2022 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğin Cinsiyeti...

• Ankete Katılan
    206
  • Anket Kapalı .
Canım tavsiye vermek istedim sana. Ayakta hatta duşun altında falan emzirmeyi dene. Özellikle suyu seven bir bebekse suyun altında rahatlar ve sakinleşince emer kavga etmez belki göğüsünle. Bir de olabildiğince kıyafetleriniz olmadan ten tene temas et göğüsüne tut sürekli kokusunu alsın sık sık teklif et. Hatta emzirmeden önce memeni biraz sık süt akınca öyle ver. Bir de sık sık sağ sütünü bebeğin kucağında iken Zamanla düzelir ve artar sütün inşallah

E bestlaki sen demistin bana yaramadi mi o

Canim benim yegenim 2 ay hic annesini emmedi 2 dk emip birakiyordu ciglik cigliga agliyordu sinirlenince hic tutmuyordu ve zayiflamisti zaten o kadar aglayip kilo almasi imkansizdi yani. Yengem biberon da verdi kasikla da verdi her yolu denedi yok. Sonra cocuk yavas yavas alisti duruma emmeye basladi sureyi arttirdi zamanla. Insallah senin de alisir emmeye olumlu dusunmeye calis. Strese girmemek de onemli. Yuzde 10 cok ufak bi rakam yani 300 gr kaybetmesi normal geriye de almis kilosunu boyle seylerin fabrikasyon gibi her cocukta ayni olmasi beklenmemeli bence.
Bir de belki bizim aldigimiz pompalardansa hastane tipi olanlar daha guclu oldugu icin daha cok indirir sutu bir onu da dene istersen.

Benim doktor 39daki muayeneye gore degerlendirme yapacak. Ne yapsam 40ı mı beklesem bilemedim. Sezeryan deyince biraz urperdim zaten normal deyince de garip. Aman ya karisigim hep :) bir deneyelim bakalim o kasilmalar yarar belki. Gun aşırı yapayim dicem eşim de bir sey olacak diye korkuyor. Istemiyor cinsel ilişki. Bu konuyu daha once de konustugumuzda da diyordun. Zaten yatakta yatinca sag sol yapamiyorum. Ne yapsam israrla donsem mi saga sola o da belki actirmaya calisiyordur. Yaz canim merak ediyorum. Haberdar et bana. Be bakanlık nde carsamba gunu 39 oluyorum bakalim

Canım çok sagolasin. Damagindan ve dilinden dolayı ayakta tutturabilir miyim bilmiyorum tutamadigi icin de çok sinir oluyor resmen üstüne doğru eğiliyorum zorla şekilden şekle tutuyorum memeyi tutturuyorum bu sefer hemen süt gelmedi diye sinir oluyor. Evet belli bi düzende emzirir gibi yani sagmak lazımmış gece bile boş bırakmamak lazimmis

Bende şuan pilates topunda dönüyorum evet 0 gün yazıyor. Öğleden sonra gidicem bende oturdum ki belki açılma falannvardr da doğuma alırlar bu gecw çok güzel uyudum ama kaç gündür gece nöbetim vardı resmen ağrıdan uyuyamıyordum.. bide akıntım var İnŞAllah bu nişandır da doğum habercisidir.

Güzel bir kilo alımı bekliyorum güneş kızımdan havalar birden soğudu dikkat etmek lazım hem bebişlere hem kendimize
3155 gr olmuş darısı doruğuma inşallah
Çiçeğim bazen diyorum keşke yaz anası olsaydık valla soğukla baş etmek zor bebeler her yerden üşütmeye meyilli
Osman gönülalın videosunu arat burun temizliği yazıyordu.
Yatırıyor 5 lik enjektörle serum fizyolojik alıyor 2.5ml bi deliğe 2.5 diğerine sıkıp ters çeviriyor sırtına hafif hafif vuruyorsun.
Biz sonradan aspiratör ile de vakumluyoruz.
Bunu artık her gün yapacağız tıkanıklığı cok arttı
Bugün doktora gittik ciğerlerini dinledi
Oda nemlendirici önerdi işte evi de havalandırın filan dedi ama kış da geldi sayılır ilerde napıcaz bilmem
Hayyal -Sunshine @hope2022 ve etiketleyemediğim tüm annelerim belki bilgilendirici olur sizlere de
taze annecim geceniz nasıl geçti
Nasılsın bakalım
Bugün de doğuramadım artık ümidim kalmadı burdan askere göndermeyi düşünüyorum öğleden sonra doktora gidicem bakalm ne olacak ne diyecek..

kahvecibaby kızlar size maşallah
Yavrukusum allahım kolaylık versin
Sağma konusunda aşağıya yazdım ama ekstra olarak hastane tipi pompa kiralamanı öneririm bi süreliğine. Cok Daha rahat oluyor.
Bir de 20 lik enjektörle parmak emdirerek beslemeyi denedin mi
Hem bebek çeker hem sen hafif hafif verirsin
Uyanmayan bebeyi ben bu şekilde besleyerek kilo aldırdım cok çileliydi ama işe yaradı
asla ağzını açıp biberondan çekmiyordu
Bir de zoruma gidiyor deme lütfen gitmesin seninle anneliğin ile alakası yok ki bunun
Evet bak Hayyal özellikle gece sağmalarını hiç aksatmıyordu
2-3 saatte bir sağ muhakkak bi düzen oturt. Süt gelmiyor diye sağmaktan vazgeçme devam et 15 dk

Şu gün tutacak deseler inatla deneyeceğim ama Allah affetsin psikolojik olarak çok yoruldum bu dili yüzünden tutar mı onu da bilemiyorum. Şu eds yönteminden biraz umutluyum bir de sütümü arttirabilsem bu psikolojiyle o da geriliyor. Şuan elektrikli pompa var ama doğal ritim daha az çekmesine rağmen onda daha fazla akıyor gibi anlamadım bazen de tutturamiyorum gelmiyor

O zaman duşakabin ya da küvet hangisi varsa otur ve ya eşin kovadan döksün ya da duş başlığını tutsun üstünüze tabii suyun akışı hafif olmalı. Bir iki derken sakinleşebilir belki. Evet o emmese bile sen sağ sık sık çünkü sütün boşalmadıkça hormonların gerek olmadığını düşünerek süt üretmez. Saat başı sağman senin yararına olur çoğalması için.

