Sesli güldürdün beni valla :) onu hergun hatırlatıyorum ya :) öyle kolay degil yani .. ben adama tam alisamadan eve alisamadan bebek derken gidiyorum bir yere ama bakalim nereye :)))Sen daha 1 senen bile dolmamıstı yeni evliydin demi bideeenişteye bunu hatırlat
Süper olmuş bayildimm eline saglik-Sunshine hediye listesi yapmadik kuzum cunku gercekten hersey var. ilerde emekleyince alacagim bir iki birsey kaldi o kadar .
Nakit yada hediye karti istedik gelenlerden. Burada vergiden muaf olan bir hesap turu var , oraya yatirip ilerde okuluydu vs lazim olursa kullaniriz diye dusunduk.
bugun misir patlaklarini hazirladim. Bir kac gun oncede cocuklara verilcek jelibonlari yapmistim , onlari paylasim sizlepeynir kaplari icinde kurdanlarin uclarini pempeye boyadim .goftetleri pempe sekerle biraz kaplayip ustune sekerleme serpistirdim. bos isler muduru ben
ben olamadim ama kizim organizasyoncu olsun bencecok eglenceli is ya
Alışırsın kuzum bebişini bi kucağına alda inşallah onunla beraber artık yep yeni düzene geçersiniizSesli güldürdün beni valla :) onu hergun hatırlatıyorum ya :) öyle kolay degil yani .. ben adama tam alisamadan eve alisamadan bebek derken gidiyorum bir yere ama bakalim nereye :)))
-Sunshine hediye listesi yapmadik kuzum cunku gercekten hersey var. ilerde emekleyince alacagim bir iki birsey kaldi o kadar .
Nakit yada hediye karti istedik gelenlerden. Burada vergiden muaf olan bir hesap turu var , oraya yatirip ilerde okuluydu vs lazim olursa kullaniriz diye dusunduk.
bugun misir patlaklarini hazirladim. Bir kac gun oncede cocuklara verilcek jelibonlari yapmistim , onlari paylasim sizlepeynir kaplari icinde kurdanlarin uclarini pempeye boyadim .goftetleri pempe sekerle biraz kaplayip ustune sekerleme serpistirdim. bos isler muduru ben
ben olamadim ama kizim organizasyoncu olsun bencecok eglenceli is ya
Canım inşallahanomm bir biraksalar kaynagindan emecek yavrum zaten , o gunlerde cok yakin canim benim
Sağol hope umÇok güzel haberler bunlaremzirmeyi de denetecekler mii bu kanguru bakımı sırasında maşallah Doruk paşaya aldı tabi annesinin kokusunu az kaldıı kavuşmaya evde güzel bir kavuşma anı hazırlıkları yaparsın canım sende
yok sezaryen olacak canım. benim son ay bebiş hareketlerinde azalmalardan dolayı çok stresli geçiyor o yüzden 40 haftayı bekleyemeyeceğim dedim, doktorum da aynısını söyledi. 38+4 te alacak.Maşallah karnın aşağı doğru inmiş gözüküyor bayağı normal doğum mu olacak
maşallah kuzuya annesi tez zamanda evine götürürsün yavrunu inşallah güzel gelişmelerini duydukça çok mutlu oluyorumDün Doruk beyle görüş günümüz vardı, kanguru bakımı oldu gene. Bu sefer yarım saat tuttular. Baktım göğsümün üstündeyken cuk cuk ses çıkarıyor. Ay emme sesleriymiş meğerse15 dakika filan uğraştı en son baktı olmuyor parmağını yakaladı onu emiyor her gördüğümde farklı şekilde büyüyor yavrum. Yerine koyduklarında o kadar sinirli ve mutsuzdu ki çekmeden duramadım videosunu
Bir de Youtube’da denk gelmiştim, öneri olarak, bir ağız mendilini yıkadım ütüledim göğsümde beklettim birkaç saat, onu bıraktım yavrumun yanına. Hemşire koyar koymaz döndü ağzını açtı gene emmeye çalışıyorçok komik çocuk ya. İnşallah birkaç haftaya benle olacak.
Masallah subhanallah diyelim o zMan Allah 20li yılları da görürsün:) 50 yillarida ..Alışırsın kuzum bebişini bi kucağına alda inşallah onunla beraber artık yep yeni düzene geçersiniizbiz eşimle tanıstıktan 4,5 ay sonra evlendik evlendiğimin sabahı nasıl ya ben evlimiyim diye uyanmıstım sonra koştur koştur dış çekime gitmiştik nasipse 25 Ekimde de 2. Yılımızı tamamlaycaz
ben göğüs ucu kullanıyorumGöğüs ucu olmayanlar çıkarmak için neler yaptı paylaşabilir mi benimle..
