Yalancı kasılma ağrısız olur diyen doktorlara da inanmıyorum, 19. haftadan bu yana kasılmalarla boğuşuyorum, 24.haftadan sonra ağrılı ve sancılı olmaya başladı. O kadar ağrım oluyor ki hem de her an kasılmam var. Bir beş dakika dur lütfen diye ağladım dün bütün gün, sinirlerim çok bozuluyor artık.Ben de bu ağrıyı tarif edemiyorum önceden de sancı yaşamamış biri olarak bilmiyorum arada gaz sancısı gibi ama terleten bi rahatsızlık hissi yalancı kasılma olsa ağrı olmaması lazım yazıyo e gerçek olsa düzenli olurdu bi anda düzene girerse diyorum.. eminim bi nstye girsem sancım çıkar :/ bugün yine öyle bi anda oğluma bağırdım stresten uyumuş kalmışım dört saat sonra baktım o da yerde uyumuş kalktım üstüne ağladım yetersizim diye öf var ya ben mental olarak hiç iyi değilim
evet kesinlikle. birde benim şöyle 3 4 gün aşırı sık ve şiddetli oluyor sonra birden kesiliyor 3 4 gün tek tük oluyor sonra yine başlıyor. bu şekilde gidiyor 24.haftadan bu yana.Yalancı kasılma ağrısız olur diyen doktorlara da inanmıyorum, 19. haftadan bu yana kasılmalarla boğuşuyorum, 24.haftadan sonra ağrılı ve sancılı olmaya başladı. O kadar ağrım oluyor ki hem de her an kasılmam var. Bir beş dakika dur lütfen diye ağladım dün bütün gün, sinirlerim çok bozuluyor artık.
Neticede benimkilere de yalancı kasılma diyorlar.
Ah ah annelik uyuduğunda bile vicdan azabı çekmek.. Şuan yetemiyorum dogunca nolcak hiç bilmem..Cnm o moddan çık bak benim ilk doğumum olcak çocuğum olsa nasıl ilgilenirdim hiç bilmiyorum size öyle saygım varki helal olsun çocuk var bide bu süreci yaşıyorsunuz. Terleme çok oluyor bende bi anda su gibi kalıyorum ama bildiğin duş almış gibi
Evet 19 da başladı her seferinde de bu sefer kesin gerçek sancı diye insanı strese sokuyor ama o belden vuruyo derler bilmiyorum ay adet görmeden adet sancısı çekmeye devam ediyoruzYalancı kasılma ağrısız olur diyen doktorlara da inanmıyorum, 19. haftadan bu yana kasılmalarla boğuşuyorum, 24.haftadan sonra ağrılı ve sancılı olmaya başladı. O kadar ağrım oluyor ki hem de her an kasılmam var. Bir beş dakika dur lütfen diye ağladım dün bütün gün, sinirlerim çok bozuluyor artık.
Neticede benimkilere de yalancı kasılma diyorlar.
Çok geçmiş olsun Allah ikinize de şifa versin canım mucizelere inanıyorum 4 değil 8 hafta bile durur dualarımız seninleCanım günaydın kusura bakmayın dün akşam baya gerildim hastaneden çıkış yaptım bir sürü kağıt imzalattılar, kağıtta baya değişik cümleler ve öngörüler vardı. Çok canım sıkıldı imza attıklarıma. Ama gene de çıktım göze alıp.
Doktorların yaklaşımından ziyade maalesef oraya işi düşenin Allah yardımcısı olsun diyorum. Saat 12.30du hala odaya alınmamıştımhala yemek yok beni soran yok, ben içeride cirit atıyorum filan, ‘neden çıkmak istiyorsun aç kaldığın İçin mi?’ gibi tuhaf bir soruya ne cevap vereyim ki ben. Kal geldi anlamak mümkün değil.
Neden aç bıraktılar o akşam, çünkü nst öyle düşük kalp atışıyla devam ederse ve tansiyonum yüksek seyrederse bebeği alacaklardı o akşam.
E sabah oldu gene yemek yok, aynen belirsizlik devam olunca daha çok kalamadım orada. Sinirlerim bozuldu artık. Çıkışımı istedim.
Eve geldim ve 1 saat kadar uyudum uyandım. Sonrasında gene bir panik hali geçirdim. Çünkü o kadar yorgundum ki ve az şey yemiştim sadece 1 tost ve ayran bir de çantamdaki 1 parça çikolata, bebeğim hareketsizdi resmen.
