Canım doğum mu yaptın hayırlı uğurlu olsunTek başarısı çocuk doğurmak olan kadınlar bunlar çok görmüyorum kendini her alanda yetiştirince aşağılık kompleksine giriyolar karşında böyle kendi yetersizlik duygularını yansıtıyolar
En kısa zamanda toparlanırız inşallah canımÇok teşekkür ederim canımbende aynı durumdayım çok teşekkür ederim
Doğum yaptın mı canım okuyamıyorum bütün mesajları sağlıklı şekilde kucağına almışsındır inşallahKizlarr dun aksamuzeri 6 gibi kasilmalar basladi. Ay dedim iyi gidiyoruz 5 dk ya dusunce arariz ebeyi ve aradik sadece 3 cm aciklik ve bugun oglen saat 1 e kadar 3 cm artmadiBen dayanamaz oldum, cok yoruldum, epidural diye tutturdum. 4 de epidural aldim, ohh be dedim. Suan acilmanin artmasini bekliyoruz, 6 ya cikti bakalim 10 cm nezaman gorcez. Kizlar dua edin bana lutfen. Epiduralsiz ben beceremem, dayanamadim
Ah tam gününde mi geldi beyefendiDiloşumm giremiyorum artık hiç sayfaya o yüzden anca gördüm yazdığını bebiş geldi çok şükür. 2 ekim de sabah 9 da. Çok güzel bir doğum oldu herşey istediğim gibi gitti. Ama kendimle uğraşıyorum bu ara ne kadar kötüymüş bu normal doğum dikişi. Yemin ederim depresyona girmek üzereyim. Acısı içime oturdu artık. Oturamıyorum yürüyemiyorum. Nasıl geçecek hiç bilmiyorum ama fenalardayım yani
Aha benim kocamda ates burcu koç kendileriSesli güldüm:))) bizimkisi sabırlı ya caktirmiyor. Ama biz her gun yanismaya çalışsak sen neymissin diyor. :) ates burcuyum napim tatmin de olamiyorum. Gunluk gideriyorum oyle napim :) bu bahane ile olsun diyorum ama hic orali degillohusa da zaten zor gorecek bende de takat kalmadi
İşte bide bunu ima ettiler de oda üzdü sanırım bende eşimde iri uzun boyluyuz. En önemlisi o tabiki sağlıkla gelsinler kiloları boyları iyi ama işte buda bir başlangıc sonra ki aşamaları doğurma şekli, süt geliyor mu cümleleriBenim minik 3050 Gr dogdj doğumdan iki gün önce 2800 cikmiisti biz anne baba kocamaniz çocuk 48 cm minicik birşey senin doğuma daha var. Ama çok şükür gayet sağlıklı doğdu . Millete bakma çok biliyorlar beslenememissin falan diyen lüzumsuz insandır . Sağlıkla gelsin kendisi iyi olsun ne önemi var .
Ay verebilsek bir cevap devamı gelmezde zaten cevapta veremiyoruz. Hayır bide ben kimsenin sormam varya ne çocugu ne kendi hakkında bir şeyler anlatmak isterse dinlerim sadece. Bu da bir süreç gececekte işte hormonlar bizi üzüyor yoksa cahillerle muhattap olmamayı hepimiz biliyoruzAllahımmm kim bu insanlar?? Neden bu tür insanları tersleyip hayatımızdan def edemiyoruz? Benim de bi yakınım kilosunu duyunca “aaaaa yazııık ne kadar küçükmüüüüş” demişti yüzünü ekşiterek!!! Nasıl kafaya takıp nasıl mutsuz oldum! Üstelik doktorumun her şey yolunda demesine rağmen.
3 kilo ölçüm bence çok güzel. Her bebek 3,7-4-4,5 doğacak diye bi şey yok, öyle doğanlar daha sağlıklı diye de bir şey yok. Doktorunuz aksini söylemediği sürece bence takmayın kafaya.
Bu tür insanları tersleyebilsek çok rahatlarız ama içimize atıyoruz işte.
