2022 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğin Cinsiyeti...

• Ankete Katılan
    206
  • Anket Kapalı .
Canim ben olsam doktorumun oldugu yeri tercih ederdim sanirim eger doktorunla rahatsan bence devam et 1400₺ az para degil tabiki ama zaten gozden cikarmistin bu rakami duyana kadar
Değecek bir hastane olsa hiç düşünmeyeceğim canım uzak merkeze saçma sapan bir hastane ama doktorum çok profesyonel ve çok ince beni anlıyor o yüzden orası diye tutturuyorum eşimde daha iyi hizmet alabiliriz diyor ama doktor değiştirmek onlara kolay bize değil

Merhaba kızlar benim bugün kontrolüm vardı. Aslında biraz tuhaf geçti yani anlatayım. Devlet hastanesine gidiyorum. İlk gebe izlem var oraya ugruyorsunuz. Tansiyon kilo ateşe bakılıyor. Benim tansiyon 14-8 çıktı sonra doktora girdim ultrasonla baktı, kızım 36 haftaya uyumlu 2740 gram artı eksi olabilir tabi dedi, makat geliş halaa, dönmesi için yapabileceğim birşey varmı dedim tamamen bebeğin keyfine kalmış dedi.
Nst istedi, sancı filan yok tabi tekrar tansiyon olcturdum yine 14-8 öyle olunca beni acile sevk etti. Orada bir nst tansiyon takibi yapıldı. Şükür 12-8 e düştü tansiyonum, kan idrar normal idrarda protein çıkmadı. İdrar yolu enfeksiyonu var. Ona monurol verdi. Tek doz kullanimlik. Acildeki doktor tekrar ultrason baktı 2340 gram dedi. Hangi doktor yanlış ölçtü acabaaaa? İki hafta sonra tekrar kontrol verdiler....bizden böyle haberler acildeki doktor yüksek ihtimal sezeryan görünüyor dedi.

Kızlar aranızda kan sulandırıcı ve pıhtı için iğne kullanan var mı? Ben başından beri epiduralli doğum yapıcam diye rahattım ama bugün öğrendim ki iğne ve kan sulandırıcı kullananlar epidural doğum yapamazmış Aşırı bir korku sardı beni acı eşiğim çok düşük birde iki yıl önce lomber kemiğimi (bel ile popo birleşiminde olan yeri) çatlatmıştım o zaman doktor doğum yapacağın zaman sıkıntılı olabilir demişti aşırı korkuyorum doğumdan psikolojim allak bullak oldu kendimi sakinleştirecek birşey bulamıyorum gece gündüz aklımda bu var

Kendi doktorunla daha rahat edersin ya 1,5 ay kaldı şurda oda en fazla hanii. Sezeryan filan olursan da 1 ay kaldı işte. Eğer zorlamayacaksa maddi anlamda bence bırakma derim. Ama şuda var doğuma denk gelmeyebiliyor doktorlarımız gece nöbetine vs denk gelmezse eğer
Bende sürekli duyuyorum ama eşime bile söylemedim dalga geçer die ama bariz karnımdan gelio bebiş hareket ettikçe
Yaa çok özel bir an
Ben kendi karnıma sarılıyorum ama yapabilsem öperim de
Annesi az kaldıı yanaklarından bacaklarından bol bol öpersin doğunca
Dikiş dikemeyen ben bebeme yastık diktim daha bitmedi ama olsun
Oyy çok güzeel

Ben kullanıyorum, doğumum da sezaryen olacak. Anestezi de epidural ya da spinal, onu konuşmadık henüz.

Ama anlamadım vajinal doğumda mı epidural olmuyormuş?

Ben kullanıyorum, doğumum da sezaryen olacak. Anestezi de epidural ya da spinal, onu konuşmadık henüz.

Ama anlamadım vajinal doğumda mı epidural olmuyormuş?
Henüz doktorumla konuşmadım salı günü randevumuz sorucam ama ebe bir ablamız var o söylemiş bugün eşime bende internetten araştırdım cidden öyleymiş Şuan için bir sıkıntı olmazsa vajinal doğum yapıcam gibi görünüyor ama bu korkuyla fikrimi değiştirmemek için kendimi zorlamam lazım epey

Eklentiler

• BE280E90-D327-4876-8F05-F83EDD30503F.webp
    37,4 KB · Görüntüleme: 64
Anladım yavrum benim de randevum 8’inde. Bunu ben de konuşayım doktorumla, eğer öyleyse spinal uygulanacak bana demek ki.

Ama sırf bu yüzden fikrin değişmesin belki hiç ihtiyaç duymayacaksın epidurale (inşallah) doktorun seni rahatlatacaktır zaten bu konuda. Belki de bu tarz durumlar için farklı bir alternatif vardır.

Ben başından beri kullanıyorum canım, hatta doğum sonrasında da bir süre kullanacakmışım. Şuan vajinal doğum planladık, bu konuyu hiç konuşmamıştık.

Bence doktoruna güven. Doktorlar insanın karakterinden bile normal ya da sezaryen olarak yönlendirebiliyor. Ara ara benim de aklıma geliyor, nasıl olacak acaba diye ama o çocuk bir şekilde oradan çıkacak.
Artık iğne yaparken bile karnım açıyor bağırmak istiyorum ama sonra olup bitiyor, doğumumuz da su gibi geçsin inşallah.

