İşte bende öyleyim yavrum iyice ağırlaştım, sıcaklık uykusuzluk geceleri falan geziyorum zombi gibi sonra enerji kalmıyorAy maşallah yaAh benimde el işim iyi aslında normalde kendim yapacaktım ama sıcaklara denk geldim o kadar hararet basıyor ki
Cnm çok duygulandım Allah’ın izniyle çok yakın zamanda oğlunu kucağına alıcaksın kilo alımı nasılmış doktorların söylediği öngördüğü bir şeyler var mı? Özel hastanedemi doğum yaptın yoksa devlettemi inanıyorum çok yakın zamanda kollarında bu günleri hayal olarak hatırlayacaksınCanım selamlar. Mesajın üstünden hepinize yazmak istedim. Ben iyiyim, sezaryen sonrası kendime gelmeye çakılıyorum hastanede çok anlamamıştım zaman zaman ağrılarım oluyor. Parol yazmıştı doktor onunla idare etmeye çalışıyorum. Erken doğum olmasına rağmen şükür sütüm var düzenli sağmaya çalışıyorum. Her sağdığımda ve her sütümü kokladığımda oğlumu düşünüyorum. Onun da bir gün süt kokulu olacağını hayal ediyorum bu hayal beni ayakta tutuyor. Oğlumun dün görüş günüydü beni gördü ağlamaya başladı, ellerimi dezenfekte ettim dokundum ona ellerine ayaklarına. Konuştum biraz onunla. Hemen sustu ve uyudu saniyeler içinde.
Meğer beni bekliyormuş oğlum, annesini görünce hemen sakinledi. Şimdi Özlem içinde salı günü yeni bir görüş günü için saat sayıyorum.
Doktorla konuştum, Allah’a şükür şu an herşey yolunda, inşallah kilo almaya başlarsa ve süreç belli bir yola girerse daha umut dolu olacağım.
İnanılmaz acıkıyorum süt sağmak zor ama inanılmaz güzel bir duyguymuş. Bunu söylemek isterim.
Hastane sürecim çok iyi geçti hastanem hemşireler bakım çok iyiydi, içimde kalanlar çok oldu doğumumu böyle hatırlamak istemezdim ama kısmet diyelim.
Cumartesi günü acile nst takip ve tansiyon kontrolü için yatırılıp pazar günü sabah 7.30da düşmeyen tansiyon ve düzensiz nst sonucu acil doğuma alınmak, dizlerim titreye ameliyathaneye indirilmek, bebek çok küçük konuşmalarını duymak, artık uyutsunlar artık beni diye düşünüp durmak, o çaresizlik hissi, dua etmeye çalışmak ama Allahım bebeğimi korudan başka bir söz bulamamak… titreye titreye girdiğim sezeryandan titreye titreye uyandım. Sonrasında da tansiyonum 3 gün neredeyse hiç düşmedi, tam iniyor derken gene yükseldi.
Dün oğluşumu görmeye giderken de tansiyonum gene 15-10lardaydı, 2 gündür başım ağrıyordu gene ilaç kullanmama rağmen.
Ve bir mucize oldu, oğluma dokundum sonrasında baş ağrımın geçtiğini fark ettim. Ölçtüm, 12-8 olmuştu.
Demek oğluma dokunmam lazımmış
Valla benim 37 dolunca alcam dedi 38 in içindeyken çok heyecanlıyım bende aynı şeyi düşündüm 40-41 leri bekleyen olcak sıcaklar ağırlık Allah hepimize güç kuvvet versin ben ağustos sonuna kadar susuyorum kocama dedim dün akşam ağustos sonuna kadar gelmesin ama 1 eylülden sonra sanırım hadi çıksın demeye başlarım ben diyorumKizlar simdi ağustos annelerini okuyordumda çoğu dogurmus ama bir kaci cok dikkatimi cekti 40 ci haftadalar hala dogum belirtisi yokallahtan sezaryan olacagim 40 hafta bekleyebilecegimi sanmiyorum bir daha oglumu 39+6da dogurdum temmuz ayinda o sicakta 40 hafta nasil beklemisim hayret ediyorum vallahi
Gunaydin kizlar
Aksam benim icin cok zor gecti karin agrisi bebek hareketleri kaburga agrisi bel ve cati agrisi... Cok sukur sabahi yaptim yine su an iyiyim ama simdiden bu aksamda aynisini yasarmiyim diye dusunuyorum sanirim son 2 ayimi bu sekilde geciricemallah hepimizin yardimcisi olsun
Aksam beni bir ter basti allah allah kaburgalarim belim catirdiyor agridan bebek cok agrili hareketler yaptiValla benim 37 dolunca alcam dedi 38 in içindeyken çok heyecanlıyım bende aynı şeyi düşündüm 40-41 leri bekleyen olcak sıcaklar ağırlık Allah hepimize güç kuvvet versin ben ağustos sonuna kadar susuyorum kocama dedim dün akşam ağustos sonuna kadar gelmesin ama 1 eylülden sonra sanırım hadi çıksın demeye başlarım ben diyorum
Insallah kuzumAğırlaştıkca ağrılar başladı hepimizin. Rabbim kolaylaştırsın son aylarımızıda kolayca atlatalım inşallah
Kizlar simdi ağustos annelerini okuyordumda çoğu dogurmus ama bir kaci cok dikkatimi cekti 40 ci haftadalar hala dogum belirtisi yokallahtan sezaryan olacagim 40 hafta bekleyebilecegimi sanmiyorum bir daha oglumu 39+6da dogurdum temmuz ayinda o sicakta 40 hafta nasil beklemisim hayret ediyorum vallahi
Aksam beni bir ter basti allah allah kaburgalarim belim catirdiyor agridan bebek cok agrili hareketler yaptiağustos diye sikiyorum disimi 34du doldurayim dogsun demeye basliycam gibi geliyor cok zor hamilelik allah hepimize guc kuvvet ve bolca sabir versin