Kesinlikle olayın özeti bu zatenTek başarısı çocuk doğurmak olan kadınlar bunlar çok görmüyorum kendini her alanda yetiştirince aşağılık kompleksine giriyolar karşında böyle kendi yetersizlik duygularını yansıtıyolar
İşte insanın aklını karıştırıp canını sıkacaklar ya başka ne olsunCanım öncelikle kiloya hiç takma benimde 37 de 3100 gr demişti doktor. Fazlada çıkabilir tam kiloda da çıkabilir. O konuşanlar bi susmuyor zaten sanki 10 kişi birden doğurmuş gibi. Bende şu emzirme derdinde maalesef çok yaşadım anlıyorum seni
Hem 3 kilo az bi kilomu Allah aşkınakilodan sagligina nasıl bağladılar işi
Aha benim kocamda ates burcu koç kendileribende hava burcu kova olaraktan harliyorum adami yaniyoruz alev alev sonra
Kizlar size guncelleme vereyim. Epidural sonrasi normal dogum pembe bi masala donmustutv izleyip, dondurma yiyodum. Sifir agri vardi. Bu arada 3cm ile aldim epidurali ve epidurali almadan suyumu patlatmislardi. Neyse sonra benim kasilmalarim, acilmayi ilerletmeye yetti her 2 saatte bi 5,5 sonra 7,5 a sonrada 8,5 a cikti. Sonrasinda yetmedi kasilmalar ve suni sanci verdiler 2 saate 10 cm tam aciklik oldu hala sifir agri duyuyodum. Isler push kisminda ters gitmeye basladi bebek asagi inemiyodu, kordon dolanmis kalp atisi yavasladi. Normalde ebe dogurtuyo ama acil doktor cagirtildi, vakumla 1 push ile cekildi bebis, kafasi uzadi, esim oyle goruncu kafasini bayildi neyse geldik eve hemen 5 saat sonra. Burda prosedur biraz farkli eve hemsire yollaniyo 8 gun, suan bebege o bakiyo kafasida normale donmeye basladi hayirlisi kizlar, emziriyorum 3 saatte bi. cis kaka yapti. 3 kg 3765 gr dogdu. Vakum sonrasi kafasi suan boyle insallah daha da duzelir
Nokta atışlara bak sen.Birbasak şuan kakalı bezler, fışkırtmalı işeme seansları, emzirme anları ve pipilisinin bakımıyla meşgul olmasaydıı tam yorumlamalık mesajdı onun için
Evettttt geldi büyük gün beni uyutmadığı gecenin sonunda kırkımızı uçurduk köyde kızıma hediyerler almışlar bir sürü kıyafet üstüne işte klasik yumurta soğan un tuz olayları eve geldik yıkadık deniz kenarından 40’taş topladım alyansımı suya attım dualarla yıkadı annem
Ay cnm üzülme inşallah sağsalim kavuşcaksın bebeğineArkadaşlar doğum yaptım
Doğumum oldu hikayemiz çok hassas eve geldim bebeğim küvez de ağlamaktan helak oldum en az bir haftada küvez de kalacak. Kakasını yemiş herkesten dua istiyorum minik kuşumu oraya koyup geldim
İnşallah hemen evine sağlıkla gidersiniz. Kaç haftalık doğum yaptınArkadaşlar doğum yaptım
Doğumum oldu hikayemiz çok hassas eve geldim bebeğim küvez de ağlamaktan helak oldum en az bir haftada küvez de kalacak. Kakasını yemiş herkesten dua istiyorum minik kuşumu oraya koyup geldim
Benimde 3 canım günümüzde yakın seninle nesi küçük Allah aşkına daha 9 ay 10 gün tamamlanmasına çok var hiç üzülme bunun için doktorum gayet iyi kilosu dedi sanırım insanlardan daha iyi biliyordurNe güzel kendin almadın çok dedi hem
En kısa zamanda toparlanırız inşallah canım
Doğum yaptın mı canım okuyamıyorum bütün mesajları sağlıklı şekilde kucağına almışsındır inşallah
Ah tam gününde mi geldi beyefendi
Bebisle sıkıntın yok sanırım derdin kendinle olmuşah ya bi çaresi yok muymuş sürekli kuru tutmak lazım sanırım
Cok sagol canimBenim de ilk dediğim şey imkanı olan normal doğursundu
Sağ salim geldi yA maşallah kilosu da cok güzel gerisini boşver her şey geride kaldı
Çok hızlı şekilde toparlanacaksın emin ol
Varsın mamayla geçsin günler. Sen önce memeyi teklif etmekten vazgeçme canım. Hem henüz yeni sezaryenlisin biraz vakit alabilir umutsuz olma sakın
Meme ucuna herhangi bi şey kullanıyor musun?
Benim de sütüm eskisi gibi değil. Suyu mu az içiyoruz bilmiyorum. Ya da dinlenemediğimiz için mi bu kadar farketti bilmiyorum.