Belki son zamanlarda bıraktırır sana doktorunla konuşmadın bu konuyu değil mi?

Kızlar iyi akşamlar.. bende bugün çok değişik şeyler oldu kasılmam vardı onda sıkıntı yok alıştım ama çok afedersiniz vajinamdan hava çıkışı oldu garip oldum.. herhangi bir birliktelik vs de olmadı ama anlamadım yani bu sorada bebekte aşırı sert durumdaydı çok canım acıdı.. 2 hafta daha dayansa da annem gelse diye dua ediyorum

İnşallah canım ya belim beni çok korkutuyor. Allah korusun lohusa halimle birde tekrar yataklara düşersem belim yüzünden hayat ızdırap olur Salı günü sorucam bakalım dediğin gibi belki bir alternatif vardır

Evet karın gerildikçe iğne yapmak dahada zorlaşıyor, birde Güven bey hareketleniyor iğne yapacağım zaman tak tak vuruyor daha da korkunç oluyor iğne yapmak.
Doktorum bana sormuştu ben normal doğum istediğimi söyledim oda çok sevinmişti hatta beni şaşırttın falan demişti biraz evhamlı olduğum için ama belimi falan tamamen unuttum tabi epidural olacak diye rahattım.
Şimdi aşırı korkuyorum ortopedi doktorunun söyledikleri çınlıyor kulağımda doğumda zorluk çekebilirsin vs vs demişti zamanında.

Konuştuk canım doğumdan sonra bir süre daha kullanacakmışım senin gibi bende. oksapardan kurtuluş yok malesef

İnşallah minnoşum.

Bu arada doktorum; Hep karnına vurma, vurduğun yerler bir süre sonra sertleşir, demişti. O yüzden canınız çok yanıyor olabilir. Ben çok nadir karnıma vuruyorum artık iğneyi, kol ve bacak gidiyorum daha rahat oluyor. Siz de deneyin. L Lalalala1

Kolum ve bacağımı çok morartıyorum nedense haftalarcada geçmiyor göbekte artık ufak lekeler dışında morluk olmuyor ama bu haftadan sonra tekrar kol bacak devam ederim sanırım. Bazen saatini geçiriyorum umarım sıkıntı olmuyordur

Ya bir defa koluma vurdum morluğu 1 ay geçmedi yemin ederim, o gün bugündür tövbe dedim bir daha göbek dışında vurmam.
Şimdi de cesaret edemiyorum sanki kol bacak daha çok acıyacakmış gibi geliyor

Ya sen ben misin
Aynı şeyi yazmışız morluk konusunda.

Ya bir defa koluma vurdum morluğu 1 ay geçmedi yemin ederim, o gün bugündür tövbe dedim bir daha göbek dışında vurmam.
Şimdi de cesaret edemiyorum sanki kol bacak daha çok acıyacakmış gibi geliyor

İlk zamanlar ben de fena morarttım, önce mosmor sonra yemyeşil olmuştu ve çok uzun süre geçmemişti gerçekten. Şimdi iyice profesyonelleştim herhalde, morartmadan tık hallediyorum modumu yakalıyorum efendim.

Yani yakın bebeklerimizin kilosu benimde normalde onde gidiyordu anlamadım neden böyle oldu. Yumurta süt meyve yemek herseyden tüketiyorum elimden geldiğince bakalım ayın 12 sine kadar gidecegim tekrar zaten benim sezeryan olduğu icin gidip günde almam gerekiyor o zamana kadar inşaallah düzelir durumlar öyle umut ediyorum. Inşaallah senin bebegindede herhangi bir sıkıntı sorun cikmaz

Merhaba kızlar hepinize iyi akşamlar.. Uzun zamandır pek aktif değilim doğum yapmış olan arkadaşlarımız varmış. Allah evlatlarınıza ve size en kısa zamanda acil şifalar versin herşey gönlünüzce olsun, gözünüz aydın Diğer arkadaşlarımada hayırlı sağlıklı doğumlar diliyorum..

Kızlar geçen hafta kontrole gittim ama malesef benim bebeğim 3 hafta geriden geliyormuş. 1 ay öncesine kadar 1 buçuk haftalık bir gerilik vardı ama doktor sende minyonsun normal demişti.. Geçen haftaki gerilik 3 haftayı bulunca moralimiz çok bozuldu. Bebeğin suyu ve organları çok şükür normal. Nstye aldı beni ona da fena değil dedi doktorumuz. Yarın tekrar kontrolüm var eğer bebeğim toparlamadıysa doğuma alıcaz dedi.. Bebeğim 1 hafta önce 1377 gramdı.. 1 hafta boyunca ciddi bir şekilde proteinle besledim. Lütfen bize dua edin yarınki kontrolümüz iyi geçsin kızlar

Bu arada böyle bir durumu yaşayan var mı içimizde?

perinatolog ile görüşmüş müydünüz ?
Bu gelişim geriliğine dair başka bi doktor görüşü aldınız mı ? Tamamen sebepsiz mi yani?
Proteinli beslenmek ciddi farkediyor.
Yarın için hayırlı haberlerinizi bekliyoruz inşallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…