Sagolasin yavrum emzirmeye uğraşırken bayılıp gidiyordum o yüzden deneyemedim ki doğru düzgün sagmayi. Mama vermekte ayrı çile.
O enjektorle emebiliyor mu? Bende bi deneyeyim denemediğm şey kalmadı hastane tipi pompa nereden kiralaniyor acaba

Cok haklısın sağmak cok zorluyor ben de cok sağamıyordum emzirmeye çalışırken
Ben daha önce enjektör paylaşmıştım alta ekliyorum. Bunun akışı cok yumuşak bebeğe fazla sıkma ihtimalin yok. Küçük enjektörler böyle değil sert oluyorlar bebeğin boğazına kaçıyor.
bebek parmağı emerken bir yandan da enjektörü de emiyor
Medikalcileeden kiralanır. İnternette bulamazsan hastaneye bi sorun orada bilgileri oluyor canım

Sagolasin canım tavsiyeler için aklımda bulunsun. Şuan bi müddet 2 saatte bir sagip ne kadar süt geldiğine çoğalıyor mu ona bakacagiz

Göremedim canim eklentiyi.
Evet emzirmeye mi çalışayım süt mü sagayim sonra mama yedirme çilesi oyy oyy.
Seninki farklı sanırım canım netten baktım bu bildigimiz normal boy bende de vardı ama sertti
Bi sorayım canım sagolasin

Eklememişim anlarsın kafam allak bullak yorgunluktan
Kullandığım bu tatlım. 20ml alıyor.

Eklentiler

• 8E9D4404-77B2-4AA6-AE24-C8EC8179C870.webp
    15,8 KB · Görüntüleme: 50
Maşallah küçük kuş Nil’e zaman çok çabuk geçiyor aslında.
Ek gıdayla bambaşka bir yere evrileceğiz tabii ben sizden 2 ay sonra evrileceğim sanırım
Doruk kuş iyi canım dün biberon ile alıştırma yapmaya başlamışlar emme refleksini pekiştirmek için, içim kıpır kıpır oldu
Bu arada Hayyal Nasılsın? Vallahi hiç soramadım kendi derdimden seni doruk kuş nasıl inşallah iyidir
Canım sen iyi ol da konuşuruz inşallah daha günler uzun hepimiz buradayız
Doruk terhise hazırlık yapıyor sanırım yavaş yavaş sona geliyoruz.
3155 gr olmuş darısı doruğuma inşallah
Çiçeğim bazen diyorum keşke yaz anası olsaydık valla soğukla baş etmek zor bebeler her yerden üşütmeye meyilli
Maşallah canım Doruk arkadan gelip yetişecek yavuklusuna inşallah kış bebesinin sorunu ayrı yazın olanın da ayrı canım. Yazın çok sıcak, bebeler sıcaktan isilik oluyor hep zavallılar en güzeli ilkbahar sanırım
Evet bak Hayyal özellikle gece sağmalarını hiç aksatmıyordu
2-3 saatte bir sağ muhakkak bi düzen oturt. Süt gelmiyor diye sağmaktan vazgeçme devam et 15 dk
Evet Dilos6342 canım bak bana hastanede durup durup söyledikleri şey buydu sağım yap sağım yap. Belim iki büklüm olsa da vazgeçmedim. 3 saatte bir sağım yapacaksın makineyle. önce sıcak kompres, biraz nemlendirici ya da zeytinyağı sürüyordum meme üstüne sonra memeyi bir güzel ovalayıp alttan C şeklinde tut sıkıca sağ 15er dakika, sonra da ıslatıp dondurucuya koyduğun peçete parçalarıyla soğuk kompres yap ki kanallar açık kalmasın. Düzenini aksatmazsan sütün olmaması İçin sebep yok. Zamanla artacak göreceksin.

Sagolasin canım tavsiyeler için aklımda bulunsun. Şuan bi müddet 2 saatte bir sagip ne kadar süt geldiğine çoğalıyor mu ona bakacagiz
Diloşum yıpratıcı geçiyor gibi beslenmede düzelince sıkıntı kalmayacak inşallah sende dinlenirsin güzelce ten teması çok iyi geliyor diye okudum dün emmese bile kucağında göğsüne doğru yatır kuzum memenden süt geliyorsa sıkınca biraz dudağına sür belki faydası olur

uyum odasında nasıl beslediğini alt değiştirmeyi öğretiyolar. bnm kuzum daha ii dr. bukdr beklemıodum dedi ama ben büyütene kdr rahat edemiyorum. ztn bebeği eline verdiklerinde koşuştrmacayla geçiyor. rop muaynesini falan yapıolar dımı kuvozde o önemli

cnm farzedelimki sütün yok ve mama veriyorsun dünyanın sonu değil. tabiki emzirmek rahatlık sağım zor 19ay sağdım ama şimdi diyorumki mama da öcü değil. mamayla büyüyen cocuk sağlıksız demek değil zmnla daha iyi anlayacaksın.sen elinden geleni yap olacağına varıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…