Başım da çatlıyordu bir baktım şüphe edip tansiyonum 15.5-10 filan, hemen yola çıktık. Doktoru beklerken nst ye bağlandım. Kalp atışını duydum rahatladım, 2 saat filan sürdü, tabii bütün akşam da tansiyon 16-10,15-10 gibi seyretti. Serum taktılar sonunda. Gene de 14-9 zor düştü hatta tekrar çıkma eğilimi bile gösterdi.
Randevuya geç girdik o yüzden, 9u geçiyordu. Doktor da panik yapmamamı artık sürecin böyle devam edeceğini söyledi. Doruk hiç kilo almamış aynen 1 kilo duruyor. Bu beni üzüyor ama yapacak hiçbişey yok kendi adıma, hareket ettiğini gördükçe de içim parçalanıyor ona hiç yardım edemiyorum ve bu durum benim için zor. Doğunca belki 1 ay küvezde kalacak belki daha fazla artık bunu kabul ettim. Sağlıklı olsun da sonunda. İkimizin de sağlığı el verdiği sürece içeride olacak, doğum belirsiz bu ikinize bağlı, yarın da olabilir 3 hafta sonra da biz buna uğraşıyoruz dedi. Bugün itibariyle anneme gidiyorum. Bu süreçte kendisinde kalcam. Doktor hareket etmeden yatacaksın dedi, durum bu şekilde. Sizlere hiçbirinize yazamadım çünkü gerçekten çok tuhaf bir psikoloji içindeyim. Gece de-Sunshine ile mesajlaştık sağolsun o da hiç beni yalnız bırakmadı sadece whatsapp ta wireless çok az çekiyordu doğumhanenin, öyle iletişim kurabildik.
Yazan merak eden herkese çok teşekkür ederim. Nolur kusura bakmayın. Gerçekten çok kötü 2 gün geçirdim kendimi bu fikre alıştırmak, riskleri göz önüne almak kolay olmadı.
Ha tamamen bir teslimiyete geçemedim ama sakin kalmak zorundayım, tansiyonum beni aşırı zorlayıp bebeğime zarar vermesinden korkuyorum.
Çok isterdim kasılmanın nasıl olduğunu bilmemek.evet kesinlikle. birde benim şöyle 3 4 gün aşırı sık ve şiddetli oluyor sonra birden kesiliyor 3 4 gün tek tük oluyor sonra yine başlıyor. bu şekilde gidiyor 24.haftadan bu yana.
Evet 19 da başladı her seferinde de bu sefer kesin gerçek sancı diye insanı strese sokuyor ama o belden vuruyo derler bilmiyorum ay adet görmeden adet sancısı çekmeye devam ediyoruz
gerçekten yaÇok isterdim kasılmanın nasıl olduğunu bilmemek.O gün randevumdan önce kapıda bekleyen bir hanımla muhabbet ettik, o hafta doğumu varmış hiç kasılma yaşamamış. Onlara maşallah da bizim günahımız neydi her an acı ve endişe..
Ben de teyzemle konuşurken anlattım, diyor ki evet bazen benim de bacaklarıma oluyordu geceleri.gerçekten yabende geçen gün kuzenime sordum 1.5 yaşında kızı var senin hiç kasılman olmuyor muydu diye o ne dedi anlattım falan yok hiç olmadı dedi. eşime diyorum bu kadar aylarca kasılma çekmeye inşallah normal doğum yaparım hatta inş çok kolay geçer bu rahim boşuna mı bu kadar hazırlanıyor
AmiiinEn iyisi olur senin için canim ne zaman hazır hissedersen o zaman.. Rabbim hakkında hayırlısını nasip etsin inşallah
ay benim annem de hicbisi hatirlamiyorBen de teyzemle konuşurken anlattım, diyor ki evet bazen benim de bacaklarıma oluyordu geceleri.
Bacağına giren krampı kasılma sanıyor o kadar habersiz konudan.
Haklısın rahim o kadar antrenmanı yok yere yapmış olmasın, ee benimki sezaryen olacak bu antrenmanlar hep boşunaa.