Yaa minik adam doktorlar istediği zaman yada eve çıkmaya yakın alırsın kuzum kilo alması sağlıkla ilerlesin inşallah onlar kolayCanım inşallah
Sağol hope umSanırım emzirme deneyimi için henüz vakit var. Henüz premature kıyafetleri bile almadım yavru kuşa.
Amin amiin hepimizin insallah yuvasında mutlu huzurlu yıllarımız olsuunMasallah subhanallah diyelim o zMan Allah 20li yılları da görürsün:) 50 yillarida ..
Ben babama bakmaya geldim martta memlekete... mayista gorusmeye basladik ekimde dugun olacakti . Aralika ertelendi. Yani senin durum gibi olacalti. 5 ayla :)
Senjn bebis de tam zamaninda olmus :))) kendinize alismissiniz. Ondan sonra oluyor. 25 ekimde dogum olsaydi keske :)
İnternette şırıngayla gögüs ucu çıkartma önerileri var burda da okumustum o yöntemi. Bende de gögüs ucu pek yok bakalım neler olacakGöğüs ucu olmayanlar çıkarmak için neler yaptı paylaşabilir mi benimle..
Kızlaarr günaydın.. Doğum yapmış olan arkadaşlarımız varmış Allah analı babalı büyütsün yavrularını, emeklerinize kolaylık versin şifa versin inşallahyazıları okudukça heyecan yaptım valla bende de durumlar şöyle.. Dün yine doktoruma gittim, 3 Ekime sezeryan tarihi vermişti önceki hafta. Bebeğimde 3 haftalık gerildik vardı ama 1 ay boyunca her haftasında 200 gram 180 gram ala ala en son 2kiloyu biraz aştık çok şükür. Yalnız şöyle birşey oldu bu hafta biraz daha az gram aldı diye pat sezeryan tarihini geri 28 eylüle çekti bebekteki kan akışı, kalp atışı, suyu, nstsi herşey normal tansiyon yok şeker yok henüz sancı da yok sadece 6 günde 180 gram almadı 90 gram diye zaten gerilik olan bebeği kendi takvimine göre uydurup 28 eylüle alması beni sinir etti. Madem çok acil bir durum neden hemen sezeryana almadı beni?? kendi kendine hafta içinden gün seçti, pazartesi doluyum salı yoğunum çarşamba alalım diyor üstelik özel hastanedeyim. Bende kalktım ilk defa başka doktora gittim. Kendi doktorum kilosunu 2020 gram ölçerken diğer doktor 2142 gram ölçtü (35+6 haftayoz ama değerler 33+3). Bu ölümlere de inanmıyorum artık herkes başka birşey ölçüyor. Neyse işte sonradan gittiğim doktor dedi ki,
Sizin durumunuzda büyük bir risk yok bebeğin kilosu düşük, haftası geri ama diğer tüm değerleri normaken en azından 37.haftaya kadar götürelim bu işi dedi.
Haklı yani bebeğin keyfi yerindeyken neden 5 gün erkenden alınıp prematüre olsun ki? Bende karar verdim 2 3 günde bir muayene olup 3 Ekim tarihine kadar doğumu bekleticem. En azından 37+2 oluyor. Zaten acil birşey olsa 1 saniye düşünmem... Üstelik erken alacağını söylüyor ama ciğer geliştirici yapalım bile demedi bunu bile ben söyledim bana sen bilirsin istersen yaptır diyor var mı böyle birşey ya? Ben bilsem niye sana geliyim evde kendi kendine doğururum dangalak herifsen bebeğimin geliştiğini mi zannediyorsun kendine bunu inandırmak istiyorsan inandır dedi aptala bak ya bu adama kalsa bebeğimi 32.haftasında alacaktı zaten gelişmiyor diye. Ama bakın gelişti 1300 gramdı 2000 kilo oldu 1 ayda.
Bazı doktorlar gerçekten insanı o kadar geriyor ki ilk gebeliğimi ilk heyecanımızı resmen burnumuzdan getirdi. 4 haftadır iyi iyi diyordu bu hafta ani bebek ölümünden bahsediyor bana üstelik herşey normal olan sadece biraz daha az kilo aldı diye.
Böyle sitemli sitemli yazdım belki sizinde moralinizi bozdum hepimiz çok hassasız ama asla moralimi bozmuyorum.. Bir gün gelecek en güzel şeyleri yaxocaz buraya inanıyorum. Bebeğim dünyaya geldiğinde ona güçlü ve mutlu bir anne sunmak istiyorum. Muhtemelen doğduğunda kuvezde kalacak bunu da biliyorum o günler için moralimi yüksek tutmalıyım hazırlanmalıyım.. Burada bir çok deneyim yaşayanlar var siz bu konuda beni haklı buldunuz mu yoksa doktoru dinle erkenden alsın mı diyorsunuz?