Beslenmen nasıl? Benim annem gidince eskisi gibi beslenemiyorum, daha cok ona bağladım
Artar inşallah sütlerimiz
tek bedende son fotoğrafları çekinin bundna sonrakiler göğsünde olacak
Kuzum çok geçmiş olsun
Biraz kötü denk gelmişsalı gününe kadar toparlar inşallah ikisi de
Kuzum cok geçmiş olsun.
Bize bir de bebeği cok sarıp sarmalamayın dediler.
Hem uyanması zorlaşıyor hem de bebek terleyip sıvı kaybediyor. O sıvıyı tuvalete çıkarak kullanması onun faydasına.
Güzel bi noktaya parmak basmışsın.
Biz de hastaneye yatmadan önce sarılığı kulaktan 9 çıkmıştı. Kulaktan yüksek cıkınca Doktor bi de kandan bakalım dedi 14.5 çıktı ve hastaneye yatırdı.
Ama güzelce besleme ve fototerapi ile inşallah sizin değerleriniz de hızlıca düşer canım. Uyandırma besleme süreci biraz zorlayıcı oluyor ama sabır, geçiyor inşallah
Kız daha cinsiyetler yeni yeni belli olmaya yakın pipililer işiyor muhabbeti yapıyorduk geldii o günler çok şükürNokta atışlara bak sen.Neyse gidip çişli suratımı yıkamam lazım.
Ya ne güzel bir anı olmuş siziin için sağlıkla büyüsüünEvettttt geldi büyük gün beni uyutmadığı gecenin sonunda kırkımızı uçurduk köyde kızıma hediyerler almışlar bir sürü kıyafet üstüne işte klasik yumurta soğan un tuz olayları eve geldik yıkadık deniz kenarından 40’taş topladım alyansımı suya attım dualarla yıkadı annemNil kuş büyüyor kızlar
Sağlıkla kolaylıkla al kucağına insallah. Nişandan bir kaç gün sonrada doğum başlıyormus diyorlarmzaten vaktinde gelmiş39 olduk. Hala sancım var. Dün nişan geldi ama benim parça parça atıyorum sanki. Şeffaf süküksü ve içinde damarlar vardı. Geldiği zaman değil de tam aşağıya indiği zaman bişey hissettim. Diğer akıntılardan farklıymış. Doktoruml konuştum sancın suyun gelirse hastnye git dedi
Ya maşallah güzel büyüdüler kuzum işte dinlememek lazımda şimdi ki psikolojii birazcık etkiliyor. Bide bende de 33. Haftada 2.500 kiloydu 37 de 3 kilo dedi. Bende gerçekten son zamanlar artık ne yemek yapabiliyorum ne doğru dürüst besleniyorum bir de insanlar üzerine böyle söyleyince beslenememiş vs diye kendimi suçladım. Yoksa sağlıgı yerinde olsun kilo her şekilde alınırhope2022 kızlarrrr 2440 gram doğurdum 2300 grama düştü 46,5 cm :) doğduktan 10 gün sonra böyleydi eee şimdi 3650 2 gün önce 53 cm di doktor dediki nasıl uzamak bu böyle 1 ayda 1350 gram aldı şuan akranlarını yakaladı bile o yüzden böyle insanlardan uzak durunn valla beni gören 2440 küçük değilki diyor hoş 34. Haftada doğurdum 6 hafta daha kalsa 4 kilo olcakmış
Seni o kadar iyi anlıyorum ki canım. Dogurdugum günden beri göz yaşı döküyorum. Dediklerinin hepsini denedim. Bence eds daha işe yaradı. Ben gıdayı bebek emince gönderiyorum ki meme gibi sansın. Hem de bu sayede az da olsa emdiği hissi bana da iyi geliyor. Sağımı sakın aksatma. Sol memeyi bu yüzden vermekte çok zorlanıyorum. Kahverengi halkada sertleşme oldu. Meme ucu içine kaçıyor. Bebek ağzına alamıyor. Ciyak ciyak ağlıyor haliyle bende ağlıyorum. Ama biliyorum ki sabır işi. Bol bol dua et ve asla bırakma tatlım. Bir de eklenti atayım. Makine kiralama için. Yaşadığın yerde varsa güzel bir makine-Sunshine
Canım ben bu psikolojiyle maalesef hiç bi yere gidemem daha aylarca burdayım galiba
Ben geldim yine bu arada dertli ana
Mesajları da okuyamıyorum hepsini inşallah herkes iyidir.
Ben pek iyi değilim çöktüm artık.
Bugün iyi bir çocuk doktoruna gittim, çünkü hem bebeğim kilo almadığı için hemde balgamlı kusması vardı. Bir de ağlarken uyurken dilini kaldıramıyordu onu farkettim dil bağından şüphelendim. Göğsümü de tutamadigi için.