TakipteyimAğustos anneleri hızlı çıktı onlar temmuzdan başladı doğumaeylül anneleride başlar 1 haftaya doğum haberleri gelmeye
Diyer hamileler denize tatile gidiyor hayret ediyorum ben yatinca sagima soluma zor donuyorumHep aynıyız bence ben şimdiden diyorum 37. Hafta yeterRabbim sağlık versinde ben o 39-40 ları kaldıramam gibi geliyor şimdiden ağırlaşma sıcaktan bunalma kaldıramıyorum göbek iyice büyüyünce neler olacak düşünmeden edemiyorum
Ben aticam birazdanNerede bizim kutsal cumartesi fotoğrafları
Ay sorma benim bir arkadaşım benden 1 hafta önde hani aramızda da aman aman fark yok ama kız mayıstan berii tatilde yok otel tatili yok ailesinin yazlığı derken gebeliği bitirecek hayır bi de 1,5 yaşında kızı da varDiyer hamileler denize tatile gidiyor hayret ediyorum ben yatinca sagima soluma zor donuyorumallah sonumuzu hayir etsin
MasallahAy sorma benim bir arkadaşım benden 1 hafta önde hani aramızda da aman aman fark yok ama kız mayıstan berii tatilde yok otel tatili yok ailesinin yazlığı derken gebeliği bitirecek hayır bi de 1,5 yaşında kızı da varbende başka cocukta yok yanş cesaret edemiyorum ama
Ay sorma benim bir arkadaşım benden 1 hafta önde hani aramızda da aman aman fark yok ama kız mayıstan berii tatilde yok otel tatili yok ailesinin yazlığı derken gebeliği bitirecek hayır bi de 1,5 yaşında kızı da varbende başka cocukta yok yanş cesaret edemiyorum ama
Ben mersinliyimAdana da kaynar çok güzelde sut yapiyor
Canım mersinde adanada aktara kaynar malzemesi deyince paketli veriyorlar.. onu bir bezin içine koyup yaklaşık 5lt su olması lazım kaynatıyoruz.. ben soğutup dolaba da koymuştum biri gelince ısıtıp veriliyor üzeri bol cevizBundan mı bahsediyorsunuz
Bizde sıcak olarak servis ediliyor.. bende çocukken hiç sevmezdimAyy ben bunu çok severim lohusa şerbeti deriz aynı şey mi acaba dicektim aynıymış küçükken biri doğursada içsem derdim
Biz üzerine çiğ soyulmuş badem biraz buz atıp öyle içiyoruz
Canım benim çok şükür İnŞAllah kucağına aldığın gün bütün sıkıntılarında gidecek baksana hemen tansiyonun bile düzene girmiş.. Rabbim twz vakitte toparlanmasını nasip etsin doruk beyinCanım selamlar. Mesajın üstünden hepinize yazmak istedim. Ben iyiyim, sezaryen sonrası kendime gelmeye çakılıyorum hastanede çok anlamamıştım zaman zaman ağrılarım oluyor. Parol yazmıştı doktor onunla idare etmeye çalışıyorum. Erken doğum olmasına rağmen şükür sütüm var düzenli sağmaya çalışıyorum. Her sağdığımda ve her sütümü kokladığımda oğlumu düşünüyorum. Onun da bir gün süt kokulu olacağını hayal ediyorum bu hayal beni ayakta tutuyor. Oğlumun dün görüş günüydü beni gördü ağlamaya başladı, ellerimi dezenfekte ettim dokundum ona ellerine ayaklarına. Konuştum biraz onunla. Hemen sustu ve uyudu saniyeler içinde.
Meğer beni bekliyormuş oğlum, annesini görünce hemen sakinledi. Şimdi Özlem içinde salı günü yeni bir görüş günü için saat sayıyorum.
Doktorla konuştum, Allah’a şükür şu an herşey yolunda, inşallah kilo almaya başlarsa ve süreç belli bir yola girerse daha umut dolu olacağım.
İnanılmaz acıkıyorum süt sağmak zor ama inanılmaz güzel bir duyguymuş. Bunu söylemek isterim.
Hastane sürecim çok iyi geçti hastanem hemşireler bakım çok iyiydi, içimde kalanlar çok oldu doğumumu böyle hatırlamak istemezdim ama kısmet diyelim.
Cumartesi günü acile nst takip ve tansiyon kontrolü için yatırılıp pazar günü sabah 7.30da düşmeyen tansiyon ve düzensiz nst sonucu acil doğuma alınmak, dizlerim titreye ameliyathaneye indirilmek, bebek çok küçük konuşmalarını duymak, artık uyutsunlar artık beni diye düşünüp durmak, o çaresizlik hissi, dua etmeye çalışmak ama Allahım bebeğimi korudan başka bir söz bulamamak… titreye titreye girdiğim sezeryandan titreye titreye uyandım. Sonrasında da tansiyonum 3 gün neredeyse hiç düşmedi, tam iniyor derken gene yükseldi.
Dün oğluşumu görmeye giderken de tansiyonum gene 15-10lardaydı, 2 gündür başım ağrıyordu gene ilaç kullanmama rağmen.
Ve bir mucize oldu, oğluma dokundum sonrasında baş ağrımın geçtiğini fark ettim. Ölçtüm, 12-8 olmuştu.
Demek oğluma dokunmam lazımmış
Ya şimdi sizi güldüreyim dün vitrinde bir şey bakıyorum ben böyleyim anneeeee bu ben değilim dimiiiii olamaz yani diye vitrin önünden kaçtımNerede bizim kutsal cumartesi fotoğrafları
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?