İşte dün eşim sgkya gitti oradakiler böyle bi uygulama yok demişler ben bu kısmı anlamadım. Bunlar yaptığı işi mi bilmiyor anlamadım ki
Evet maalesef canım ama ucla tutturdum eczanrdeki kadın söyledi o da ilk 1 ay uçla emzirmiş sonra biraktirmis çocuk tutmuş gogusunu napayim artik emsin de beni nasıl olursa olsun diyorum
Maşallah canımAlışırsın kuzum bebişini bi kucağına alda inşallah onunla beraber artık yep yeni düzene geçersiniizbiz eşimle tanıstıktan 4,5 ay sonra evlendik evlendiğimin sabahı nasıl ya ben evlimiyim diye uyanmıstım sonra koştur koştur dış çekime gitmiştik nasipse 25 Ekimde de 2. Yılımızı tamamlaycaz
Canim insallah, sen nasil oldun? Doktorun ne dedi?Benim de kasılma çok oluyor yarın Dr kontrol u var bel ağrısı ve kasık ağrısı da var benimakıntımda oluyor beyaz Allah'ım 37 ye çıkayım
Kuzum gecmis olsun . Korku her anne gıbı sende de var . Birbirimizi teselli ettikce o korku ve stresimiz gidecek insallah. Rahat olmaya gayret ethafta olarak cok erken degil yine ama zamana birak bakalım.. iyi olsun da bebiş gerisi teferruat... zamani geldiginde gelir inşallah. Duamdasin
tabikide
insallah hersey duzene girer de pazartesiye kalmazsin canim
Canım geçmiş olsun benimde karnım çok gergin ve taş gibi oluyor kasılma çok bu gün nst de 1 tane çıktı Dr normal diyor ve benimki biraz büyük gittiği için şu gelme kasılma vs rahatsız lik olmadan bişey yapamayiz diyorCanim insallah, sen nasil oldun? Doktorun ne dedi?
Kizlar yorumlariniz ve guzel dilekleriniz icin hepinize ayri ayri tesekkur ederimhastanedeyken yazamadim kolumdaki damar yolundan dolayi rahat tutamadim telefonu 2 gun yattiktan sonra bugun taburcu oldum cok sukur, ciger gelistiricileri hastanede vurmuslardi, sanci durdurucu hapa evde de devam etmemi soylediler. Yine de karninda cok asiri sertlesme olursa gel tekrar dediler. Evde yatmami ani ve sert hareketlerden kacinmami istediler. Sancilarim biraz daha kontrol altinda cikmaya baslamisti nst de. Ayaga kalkip hareket ettigimde karnim sertlesiyor ama cok sukur uzanip dinlendigimde yumusuyor. Ben ilk gebeligin verdigi cahillikle hep boyle bahsedildigi gibi adet sancisi gibi bir kasik agrisi ya da bel, sirt agrisi falan bekliyordum. Bu karnimin saatlerce tas gibi olmasinin sanci ya da kasilma olarak adlandirildigini hic bilmiyordum. Bu arada bunun bizim oldugumuz haftalarda ara ara olup gecmesi normal yalanci kasilma grubuna giriyor. Benim korkup hastaneye gitme sebebim aksam baslayip sabaha kadar beni uyutmayacak durumda rahatsiz ediciydi yatsam yatamadim otursam oturamadim. Sonuc olarak suan ilk once pazartesi gunu kendi doktorumun izinden donup bu durumu yorumlamasini bekliyorum insallah bu gece ve yarini rahat geciririm. Artik pazartesi doktorumun yorumuna gore daha bekletilebilir mi yoksa dogum mu olur ona bakacagiz. Insallah en azindan bir 10 gun falan durur kucuk hanim.
Anladim canim ben ilk hastaneye gittigimde baya bir sancim cikti dun aksama kadar. Mesela dun gece cikmadi bu sabah sadece 2 tane cikmis ona da normal deyip taburcu ettiler. Insallah bu sekilde kontrol altinda gider. Bende doktorumun bekleme taraftari olacagini dusunuyorum cunku ne kadar dursalar o kadar iyi bir gun bile bir gundur. Bakalim artik hayirlisi hakkimizdaCanım geçmiş olsun benimde karnım çok gergin ve taş gibi oluyor kasılma çok bu gün nst de 1 tane çıktı Dr normal diyor ve benimki biraz büyük gittiği için şu gelme kasılma vs rahatsız lik olmadan bişey yapamayiz diyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?