Evet gerçekten dil bağı varmış ama çok fazla değil o yuzden 1 yaşına gelmeden bisey yapilmiyormuş.
Sütüm çok az düzenli 2 3 saatte bir sagmami önerdi. Silikon uçla beni 2dk emiyor bırakıyor uyuyor ve fazla çekemiyor o yüzden sütüm inmiyor.
Kaşık biberonla mamayı veriyordum artık onu da emmek istiyor bu sefer saldırıyor, kaşıga çok dökülüyor aniden çok yutuyor sonra da kusuyor. Bu yüzden de kilo alamadık sanirim.
Sırınga kasık biberon normal biberon hepsi bizde tembelliğe itti. Maalesef hepsi benim deneyemimde meme reddi yapıyor çünkü benden o kadar çok süt gelmediği için emip ugrasmasi lazım normal bebekler gibi ama bizimki uğraşmıyor.
Doktor eds yöntemini önerdi göğsüme o boruyu yapıştırıp ordan emzirmeyi.
Hem damagi biraz geri hem dil bağı hem sütüm az emzirmek resmen bir çile.
Bu arada her bebe bir değil çok şahit oldum hem biberonla içip hem annesini hiç emmeyi bırakmayan. Allah herkese öyle kolay bebe nasip etsin inşallah. Gaz sancısı olsa bilmiyorum bu kadar zoruma gidermiydi eliyle bu sefer tutamayıp beni iktirince çok zoruma gidiyor sonra sütüm gelmiyor diye zoruma gidiyor kısır bi döngü. Artık son deneme yöntemim bu olacak bu da olmazsa sağıp sık sık ne kadar gelirse onu vereceğim. Çünkü deneyecek başka hiç bi yöntemim kalmadi. Bugün yine denedim doktorda ucuna fazlansüt gelince tuttu 1 dk durdu bıraktı gerçi toktu da. Her zaman açken dene dedi bizimki çığlık çığlığa kalıyor bakalim Allah sabırlar versin diyorum
Bu arada @Hayyal Nasılsın? Vallahi hiç soramadım kendi derdimden seni doruk kuş nasıl inşallah iyidir
İnşallah sağsalim alırım kucağıma. Şuan belimde bi ağrı var sırtıma vuruyor. Aşağı doğru indiğinde doğum yaklaşıyor demek galiba. Sürekli sancı çekmekten doğum sancısını anlayamicamKız daha cinsiyetler yeni yeni belli olmaya yakın pipililer işiyor muhabbeti yapıyorduk geldii o günler çok şükür
Ya ne güzel bir anı olmuş siziin için sağlıkla büyüsüün
Sağlıkla kolaylıkla al kucağına insallah. Nişandan bir kaç gün sonrada doğum başlıyormus diyorlarmzaten vaktinde gelmiş
Ya maşallah güzel büyüdüler kuzum işte dinlememek lazımda şimdi ki psikolojii birazcık etkiliyor. Bide bende de 33. Haftada 2.500 kiloydu 37 de 3 kilo dedi. Bende gerçekten son zamanlar artık ne yemek yapabiliyorum ne doğru dürüst besleniyorum bir de insanlar üzerine böyle söyleyince beslenememiş vs diye kendimi suçladım. Yoksa sağlıgı yerinde olsun kilo her şekilde alınır
Senin kaç haftalık canım sagsalim kavuşun inşallahİnşallah sağsalim alırım kucağıma. Şuan belimde bi ağrı var sırtıma vuruyor. Aşağı doğru indiğinde doğum yaklaşıyor demek galiba. Sürekli sancı çekmekten doğum sancısını anlayamicam
Sağol canım inşallah hemen toparlarKuzu ben gamastan pomad kullanıyorum meme ucu için. Yıkamak lazım emzirme öncesi
Lansinoh organik balm almıştım gamastan kadar etkili olmadı
Ben yeniden ılık suya döndüm bugün. Ev öyle serinki normal su soğumuş artık z
Galactago bende var bugün yeniden içtim mesajını görünce
İmkan varsa annenden ayrılma bence de
2 çocuğun ağırlığını düşünemiyorum minnoşum
Ollalaa 2 güne bi Bebiş daha geliyominnoşum dualar seninle
Oy oy kuzucum bir an önce toparlasın yavru kuş inşallah.
Geçmiş olsun yeniden
Sağol canım. Uzak duramıyorum kiGeçmiş olsun canım acil şifalar sende kendini koru aman
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?