Yavrum teyzemin bebeği var, mesele hatırlamaması değil yaşamamış kasılma, nasıl bir şey olduğunu bile bilmiyor.ay benim annem de hicbisi hatirlamiyor
mesela bende kustum ya aylarca , megerse annemde 5.5 ay ayni skntiyi yasamis. teyzem hatirladi ama anneme sorsan hic bir sorun yokmus
ben kuzenlerime soruyorum canim daha yakin gecmis zaman hatirliyorlarmesela biri gebelik tansiyonu gecirdi, digeri gebelik diyabeti . o yuzden sorunsuz gecen yok bizde
Daha yeniydi 4 gün oldu ama işte belki denk gelmişsindir 2.8 rahim uzunluğu ama doktor hiç önemsemedi ama korktum benYok benimki öyle bi ağrı değildi tarif de edemiyorum, ayakları benimde kaburgamda böyle kendini iktirip kasiyordu doktora söyledim nstye soktu beni. Senin kontrolün ne zaman?
Üşüttün falan mı acaba
Sen sikayetlerini söyleyip tekrar gitsen önemsemez mi yine acaba ?Daha yeniydi 4 gün oldu ama işte belki denk gelmişsindir 2.8 rahim uzunluğu ama doktor hiç önemsemedi ama korktum ben
Ah canım bunun için yapabilecek bisey yok artıkAmiiinbugün gittim doktora 2 yıl çocuk yok en az 1 yıl dedi sezaryenin üzerinden 1 yıl geçecek en az öyle hamile kalacaksın dedi ya 1 yıldan önce kalırsam nolacak dedim kalmayacaksin senin için sıkıntı rahimin falan çok zarar gördü yirtiliyordu yasak en az 1 yıl bana sorarsan 2 yıl dedi
of sorma ben bi gün 1 saat nst odasında kaldım. 2 yatak vardı. 38-39 luklar sırayla gelip gidiyorlardı. Şu kasılma bende de çıksa keşke yaa uff şımarıklığındalardıÇok isterdim kasılmanın nasıl olduğunu bilmemek.O gün randevumdan önce kapıda bekleyen bir hanımla muhabbet ettik, o hafta doğumu varmış hiç kasılma yaşamamış. Onlara maşallah da bizim günahımız neydi her an acı ve endişe..
Ay bi an çok korktum bi şeyler oldu diye yaaaMerhabalar guzellikler
Hellp sendromu belirtisi evet ust karin ve ust sag karin da agri ama el ayak sismeside ondan once ( davul gibi ) en belirgin belirtilerinden biri. Idrar da protein kacagi oldugu icin vucut idrar suzemiuor ve ödem oluyor. dizlerde , eklemlerde agri flnda gorulebilir.
Boyle bir ihtimal yada supheniz varsa , evde kendiniz idrar da proteininize bakabilirsiniz . Simens in idrar da bakmak icin test cubuklari var .ben cocuklugumdan beri kullaniyorum.
cok basit , bir kapa sabah idrarinizi yapin , cubugu batirip 10 sn bekleyin . sonra kenara alip 1 dk bekleyin ve kutunun ustundeki renklerle karsilastirin.
protein negatif , eser miktar , +1, +2 .. diye renk degisimleri ile karsilastirin.
fiytlari eskidende cok ucuz degildi, simdi nasildir bilmiyorum ama iciniz rahat eder evde kendiniz kontrol edebildiniz icin.
Gebelik zehirlennesinin zaten ileri bir seviyesi hellp sendromu. tansiyonunuz normal olsa bile idrarda protein kacagi olabilir. Yani hellp sendromu gelisene kadsr once bobrekler calismayarak vucutta protin biriktirerek belirti verir bunu da bu yontemle kolaylikla anlarsiniz.
ay yok kuzum bir onceki sayfalarda konusulmustu ya alinti yapmamisim direk yazayim dedim genel bilgiAy bi an çok korktum bi şeyler oldu diye yaaa
32+5ti cnmKaçıncı haftaydı canım?
bnm suyum oğlumda sızıntı seklinde gitti bundada en cok korktuklarımdan hayırlısyla bu ayda gecseBenim de su gelecek diye ödüm patlıyo demek travmamız olmuş öyle olcak sanıyoruz
sızıntı şeklinde nasıl oluyor peki? ne aralıkla ne miktarda geliyor?bnm suyum oğlumda sızıntı seklinde gitti bundada en cok korktuklarımdan hayırlısyla bu ayda gecse
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?