin kontrolün ne zaman?
Üşüttün falan mı acaba
Daha yeniydi 4 gün oldu ama işte belki denk gelmişsindir 2.8 rahim uzunluğu ama doktor hiç önemsemedi ama korktum ben

Ah canım bunun için yapabilecek bisey yok artık sonrası için senin hayatın tehlikeye girer Allah korusun.. Sen iyi olacaksın ki devamında sıkıntı cekmeyesin.. belki psikolojik olarakta senin için daha iyi olur canım. İnşallah en hayırlı zamanda senin için en hayırlısı olur suanlik bi problem yokmuş değil mi?

of sorma ben bi gün 1 saat nst odasında kaldım. 2 yatak vardı. 38-39 luklar sırayla gelip gidiyorlardı. Şu kasılma bende de çıksa keşke yaa uff şımarıklığındalardı haberleri bile yok. O sırada bende düzenli sancılar canımdan can gidiyor
bi de aa senin karnın küçücük kaçıncı haftadasın neden buradasın filan diyorlar düşüncesizce tavırlar

Çekeceğimiz varmış canım

Ay bi an çok korktum bi şeyler oldu diye yaaa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…